Uw Google Ads-account instellen voor winkelverkopen

Volg deze stappen in uw Google Ads-account als u winkelverkoopmetingen van Google wilt gebruiken. Sommige van deze stappen kunnen verschillen, afhankelijk van het type bedrijf dat u heeft.

Instructies

Stap 1: Controleer of uw bedrijf geschikt is op basis van het bedrijfstype

Uw Google Ads-account moet aan bepaalde criteria voldoen om winkelverkopen te kunnen gebruiken. De criteria zijn afhankelijk van het type bedrijf dat u heeft.

• Als u een winkel of restaurantbedrijf heeft, kunt u de geschiktheidscriteria hier controleren.
  • Als u een ander type bedrijf heeft dan een winkel of restaurantbedrijf, controleert u de geschiktheidscriteria hier.

Stap 2: Neem contact op met uw Google-vertegenwoordiger

Als uw Google Ads-account geschikt is voor winkelverkopen, neemt u contact op met uw Google-vertegenwoordiger. Uw Google-vertegenwoordiger kan uw account vervolgens registreren voor winkelverkoopmetingen.

Stap 3: Stel de conversieactie voor winkelverkopen in

Voor winkels en restaurants

Nadat uw Google Ads-account is goedgekeurd voor winkelverkopen voor winkels en restaurants, moet u de voorwaarden voor klantgegevens accepteren. Volg de onderstaande stappen om het beleid te bekijken.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het gereedschapsicoon Google Ads | tools [Icon] rechtsboven in uw account.
  3. Klik onder 'Meting' op Conversies.
  4. Klik in het linkervenster op 'Instellingen'.
  5. Klik op het gedeelte 'Voorwaarden voor klantgegevens' en vouw dit uit om het beleid weer te geven en te lezen. Bevestig dat u het beleid kunt naleven.
  6. Klik op 'Ik heb de voorwaarden gelezen en ga hiermee akkoord' (als u winkelverkoopmetingen wilt gebruiken).

Nadat u de voorwaarden voor klantgegevens heeft geaccepteerd, wordt de conversieactie 'Winkelverkopen' weergegeven in uw Google Ads-account. Vervolgens kunt u de instellingen van de conversieactie bewerken en updaten.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het gereedschapsicoon Google Ads | tools [Icon] rechtsboven in uw account.
  3. Klik onder 'Meting' op Conversies.
  4. Klik op de conversieactie 'Winkelverkopen' die u wilt bewerken.
  5. Klik op Instellingen bewerken. U kunt nu wijzigingen aanbrengen in de conversieactie 'Winkelverkopen'.
  6. Als u het attributiemodel voor de conversieactie 'Winkelverkopen' wilt wijzigen, klikt u op het gedeelte Attributiemodel en kiest u Laatste klik of Data-driven. Het attributiemodel dat u kiest, bepaalt hoeveel krediet elke klik genereert voor uw conversies.Meer informatie over attributiemodellen.

Voor andere bedrijfstypen

Nadat uw Google Ads-account is goedgekeurd voor winkelverkopen voor uw bedrijfstype, moet u een conversieactie in uw Google Ads-account maken. Er is een conversieactie vereist voordat u uw transactiegegevens kunt uploaden naar Google Ads. U kunt zo veel conversieacties maken als u wilt.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het gereedschapsicoon Google Ads | tools [Icon] rechtsboven in uw account.
  3. Klik onder 'Meting' op Conversies.
  4. Klik op de plusknop om een nieuwe conversieactie te maken.
  5. Klik op Winkelverkopen.
  6. Selecteer Winkelverkopen en klik op Doorgaan.
  7. Er wordt een bericht weergegeven over het beleid van Google voor de upload van gegevens. Klik op Bevestigen om aan te geven dat u zich schikt naar het beleid van Google.
  8. Geef naast 'Naam van conversie' de naam op van de conversie die u wilt bijhouden. Hierdoor kunt u de conversieactie beter herkennen in conversierapporten.
  9. Selecteer naast 'Aantal' hoe u de conversies wilt tellen.
    • Alle: Dit is de aangewezen instelling voor verkopen, waarbij naar verwachting elke conversie waardevol is voor uw bedrijf.
    • Eén: Deze instelling is vooral geschikt voor leads (zoals een aanmeldingsformulier op uw website), waarbij slechts één conversie per advertentieklik waardevol is voor uw bedrijf.
  10. Klik op Conversieperiode. Selecteer in het dropdownmenu hoelang u conversies wilt bijhouden na een advertentie-interactie. U kunt een periode tussen één en dertig dagen selecteren. Meer informatie over conversieperioden.
  11. Klik op Maken en doorgaan.
  12. Klik op Gereed.

Goed gedaan. Uw Google Ads-account is nu volledig ingesteld voor het gebruik van winkelverkopen. Vervolgens moet u uw gegevens over winkelverkopen voorbereiden en uploaden.

TERUG NAAR DE HOMEPAGE VAN WINKELVERKOPEN