To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center

Instellingen voor de Nest-camera of -deurbel

Je kunt verschillende instellingen wijzigen voor je Google Nest-camera's en -deurbellen, zoals de videokwaliteit, meldingen, batterijgebruik en de naam van je apparaat.

Afhankelijk van het model van je Nest-camera of -deurbel, kun je de instellingen wijzigen in de Home-app, de Nest-app of beide.

• Als je de camera of deurbel in de Home-app hebt ingesteld, gebruik je de Home-app om de instellingen te wijzigen.
  • Als je de camera of deurbel voor het eerst hebt ingesteld in de Nest-app, vind je de meeste instellingen ook terug in die app. Sommige instellingen kun je ook wijzigen in de Home-app.
  • De camera-instellingen die in zowel de Home- als de Nest-app staan (bijvoorbeeld om de camera aan of uit te zetten), zien er verschillend uit. Als je een van deze instellingen in de ene app wijzigt, gebeurt dat ook meteen in de andere app.

Instellingen van de Home-app

Zo vind je de camera-instellingen:

1. Open de Home-app .
  2. Tik op Favorieten of Apparaten
  3. Houd je vinger op de tegel van het apparaat Meer More menu Instellingen .

Hieronder vind je meer informatie over de verschillende instellingen.

Apparaatgegevens

In dit menu vind je basisinformatie over je Nest-camera of -deurbel. Je kunt ook tikken om sommige van deze instellingen te wijzigen.

• Het type montagesteun dat wordt gebruikt (alleen camera's)
  • De naam van je apparaat en het huis en de ruimte waarin deze zich bevindt
  • Gesproken taal voor snelle reacties (alleen deurbellen)
  • Technische gegevens, zoals het serienummer en de softwareversie van je camera

Meldingen

Meldingen laten je weten wat de camera of deurbel heeft waargenomen. Je kunt deze aanpassen door het gewenste type meldingen te selecteren en te bepalen wanneer je ze wilt krijgen.

Meer informatie over meldingen vind je in ons artikel over camerameldingen.

Batterij

Opmerking: Deze instelling is alleen beschikbaar voor de Nest Cam (batterij) en de Nest Doorbell (batterij).

De ring bovenaan het scherm laat je weten hoeveel batterijlading er nog is (in maanden, dagen, enzovoort). Voor het percentage batterijlading (90%, 52%, enzovoort), swipe je naar links op de ring.

Automatische batterijbesparing is vooral handig als je apparaat alleen op de batterij werkt en je misschien langere tijd niet aanwezig bent.

Met Batterijgebruik kun je snel de prestaties en batterijduur aanpassen:

• Voor de meeste mensen is Standaard een goede keuze, maar je kunt ook kiezen voor een betere videokwaliteit en langere fragmenten of je kunt de batterij sparen met een lagere instelling.
  • Aangepast verschijnt als je iets in de instellingen voor gebeurtenissen en video hebt gewijzigd dat van invloed is op de batterijduur en onderdeel vormt van de opties voor batterijgebruik.

Ga voor meer informatie naar ons artikel over batterijbesparing voor de Nest-camera.

Gebeurtenissen

Kies welke gebeurtenissen je camera of deurbel kan waarnemen en opnemen (mensen, bewegingen, pakketten, enzovoort). Daarna kunnen jij en alle leden van je huis bepalen voor welke van die gebeurtenissen jullie meldingen willen krijgen.

Opmerking: Als een gebeurtenis uitstaat, krijg je geen meldingen voor dat soort activiteit.

De opties voor gebeurtenissen kunnen variëren, afhankelijk van het model van je camera en deurbel en of je een abonnement op Nest Aware hebt.

Je kunt ook aangepaste activiteitszones maken. Hiermee kun je specifieke meldingen krijgen voor activiteiten die in een bepaald gebied in het gezichtsveld van de camera worden waargenomen.

Deurbel

Wijzig verschillende instellingen voor je deurbel, zoals bezoekersmeldingen op een speaker of scherm met de Google Assistent of de binnenbel.

Bezoekersmeldingen van de deurbel krijgen op een speaker of scherm

Instellingen voor de binnenbel

Deurbelthema

Naast de standaard deurbelgeluiden zijn voor bepaalde feestdagen seizoensgebonden deurbelthema's beschikbaar. Je kunt het thema wijzigen of een ander geluid instellen in de deurbelinstellingen van de app.

Als je een thema gebruikt dat past bij het seizoen of de feestdagen, worden bezoekers begroet met een uniek geluid als ze aanbellen. Als je bezoekersmeldingen gebruikt voor je speaker of scherm voor Google Nest of Home, wordt het geluid afgespeeld op de deurbel en in je huis.

Na de feestdagen wordt automatisch het standaardgeluid van de deurbel hersteld en verdwijnt het seizoensthema uit de app.

Video

Hier kun je allerlei instellingen wijzigen voor de videogeschiedenis, videokwaliteit, nachtzicht en meer. Meer informatie over de onderstaande video-onderwerpen vind je in ons Helpcentrum.

Videogeschiedenis in de Home-app
De videokwaliteit van de Nest-camera wijzigen
Nachtzicht
Internetsnelheid en bandbreedtevereisten voor Nest-camera's

Audio

In de audio-instellingen kun je de microfoon aan- of uitzetten of audio-opnamen uitzetten, zodat je mensen wel kunt horen in de live videostream maar het geluid niet in de videogeschiedenis wordt opgeslagen. Je kunt ook het volume van bepaalde camera's en deurbellen wijzigen.

Audio-instellingen van de Nest-camera en -deurbel

Videogeschiedenis verwijderen

Met deze optie kun je de hele videogeschiedenis en alle momentopnamen van je camera verwijderen. Je kunt de verwijderde videogeschiedenis en momentopnamen achteraf niet meer terughalen. Opgeslagen clips worden niet verwijderd.

Apparaat verwijderen

Als je de camera of deurbel verwijdert, wordt deze ontkoppeld van je account. Zodra je het apparaat hebt verwijderd, vind je het niet meer terug in de app, kun je het niet meer bedienen, en kun je ook de videostream van het apparaat niet meer bekijken en instellingen ervan niet wijzigen. Je verwijdert hiermee ook alles uit de videogeschiedenis in de app.

Instellingen van de Nest-app

Opmerking: De Nest-app werkt niet met nieuwere camera- en deurbelmodellen. Gebruik de Home-app om de instellingen voor die apparaten te wijzigen.

Zo vind je de instellingen van je Nest-deurbel:

1. Open de Nest-app Nest app.
  2. Tik op je deurbel in het startscherm van de Nest-app.
  3. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.

Hieronder vind je meer informatie over de verschillende instellingen.

Camera aan/uit

Met deze optie kun je de camera handmatig aan- en uitzetten, ongeacht de instellingen van de Thuis/Afwezig-functie of je schema.

Wat er gebeurt als je de camera aan- of uitzet

Binnenbel aan/uit

Je kunt het geluid van de bel uitzetten, zodat deze niet afgaat als iemand op de knop drukt. Dit is bijvoorbeeld handig als je ziek bent en langere tijd niet gestoord wilt worden door het geluid van de deurbel.

Je krijgt nog wel meldingen op je telefoon als iemand aanbelt en de bezoeker hoort wel een geluid als diegene op de knop drukt. Maar de binnenbel maakt geen geluid en je krijgt geen bezoekersmeldingen van de Google Assistent.

Als je het geluid van de deurbel korte tijd wilt uitzetten, selecteer je Stiltetijd Quiet time icon.

Belangrijk: Als je binnenbel geen geluid maakt nadat Stiltetijd is gestopt, check je de instellingen. Zorg dat de instelling Binnenbel aan/uit aanstaat.

De microfoon-, speaker- en geluidsinstellingen van de Nest-camera wijzigen

Tip: Als de deurbel geen wifi-verbinding meer heeft, wordt de binnenbel automatisch weer aangezet, ongeacht de instelling in de Nest-app. Dit zorgt ervoor dat je bel werkt terwijl je wifi- en verbindingsproblemen oplost.

Thuis/Afwezig-functie

Als de Thuis/Afwezig-functie aanstaat, kan de camera zichzelf automatisch aanzetten als je weg bent en uitzetten als je thuiskomt.

Hoe de camera werkt met de Thuis/Afwezig-functie

Schema

Als je de camera van de Nest Doorbell op specifieke tijdstippen wilt aan- en uitzetten, kun je een schema instellen.

De camera zo instellen dat deze op specifieke tijdstippen aan- en uitgaat

Meldingen

Je kunt zorgen dat je een melding krijgt op je telefoon, via e-mail of beide als de camera activiteit waarneemt. Je kunt ook kiezen op welke activiteiten de camera moet letten en of je altijd meldingen wilt krijgen of alleen als je weg bent.

Camerameldingen en hoe je de instellingen wijzigt

Bezoekersmeldingen

Als je een speaker of scherm met de Google Assistent hebt, kun je de Assistent laten aankondigen dat er een bezoeker is als deze aanbelt op de Nest Doorbell. Als je een abonnement op Nest Aware hebt en de naam van je bezoeker hebt opgeslagen bij de bekende gezichten, kan de Assistent je zelfs vertellen wie de bezoeker is. Dit kun je instellen in de Google Home-app.

Bezoekersmeldingen van de Nest Doorbell krijgen op een speaker of scherm met de Google Assistent

Kwaliteit en bandbreedte

Heb je een trage internetverbinding of een internetabonnement met een maandelijkse datalimiet? Dan kun je deze instelling wijzigen zodat je camera minder data verbruikt.

De videokwaliteit van de camera wijzigen

Nachtzicht

Met Nachtzicht neemt je camera activiteit waar als er minder of geen licht is.

Hoe de Nest-camera bij daglicht en in het donker kan zien

Camera delen

Via deze optie kun je nagaan of je de videobeelden van je camera met anderen deelt.

De videostream van je camera delen of privé maken

Activiteitsgeschiedenis

Heb je geen abonnement op Nest Aware, dan toont de Nest-app momentopnamen van activiteit die de camera in de laatste paar uur heeft waargenomen.

Als je de activiteitsgeschiedenis uitzet, maakt de camera geen momentopnamen en worden al je bestaande momentopnamen verwijderd.

Afmelden voor momentopnamen in Beeldlijn en activiteitsgeschiedenis

Statuslampje

De Nest Doorbell heeft een klein statuslampje dat gaat branden als de camera videobeelden opneemt of iemand de live feed bekijkt. Met deze optie kun je de helderheid van het lampje aanpassen.

Het statuslampje en de lichtring gaan bij bepaalde activiteiten altijd branden.

De betekenis van het lampje en de geluiden

Duur van bel

Met deze optie kun je instellen hoelang de deurbel klinkt als iemand op de knop van de Nest Doorbell drukt.

Opmerking: Deze optie is alleen beschikbaar als je een elektrische bel hebt. Dit werkt niet met een mechanische bel.

Microfoon

Je kunt de microfoon van de Nest Doorbell aan- en uitzetten. Als de microfoon uitstaat, pikt de microfoon geen geluiden op en kun je niet horen wat mensen bij je deur doen.

Opmerking: Check voordat je de microfoon of geluidsopname aanzet, of dit is toegestaan volgens de toepasselijke privacywetgeving.

De microfoon-, speaker- en geluidsinstellingen van de Nest-camera wijzigen

Gesproken taal

Als er iemand aanbelt, kun je de Nest Doorbell laten antwoorden met een vooraf opgenomen snelle reactie in de door jou gewenste taal.

Snelle reacties gebruiken

Deurbelthema's

Tijdens feestdagen kun je een bijpassend thema voor je deurbel kiezen. Via de app krijg je een melding als er een speciaal deurbelgeluid voor de feestdagen beschikbaar is. Je kunt het thema wijzigen of een ander geluid instellen in de deurbelinstellingen van de app.

Als je een thema gebruikt dat past bij het seizoen of de feestdagen, worden bezoekers begroet met een uniek geluid als ze aanbellen. Als je bezoekersmeldingen gebruikt voor je speaker of scherm voor Google Nest of Home, wordt het geluid afgespeeld op de deurbel en in je huis.

Na de feestdagen wordt automatisch het standaardgeluid van de deurbel hersteld en verdwijnt het seizoensthema uit de app.

Wifi-verbinding

Via deze optie kun je een ander wifi-netwerk voor je camera kiezen.

Opmerking: Wijzig deze optie alleen als het echt nodig is. Dit is bijvoorbeeld het geval als je het wifi-wachtwoord hebt gewijzigd, een nieuwe router hebt geïnstalleerd of het wifi-netwerk een andere naam hebt gegeven.

Je wifi-wachtwoord wijzigen of de router vervangen

Waar

Hier kun je de Nest Doorbell de naam geven van de locatie, bijvoorbeeld Portiek. Tijdens de configuratie kies je in eerste instantie een locatie uit een lijst, maar je kunt de naam altijd wijzigen of zelf een toevoegen.

De naam van je Nest Doorbell wijzigen

Geschiedenis verwijderen

Als je wilt, kun je de complete videogeschiedenis, inclusief eventuele momentopnamen, voorgoed verwijderen. De clips die je in je account hebt opgeslagen worden hierbij niet verwijderd.

Belangrijk: Als je de videogeschiedenis van je camera verwijdert, wordt alles gewist wat tot dan toe is opgenomen. Nadat je de videogeschiedenis en momentopnamen hebt gewist, zijn deze definitief verwijderd. Je kunt ze dus niet meer herstellen. Er worden geen back-ups bewaard.

Videogeschiedenis en momentopnamen van de camera verwijderen

Camera verwijderen

Je kunt zo nodig de Nest Doorbell uit je account verwijderen en helemaal opnieuw beginnen.

Een product verwijderen uit je account in de Nest-app