Wifi- en andere verbindingsproblemen oplossen

Als het niet lukt om Nest-producten aan je account toe te voegen of als je Nest-producten offline zijn in de Nest-app, vind je in dit artikel de stappen die je moet uitvoeren om het probleem op te lossen.

Klik hieronder voor hulp bij enkele veelvoorkomende wifi- en verbindingsproblemen:

connection icon                                                                              Nieuwe router of nieuw wifi-wachtwoord

Nieuwe router of nieuw wifi-wachtwoord

Je ziet of merkt het volgende:

• Het huispictogram van de Nest-app is veranderd in een Offline-pictogram all products offline
  • Er staat Offline onder het huispictogram in de Nest-app.
  • Er staat Offline onder al je Nest-producten in de Nest-app.
  • Je kunt geen van je Nest-producten bedienen met de Nest-app.

Wat je moet doen als je je wifi-wachtwoord wijzigt of je router vervangt >

Thermostat leaf screen                                                                                                     Nest-thermostaat

De thermostaat wordt als Offline in de Nest-app weergegeven

Je ziet of merkt het volgende:

• De thermostaat wordt als Offline in de Nest-app weergegeven.
  • Je kunt de thermostaat niet bedienen met de Nest-app.
  • Er wordt een Offline-pictogram Nest offline icon op de thermostaat weergegeven.

Problemen oplossen wanneer de Nest-thermostaat offline is >

Problemen met het toevoegen aan de Nest-app

Je ziet of merkt het volgende:

• Er wordt een foutmelding over de toegangscode op de thermostaat weergegeven.
  • Er wordt een draaiende blauwe ring Blue loading loop weergegeven, maar de thermostaat ontvangt geen toegangscode.

Problemen oplossen met het toevoegen van een Nest-thermostaat aan de Nest-app >

Problemen met de wifi-verbinding

Je ziet of merkt het volgende:

• Het bericht Verbinding maken mislukt wordt op de thermostaat weergegeven.
  • Er wordt een draaiende blauwe ring Blue loading loop weergegeven, maar de thermostaat maakt geen verbinding.

Problemen oplossen met het verbinden van een Nest-thermostaat met wifi >

Nest Protect 2 image                                                                                                           Nest Protect

De Nest Protect wordt als offline weergegeven in de Nest-app.

Je ziet of merkt het volgende:

• De Nest Protect wordt als Offline in de Nest-app weergegeven.
  • Er ontbreekt informatie in de Protect-geschiedenis.

Problemen oplossen wanneer de Nest Protect offline is >

Problemen met het toevoegen aan de Nest-app

Je ziet of merkt het volgende:

• Er wordt een foutmelding weergegeven die begint met P (zoals P-008) wanneer je probeert de Nest Protect toe te voegen aan de Nest-app.
  • Er wordt een bericht over verbinding maken in de Nest-app weergegeven, maar de Nest Protect maakt geen verbinding.

Problemen oplossen met het toevoegen van een Nest Protect aan de Nest-app >

camera indoor imageCam IQ outdoor image                                                                                 Nest-camera

De Nest Cam is offline

Je ziet of merkt het volgende:

• De camera wordt als Offline in de Nest-app weergegeven.
  • Je kunt geen live videobeelden bekijken en de Nest-app geeft aan dat de camera offline of niet verbonden is.
  • Er zitten gaten in de videogeschiedenis en mogelijk wordt aangegeven dat de camera uit of offline was.

Problemen oplossen wanneer de Nest Cam offline is >

Problemen met het toevoegen aan de Nest-app

Je ziet of merkt het volgende:

• Er wordt een foutmelding weergegeven die begint met een C, bijvoorbeeld C-380.
  • Er wordt een bericht over verbinding maken in de Nest-app weergegeven, maar de Nest Cam maakt geen verbinding.

Problemen oplossen met het toevoegen van een Nest Cam aan een Nest-account >

all products icon                                                                                                    Hele Nest-huis

Hele Nest-huis

Als alle Nest-producten in je huis offline zijn, heeft het hele Nest-huis geen verbinding meer en staat er een uitroepteken in het midden van het huispictogram.

Als je maar één Nest-product hebt: Klik hierboven op je product en probeer eerst daar het probleem op te lossen. Lukt dat niet? Richt je dan op je hele Nest-huis.

Als je meerdere Nest-producten hebt die allemaal offline zijn: Start eerst de router opnieuw op en kijk of dat helpt. Hieronder staan nog een paar stappen die je kunt uitvoeren om je Nest-huis weer online te krijgen:

1. Controleer de status van de Nest-service

Klik hier om de status van de Nest-service te bekijken.

Als de Nest-service onbereikbaar is, worden je Nest-producten mogelijk als Offline weergegeven. Wacht tot de Nest-service weer bereikbaar is om te zien of je Nest-producten weer online komen.

2. Controleer de versie van je Nest-app

Zorg dat je de nieuwste versie van de Nest-app op je mobiel of tablet hebt.

Controleren welke versie van de app op je mobiel of tablet staat >

3. Ga na of er een stroomstoring is

Als je thuis bent, heb je het uiteraard wel gemerkt als de stroom is uitgevallen. Maar ben je weg, dan heb je dat misschien helemaal niet door. Als er geen stroom is, werkt het wifi-netwerk in huis ook niet en worden al je Nest-producten als Offline in de Nest-app weergegeven. Neem contact op met je energieleverancier om erachter te komen of er een storing in jouw regio in.

In het geval van een stroomstoring zit er niets anders op dan te wachten tot er weer stroom is, zodat je Nest-producten weer verbinding met internet kunnen maken.

4. Ga na of je internetprovider een storing heeft

Als je provider een storing heeft, kunnen je Nest-producten geen verbinding met internet maken, zelfs als je wifi-netwerk het wel gewoon doet.

1. Ga op een computer, mobiel of tablet die verbonden is met je wifi-netwerk naar nest.com om te controleren of de verbinding goed werkt. Let erop dat je niet per ongeluk je mobiele gegevensverbinding gebruikt om dit te testen.

Tip: Zet je mobiele apparaat in de vliegtuigmodus en schakel vervolgens alleen wifi in. Zo weet je zeker dat je niet je mobiele gegevensverbinding gebruikt.

2. Als je met een ander wifi-apparaat ook geen verbinding kunt maken, vraag je je internetprovider of er een storing bij jou in de buurt is. Is dat inderdaad het geval, dan komen je Nest-producten automatisch weer online nadat de storing is verholpen.

3. Als je wel op internet kunt met een ander wifi-apparaat, dan ligt het probleem niet bij je internetprovider. Controleer de instellingen op je router om er zeker van te zijn dat deze compatibel zijn met Nest-producten. Mogelijk zijn de instellingen gewijzigd of heeft de router een software-update gedownload.

Aanbevolen instellingen voor wifi-routers >

5. Probeer het probleem met elk product afzonderlijk op te lossen

Is het probleem met deze stappen niet opgelost? Klik dan op de Nest-producten hierboven om de aanbevolen stappen voor elk product afzonderlijk uit te voeren.

Aanvullende informatie over wifi en verbindingen

Er zijn aanbevolen modem- en routerinstellingen waarmee je Nest-producten het beste presteren. Volg deze link voor een lijst met aanbevolen wifi-instellingen voor Nest-producten:

Aanbevolen wifi-instellingen voor Nest-producten >

Verbindingsproblemen kunnen het gevolg zijn van concurrerende draadloze signalen. En soms kunnen zelfs de muren of vloeren van je huis de oorzaak van het probleem zijn. Dergelijke draadloze storingen kunnen ertoe leiden dat apparaten steeds de verbinding verbreken of dat de verbinding minder snel is. Bekijk het volgende artikel voor meer informatie:

Problemen met draadloze storingen oplossen >

Bepaalde routers zijn niet compatibel met bepaalde Nest-producten. Volg deze link voor meer informatie:

Routers die problemen kunnen veroorzaken als je een product of wifi-verbinding toevoegt >

Sommige typen wifi-netwerken worden niet aanbevolen. Bijvoorbeeld openbare netwerken waarbij je moet inloggen of waarvoor je servicevoorwaarden moet accepteren. Volg deze link voor meer informatie:

Typen wifi-netwerken die niet worden aanbevolen of niet werken met Nest-producten >