De instellingen van de Nest Hello-videodeurbel wijzigen

Jij bepaalt zelf wanneer je meldingen van de Google Nest Hello krijgt over activiteiten die de camera waarneemt en op welke activiteiten de camera moet letten. Je kunt ook een andere videokwaliteit kiezen voor de beelden die je camera vastlegt, de microfoon aan- en uitzetten, en zelfs de binnenbel uitzetten als je toe bent aan rust en stilte.

Zo ga je naar de instellingen van de Nest Hello:

1. Tik op de videodeurbel in het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik op het pictogram Instellingen  .
  3. Zie onderstaande gedeelten voor meer informatie over elke instelling.

Camera aan/uit

Met deze optie kun je de camera handmatig aan- en uitzetten, ongeacht de instellingen van de Thuis/Afwezig-functie of je schema (zie hieronder).

Wat er gebeurt als je de camera in- of uitschakelt >

Binnenbel aan/uit

Je kunt het geluid van de bel uitzetten, zodat hij niet afgaat als iemand op de knop van de Nest Hello drukt. Dit is bijvoorbeeld handig als je ziek bent en voor langere tijd niet gestoord wilt worden door het geluid van de deurbel.

Je ontvangt nog wel meldingen op je telefoon als iemand aanbelt en de bezoeker hoort wel een geluid als hij op de knop drukt. Maar jij hoort niet de binnenbel of bezoekersmeldingen van de Google Assistent.

Wil je het geluid van de deurbel voor korte tijd uitzetten, selecteer dan Stiltetijd Quiet time icon.

Belangrijk: Hoor je de binnenbel nog steeds niet als de stiltetijd voorbij is, controleer dan je instellingen. Zorg dat de instelling Binnenbel aan/uit op aan staat.

Bekijk het volgende artikel voor meer informatie:

De microfoon-, speaker- en geluidsinstellingen van de Google Nest-camera wijzigen >

Tip: Als de deurbel geen wifi-verbinding meer heeft, wordt de binnenbel automatisch weer aangezet, ongeacht de instelling in de Nest-app. Dit zorgt ervoor dat je bel werkt terwijl je wifi- en verbindingsproblemen oplost

Thuis/Afwezig-functie

Als de Thuis/Afwezig-functie is ingeschakeld, kan de camera zichzelf automatisch aanzetten als je weg bent en uitzetten als je thuiskomt.

Bekijk het volgende artikel voor meer informatie:

Hoe de camera werkt met de Thuis/Afwezig-functie >

Schema

Als je de camera van de Nest Hello op specifieke tijdstippen wilt aanzetten en uitzetten, kun je een schema instellen.

Bekijk het volgende artikel voor meer informatie:

De camera zo instellen dat hij op specifieke tijdstippen aan en uit gaat >

Meldingen

Je kunt zorgen dat je een melding ontvangt op je telefoon, via e-mail of beide, als de camera activiteit waarneemt. Je kunt ook kiezen op welke activiteiten de camera moet letten en of je altijd meldingen wilt ontvangen of alleen als je weg bent.

Bekijk het volgende artikel voor meer informatie:

Meer informatie over camerameldingen en hoe je instellingen kunt wijzigen >

Bezoekersmeldingen

Als je een speaker of scherm met de Google Assistent hebt, kun je de Assistent laten aankondigen dat er een bezoeker is als deze aanbelt op de Nest Hello. Als je een abonnement op Google Nest Aware hebt en de naam van je bezoeker hebt opgeslagen bij de bekende gezichten, kan de Assistent je zelfs vertellen wie de bezoeker is. Dit kun je instellen in de Google Home-app.

Nest Hello-bezoekersmeldingen van de Google Assistent ontvangen op een speaker of scherm >

Kwaliteit en bandbreedte

Heb je een trage internetverbinding of een internetabonnement met een maandelijkse datalimiet? Dan kun je deze instelling wijzigen zodat je camera minder data verbruikt.

Bekijk het volgende artikel voor meer informatie:

De videokwaliteit van de camera wijzigen >

Nachtzicht

Met Nachtzicht kan je camera activiteit detecteren bij minder of geen licht.

Bekijk het volgende artikel voor meer informatie:

Hoe Nest-camera's bij daglicht en in het donker kunnen zien >

Camera delen

Via deze optie kun je zien of je de videobeelden van je camera met anderen deelt.

Bekijk het volgende artikel voor meer informatie:

De videostream van je camera delen of privé maken >

Activiteitsgeschiedenis

Heb je geen Nest Aware-abonnement, dan toont de Nest-app momentopnamen van activiteit die de camera in de laatste paar uur heeft waargenomen.

Als je de activiteitsgeschiedenis uitzet, stopt de camera met het maken van momentopnamen en worden al je bestaande momentopnamen verwijderd.

Bekijk het volgende artikel voor meer informatie:

Afmelden voor de gratis momentopnamen in Beeldlijn en de gratis activiteitsgeschiedenis uitschakelen >

Statuslampje

De Nest Hello heeft een klein statuslampje dat gaat branden als de camera videobeelden opneemt of iemand de live feed bekijkt. Met deze optie kun je de helderheid van het lampje aanpassen.

Het statuslampje en de lichtring gaan bij bepaalde activiteiten altijd branden. Bekijk het volgende artikel voor meer informatie:

De betekenis van de lampjes en geluiden >

Duur van het belgeluid

Met deze optie kun je instellen hoelang de deurbel klinkt als iemand op de Nest Hello-knop drukt.

Opmerking: Deze optie is alleen beschikbaar als je een elektrische bel hebt. Hij werkt niet voor een mechanische bel.

Microfoon

Je kunt de microfoon van de Nest Hello in- en uitschakelen. Houd er rekening mee dat als de microfoon uit staat, hij geen geluiden oppikt en je niet kunt horen wat mensen bij je deur doen.

Opmerking: Controleer voordat je de microfoon of geluidsopname aanzet, of dit is toegestaan volgens de toepasselijke privacywetgeving.

Bekijk het volgende artikel voor meer informatie:

De microfoon-, speaker- en geluidsinstellingen van de Nest-camera wijzigen >

Gesproken taal

Als er iemand aanbelt, kun je de Nest Hello laten antwoorden met een vooraf opgenomen snelle reactie in de door jou gewenste taal.

Bekijk het volgende artikel voor meer informatie:

Snelle reacties gebruiken >

Deurbelthema

Tijdens feestdagen kun je een bijpassend thema voor de deurbel kiezen:

• Halloween (alleen in de Verenigde Staten)
  • Kerstmis
  • Chanoeka
  • Nieuwjaarsdag
  • Algemene wintergeluiden

Via de app krijg je een melding als er een speciaal deurbelgeluid voor de feestdagen beschikbaar is. Je kunt dan zelf kiezen of je dit wilt gebruiken of niet. Je kunt het thema ook aanpassen in de instellingen of een ander geluid voor de deurbel kiezen.

Als je een thema gebruikt dat past bij het seizoen of de feestdagen, worden bezoekers begroet met een uniek geluid als ze aanbellen. En als je bezoekersmeldingen hebt, wordt het geluid ook in huis afgespeeld.

Na de feestdagen wordt automatisch het standaardgeluid van de deurbel hersteld en verdwijnt het seizoensthema uit de app. Een jaar later keert het dan rond dezelfde datum terug.

Opmerking: Als je een Hello in de Verenigde Staten hebt, kun je in oktober kiezen voor Halloweengeluiden. Vlak voordat de winterthema's beschikbaar komen, verdwijnen ze weer.

Wifi-verbinding

Via deze optie kun je een ander wifi-netwerk voor je camera kiezen.

Tip: Wijzig deze optie alleen als het echt nodig is. Dit is bijvoorbeeld het geval als je het wifi-wachtwoord hebt gewijzigd, een nieuwe router hebt geïnstalleerd of het wifi-netwerk een andere naam hebt gegeven.

Bekijk het volgende artikel voor meer informatie:

Wat je moet doen als je je wifi-wachtwoord wijzigt of je router vervangt >

Waar

Hier kun je de Nest Hello de naam geven van de locatie, bijvoorbeeld 'Portiek'. Tijdens de configuratie kies je in eerste instantie een locatie uit een lijst, maar je kunt de naam van een locatie altijd wijzigen of zelf een locatie toevoegen.

Bekijk het volgende artikel voor meer informatie:

De naam van je Nest Hello wijzigen >

Geschiedenis verwijderen

Als je wilt, kun je de complete videogeschiedenis, inclusief eventuele momentopnamen, voorgoed verwijderen. Hierbij worden echter niet de clips verwijderd die je in je account hebt opgeslagen.

Belangrijk: Als je de videogeschiedenis van je camera verwijdert, wordt alles gewist wat tot dan toe is opgenomen. Nadat je de videogeschiedenis en momentopnamen hebt gewist, zijn deze definitief verwijderd. Je kunt ze dus niet meer herstellen. Er worden geen back-ups bewaard.

Bekijk het volgende artikel voor meer informatie:

De videogeschiedenis en momentopnamen van de camera verwijderen >

Camera verwijderen

Je kunt zo nodig de Nest Hello uit je account verwijderen en helemaal opnieuw beginnen.

Bekijk het volgende artikel voor meer informatie:

Een product verwijderen uit je account in de Nest-app >