Instellingen voor de Nest Doorbell wijzigen

Jij bepaalt zelf wanneer je meldingen van de Nest Doorbell krijgt over activiteiten die de camera waarneemt en op welke activiteiten de camera moet letten. Je kunt ook een andere videokwaliteit kiezen voor de beelden die je camera vastlegt, de microfoon aan- en uitzetten, en zelfs de binnenbel uitzetten als je toe bent aan rust en stilte.

Zo krijg je toegang tot de instellingen van de Nest Doorbell:

1. Tik op de videodeurbel in het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik op Instellingen .
  3. Klik op de onderstaande gedeelten voor meer informatie over elke instelling.
Camera aan/uit

Met deze optie kun je de camera handmatig aan- en uitzetten, ongeacht de instellingen van de Thuis/Afwezig-functie of je schema.

Wat er gebeurt als je de camera aan- of uitzet

Binnenbel Aan/Uit

Je kunt het geluid van de bel uitzetten, zodat deze niet afgaat als iemand op de knop drukt. Dit is bijvoorbeeld handig als je ziek bent en langere tijd niet gestoord wilt worden door het geluid van de deurbel.

Je krijgt nog wel meldingen op je telefoon als iemand aanbelt en de bezoeker hoort wel een geluid als diegene op de knop drukt. Maar de binnenbel maakt geen geluid en je krijgt geen bezoekersmeldingen van de Google Assistent.

Als je het geluid van de deurbel korte tijd wilt uitzetten, selecteer je Stiltetijd Quiet time icon.

Belangrijk: Als je binnenbel geen geluid maakt nadat Stiltetijd is gestopt, check je de instellingen. Zorg dat de instelling Binnenbel aan/uit op aan staat.

De microfoon-, speaker- en geluidsinstellingen van de Nest-camera wijzigen

Tip: Als de deurbel geen wifi-verbinding meer heeft, wordt de binnenbel automatisch weer aangezet, ongeacht de instelling in de Nest-app. Dit zorgt ervoor dat je bel werkt terwijl je wifi- en verbindingsproblemen oplost.

Thuis/Afwezig-functie

Als de Thuis/Afwezig-functie aanstaat, kan de camera zichzelf automatisch aanzetten als je weg bent en uitzetten als je thuiskomt.

Hoe de camera werkt met de Thuis/Afwezig-functie

Schema

Als je de camera van de Nest Doorbell op specifieke tijdstippen wilt aan- en uitzetten, kun je een schema instellen.

De camera zo instellen dat hij op specifieke tijdstippen aan- en uitgaat

Meldingen

Je kunt zorgen dat je een melding ontvangt op je telefoon, via e-mail of beide wanneer de camera activiteit waarneemt. Je kunt ook kiezen op welke activiteiten de camera moet letten en of je altijd meldingen wilt krijgen of alleen als je weg bent.

Camerameldingen en hoe je de instellingen wijzigt

Bezoekersmeldingen

Als je een speaker of scherm met de Google Assistent hebt, kun je de Assistent laten aankondigen dat er een bezoeker is als deze aanbelt op de Nest Doorbell. Als je een abonnement op Nest Aware hebt en de naam van je bezoeker hebt opgeslagen bij de bekende gezichten, kan de Assistent je zelfs vertellen wie de bezoeker is. Dit kun je instellen in de Google Home-app.

Bezoekersmeldingen van de Nest Doorbell ontvangen op een speaker of scherm met de Google Assistent

Kwaliteit en bandbreedte

Heb je een trage internetverbinding of een internetabonnement met een maandelijkse datalimiet? Dan kun je deze instelling wijzigen zodat je camera minder data verbruikt.

De videokwaliteit van de camera wijzigen

Nachtzicht

Met Nachtzicht neemt je camera activiteit waar als er minder of geen licht is.

Hoe Nest-camera's bij daglicht en in het donker kunnen zien

Camera delen

Via deze optie kun je zien of je de videobeelden van je camera met anderen deelt.

De videostream van je camera delen of privé maken

Activiteitsgeschiedenis

Heb je geen Nest Aware-abonnement, dan toont de Nest-app momentopnamen van activiteit die de camera in de laatste paar uur heeft waargenomen.

Als je de activiteitsgeschiedenis uitzet, stopt de camera met het maken van momentopnamen en worden al je bestaande momentopnamen verwijderd.

Afmelden voor de gratis momentopnamen in Beeldlijn en de gratis activiteitsgeschiedenis uitzetten

Statuslampje

De Nest Doorbell heeft een klein statuslampje dat gaat branden als de camera videobeelden opneemt of iemand de live feed bekijkt. Met deze optie kun je de helderheid van het lampje aanpassen.

Het statuslampje en de lichtring gaan bij bepaalde activiteiten altijd branden.

De betekenis van het lampje en de geluiden

Duur van bel

Met deze optie kun je instellen hoelang de deurbel klinkt als iemand op de knop van de Nest Doorbell drukt.

Opmerking: Deze optie is alleen beschikbaar als je een elektrische bel hebt. Hij werkt niet voor een mechanische bel.

Microfoon

Je kunt de microfoon van de Nest Doorbell aan- en uitzetten. Houd er rekening mee dat de microfoon geen geluiden oppikt en je niet kunt horen wat mensen bij je deur doen als de microfoon uitstaat.

Opmerking: Check voordat je de microfoon of geluidsopname aanzet, of dit is toegestaan volgens de toepasselijke privacywetgeving.

De microfoon-, speaker- en geluidsinstellingen van de Nest-camera wijzigen

Gesproken taal

Als er iemand aanbelt, kun je de Nest Doorbell laten antwoorden met een vooraf opgenomen snelle reactie in de door jou gewenste taal.

Snelle reacties gebruiken

Deurbelthema

Tijdens feestdagen kun je een bijpassend thema voor de Nest Doorbell kiezen:

• Halloween
    • Monster
    • Heks
    • Spook
    • Vampier
    • Weerwolf
    • Zwarte kat
  • Wintervakantie
    • Algemene wintergeluiden
    • Chanoeka
    • Kerstmis
    • Kwanzaa
    • Nieuwjaar

Via de app krijg je een melding als er een speciaal deurbelgeluid voor de feestdagen beschikbaar is. Je kunt dan zelf kiezen of je dit wilt gebruiken of niet. Je kunt het thema ook aanpassen in de instellingen of een ander geluid voor de deurbel kiezen.

Opmerking: Als je een van de vermelde themaopties niet ziet in de app of in Instellingen, moet je de Nest Doorbell terugzetten naar de fabrieksinstellingen en hem opnieuw instellen met de app. Nadat je dit hebt gedaan, moet je misschien een paar minuten wachten voordat alle opties verschijnen.

Als je een thema gebruikt dat past bij het seizoen of de feestdagen, worden bezoekers begroet met een uniek geluid als ze aanbellen. Als je bezoekersmeldingen gebruikt voor je Google Nest- of Google Home-speaker of -scherm, worden de geluiden afgespeeld op de deurbel en in je huis.

Na de feestdagen wordt automatisch het standaardgeluid van de deurbel hersteld en verdwijnt het seizoensthema uit de app. Een jaar later keert het dan rond dezelfde datum terug.

Wifi-verbinding

Via deze optie kun je een ander wifi-netwerk voor je camera kiezen.

Tip: Wijzig deze optie alleen als het echt nodig is. Dit is bijvoorbeeld het geval als je het wifi-wachtwoord hebt gewijzigd, een nieuwe router hebt geïnstalleerd of het wifi-netwerk een andere naam hebt gegeven.

Je wifi-wachtwoord wijzigen of de router vervangen

Waar

Hier kun je de Nest Doorbell de naam geven van de locatie, bijvoorbeeld Portiek. Tijdens de configuratie kies je in eerste instantie een locatie uit een lijst, maar je kunt de naam altijd wijzigen of er zelf een toevoegen.

De naam van de Nest Doorbell wijzigen

Geschiedenis verwijderen

Als je wilt, kun je de complete videogeschiedenis, inclusief eventuele momentopnamen, voorgoed verwijderen. Hierbij worden echter niet de clips verwijderd die je in je account hebt opgeslagen.

Belangrijk: Als je de videogeschiedenis van je camera verwijdert, wordt alles gewist wat tot dan toe is opgenomen. Nadat je de videogeschiedenis en momentopnamen hebt gewist, zijn deze definitief verwijderd. Je kunt ze dus niet meer herstellen. Er worden geen back-ups bewaard.

Videogeschiedenis en momentopnamen van de camera verwijderen

Camera verwijderen

Je kunt zo nodig de Nest Doorbell uit je account verwijderen en helemaal opnieuw beginnen.

Een product verwijderen uit je account in de Nest-app