Synkronisera produktdata från Merchant Center till Manufacturer Center

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Länka ditt Merchant Center-konto till ditt Manufacturer Center-konto för att synkronisera din produktdata. Det finns flera fördelar med att länka till ett Merchant Center-konto, bland annat hur du skapar och analyserar flöden.

Innan du börjar

För att din data ska synkroniseras från Merchant Center till Manufacturer Center måste du ange GTIN-nummer eller artikelnummer för dina produkter.

När du har länkat kontona synkroniseras produkter för verifierade varumärken i Manufacturer Center med Merchant Center. Undvik synkroniseringsproblem genom att se till att ditt Manufacturer Center-konto har verifierats och godkänts och att dina varumärken är godkända i Manufacturer Center när du länkar dina konton. Läs mer om varumärkesverifiering och godkännande

Obs! Det går inte att länka ett Merchant Center-konto till ett datapartnerkonto. Läs mer om datapartnerkonton i Manufacturer Center

Så fungerar det

1. När din begäran om kontolänkning har bekräftats synkroniseras dina produkter dagligen. Du måste vänta upp till en dag efter att kontona har länkats och innan produkterna synkroniseras. Det kan ta ytterligare tre till fyra dagar efter den första synkroniseringen innan statistik för dina produkter är tillgänglig.

Din data synkroniseras endast från Merchant Center till Manufacturer Center. Ändringar som du gör i Manufacturer Center synkroniseras inte med ditt Merchant Center-konto. Endast befintliga produkter i Manufacturer Center som också finns i Merchant Center uppdateras under synkroniseringen.

2. Förutsatt att minst en produkt är synkroniserad visas ett nytt flöde som skapats på sidan Flöden i Manufacturer Center. Det här flödet representerar data som kommer från ditt Merchant Center-konto. Flödets namn är detsamma som det länkade Merchant Center-kontot. Även om du inte kan radera eller lägga till nya länder eller språk i flödesinställningarna kan du fortfarande ändra uppsättningen med destinationer för befintliga länder och språk.

Om du har flera flöden i Merchant Center synkroniseras de tillsammans som ett unikt flöde i Manufacturer Center. Tilläggsflöden och flödesregler som finns i Merchant Center tillämpas även på synkroniserade produkter i Manufacturer Center.

3. Nya produkter eller ändringar av befintliga produkter i det länkade Merchant Center-kontot synkroniseras automatiskt med Manufacturer Center. Attributvärden som redigeras direkt i ditt Manufacturer Center-konto har dock företräde framför attributvärden som synkroniseras från Merchant Center.

Om du tar bort ett synkroniserat flöde eller produktdata i Manufacturer Center slutar inte flödet eller produktdatan att synkroniseras från Merchant Center. Om dina Merchant Center- och Manufacturer Center-konton är länkade läggs alla produkter som du raderar till i Manufacturer Center igen vid nästa schemalagda synkronisering. Ta bort länken mellan kontona om du vill förhindra synkronisering av produkter från Merchant Center till Manufacturer Center.

Anvisningar för införande

Steg 1 av 2: Skicka begäran om kontolänkning

Från Manufacturer Center

1. Logga in på ditt Manufacturer Center-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul] och sedan på Kontolänkning.
  3. Klicka på fliken Merchant Center.
  4. Klicka på plusknappen .
    • Om du har åtkomst till Merchant Center-kontot som ska länkas ser du en rullgardinsmeny där du kan välja ett av kontona. Du kan även ange Merchant Center-kontots id.
    • Om du inte har åtkomst till det Merchant Center-kontot måste du ange Merchant Center-kontots id.
  5. Klicka på Länka om du har åtkomst till Merchant Center-kontot.
  6. Om du inte har åtkomst till Merchant Center-kontot klickar du på Skicka begäran.

Från klassiska Merchant Center

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul] och sedan på Länkade konton.
  3. Klicka på fliken Manufacturer Center.
  4. Klicka på plusknappen .
    • Om du har åtkomst till Manufacturer Center-kontot som ska länkas ser du en rullgardinsmeny där du kan välja ett av kontona. Du kan även ange Manufacturer Center-kontots id.
    • Om du inte har åtkomst till det Manufacturer Center-kontot måste du ange Manufacturer Center-kontots id.
  5. Klicka på Länka om du har åtkomst till Manufacturer Center-kontot.
  6. Om du inte har åtkomst till Manufacturer Center-kontot klickar du på Skicka begäran.
Obs! Det går inte att skicka begäran om kontolänkning i upplevelsen Merchant Center Next. Om du använder den upplevelsen startar du länkningen från Manufacturer Center.

Steg 2 av 2: Godkänn begäran om kontolänkning

Från klassiska Merchant Center

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul] och sedan på Länkade konton.
  3. Klicka på fliken Manufacturer Center.
  4. Leta reda på rätt begäran i tabellen och klicka på Visa begäran.
  5. Klicka på Godkänn.

Från Merchant Center Next

1. Logga in på ditt Merchant Center Next-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul] och sedan på Appar och tjänster.
  3. Leta reda på rätt begäran i tabellen och klicka på Visa begäran.
  4. Klicka på Godkänn.

Från Manufacturer Center

1. Logga in på ditt Manufacturer Center-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul] och sedan på Kontolänkning.
  3. Klicka på fliken Merchant Center.
  4. Leta reda på rätt begäran i tabellen och klicka på Visa begäran.
  5. Klicka på Godkänn.

Bra metoder för att hålla synkroniserad produktdata uppdaterad

Om du håller dina Manufacturer Center- och Merchant Center-konton länkade säkerställer du att din produktdata i Manufacturer Center är uppdaterad.

Om produkterna inte synkroniseras men du har länkat båda kontona kan du läsa mer om hur du åtgärdar synkroniseringsproblem.

Kontakta support (Merchant Center | Manufacturer Center) om du tror att en produkt uppenbarligen tillhör ett verifierat varumärke och ändå inte har synkroniserats.

Uppdatera eller radera produkter i Merchant Center

• Uppdaterade eller raderade produktattribut i Merchant Center visas automatiskt i Manufacturer Center. När en synkroniserad produkt uppdateras eller raderas i Merchant Center uppdateras eller raderas motsvarande produkt i Manufacturer Center.
  • Om du raderar ett flöde i Merchant Center raderas alla synkroniserade produkter permanent i Manufacturer Center.

Uppdatera eller radera produkter i Manufacturer Center

• Uppdaterade eller raderade produktattribut i Manufacturer Center återspeglas inte i Merchant Center. Dessa ändringar görs endast i Manufacturer Center. Om samma produktattribut inte har uppdaterats eller raderats i Merchant Center synkroniseras de med Manufacturer Center på nytt.
  • Om du raderar Merchant Center-flöden i Manufacturer Center tas alla synkroniserade produkter bort tillfälligt, men produkterna läggs till automatiskt igen när din produktdata synkroniseras igen.

Stoppa produkter från att synkroniseras mellan konton

Åtgärda synkroniseringsproblem

Ditt varumärke känns inte igen av Manufacturer Center

Orsak till problemet:

• Varumärkesnamnet i Manufacturer Center stämmer inte överens med varumärket i Merchant Center.

Åtgärd:

• Se till att ditt varumärkesnamn är identiskt i Merchant Center och Manufacturer Center.

Ingen produkt synkroniserades med ett eller flera av dina varumärken

Orsak till problemet:

• Ditt Manufacturer Center-konto granskas eller har inte godkänts.
  • Ett eller flera av dina varumärken i Manufacturer Center väntar på granskning eller har inte godkänts.
  • Varumärket i Merchant Center stämmer inte överens med varumärket i Manufacturer Center.
  • Dina produkter saknar attributet varumärke [brand] i Merchant Center.

Åtgärd:

1. Slutför e-postverifieringen för ditt Manufacturer Center-konto. Öppna sidan Kontoinställningar och kontrollera om e-postadressen väntar på verifiering och att e-postadressens ägare har godkänt kontot. Om ditt konto inte godkänns kan du gå igenom Manufacturer Center-kraven och kontakta supporten vid behov.
  2. Se till att dina varumärken är godkända i Manufacturer Center.
  3. Kontrollera att varumärkesnamnen är desamma i båda kontona.
  4. Se till att rätt värde har angetts för attributet varumärke [brand] för produkter i ditt länkade Merchant Center-konto.

Synkroniserade produkter godkänns inte i Manufacturer Center

Orsak till problemet:

• Produkter som inte godkänns beror troligtvis på att produktattribut saknas eller är felaktiga. På sidan Diagnostik i Manufacturer Center finns en fullständig översikt över produktdataproblem.

Åtgärd:

Dina konton har länkats men dina produkter har inte synkroniserats ännu eller så har ett flöde inte skapats i Manufacturer Center

Orsak till problemet:

• Om du inte har sett någon aktivitet efter 3–4 dagar från att du har länkat ditt Merchant Center- och Manufacturer Center-konto beror det troligen på att attributet varumärke [brand] saknas i Merchant Center.

Åtgärd:

• Lägg till attributet varumärke [brand] i Merchant Center för dina varumärken. Det ska matcha det exakta varumärkesnamnet som har registrerats i Manufacturer Center.