Hjelp til annonsører: Slik overholder du personvernlovene i amerikanske delstater i Google Ads

Google har alltid brukernes beste i tankene. Som en del av forpliktelsene våre overfor brukerne selger vi aldri personopplysninger. Vi gir brukerne innsyn i, oversikt og kontroll over annonseopplevelsene sine ved hjelp av verktøy som Mitt annonsesenter, Min konto og en rekke andre tjenester. På denne måten blir det enklere for deg å administrere kontoen din. I henhold til retningslinjene for personlig tilpasset annonsering bruker vi aldri sensitiv informasjon, for eksempel opplysninger om helse, etnisitet, religion eller seksuell legning, for å levere personlig tilpassede annonser. Vi investerer også i tiltak som Coalition for Better Ads, Google News Initiative og ads.txt for å understøtte et sunt og bærekraftig økosystem for annonser.

Google ønsker personvernlover som beskytter brukerne, velkommen. I mai 2018 lanserte vi flere oppdateringer for å hjelpe annonsører og publisister med å overholde EUs personvernforordning (GDPR) i EØS og Storbritannia.

I 2019 begynte vi å tilby begrenset databehandling for å hjelpe annonsører, publisister og partnere med å overholde California Consumer Privacy Act (CCPA). Fra og med januar 2023 utvider vi funksjonsområdet for begrenset databehandling for å gjøre det enklere for kunder og partnere å overholde de nye personvernlovene i USA.

Oppdatering av begrenset databehandling og status som tjenesteleverandør i henhold til CCPA (juli 2023)

Fra og med 1. juli 2023 slutter Google å tilby annonsering (i California) basert på brukeratferd på ulike nettsteder og i ulike apper, i henhold til California Privacy Rights and Enforcement Act-lovgivningen fra 2020. Dette innebærer at begrenset databehandling ikke lenger tilbys for Kundematch.

Disse endringene gjenspeiles i det eksisterende tillegget om personvernlover i amerikanske delstater i vilkårene for databehandling for Google Ads og vilkårene knyttet til databeskyttelse og personvern for behandlingsansvarlige hos Google Ads og kontoeier.

Om begrenset databehandling

Med begrenset databehandling begrenser Google bruken av visse unike identifikatorer og andre data som behandles i forbindelse med levering av tjenester til deg for å utføre bestemte aktiviteter.

Dataene som pålegges begrenset databehandling, er knyttet til aktiviteter med disse funksjonene:

• annonselevering
  • feilsøking
  • forbedringer og utvikling
  • rapportering og måling
  • sikkerhet og avdekking av svindel

I henhold til vilkårene i det relevante tillegget om personvernlover på delstatsnivå i USA handler vi som tjenesteleverandøren din med hensyn til dataene som behandles mens begrenset databehandling er slått på.

Begrenset databehandling fungerer litt forskjellig i de ulike produktene våre. Annonsører, publisister og partnere skal sørge for at bruken av Googles produkter og tjenester, deriblant begrenset databehandling, er i tråd med kravene som gjelder for dem. For produkter som begrenset databehandling aktivt må slås på for, må partnerne selv bestemme når og hvordan denne funksjonen skal slås på. Enkelte kan bestemme seg for å slå på begrenset databehandling per bruker (hvis f.eks. brukeren har klikket på «Ikke selg personopplysningene mine»-linken). For produkter som støtter dette, kan det hende at enkelte partnere bestemmer seg for å slå på begrenset databehandling for alle brukere i relevante amerikanske delstater.

Partnere som har implementert Global Privacy Control (GPC), kan også velge å aktivere begrenset databehandling når de mottar et GPC-signal om bortvalg.

Begrenset databehandling omfatter ikke overføring eller videreformidling av data til tredjeparter som du kan ha aktivert i produktene og tjenestene våre. Du bør derfor sørge for at du har iverksatt alle nødvendige tiltak som kreves for å overholde lovverket, overfor slike tredjeparter. Hvis du har delt data fra ett Google-produkt med et annet via produktintegreringer eller på andre måter, er dataene underlagt vilkårene for mottakerproduktet etter at de er delt. Eksempel: Hvis du oppretter en målgruppe med optimaliserte konverteringer eller import av konverteringer utenfor nettet, og du eksporterer denne målgruppen til et annet produkt med personlig tilpasset annonsering, er det ikke sikkert at begrenset databehandling er tilgjengelig.

Produktene og funksjonene begrenset databehandling allerede brukes for

Begrenset databehandling brukes allerede for disse Google Ads-produktene og -funksjonene:

Brukere av produktene og funksjonene som er nevnt ovenfor, trenger ikke å gjøre noe for å slå på begrenset databehandling.

Hvis du har delt data fra ett Google-produkt med et annet via produktintegreringer eller på andre måter, er dataene underlagt vilkårene til mottakerproduktet etter at de er delt.

* Fra og med 1. juli 2023 er begrenset databehandling ikke lenger tilgjengelig i California i tilfeller der annonsøren bruker annonsering basert på brukeratferd på ulike nettsteder og i ulike apper, deriblant Kundematch. Du finner mer informasjon i denne artikkelen.

Produkter og funksjoner der du må foreta deg noe for at begrenset databehandling skal kunne slås på

Når du slår på begrenset databehandling, begrenser Google hvordan dataene brukes. Enkelte funksjoner er da utilgjengelige, blant annet muligheten til å legge til brukere i remarketinglister, legge til brukere i lignende målgrupper basert på kildelister for remarketing samt relatert funksjonalitet. Når begrenset databehandling er slått på for appkampanjer, innebærer det at brukerne som installerer appen din, fortsatt kan se annonser for den aktuelle appen etter installeringen.

Selv når du har slått på begrenset databehandling, blir annonser med annonsesporing eller annonselevering via en tredjepart vist, i de tilfellene der de er kvalifisert for visning (f.eks. i Google Displaynettverk), med mindre en publisist har slått av denne funksjonen. Googles kontraktsfestede forpliktelser knyttet til begrenset databehandling gjelder ikke for slike tredjepartsleverandører av annonsesporing og -levering. Du bør sørge for at du har iverksatt alle nødvendige tiltak som kreves for å overholde lovverket, overfor slike tredjeparter. For annonser som leveres via flere annonsemarkeder for bannerannonser, byr ikke Google på budforespørsler i de tilfellene der publisisten har valgt bort begrenset databehandling.

Merk: Selv om begrenset databehandling er slått på, fortsetter funksjoner som konverteringssporing og kampanjemåling å fungere som normalt.
Slå på begrenset databehandling
Produkt Slå på begrenset databehandling
Google Ads

I Google Ads kan du slå på begrenset databehandling på to måter:

1. Via den nye «restricted_data_processing»-parameteren, som kan angis i den globale nettstedstaggen. Med denne kan du slå på begrenset databehandling for bestemte brukere på nettstedet ditt.
  2. Via en avmerkingsboks i Google Ads-grensesnittet der du konfigurerer remarketing-taggen for Google Ads for å slå på begrenset databehandling for alle brukere i USA.
Google Analytics, Google Analytics for Firebase

Hvis du er Google Analytics- eller Google Analytics for Firebase-kunde, fungerer Google Analytics som tjenesteleverandøren din, med mindre du har slått på deling med Google-produkter og -tjenester, i henhold til vilkårene i tillegget om personvernlover på delstatsnivå i USA for tjenesteleverandører og databehandlere.

Hvis du eksporterer data fra Google Analytics eller fra Google Analytics for Firebase til andre produkter (f.eks. Google Ads) som et resultat av produktintegrasjoner, er disse dataene underlagt vilkårene for bruk for disse produktene.

Google Analytics inneholder en rekke verktøy du kan bruke for å styre hvordan data samles inn, og om dataene skal brukes til personlig tilpasning av annonser. Du kan finne mer informasjon om dette i «Deling av målgruppelister»-delen nedenfor eller ved å gå til «Personlig tilpasning av annonser»-delen i brukerstøtten for Google Analytics.
Appkampanjer

Hvis du måler appkonverteringer ved hjelp av SDK-en for Google Analytics for Firebase, har du to alternativer:

1. Du kan slå av funksjonene for personlig tilpasset annonsering på brukernivå. Dette fører til at begrenset databehandling slås på for bestemte brukere av appen din.
  2. Du kan slå av funksjonene for personlig tilpasset annonsering for bestemte geografiske regioner. Da blir begrenset databehandling slått på for alle brukere av appen din i disse regionene.
Google Tag Manager Et nytt «Slå på begrenset databehandling»-felt er tilgjengelig i Google Ads-taggene (konvertering og remarketing) i Google Tag Manager. Følg denne veiledningen for å konfigurere det.

* Merk: Kunder som per i dag bruker allow_ad_personalization_signals-parameteren for å slå på begrenset databehandling, kan fortsette med dette. Google kan imidlertid kreve at restricted_data_processing-parameteren brukes på et senere tidspunkt.

Deling av målgruppelister

Hvis begrenset databehandling er slått på i Google Ads, gjelder dette bare for målgruppelister som er opprettet med Google Ads-taggen. Hvis du har målgruppelister som deles med Google Ads fra enten Google Analytics, Display & Video 360 eller Search Ads 360, må du gå til disse produktene for å slå på begrenset databehandling for dataene som eksporteres til Google Ads. Du finner mer informasjon i tabellen nedenfor:

Slå på begrenset databehandling for dataene som eksporteres til Google Ads

Produkt Slik slår du på begrenset databehandling for dataene som eksporteres til Google Ads
Google Analytics

Du kan kontrollere om Google Analytics-dataene dine skal brukes til personlig tilpasning av annonser, med disse alternativene i Analytics-grensesnittet:

1. Slå av per region (brukerbasert) eller for hele området ditt via disse områdeinnstillingene.
  2. Ekskluder bestemte hendelser eller brukeregenskaper via disse innstillingene (bare app og nett).
Deaktiver personlig tilpasning av annonser dynamisk per økt eller hendelse ved å gjøre disse endringene i tag-konfigurasjonen.
Display & Video 360

Hvis du vil slå av deling av målgruppelister til Google Ads fra Display & Video 360, har du tre alternativer i Display & Video 360:

1. Du kan slå av personlig tilpasning av annonser via den globale nettstedstag-parameteren.
  2. Du kan ekskludere Floodlight-aktiviteter fra personlig tilpassede annonser.
  3. Du kan slå av deling av målgruppelister.
Search Ads 360 Det er for øyeblikket ikke mulig å eksportere målgrupper til Google Ads for søk i Search Ads 360. I tillegg blir ikke brukere som befinner seg i California, lagt til i remarketinglister mellom søke- og bannerannonser eller sosiale medier og bannerannonser. Du kan lese mer om dette i denne artikkelen.

Om IAB-personvernstrenger

Google har foreløpig ikke underskrevet IAB Multi-State-avtalen. Vi følger imidlertid de tekniske spesifikasjonene for versjon 1.0 av IAB CCPA-rammeverket for remarketing- og konverteringstaggene i Google Ads, slik at us_privacy-strengen leses på annonsørnettsteder.

Annonsører som velger å bruke IAB-signalet, må følge de tekniske spesifikasjonene fra IAB Tech Lab for å implementere us_privacy-strengen på sidene sine. Google Ads-taggene våre samhandler med annonsørsiden om å hente us_privacy-strengen og bruker begrenset databehandling når strengen indikerer at den aktuelle brukeren har valgt bort personlig tilpasning av annonser.

• Når IAB-strengen indikerer at brukeren ikke har valgt bort personlig tilpasning av annonser, blir ikke funksjonaliteten endret.
  • Når IAB-strengen angir at brukeren har valgt bort personlig tilpasning av annonser, slår Google på begrenset databehandling.
Merk: Google tilbyr også kontroller for sletting og oppbevaring av data. I henhold til vilkårene i tillegget vårt om personvernlover på delstatsnivå i USA gjelder forpliktelsene vi har i forbindelse med sletting og oppbevaring av data, i tilfeller der vi opptrer som tjenesteleverandøren din med hensyn til dataene som behandles mens begrenset databehandling er aktivert. Valg som gjøres i denne sammenhengen, har tilbakevirkende kraft. Finn ut mer om kontroller for sletting og oppbevaring av data.