Om indsigt og analysedata i Manufacturer Center

Du kan se konkurrenceanalyser, produktanalysedata, varianter og gruppeanalysedata direkte på din Manufacturer Center-konto. Denne artikel handler om, hvordan du kan se, downloade og analysere oplysninger om forbrugerinteresse i dit brand og dine produkters effektivitet.

Indsigt om konkurrerende brands

En gengivelse af brugerfladen på siden Konkurrerende brands i Manufacturer Center.

Husk: Indsigt om konkurrerende brands er synlige for konti med mindst ét godkendt brand med signifikant trafik. Du behøver ikke at uploade et produktfeed for at se indsigt om konkurrerende brands.

Med indsigt om konkurrerende brands kan du bedre positionere dig på markedet, da du kan se, hvilke brands brugerne er interesserede i ud over dine egne. Med denne indsigt kan du foretage velovervejede ændringer med henblik på at optimere din produktmarketing, tilpasse dig ændringer i konkurrencen på markedet med tiden og fokusere på din målgruppe.

Denne indsigt er tilgængelig, når du vælger "Konkurrerende brands" fra menuen "Indsigt".

De mest populære konkurrerende brands

Grafen og tabellen over konkurrerende brands viser dig, hvor stor en procentdel af brugerne der har klikket på et produkt fra dit brand samt et produkt fra et konkurrerende brand, hvilket giver dig mulighed for at få indsigt i forbrugernes adfærd.

Ved hjælp af filtrene over tabellen kan du ændre både diagrammet og tabellen, så de viser dig, hvordan forbrugernes adfærd og produktkategorierne for dit brand ændres i forskellige lande:

• Dit brand: Vælg fra en liste med alle bekræftede brands.
  • Kategori: Den mest granulerede produktkategori.
  • Land: Alle lande med tilstrækkelig trafik i den valgte produktkategori.
  • Tidsinterval: Fastsat til sidste måneds data med opdateringer, der ligger klar efter den første uge af den nuværende måned. For eksempel er data for november tilgængelige i den første uge af december.

Få flere oplysninger om, hvordan du administrerer dine produktdata i Manufacturer Center

Produktanalysedata

En gengivelse af siden "Produktanalyse" i sektionen "Indsigt" i Google Manufacturer Center.

Husk! For at beskytte forhandlernes privatliv er grafer over produktanalysedata kun tilgængelige for godkendte produkter, der har mindst 5 sælgere og et bekræftet brand. Google leverer indsigt og analysedata for tilgængelige produkter, som du har oprettet eller uploadet til din konto.

Med Manufacturer Center kan du gennemgå og sammenligne, hvor stor en effekt dine produkter af eget brand har på Google, samt holde øje med og sammenligne dine produkters effektivitet over tid. Lad os først se på nogle af de centrale metrics, som vi sporer for dine produkter, inden vi går i dybden med de forskellige grafer og diagrammer, som Manufacturer Center tilbyder. Du kan bruge disse metrics til at prioritere og afbalancere din investering, så den får den maksimale effekt, og justere, hvordan du positionerer forskellige produkter på markedet.

• Eksponeringer: Antallet af gange, et tilbud på dit produkt er blevet vist, når en bruger søger på Google
  • Klik: Antallet af gange, der er blevet klikket på et tilbud på dit produkt
  • Klikrate (CTR, clickthrough rate): Et forhold, der beskriver, hvor ofte de personer, der ser et tilbud på dit produkt, ender med at klikke på det.

Eksponeringer, klik og klikrate beregnes for alle tilbud på dine produkter på Google. Disse tilbud kan være oprettet af dig eller en af sælgerne af dine produkter. Tilbuddene kan være betalte (Shopping-annoncer) eller ikke-betalte (gratis fortegnelser).

Produktkategorikrav for produktanalysedata

For at se specifikke analysedata skal du inkludere de specifikke attributter i dine produktdata:

Få flere oplysninger om specifikation for produktdata

Grafer over produktanalysedata

Følgende grafer er tilgængelige, når du vælger "Produktanalysedata" fra menuen "Indsigt":

• Tidsserier med nøgletal (KPI'er) for de mest effektive grupper: En oversigtsgraf viser udviklingen i effektivitetsmetrics (eksponeringer, klik eller CTR) for de mest effektive grupper
  • Mest effektive grupper: De grupper, der havde flest eksponeringer eller klik i det valgte tidsrum. (Kræver attributten 'varegruppe-id' [item_group_id]).
  • Grupper med størst udsving: Grupperne med den største ændring i eksponeringer eller klik mellem de to sammenlignede tidsrum. (Kræver attributten 'varegruppe-id' [item_group_id]).
  • Største prisændringer: Denne tabel viser produkterne med den største procentvise ændring i gennemsnitlig pris (vægtet efter eksponeringer eller klik) mellem de to sammenlignede tidsrum.
  • Største forskel i vejledende salgspris: Produkterne med den største procentvise forskel mellem deres vejledende salgspris fra producenten (MSRP) og markedsprisen, vægtet efter eksponeringer eller klik. (Kræver attributten 'vejledende udsalgspris' [suggested_retail_price]).

Der vises som standard indsigt for alle tilbud. Du kan bruge rullemenuen "Se effektivitet" til kun at få vist indsigt for Shopping-annoncer eller gratis fortegnelser. Denne menu er tilgængelig for alle analysedata i Manufacturer Center.

Tidsserier med nøgletal (KPI'er) for de mest effektive grupper

Beskrivelse:

• Denne graf sammenligner eksponeringer, klik og klikrater for op til 4 produktgrupper i det valgte tidsrum. Den sammenligner som standard de 4 mest effektive grupper baseret på eksponeringer.

Nytteværdi og ting, du kan gøre:

• Hold øje med, hvordan klik og eksponeringer fordeler sig på dine mest effektive grupper.
  • Se efter interessante tendenser og pludselige stigninger, der har påvirket dine produkter for nylig. Det kan hjælpe dig med at identificere, om nylige hændelser eller marketingkampagner har ført til øget interesse for nogle af dine produkter.

Mest effektive grupper

Beskrivelse:

• Denne graf fremhæver grupperne med flest eksponeringer og klik.

Nytteværdi og ting, du kan gøre:

• Hold øje med, hvordan klik og eksponeringer fordeler sig på dine mest effektive grupper.
  • Hvis du opdager en uoverensstemmelse (f.eks. hvis den gruppe, der har fået flest eksponeringer, ikke er den gruppe, der har fået flest klik): Hvis de grupper, der har opnået flest eksponeringer, ikke er de samme som de grupper, der har fået flest klik, kan det betyde, at grupperne med flest eksponeringer ikke er tiltalende nok. De kan med andre ord mangle oplysninger, som kunderne er interesserede i, eller kvaliteten af oplysningerne kan være for ringe. Kontakt din datapartner, eller sørg selv for, at Google har billeder af den højest mulige kvalitet for disse produkter. Du kan gøre dette ved at forbedre dit feed eller redigere produkterne i Manufacturer Center. Tjek også produkttitler og beskrivelser, og bekræft Google Shopping-siden, som du kan få adgang til fra Manufacturer Center for nogle produkter i gruppen. Giv os besked, hvis der er fejl i de data, der vises på Google Shopping-siden. Du kan også overveje at angive attributten 'funktionsbeskrivelse' [feature_description] eller 'detaljeret produktindhold' [rich_product_content] for virkelig at fremhæve disse mest effektive produkter.
    • Tjek også grafen over produkter med delte eksponeringer. Dette kan hjælpe dig med at afgøre, om årsagen til en lav klikrate rent faktisk er kvaliteten af dit indhold, eller om der bare er større sandsynlighed for, at kunder klikker på andre produkter.

Grupper med størst udsving

Beskrivelse:

• Denne graf fremhæver grupperne med den største ændring i popularitet.

Nytteværdi og ting, du kan gøre:

• Sørg for, at disse varer bliver præsenteret på en god måde. Tjek klikraten for de varer, der stiger i popularitet, ved at kigge på Gruppeindsigt. Hvis den er på samme niveau som dine mest populære varer, behøver du ikke at gøre noget.
  • Hvis du konstaterer, at klikraten for disse grupper ligger under klikraten for dine andre mest effektive grupper, skal du i samarbejde med din datapartner eller dit bureau sørge for, at det produktindhold, du angiver for disse varer, er af høj kvalitet. Sørg for, at vi har de bedste billeder af disse produkter, gennemgå titler og beskrivelser, og tjek Google Shopping-siden for nogle af produkterne i gruppen. Hvis du finder produktindhold, der er unøjagtigt eller af lav kvalitet, på Google Shopping-siden, kan du sende feedback til Google. Du kan også overveje at angive attributten 'funktionsbeskrivelse' [feature_description] eller 'detaljeret produktindhold' [rich_product_content] for virkelig at fremhæve disse mest effektive produkter.
    • Tjek også grafen over produkter med delte eksponeringer. Dette kan hjælpe dig med at afgøre, om årsagen til en lav klikrate rent faktisk er kvaliteten af dit indhold, eller om der bare er større sandsynlighed for, at kunder klikker på andre produkter

Største prisændringer og største forskel i vejledende salgspris

Beskrivelse:

• Disse grafer er indikatorer for prisstabilitet. Ændringerne vægtes efter det antal eksponeringer eller klik, som varerne får. Store ændringer kan tyde på, at der er et problem med vareprisens konkurrencedygtighed, og det resulterer i et fald i den gennemsnitlige markedspris for et bestemt produkt. Reduceret udbud eller forbedret produktsynlighed på et givent marked kan også resultere i prisstigninger.

Nytteværdi og ting, du kan gøre:

• Disse grafer kan hjælpe dig med at finde signaler på, at:
    • Din produktpris er ustabil. Forhandlerne har problemer med at fastsætte en pris, som gør, at dit produkt sælger bedre end konkurrenternes. Kontakt dine bedste forhandlere, og tjek priserne på Google for at finde ud af, om de matcher denne uoverensstemmelse. Husk, at der kan være uoverensstemmelser i denne graf på grund af krydssalg mellem forskellige valutaer.
      • Gå altid i dybden med disse grafer, og tjek graferne for varianterne i den ustabile gruppe.
      • Find de varer på variantsiden, der har attributten 'varegruppe-id' [item_group_id] fra gruppen, og se derefter, om prisen på en vare er særligt ustabil.
      • Hver variant skal have mindst 5 sælgere, før disse oplysninger kan vises.

Produktvariant og gruppeanalysedata

Disse grafer er tilgængelige, når du vælger "Varianter" eller "Grupper" fra sektionen "Produkter" og vælger en variant eller gruppe fra listen.

Med disse kan du se en række analysedata for enkelte produktvarianter og produktgrupper. Ved hjælp af disse data kan du få indblik i effektiviteten af dine produkter af eget brand på Google. Visse metrics er kun tilgængelige for enkelte produktvarianter, og andre er kun tilgængelige for produktgrupper. Hvis du vil se metrics for produktgrupper, skal du angive et 'varegruppe-id' [item_group_id] for disse produkter.

Du kan downloade dine analysedata for variant- eller gruppeindsigt som en CSV-fil ved at klikke på downloadikonet Download til højre på skærmen.

Der vises som standard indsigt for alle tilbud. Du kan bruge rullemenuen "Se effektivitet" til kun at få vist indsigt for Shopping-annoncer eller gratis fortegnelser. Denne menu er tilgængelig for alle analysedata i Manufacturer Center.

Krav til produktdata for variant- og gruppeanalysedata

For at se specifikke analysedata skal du inkludere de specifikke attributter i dine produktdata:

Variantgrafer

En animeret gif, som viser dine produkter på siden "Varianter" i sektionen "Produkter" i Google Manufacturer Center.

De følgende grafer er tilgængelige, når du vælger "Varianter" fra sektionen "Produkter" og klikker på en variant fra listen:

• Tidsserier for KPI'er: De overordnede eksponeringer, klik eller CTR for enkelte variantprodukter.
  • Topsøgetermer: Viser de søgetermer, der oftest resulterer i et klik eller en eksponering for dit produkt. Kolonnen "Andel" rangerer søgetermer som en procentdel af alle de søgeforespørgsler, der resulterede i et klik eller en eksponering for dit produkt. Kolonnen "Din CTR" viser CTR for søgeforespørgslen for dit produkt. Topsøgetermer giver dig et indblik i, hvordan forbrugerne tænker på dine produkter.
  • Prisudvikling: Viser ændringen i markedsprisen på dit produkt i det valgte tidsrum. Du kan se gennemsnits- eller medianprisen efter eksponeringer og klik og den nyeste vejledende salgspris fra producenten (MSRP, manufacturer's suggested retail price).

Tidsserier for KPI'er: Effektivitetstendenser for varianter

Beskrivelse:

• Denne graf viser eksponeringer, klik og CTR for dine produkter.
    • Eksponeringer og klik har samme formål på variantniveau, men de er ikke altid tilgængelige. De anbefalede handlinger her er de samme som for andre KPI-grafer: Tjek afvigelser i klikrater, bestem, om du vil tilføje indhold, og tjek, om der vises produkter ved siden af dine.

Nytteværdi og ting, du kan gøre:

• Hvis du konstaterer, at der mangler varianter i grafen, kan det være, at der ikke er nok sælgere af den pågældende variant, og at sælgerne ikke fremhæver den, eller at nogle varianter ikke er så populære som andre (der søges f.eks. oftere efter nogle skostørrelser end andre). Dette er bare et godt tip, men det er muligvis noget, du allerede var klar over.

Topsøgetermer

Beskrivelse:

• Dette er de søgetermer, som kunderne med størst sandsynlighed har indtastet, og som resulterede i, at dit produkt blev vist og/eller klikket på.

Nytteværdi og ting, du kan gøre:

• Denne graf hjælper dig med at forstå, hvordan dit produkt opfattes. Tjek diagrammet for produkter, der stiger eller falder i popularitet. Når grafen bruges sammen med grafen over tendenser, kan den muligvis vise, om en ændring i opfattelsen er årsag til en stigning eller et fald i effektiviteten, så du kan træffe de nødvendige foranstaltninger.

Prisudvikling

Beskrivelse:

• Denne graf viser, hvor meget prisen på dit produkt ændrer sig, og dit produkts gennemsnits- eller medianpris.

Nytteværdi og ting, du kan gøre:

• Brug dette sammen med oplysninger om eksponeringer og klikrate for at opdage uventede afvigelser og tendenser, og tal derefter med dine sælgere.

Gruppegrafer

En animeret gif, som viser dine produkter på siden "Grupper" i sektionen "Produkter" i Google Manufacturer Center.

De følgende grafer er tilgængelige, når du vælger "Grupper" fra sektionen "Produkter" (kræver 'varegruppe-id' [item_group_id]) og klikker på en gruppe fra listen:

• Tidsserier for KPI'er: Det samlede antal eksponeringer, klik eller CTR for alle produkter, der deler et gyldigt 'varegruppe-id' [item_group_id]. Du kan også vælge de samme grafer for den relaterede produktkategori, så du kan sammenligne dine egne produkters effektivitet med andres.
  • Populære produkter med delte eksponeringer: De konkurrerende produkter, der ofte udløses sammen med et valgt produkt i søgninger. Dette kan grupperes efter alle brands eller konkurrerende brands. (Kræver attributten 'varegruppe-id' [item_group_id]).
  • Topsøgetermer: Viser de søgetermer, der oftest resulterer i et klik eller en eksponering for dit produkt. Kolonnen "Andel" rangerer søgetermer som en procentdel af alle de søgeforespørgsler, der resulterede i et klik eller en eksponering for dit produkt. Kolonnen "Din CTR" viser CTR for søgeforespørgslen for dit produkt. Topsøgetermer giver dig et indblik i, hvordan forbrugerne tænker på dine produkter.

Tidsserier for KPI'er: gruppeeffektivitetsdata

Beskrivelse:

• Denne graf viser eksponeringer, klik og CTR for dine produktgrupper, men den giver dig også mulighed for at sammenligne disse værdier med kategoribenchmarks (ved at vælge "Benchmarkeksponeringer", "Benchmark-klik", eller "Benchmark CTR").

Nytteværdi og ting, du kan gøre:

Populære produkter med delte eksponeringer

Beskrivelse:

• Denne graf viser, om dine egne produkter ofte vises i de samme forespørgselsresultater, eller om konkurrerende produkter sandsynligvis vises sammen med dine i søgeforespørgsler.

Nytteværdi og ting, du kan gøre:

• Hold øje med disse tabeller, især for dine grupper med størst udsving. Hvis en konkurrents produkt vises sammen med dit produkt i en kontekst, der ikke giver mening, kan det være et tegn på, at en anden forsøger at optimere i forhold til dine forespørgsler. Kontakt os, hvis du mener, at det kan være tilfældet.
Bemærk! I mange tilfælde giver det god mening, hvis konkurrerende produkter bliver vist sammen med dine. Brug denne graf i kombination med grafen over topsøgetermer for at finde resultater, der ikke giver mening.

Topsøgetermer

Beskrivelse:

• Dette er de søgetermer, som kunderne med størst sandsynlighed har indtastet, og som resulterede i, at dit produkt blev vist og/eller klikket på.

Nytteværdi og ting, du kan gøre:

• Når denne graf bruges sammen med "Populære produkter med delte eksponeringer", giver den dig mulighed for at opdage ting, der kan hjælpe dig med at justere din marketingstrategi og ændre opfattelsen af dit produkt (og du kan se feedback her, hvis det fungerer i et bestemt område). Hvis du ser termer her, der ikke bør gælde for et produkt, der vises blandt "Populære produkter med delte eksponeringer", skal du kontakte os for at få hjælp.