Hulp voor adverteerders om te voldoen aan de CCPA in Google Ads

Bij alles wat we doen, zet Google van oudsher de gebruiker op de eerste plaats. Daarom verkopen we nooit persoonlijke informatie en bieden we onze gebruikers transparantie en controle over hun advertentiebeleving via Mijn account en verschillende andere functies waarmee ze hun account kunnen beheren. Op grond van ons beleid voor gepersonaliseerd adverteren gebruiken we nooit gevoelige informatie om advertenties te personaliseren. We investeren ook in initiatieven zoals de Coalition for Better Ads, het Google News Initiative en ads.txt om een gezond, duurzaam advertentie-ecosysteem te ondersteunen.

Google is een groot voorstander van privacywetten die consumenten beschermen. In mei 2018 hebben we verschillende updates geïntroduceerd zodat adverteerders en uitgevers beter kunnen voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in de EER.

Vandaag bouwen we voort op deze functies door beperkte gegevensverwerking aan te bieden. Hieronder wordt uitgelegd hoe dit werkt, zodat adverteerders, uitgevers en partners weten hoe ze de California Consumer Privacy Act (CCPA) kunnen naleven.

Over de California Consumer Privacy Act

De California Consumer Privacy Act (CCPA) is een nieuwe gegevensprivacywet waarin verschillende rechten zijn vastgelegd voor ingezetenen van de Amerikaanse staat Californië. De wet is van toepassing op bedrijven die zakendoen in Californië en die aan een of meer criteria voldoen met betrekking tot opbrengst, gegevensverwerking en andere factoren. De CCPA vereist dat inwoners het recht krijgen zich af te melden voor de 'verkoop' van hun 'persoonlijke informatie' (zoals de wet deze termen definieert). Voor de afmelding moet prominent de link 'Mijn persoonlijke informatie niet verkopen' worden weergegeven op de homepage van de partij die wil 'verkopen'. De CCPA erkent bepaalde uitzonderingen op de definitie van 'verkoop', waardoor niet alle overdrachten van persoonlijke informatie 'verkopen' zijn. Het overdragen van persoonlijke informatie aan een 'serviceprovider' is volgens de wet bijvoorbeeld geen 'verkoop'.

Over beperkte gegevensverwerking

Met beperkte gegevensverwerking willen we adverteerders, uitgevers en partners helpen aan de CCPA-nalevingsvereisten te voldoen. Met beperkte gegevensverwerking beperkt Google het gebruik van bepaalde unieke ID's en andere gegevens die worden verwerkt bij de levering van services aan u, zodat deze alleen worden gebruikt voor bepaalde zakelijke doeleinden. Voor gegevens waarop beperkte gegevensverwerking van toepassing is, omvatten deze zakelijke doeleinden: advertentieweergave, rapportage en meting, beveiliging en detectie van bedrog, foutopsporing, en verbetering en ontwikkeling van functies voor de producten die we aanbieden. Volgens de voorwaarden van ons addendum voor CCPA-serviceproviders treden we op als uw serviceprovider voor de gegevens die worden verwerkt terwijl beperkte gegevensverwerking is ingeschakeld.

Beperkte gegevensverwerking werkt niet in al onze producten hetzelfde. Adverteerders, uitgevers en partners moeten ervoor zorgen dat het gebruik van Google-producten en -services, waaronder beperkte gegevensverwerking, voldoet aan de CCPA-nalevingsvereisten. Voor producten waarvoor actie is vereist om beperkte gegevensverwerking in te schakelen, moeten partners zelf bepalen wanneer en hoe ze deze inschakelen. Zo kunnen ze beperkte gegevensverwerking inschakelen per gebruiker (bijvoorbeeld wanneer een gebruiker zich afmeldt door op de link 'Mijn persoonlijke informatie niet verkopen' te klikken).Of partners kunnen, voor producten die dit ondersteunen, beperkte gegevensverwerking inschakelen voor alle gebruikers in Californië.

Beperkte gegevensverwerking heeft geen betrekking op het versturen of openbaar maken van gegevens aan derden die u mogelijk heeft ingeschakeld in onze producten en services. U moet ervoor zorgen dat u alle maatregelen voor deze derden heeft genomen om te voldoen aan de CCPA-nalevingsvereisten. Als u gegevens van het ene Google-product heeft gedeeld met het andere via productintegraties of op andere manieren, vallen de gegevens onder de voorwaarden van het ontvangende product nadat ze zijn gedeeld.

Producten en functies die al werken met beperkte gegevensverwerking

Deze Google Ads-producten en -functies werken al met beperkte gegevensverwerking:

Gebruikers van deze producten en functies hoeven niets te doen.

Als u gegevens van het ene Google-product heeft gedeeld met het andere via productintegraties of op andere manieren, vallen de gegevens onder de voorwaarden van het ontvangende product nadat ze zijn gedeeld.

Producten en functies waarvoor actie is vereist om beperkte gegevensverwerking mogelijk te maken

Wanneer u beperkte gegevensverwerking inschakelt, beperkt Google hoe gegevens worden gebruikt.Bepaalde functies zijn niet beschikbaar, waaronder gebruikers toevoegen aan remarketinglijsten, gebruikers toevoegen aan remarketingseedlists van vergelijkbare doelgroepen en gerelateerde functionaliteit. Als u beperkte gegevensverwerking inschakelt en u heeft App-campagnes, kunnen gebruikers die uw app installeren na de installatie nog steeds advertenties voor die app te zien krijgen.

Zelfs wanneer u beperkte gegevensverwerking heeft ingeschakeld, worden advertenties met advertentietracking of -weergave door derden die geschikt voor weergave zijn (bijv. in het Google Display Netwerk), nog steeds weergegeven tenzij een uitgever ze heeft uitgeschakeld. De contractuele verplichtingen van Google met betrekking tot beperkte gegevensverwerking zijn niet van toepassing op dergelijke externe tracking- en weergaveleveranciers. U moet ervoor zorgen dat u alle gepaste maatregelen voor deze derden heeft genomen om te voldoen aan de CCPA-nalevingsvereisten. Voor advertenties die worden weergegeven via wederzijdse uitwisseling voor display, biedt Google niet op biedingsverzoeken waarvoor een uitgever een afmeldingsignaal heeft verstuurd.

Zelfs wanneer beperkte gegevensverwerking is ingeschakeld, blijven Conversies bijhouden en campagnemetingen normaal functioneren.

Hoe u beperkte gegevensverwerking kunt inschakelen

Product Beperkte gegevensverwerking inschakelen
Google Ads U hoeft de parameter allow_ad_personalization_signals slechts één keer in te stellen en kunt deze vervolgens toepassen op alle producten die via de algemene sitetag zijn geconfigureerd. De waarde van deze parameter is standaard ingesteld op 'waar'. Wanneer u de waarde van de parameter instelt op 'onwaar', wordt beperkte gegevensverwerking ingeschakeld. Als u ervoor wilt zorgen dat de waarde van de parameter beschikbaar is in een bepaald Google Ads-account, moet u dit toevoegen met de opdracht gtag('set'). Raadpleeg Helpcentrum van Google Analytics.
App-campagnes

Als u app-conversies meet met de Firebase-SDK, schakelt u de functies voor personalisatie van advertenties uit voor de juiste gebruikers, volgens de instructies in deze Firebase-handleiding.