To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Inställningar för Nest-kameror eller Nest-dörrklockor

Du kan ändra en rad inställningar för kameror och dörrklockor från Google Nest: videokvalitet, aviseringar, batteriförbrukning, namnet på enheten med mera.

Beroende på vilken Nest-kamera eller Nest-dörrklocka du har kan du ändra dess inställningar i Home-appen, Nest-appen eller i båda två.

• Om du konfigurerade kameran eller dörrklockan i Home-appen ändrar du inställningarna för enheten i Home-appen.
  • Om du konfigurerade kameran eller dörrklockan för första gången i Nest-appen finns de flesta inställningarna i Nest-appen, men du kan även ändra vissa inställningar i Home-appen.
  • Kamerainställningar som visas i både Home-appen och Nest-appen (till exempel att sätta på eller stänga av kameran) ser olika ut. Men om du ändrar en av dessa inställningar i en av apparna visas ändringen även i den andra.

Inställningar för Home-appen

Så här hittar du kamerainställningarna:

1. Öppna Home-appen .
  2. Tryck på Favoriter eller Enheter
  3. Tryck länge på enhetens ruta  Mer More menu  Inställningar .

Läs mer om olika inställningar nedan.

Enhetsinformation

I den här menyn hittar du grundläggande information om Nest-kameran eller Nest-dörrklockan. Du kan även trycka för att ändra några av dessa inställningar.

• Typen av fäste (endast kameror)
  • Namnet på enheten, hemmet och rummet där den finns
  • Talat språk för Snabbsvar (endast dörrklockor)
  • Teknisk information som kamerans serienummer och programvaruversion

Aviseringar

Aviseringarna talar om vad kameran eller dörrklockan har registrerat. Du kan anpassa aviseringarna genom att välja önskad typ och när du vill få dem.

Du kan läsa mer om aviseringar i artikeln Kameraaviseringar.

Batteri

Obs! Den här inställningen är bara tillgänglig för Nest Cam (med batteri) och Nest Doorbell (med batteri).

Ringen högst upp på skärmen visar hur mycket batteri som finns kvar (månader, dagar osv.). Om du vill se laddningen i procent (90 %, 52 % osv.) sveper du åt vänster på ringen.

Det automatiska batterisparläget är särskilt användbart om enheten enbart går på batteri och du ska vara borta en längre tid.

Med batteriförbrukning kan du snabbt anpassa prestanda och batteritid:

• Standard är ett bra val för de flesta, men du kan också välja högre videokvalitet och längre klipp eller att spara på batteriet genom att ställa in lägre inställningar.
  • Anpassad visas om du har ändrat inställningarna i inställningarna för händelser och video som påverkar batteritiden och som ingår i alternativen för batterianvändning.

Du hittar mer information i artikeln om batterisparläge för Nest-kameran.

Händelser

Välj vilka händelser kameran eller dörrklockan ska upptäcka och spela in (personer, rörelse, paket osv.). Där kan du och alla andra medlemmar i hemmet bestämma för vilka av händelserna aviseringar ska skickas.

Obs! Om en händelse inaktiveras får du inga aviseringar om den typen av aktivitet.

Händelsealternativen kan variera beroende på kamera eller dörrklocka och beroende på om du har en prenumeration på Nest Aware.

Du kan även skapa anpassade aktivitetszoner som skickar varningar om aktivitet inom en viss del av kamerans synfält.

Dörrklocka

Ändra olika inställningar för dörrklockan, till exempel meddelanden om besökare på en högtalare eller skärm med Google Assistent eller på skärmen för ljudenheten inomhus.

Meddelanden om besökare vid dörrklockan på en högtalare eller skärm

Inställningar för ljudenhet inomhus

Tema för dörrklockan

Förutom standardteman finns säsongsbaserade teman för dörrklockan i samband med vissa högtider. Du kan byta tema eller ställa in en annan ljudsignal i appens inställningar för dörrklockan.

När du aktiverar ett säsongsbaserat tema spelar dörrklockan upp en unik ljudsignal när gästerna ringer på. Om du använder meddelanden om besökare för högtalaren eller skärmen från Google Nest eller Home spelas ljudsignalen upp både på dörrklockan och i hemmet.

När högtiden är slut återgår dörrklockan automatiskt till standardsignalen och det säsongsbaserade temat försvinner från appen.

Video

Här kan du ändra många olika inställningar för Video History, videokvalitet, Night Vision och annat. Mer information om videoämnen finns i vårt hjälpcenter.

Video History i Home-appen
Ändra videokvalitet för Nest-kameran
Night Vision
Krav på internethastighet och bandbredd för Nest-kameror

Ljud

Med ljudinställningar kan du aktivera eller inaktivera mikrofonen eller inaktivera ljudinspelning så att du kan höra personer i livestreamen, men ljud sparas inte i Video History. Du kan även ändra volymen för vissa kameror och dörrklockor.

Ljudinställningar för Nest-kameran och Nest-dörrklockan

Radera Video History

Med det här alternativet kan du radera all Video History och alla ögonblicksbilder från kameran. Video History och ögonblicksbilder som har raderats kan inte återställas. Sparade klipp raderas inte.

Ta bort enheten

När du tar bort kameran eller dörrklockan kopplas den bort från kontot. När enheten har tagits bort visas den inte längre i appen och du kan inte styra den, titta på videostreamen eller ändra inställningarna. Dessutom raderas allt i enhetens Video History i appen.

Inställningar för Nest-appen

Obs! Nest-appen är inte kompatibel med nyare modeller av kameror och dörrklockor. Använd Home-appen för att ändra inställningarna för dessa enheter i stället.

Så här hittar du inställningarna för Nest Doorbell:

1. Öppna Nest-appen Nest app.
  2. Tryck på dörrklockan på Nest-appens startskärm.
  3. Tryck på Inställningar ikon för Nest-inställningar.

Läs mer om olika inställningar nedan.

Aktivera/inaktivera kameran

Med det här alternativet kan du aktivera och inaktivera kameran manuellt, oavsett vilket schema eller vilka inställningar för Home/Away Assist du har valt.

Detta händer när du aktiverar eller inaktiverar kameran

Aktivera/inaktivera ljudenheten inomhus

Du kan inaktivera ljudet på dörrklockan så att den inte ringer när någon trycker på knappen. Att aktivera/inaktivera ljudenheten inomhus kan exempelvis vara bra när du är sjuk och inte vill bli störd av ljudsignalen från dörrklockan under en längre period.

Du får fortfarande aviseringar från dörrklockan till telefonen när någon ringer på dörren. Besökaren som trycker på knappen hör en ton, men ljudenheten inomhus låter inte och Google-assistenten skickar inte meddelanden om besökare till dig.

Om du endast tillfälligt vill stänga av ljudet på dörrklockan kan du i stället välja Tyst stund Quiet time icon.

Viktigt! Om ljudenheten inomhus fortfarande inte låter efter att Tyst stund har avslutats bör du kontrollera inställningarna. Se till att du har aktiverat inställningen Aktivera/inaktivera ljudenheten inomhus.

Ändra inställningarna för mikrofonen, högtalaren och ljudet på Nest-kameran

Tips! Om dörrklockan förlorar wifi-anslutningen aktiveras ljudenheten inomhus automatiskt på nytt, oavsett inställning i Nest-appen. På så sätt kan du felsöka wifi- och anslutningsproblem utan att ljudenheten slutar att fungera.

Home/Away Assist

Med Home/Away Assist kan kameran aktiveras automatiskt när du är borta och inaktiveras när du kommer hem.

Så här fungerar kameror med Home/Away Assist

Schema

Du kan programmera ett schema om du vill att kameran på Nest Doorbell ska aktiveras och inaktiveras vid specifika klockslag.

Schemalägga att kameran ska aktiveras och inaktiveras vid specifika klockslag

Aviseringar

Om kameran märker någon aktivitet kan den skicka en avisering till telefonen, e-posten eller både och. Du kan välja vilka typer av aktivitet som kameran ska leta efter och om du vill få aviseringar hela tiden eller endast när du är borta.

Kameraaviseringar och hur du ändrar inställningarna

Meddelanden om besökare

Om du har en högtalare eller skärm med Google Assistent kan den meddela dig när en besökare ringer på Nest Doorbell. Du kan till och med få veta vem det är om du prenumererar på Nest Aware och har sparat besökarens namn som bekant ansikte. Det går att konfigurera det här i Google Home-appen.

Få meddelanden om besökare i Nest Doorbell på en högtalare eller skärm med Google Assistent

Kvalitet och bandbredd

Om internetanslutningen är långsam eller om internetleverantören begränsar hur mycket data du får använda varje månad kan du ändra den här inställningen så att kameran förbrukar mindre data.

Ändra kamerans videokvalitet

Night Vision

Med Night Vision kan kameran leta efter aktivitet när det är lite ljus eller inget alls.

Nest-kamerans registreringsförmåga i dagsljus och mörker

Kameradelning

Med det här alternativet kan du kontrollera om du delar kamerans videostream med andra.

Dela din kameras videostream med andra eller gör den privat

Activity History

Om du inte har en prenumeration på Nest Aware visar Nest-appen ögonblicksbilder av aktiviteten som kameran har upptäckt under de senaste timmarna.

Om du inaktiverar Activity History slutar kameran att ta ögonblicksbilder och alla befintliga ögonblicksbilder tas bort.

Välja bort ögonblicksbilder i Sightline och Activity History

Statuslampa

Nest Doorbell har en liten statuslampa som aktiveras när kameran spelar in video eller när någon tittar på liveflödet. Med det här alternativet kan du justera ljusstyrkan.

Statuslampan och ljusringen för Nest Doorbell aktiveras dessutom alltid för vissa aktiviteter.

Vad betyder kamerans lampor och ljud?

Längd på ljudsignalen

Med det här alternativet kan du justera hur länge dörrklockan ringer när någon trycker på knappen på Nest Doorbell.

Obs! Det här alternativet är endast tillgängligt om du har en elektrisk ljudenhet. Det fungerar inte med mekaniska ljudenheter.

Mikrofon

Du kan aktivera och inaktivera mikrofonen för Nest Doorbell. När mikrofonen är avstängd registreras inga ljud och du hör inte vad personerna vid dörren gör.

Obs! Försäkra dig om att du följer all tillämplig integritetslagstiftning innan du aktiverar mikrofonen eller ljudinspelning.

Ändra inställningarna för mikrofonen, högtalaren och ljudet på Nest-kameran

Talat språk

Du kan ange att Nest Doorbell ska svara med ett förinspelat snabbsvar på språket du väljer när någon ringer på dörren.

Använda snabbsvar

Teman för dörrklockan

Det finns säsongsbaserade teman för dörrklockan i samband med vissa högtider. Appen meddelar dig när ett säsongsbaserat tema finns tillgängligt för dörrklockan. Du kan byta tema eller ställa in en annan ljudsignal i appens inställningar för dörrklockan.

När du aktiverar ett säsongsbaserat tema spelar dörrklockan upp en unik ljudsignal när gästerna ringer på. Om du använder meddelanden om besökare för högtalaren eller skärmen från Google Nest eller Home spelas ljudsignalen upp både på dörrklockan och i hemmet.

När högtiden är slut återgår dörrklockan automatiskt till standardsignalen och det säsongsbaserade temat försvinner från appen.

Wifi-anslutning

Med det här alternativet kan du välja ett annat wifi-nätverk för kameran.

Obs! Ändra inte det här alternativet om du inte absolut måste. Du kan till exempel behöva ändra det här alternativet om du har uppdaterat wifi-lösenordet, fått en ny router eller gett wifi-nätverket ett nytt namn.

Byta wifi-lösenord eller byta ut routern

Var

Med det här alternativet kan du namnge Nest Doorbell utifrån var den sitter, till exempel ”Altanen”. Du väljer platsen i en lista när du konfigurerar enheten första gången, men du kan ändra den eller lägga till en anpassad etikett senare.

Byta namn på Nest Doorbell

Radera historik

Om du vill kan du radera kamerans hela Video History permanent, inklusive de ögonblicksbilder som kameran har spelat in. Detta kommer dock inte att radera de klipp som har sparats på ditt konto.

Viktigt! När du raderar kamerans Video History raderas allt som har spelats in fram till dess. Video History och ögonblicksbilder som har raderats är borta för alltid. Det går inte att återställa dem. Vi lagrar inga säkerhetskopior.

Radera kamerans Video History och ögonblicksbilder

Ta bort kameran

Om det behövs kan du ta bort Nest Doorbell från ditt konto och börja om från början.

Ta bort en produkt från ditt konto i Nest-appen