Veelgestelde vragen

Hoeveel van mijn geüploade productinformatie wordt weergegeven in Google-zoekopdrachten en waar?

Een Shopping-catalogus kan relevante informatie tonen aan gebruikers als ze naar een product zoeken. Hieronder ziet u een voorbeeld van een vak voor de Google Chromecast (2e generatie).

De afbeeldingen bovenaan worden beïnvloed door de waarden die u opgeeft voor de kenmerken afbeeldingslink [image_link], extra afbeeldingslink [additional_image_link] en videolink [video_link]. De titel wordt bepaald door de waarden die u opgeeft voor de kenmerken merk [brand], titel [title] en productnaam [product_name]. De resultaten in het gedeelte 'Van de fabrikant' worden beïnvloed door de waarden die u opgeeft voor de kenmerken beschrijving [description] en kenmerkbeschrijving [feature_description]]. Productdetails onderaan de kaart worden ingevuld met aanvullende uitgebreide informatie die u uploadt.

Hoe beïnvloedt Manufacturer Center de resultaten van Shopping-advertenties?

De resultaten van Shopping-advertenties worden aangevuld met productinformatie van de fabrikant om aan klanten te tonen. Als u wilt zien hoe uw product verschijnt in de resultaten van Shopping-advertenties, logt u in bij Merchant Center, klikt u op Producten in het navigatievenster aan de linkerkant en klikt u daarna op Lijst. Kies het product dat u wilt bekijken en klik op de link naar de live advertentie vanuit uw Manufacturer Center-account. Als u een product wijzigt of bewerkt, kunt u met deze link zien hoe uw product momenteel in Shopping-advertenties wordt weergegeven.

Google biedt uw productinformatie ook in gedetailleerde vorm aan binnen Shopping-advertenties, zodat klanten gedetailleerde productinformatie kunnen bekijken. Hieronder ziet u een voorbeeld van een verbeterde Shopping-catalogus voor Google Pixel met uitgebreide gegevens:

De titel wordt gemaakt op basis van de waarden die u opgeeft voor de kenmerken merk [brand], titel [title] en productnaam [product_name]. Met het kenmerk producttype [product_type] kunt u de categorie bepalen waartoe uw product behoort. Tekstfragmenten over het product onder de productpositie bestaan uit de waarden die u opgeeft voor de kenmerken beschrijving [description] en kenmerkdescription[feature_description]. De volledige alinea beschrijving [description] kan hieronder verschijnen. Variantinformatie is van invloed op het dropdownmenu met varianten onder de beschrijving. De getoonde afbeeldingen worden geleverd met de kenmerken afbeeldingslink[image_link] en extra afbeeldingslink[additional_image_link].

Wat betekent het als mijn producten 'Actief', 'In behandeling' of 'Afgekeurd' zijn?

• Actief: Uw producten die voor de specifieke bestemming in aanmerking komen, zijn verwerkt.
  • In behandeling: Uw producten staan in de wachtrij voor verwerking voor een specifieke bestemming.
  • Afgekeurd: Een afgekeurd product komt niet in aanmerking voor een specifieke bestemming. Op de pagina 'Diagnostische gegevens' vindt u een overzicht van de problemen met uw producten. Bekijk de pagina met productdetails om te zien welke kenmerken zijn afgekeurd. Gebruik de editor voor productdetails of upload een nieuwe feed om problemen op te lossen.

Hoe moet ik omgaan met feedfouten en artikelwaarschuwingen in mijn geüploade productfeed?

Raadpleeg onze probleemoplossingsgids voor feedfouten voor meer informatie.

Kan ik producten zonder een unieke product-ID opgeven?

Nee. Elk product in Manufacturer Center moet zowel een unieke ID als een GTIN hebben. U kunt dezelfde waarde gebruiken voor de kenmerken GTIN [gtin] en id [id] (of de kenmerken MPN [mpn] en id [id]) voor één product.

Overigens kunt u voor meerdere items niet dezelfde waarden voor id [id], GTIN [gtin] of MPN [mpn] gebruiken. GTIN-codes moeten voldoen aan GS1-normen. Varianten van artikelen met bijvoorbeeld verschillende maten of kleuren moeten elk hun eigen GTIN hebben. (Gebruik de productgroep-id [item_group_id] om aan te geven dat het gaat om varianten van 1 product.)

Meer informatie over unieke product-ID's

Zijn Merchant Center-feeds geschikt voor Manufacturer Center?

Ja. Manufacturer Center accepteert Merchant Center-feeds, zolang de verplichte velden van GTIN [gtin], id [id], merk [brand], titel [title], beschrijving [description] en afbeeldingslink [image_link] zijn opgenomen in de feed. Sommige van deze kenmerken zijn optioneel voor Merchant Center, dus controleer voor een succesvolle upload naar Manufacturer Center of u deze kenmerken heeft opgenomen.

Kenmerken die alleen voor Merchant Center en niet voor Manufacturer Center worden gebruikt, worden genegeerd en zijn niet zichtbaar in Manufacturer Center.

Als er verschillen zijn tussen de 2 feeds, krijgen Manufacturer Center-feeds voorrang op Merchant Center-feeds.

Meer informatie over Manufacturer Center- en Merchant Center-feeds

Wat voor analytische gegevens worden aangeboden door Manufacturer Center?

Grafische gegevens en tabelgegevens op productniveau zijn beschikbaar op het tabblad 'Analytics'. Meer informatie over de beschikbare analyses

Waar is Manufacturer Center beschikbaar?

Bekijk de lijst met landen die door Manufacturer Center worden ondersteund.

In welke webbrowsers werkt Manufacturer Center?

De volgende browsers worden ondersteund:

• Chrome
  • IE10 en hoger
  • Edge
  • Safari
  • Firefox

Laat het ons weten als u problemen heeft met het laden van uw Manufacturer Center.