To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Nest-kameran tai ‑ovikellon asetukset

Voit muuttaa Google Nest ‐kameroiden ja ‐ovikellojen asetuksia, kuten videon laatua, ilmoituksia, akun käyttöä ja laitteen nimeä.

Nest-kameran tai ‐ovikellon mallista riippuen voit muuttaa sen asetuksia Home- tai Nest-sovelluksessa tai molemmissa.

• Jos otat kameran tai ovikellon käyttöön Home-sovelluksessa, muuta sen asetuksia Home-sovelluksessa.
  • Jos otat kameran tai ovikellon ensin käyttöön Nest-sovelluksessa, suurin osa sen asetuksista on Nest-sovelluksessa, mutta voit myös muuttaa joitain asetuksia Home-sovelluksessa.
  • Sekä Home‐ että Nest-sovelluksessa näkyvät kameran asetukset (esim. kameran laittaminen päälle tai pois päältä) näyttävät erilaisilta. Jos muutat yhtä näistä asetuksista yhdessä sovelluksessa, muutokset näkyvät myös toisessa sovelluksessa.

Home-sovelluksen asetukset

Löydät kameran asetukset näin:

1. Avaa Home-sovellus .
  2. Valitse Suosikit tai Laitteet
  3. Kosketa laitteen kuvaa pitkään  Lisää More menu  Asetukset .

Alla on lisätietoja eri asetuksista.

Laitteen tiedot

Tässä valikossa näkyy perustietoja Nest-kamerasta tai ‐ovikellosta. Voit myös muuttaa joitain näistä asetuksista napauttamalla.

• Käytettävä kiinnitystyyppi (vain kamerat)
  • Laitteen nimi sekä koti ja huone, jossa se on
  • Pikavastausten puhuttu kieli (vain ovikellot)
  • Tekniset tiedot, kuten kameran sarjanumero ja ohjelmistoversio

Ilmoitukset

Ilmoitukset kertovat, mitä kamera tai ovikello on havainnut Voit muokata niitä valitsemalla haluamasi ilmoitustyypin ja milloin haluat ilmoituksia.

Voit lukea ilmoituksista lisää Kameran ilmoitukset ‑artikkelista

Akku

Huom. Tämä asetus on käytettävissä vain Nest Camilla (akkukäyttöinen) ja Nest Doorbellilla (akkukäyttöinen).

Näytön yläreunassa oleva rengas kertoo, kuinka paljon virtaa on jäljellä (kuukausia, päiviä jne.). Voit tarkistaa latauksen prosentteina (90 %, 52 % jne.) pyyhkäisemällä vasemmalle renkaasta.

Automaattinen virransäästö on hyödyllinen, jos laite käyttää vain akkuvirtaa ja saatat olla poissa pitkään.

Akun käytön avulla voit muokata suorituskykyä ja akunkestoa nopeasti:

• Oletus on hyvä vaihtoehto useimmille käyttäjille, mutta voit myös valita laadukkaamman videokuvan ja pidempiä klippejä tai yrittää säästää akkua alhaisimmilla asetuksilla.
  • Muokattu tulee näkyviin, jos olet muuttanut Tapahtumat- ja Video-asetusten asetuksia, jotka vaikuttavat akunkestoon ja ovat osa akun käytön vaihtoehtoja.

Lue lisää Nest-kameran akun säästö ‑artikkelista.

Tapahtumat

Valitse, mitkä tapahtumat kamera tai ovikello voi havaita ja kuvata (esim. ihmiset, liike, paketti). Sen jälkeen sinä ja kodin jäsenet voitte päättää, mistä tapahtumista saadaan ilmoituksia.

Huom. Jos tapahtuma on laitettu pois päältä, et saa ilmoituksia kyseisestä toiminnasta.

Tapahtuma-asetukset voivat vaihdella riippuen kameran tai ovikellon mallista ja siitä, onko sinulla Nest Aware ‑tilaus.

Voit myös luoda omia Activity Zones ‐vyöhykkeitä. Niiden avulla saat ilmoituksia tapahtumista valitulla alueella kameran näkymässä.

Ovikello

Muuta ovikellon eri asetuksia, kuten summeria tai vierailijailmoituksia Google Assistant -yhteensopivassa kaiuttimessa tai näytössä.

Ovikellon vierailijailmoitukset kaiuttimella tai näytöllä

Summerin asetukset

Ovikellon teema

Tavallisten ovikelloäänien lisäksi kausittaisia ovikelloteemoja on saatavilla joidenkin juhlapyhien aikaan. Voit vaihtaa teemaa tai valita toisen summerin äänen ovikellon asetuksista sovelluksessa.

Kun käytössä on kausiteema, vieraat kuulevat teemaan liittyviä ääniä soitettuaan ovikelloa. Jos käytät vierailijailmoituksia Google Nest- tai Google Home ‑kaiuttimella tai ‑näytöllä, ovikello toistaa äänet ulkona ja laitteet sisällä.

Teema-ajan loputtua ovikello palaa automaattisesti oletusääneen, ja kausiteema katoaa sovelluksesta.

Video

Täällä voit muuttaa videohistorian, videon laadun, yönäkymän ja muita asetuksia. Voit lukea lisätietoja alla olevista ohjekeskuksen video-aiheisista artikkeleista.

Videohistoria Home-sovelluksessa
Nest-kameran videon laadun muuttaminen
Pimeänäkö
Nest-kameroiden vaatima internetyhteyden nopeus ja kaistanleveys

Audio

Ääniasetuksista voit laittaa mikrofonin päälle tai pois päältä tai poistaa audiotallennuksen käytöstä, jotta kuulet äänet livestriimin aikana. Ääni ei kuitenkaan tallennu videohistoriaan. Voit myös muuttaa tiettyjen kameroiden ja ovikellojen äänenvoimakkuutta.

Nest-kameran ja ‑ovikellon ääniasetukset

Poista videohistoria

Tämän vaihtoehdon avulla voit poistaa kameran koko videohistorian ja tilannekuvat. Videohistorian ja tilannekuvien poistaminen on peruuttamatonta. Tallennettuja klippejä ei poisteta.

Poista laite

Kun poistat kameran tai ovikellon, sen yhteys tiliisi katkeaa. Poistamisen jälkeen laite ei enää näy sovelluksessa, joten et voi enää ohjata sitä, katsoa sen videostriimiä tai muuttaa asetuksia. Tämä poistaa myös kaiken videohistorian sovelluksesta.

Nest-sovelluksen asetukset

Huom. Nest-sovellus ei ole yhteensopiva uusien kamera- ja ovikellomallien kanssa. Käytä Home-sovellusta kyseisten laitteiden asetusten muuttamiseen.

Näin löydät Nest Doorbellin asetukset:

1. Avaa Nest-sovellus Nest app.
  2. Valitse ovikello Nest-sovelluksen aloitusnäytöltä.
  3. Valitse Asetukset Nest-asetukset-kuvake.

Alla on lisätietoja eri asetuksista.

Kamera päälle/pois

Tällä valinnalla voit käynnistää tai sammuttaa kameran manuaalisesti huolimatta Home/Away Assistin asetuksista tai aikatauluista.

Mitä tapahtuu, kun käynnistät tai sammutat kameran

Sisäsummerin laittaminen päälle tai pois päältä

Voit hiljentää ovikellon summerin, jolloin siitä ei kuulu ääntä, vaikka joku soittaa ovikelloa. Sisäsummerin laittaminen päälle ja pois päältä voi olla kätevää vaikka sairaspäivänä, jolloin haluat olla pitkän aikaa rauhassa ilman ovikellon ääniä.

Ovikello lähettää silti puhelimeesi ilmoituksia, kun joku soittaa ovikelloa. Kun joku soittaa ovikelloa, hänen pitäisi kuulla äänimerkki, mutta sinä et kuule sisäsummerin ääntä etkä saa Google Assistantilta vierailijailmoituksia.

Jos haluat hiljentää ovikellon summerin vain väliaikaisesti, voit valita Hiljaisen tilan Quiet time icon.

Tärkeää: Jos et kuule ovikellon summeria, vaikka hiljainen tila on pois päältä, tarkista asetukset. Varmista, että Sisäsummerin laittaminen päälle tai pois päältä ‑kohdan valinta on "Päällä".

Nest-kameran mikrofoni-, kaiutin- tai audioasetusten muuttaminen

Vinkki: Jos ovikellon Wi-Fi-yhteys katkeaa, sisäsummeri menee automaattisesti takaisin päälle Nest-sovelluksen asetuksesta riippumatta. Summeri toimii siis, vaikka etsit ratkaisua Wi-Fi- ja yhteysongelmiin

Home/Away Assist

Kun Home/Away Assist on päällä, kamera voi käynnistyä automaattisesti, kun et ole kotona, ja sammua, kun palaat kotiin.

Miten kamera toimii yhdessä Home/Away Assistin kanssa

Aikataulu

Aikataululla voit asettaa kameran käynnistymään ja sammumaan tiettyinä aikoina.

Miten asetat kameran käynnistymään ja sammumaan tiettyinä aikoina

Ilmoitukset

Voit asettaa kameran lähettämään havaitusta toiminnasta ilmoituksia puhelimeesi, sähköpostiisi tai molempiin. Voit myös valita, millaista toimintaa kamera havaitsee, ja lähetetäänkö ilmoituksia aina vai vain silloin, kun olet poissa.

Kameran ilmoitukset

Vierailijailmoitukset

Jos sinulla on kaiutin tai näyttö, jossa on Google Assistant sisäänrakennettuna, se voi ilmoittaa sinulle, kun joku soittaa Nest Doorbelliä. Se voi myös ilmoittaa tulijan nimen, jos sinulla on Nest Aware ‑tilaus ja olet tallentanut tulijan nimen tuttuihin kasvoihin. Voit ottaa ominaisuuden käyttöön Google Home ‑sovelluksella.

Nest Doorbellin vierailijailmoitukset Google Assistant ‑kaiuttimesta tai ‑näytöstä

Laatu ja kaistanleveys

Jos internetyhteytesi on hidas tai operaattori rajoittaa kuukausittaista datankäyttöäsi, voit vähentää kameran datankäyttöä tällä asetuksella.

Kameran videokuvan laadun muuttaminen

Pimeänäkö

Pimeänäön avulla kamera näkee toiminnan heikossa valaistuksessa tai pimeässä.

Nest-kameran näköominaisuudet päivänvalossa ja pimeässä

Kameran jakaminen

Tästä kohdasta näet, onko kameran videostriimi jaettu muille.

Kameran videostriimin jakaminen ja jaon lopettaminen

Activity History -toimintahistoria

Jos sinulla ei ole Nest Aware ‑tilausta, Nest-sovelluksessa näkyy tilannekuvia toiminnasta, jonka kamera on havainnut parin viime tunnin aikana.

Jos laitat Activity Historyn pois päältä, kamera ei ota tilannekuvia ja kaikki aiemmin otetut kuvat poistetaan.

Sightline-tilannekuvien ja Activity Historyn poistaminen käytöstä

Tilavalo

Nest Doorbellissä on pieni tilavalo, joka käynnistyy (asetuksista riippuen), jos kamera tallentaa videokuvaa tai joku katsoo livestriimiä. Tässä kohdassa voit säätää valon kirkkautta.

Lisäksi Nest Doorbellin tilavalo ja valokehä ovat aina päällä tiettyjen tapahtumien aikana.

Mitä valot ja äänet tarkoittavat

Summeriäänen kesto

Tässä kohdassa voit valita, miten kauan ovikello soi, kun joku soittaa Nest Doorbelliä.

Huom. Tämä vaihtoehto on valittavissa vain, jos sinulla on sähkösummeri. Se ei toimi mekaanisten summerien kanssa.

Mikrofoni

Voit laittaa Nest Doorbellin mikrofonin päälle tai pois päältä. Jos mikrofoni ei ole päällä, laite ei kuule ääniä etkä sinä kuule, mitä ovesi edessä tapahtuu.

Huom. Ennen kuin laitat mikrofonin tai äänen tallennuksen päälle, varmista että tämä on paikallisten yksityisyydensuojalakien mukaista.

Nest-kameran mikrofoni-, kaiutin- tai audioasetusten muuttaminen

Puheen kieli

Kun joku soittaa ovikelloa, voit asettaa Nest Doorbellin vastaamaan ennalta nauhoitetulla pikavastauksella, jonka kielen voit valita.

Pikavastausten käyttäminen

Ovikelloteemat

Kausittaisia ovikelloteemoja on saatavana joidenkin juhlapyhien aikaan. Sovellus kertoo, kun kausittaisia ovikelloteemoja on saatavilla. Voit vaihtaa teemaa tai valita toisen summerin äänen ovikellon asetuksista sovelluksessa.

Kun käytössä on kausiteema, vieraat kuulevat teemaan liittyviä ääniä soitettuaan ovikelloa. Jos käytät vierailijailmoituksia Google Nest- tai Google Home ‑kaiuttimella tai ‑näytöllä, ovikello toistaa äänet ulkona ja laitteet sisällä.

Teema-ajan loputtua ovikello palaa automaattisesti oletusääneen, ja kausiteema katoaa sovelluksesta.

Wi-Fi-yhteys

Tässä kohdassa voit vaihtaa kameran käyttämää Wi-Fi-verkkoa.

Huom. Älä vaihda verkkoa, ellei se ole tarpeen. Vaihtaminen voi olla tarpeen vaikka silloin, kun olet muuttanut Wi-Fin salasanaa, ostanut uuden reitittimen tai nimennyt Wi-Fi-verkon uudelleen.

Vaihda Wi-Fi-salasana tai reititin

Missä

Tässä kohdassa voit nimetä Nest Doorbellin sen sijainnin mukaan, esim. "Kuisti". Sijainti valitaan listalta alun käyttöönottovaiheessa, mutta voit vaihtaa sitä myöhemmin tai lisätä yksilöllisen tunnisteen.

Nest Doorbellin nimen vaihtaminen

Poista historia

Voit halutessasi poistaa kameran koko videohistorian pysyvästi, mukaan lukien sen ottamat tilannekuvat. Tallennettuja klippejä ei kuitenkaan poisteta tililtäsi.

Tärkeää: Kun poistat kameran videohistorian, koko tähänastinen videohistoria poistetaan. Videohistoria ja tilannekuvat poistetaan lopullisesti. Niitä ei voi palauttaa, emmekä säilytä varmuuskopioita.

Kameran videohistorian ja tilannekuvien poistaminen

Kameran poistaminen

Voit tarvittaessa poistaa Nest Doorbellin kokonaan tililtäsi ja aloittaa alusta.

Tuotteen poistaminen tililtä Nest-sovelluksessa