Hulp voor adverteerders om te voldoen aan de privacywetgeving van Amerikaanse staten in Google Ads

Bij alles wat we doen, zet Google van oudsher de gebruiker op de eerste plaats. Daarom verkopen we nooit persoonlijke informatie. We bieden onze gebruikers transparantie en controle over hun advertentiebeleving via Mijn advertentiecentrum, Mijn account en verschillende andere functies waarmee ze hun account kunnen beheren. Op grond van ons Beleid voor gepersonaliseerd adverteren gebruiken we nooit gevoelige informatie (zoals gezondheid, ras, religie of seksuele geaardheid) om advertenties te personaliseren. We investeren ook in initiatieven zoals de Coalition for Better Ads, het Google News Initiative en ads.txt om een gezond en duurzaam advertentie-ecosysteem te ondersteunen.

Google is een groot voorstander van privacywetten die consumenten beschermen. In mei 2018 hebben we verschillende updates gelanceerd zodat adverteerders en uitgevers kunnen voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in de EER en het Verenigd Koninkrijk.

Vanaf 2019 bieden we beperkte gegevensverwerking om adverteerders, uitgevers en partners te helpen bij de naleving van de privacywet voor consumenten in Californië (CCPA). Vanaf januari 2023 breiden we onze beperkte gegevensverwerking uit om klanten en partners te helpen bij de naleving van nieuwe privacywetgeving van Amerikaanse staten.

Updates voor beperkte gegevensverwerking en status CCPA-serviceprovider (juli 2023)

Vanaf 1 juli 2023 treedt Google niet meer op als uw serviceprovider (in Californië) op grond van de California Privacy Rights and Enforcement Act van 2020 voor cross-context adverteren op basis van gedrag. Dit houdt in dat beperkte gegevensverwerking niet langer wordt aangeboden voor Klantenmatch.

Deze wijzigingen zijn terug te vinden in het bestaande Addendum voor Privacywetgeving van Amerikaanse staten in de Voorwaarden voor gegevensverwerking van Google Ads en de Voorwaarden voor gegevensbescherming als verwerkingsverantwoordelijke van Google Ads.

Over beperkte gegevensverwerking

Met beperkte gegevensverwerking beperkt Google de manier waarop het bepaalde unieke ID's en andere gegevens gebruikt die worden verwerkt bij het leveren van diensten aan u om bepaalde activiteiten uit te kunnen voeren.

De gegevens waarop de beperkte gegevensverwerking van toepassing is, worden gebruikt in activiteiten met de volgende functies:

• Advertentieweergave
  • Foutopsporing
  • Verbetering en ontwikkeling
  • Rapportage en meting
  • Beveiliging en fraudedetectie

Volgens de voorwaarden van onze relevante addendums voor de privacywetgeving van Amerikaanse staten treden wij op als uw serviceprovider voor de gegevens die worden verwerkt als beperkte gegevensverwerking aanstaat.

Beperkte gegevensverwerking werkt niet in al onze producten hetzelfde. Adverteerders, uitgevers en partners moeten ervoor zorgen dat het gebruik van Google-producten en ‑services, waaronder beperkte gegevensverwerking, aan de nalevingsvereisten voldoet. Voor producten waarvoor actie is vereist om beperkte gegevensverwerking aan te zetten, moeten partners zelf bepalen wanneer en hoe ze dit doen. Zo kunnen ze beperkte gegevensverwerking aanzetten per gebruiker (bijvoorbeeld wanneer een gebruiker zich afmeldt door te klikken op de link Mijn persoonlijke informatie niet verkopen). Voor producten die dit ondersteunen kunnen sommige partners beperkte gegevensverwerking aanzetten voor alle gebruikers in de toepasselijke Amerikaanse staten.

Tot slot kunnen partners die Global Privacy Control hebben geïmplementeerd, ervoor kiezen beperkte gegevensverwerking aan te zetten als ze een GPC-afmeldingssignaal krijgen.

Beperkte gegevensverwerking geldt niet voor het versturen of openbaar maken van gegevens aan derden, wat u mogelijk heeft aangezet in onze producten en services. U moet ervoor zorgen dat u alle maatregelen voor deze derden heeft genomen om te voldoen aan de nalevingsvereisten. Als u gegevens van het ene Google-product heeft gedeeld met het andere via productintegraties of op andere manieren, vallen de gegevens nadat ze zijn gedeeld onder de voorwaarden van het ontvangende product. Als u bijvoorbeeld een doelgroep met verbeterde conversies of imports van offline conversies maakt en deze exporteert naar een ander product voor gepersonaliseerd adverteren, is beperkte gegevensverwerking misschien niet beschikbaar.

Producten en functies die al werken met beperkte gegevensverwerking

Deze Google Ads-producten en -functies werken al met beperkte gegevensverwerking:

Gebruikers van de hierboven genoemde producten en functies hoeven geen actie te ondernemen om beperkte gegevensverwerking aan te zetten.

Als u gegevens van het ene Google-product heeft gedeeld met het andere via productintegraties of op andere manieren, vallen de gegevens nadat ze zijn gedeeld onder de voorwaarden van het ontvangende product.

*Vanaf 1 juli 2023 is beperkte gegevensverwerking niet meer beschikbaar in Californië als de adverteerder zich bezighoudt met cross-context adverteren op basis van gedrag, waaronder Klantenmatch. Bekijk dit artikel voor meer informatie.

Producten en functies waarvoor actie is vereist om beperkte gegevensverwerking mogelijk te maken

Als u beperkte gegevensverwerking aanzet, beperkt Google hoe gegevens worden gebruikt. Bepaalde functies zijn niet beschikbaar, zoals gebruikers toevoegen aan remarketinglijsten, gebruikers toevoegen aan remarketingseedlists van vergelijkbare doelgroepen en gerelateerde functionaliteit. Als u beperkte gegevensverwerking aanzet en u app-campagnes heeft, kunnen gebruikers die uw app installeren na de installatie nog steeds advertenties voor die app te zien krijgen.

Ook als u beperkte gegevensverwerking heeft aangezet, worden advertenties met advertentietracking of -weergave door derden die in aanmerking komen voor weergave (bijvoorbeeld in het Google Display Netwerk), nog steeds weergegeven tenzij een uitgever ze heeft uitgezet. De contractuele verplichtingen van Google voor beperkte gegevensverwerking zijn niet van toepassing op dergelijke externe tracking- en weergaveleveranciers. U moet ervoor zorgen dat u alle gepaste maatregelen voor deze derden heeft genomen om te voldoen aan de nalevingsvereisten. Voor advertenties die worden weergegeven via wederzijdse uitwisseling voor display, geldt dat Google niet biedt op biedingsverzoeken waarvoor een uitgever een afmeldingsignaal heeft verstuurd.

Opmerking: Ook als beperkte gegevensverwerking is aangezet, blijven functies zoals conversies bijhouden en campagnemetingen werken zoals normaal.
Beperkte gegevensverwerking aanzetten
Product Beperkte gegevensverwerking aanzetten
Google Ads

Google Ads biedt u 2 opties om beperkte gegevensverwerking aan te zetten:

1. Een nieuwe parameter restricted_data_processing, die kan worden ingesteld in uw algemene sitetag om beperkte gegevensverwerking mogelijk te maken voor bepaalde gebruikers op uw site.
  2. Een selectievakje in de Google Ads-interface waarmee u uw Google Ads-remarketingtag instelt om beperkte gegevensverwerking aan te zetten voor alle gebruikers in de toepasselijke Amerikaanse staten.
Google Analytics, Google Analytics voor Firebase

Als u een klant van Google Analytics of Google Analytics voor Firebase bent, treedt Google Analytics volgens het addendum voor de privacywetgeving van Amerikaanse staten op als serviceprovider, tenzij u delen met Google-producten en -services heeft aangezet.

Als u gegevens vanuit Google Analytics of Google Analytics voor Firebase exporteert naar andere producten (zoals Google Ads) als gevolg van productintegraties, vallen die gegevens onder de servicevoorwaarden van die producten.

Google Analytics biedt een groot aantal tools waarmee u kunt bepalen hoe gegevens worden verzameld en of deze worden gebruikt voor advertentiepersonalisatie. Bekijk voor meer informatie het onderstaande gedeelte Doelgroeplijsten delen of ga naar het gedeelte Advertentiepersonalisatie in het Helpcentrum van Google Analytics.
App-campagnes

Als u app-conversies meet met de SDK van Google Analytics voor Firebase, heeft u 2 opties:

1. U kunt functies voor gepersonaliseerd adverteren uitzetten op gebruikersniveau. Dit zet beperkte gegevensverwerking aan voor bepaalde gebruikers van uw app.
  2. U kunt functies voor gepersonaliseerd adverteren uitzetten voor een bepaalde geografische regio om beperkte gegevensverwerking aan te zetten voor alle gebruikers van uw app in die regio's.
Google Tag Manager Er is een nieuw veld beschikbaar in de Google Ads-tags (conversie en remarketing) in Google Tag Manager: Beperkte gegevensverwerking aanzetten. Volg deze instructies om dit in te stellen.

*Opmerking: Klanten die momenteel de parameter allow_ad_personalization_signals gebruiken om beperkte gegevensverwerking aan te zetten, kunnen dit blijven doen. Google kan in de toekomst wel het gebruik van de parameter restricted_data_processing vereisen.

Doelgroeplijsten delen

Als beperkte gegevensverwerking is aangezet in Google Ads, is dit alleen van toepassing op doelgroeplijsten die zijn gemaakt met de Google Ads-tag. Als u doelgroeplijsten heeft gedeeld met Google Ads via Google Analytics, Display & Video 360 of Search Ads 360, gaat u naar die producten om beperkte gegevensverwerking aan te zetten voor de gegevens die naar Google Ads worden geëxporteerd. Bekijk de onderstaande tabel voor meer informatie:

Beperkte gegevensverwerking aanzetten voor de gegevens die naar Google Ads worden geëxporteerd

Product Hoe u beperkte gegevensverwerking kunt aanzetten voor de gegevens die naar Google Ads worden geëxporteerd
Google Analytics

In de Analytics-interface kunt u met de volgende opties bepalen of uw Google Analytics-gegevens worden gebruikt voor advertentiepersonalisatie:

1. Deze functie per regio (eindgebruiker) of voor de hele property uitschakelen via deze property-instellingen.
  2. Specifieke gebeurtenissen of gebruikersproperty's uitsluiten via deze instellingen (alleen app en web).
Zet dynamisch advertentiepersonalisatie uit per sessie of gebeurtenis door deze wijzigingen in de tagconfiguratie door te voeren.
Display & Video 360

Als u het delen van doelgroeplijsten met Google Ads wilt uitzetten vanuit Display & Video 360, heeft u 3 opties in Display & Video 360:

1. U kunt advertentiepersonalisatie uitschakelen via de parameter algemene sitetag.
  2. U kunt Floodlight-activiteiten uitsluiten van gepersonaliseerde advertenties.
  3. U kunt het delen van doelgroeplijsten uitschakelen.
Search Ads 360 Het is momenteel niet mogelijk om doelgroepen vanuit Search Ads 360 te exporteren naar Google Ads voor Zoeken. Bovendien worden gebruikers in Californië niet toegevoegd aan remarketinglijsten voor zoeken-naar-display en sociaal-naar-display. In dit artikel vindt u meer informatie.

Over IAB-privacytekenreeksen

Google is momenteel geen ondertekenaar van de IAB Multi-State Agreement. We hebben wel de technische specificaties van het IAB CCPA Framework v1.0 geïntegreerd voor de remarketing- en conversietags van Google Ads, zodat deze de us_privacy-tekenreeks lezen op de websites van adverteerders.

Adverteerders die ervoor kiezen het IAB-signaal te gebruiken, moeten de technische specificaties van het IAB Tech Lab volgen om de us_privacy-tekenreeks op hun pagina's te implementeren. De Google Ads-tags hebben interactie met de pagina van adverteerders om de us_privacy-tekenreeks op te halen en passen beperkte gegevensverwerking toe als de tekenreeks aangeeft dat een gebruiker zich heeft afgemeld.

• Als de IAB-tekenreeks aangeeft dat een gebruiker zich niet heeft afgemeld, verandert het gedrag niet.
  • Als de IAB-tekenreeks aangeeft dat een gebruiker zich heeft afgemeld, zet Google beperkte gegevensverwerking aan.
Opmerking: Google biedt ook opties voor gegevensverwijdering en -bewaring. Volgens de voorwaarden van onze addendums voor de privacywetgeving van Amerikaanse staten zijn onze verplichtingen op het gebied van gegevensverwijdering en -bewaring met terugwerkende kracht van toepassing als we optreden als uw serviceprovider voor gegevens die worden verwerkt terwijl beperkte gegevensverwerking aanstaat. Meer informatie over beheeropties voor gegevensverwijdering en -bewaring