Hjælp til annoncører med at overholde privatlivsrelaterede love i USA i Google Ads

Hos Google har vi altid haft fokus på brugerne. Det indebærer blandt andet, at vi aldrig sælger personlige oplysninger. Vi tilbyder brugerne gennemsigtighed og kontrol over annonceoplevelsen via Mit annoncecenter, Min konto og flere andre funktioner, som hjælper dig med at administrere din konto. I henhold til vores politik vedrørende tilpasset annoncering bruger vi aldrig følsomme oplysninger som helbred, etnicitet, religion eller seksuel orientering til tilpasning af annoncer. Vi investerer desuden i initiativer såsom Coalition for Better Ads, Google News Initiative og ads.txt med henblik på at understøtte et sundt og bæredygtigt annonceøkosystem.

Google er fortaler for love om privatliv, der beskytter forbrugerne. I maj 2018 lancerede vi flere opdateringer for at hjælpe annoncører og udgivere med at overholde persondataforordningen (GDPR, General Data Protection Regulation) i EØS og Storbritannien.

I 2019 begyndte vi at tilbyde begrænset databehandling for at hjælpe annoncører, udgivere og partnere med at administrere deres overholdelse af den californiske lov om forbrugeres privatliv (CCPA, California Consumer Privacy Act). Fra og med januar 2023 udvider vi begrænset databehandling for at hjælpe kunder og partnere med at administrere deres overholdelse af den nye lovgivning om beskyttelse af personlige oplysninger i amerikanske stater.

Opdateringer af statussen for begrænset databehandling og CCPA-tjenesteudbyderen (juli 2023)

Fra og med den 1. juli 2023 fungerer Google ikke længere som tjenesteudbyder (i Californien) i henhold til California Privacy Rights and Enforcement Act of 2020 for adfærdsrelateret annoncering på tværs af kontekst. Det betyder, at der ikke længere tilbydes begrænset databehandling for Kundematch.

Disse ændringer afspejles i det eksisterende tillæg til privatlivsrelaterede love i USAvilkårene for databehandling i Google Ads og vilkårene for databeskyttelse mellem dataansvarlige i Google Ads.

Om begrænset databehandling

Med begrænset databehandling begrænser Google, hvordan virksomheden bruger bestemte unikke identifikatorer og andre data, der behandles i forbindelse med levering af tjenester, til kun at udføre visse aktiviteter.

Med hensyn til data, som begrænset databehandling gælder for, omfatter disse aktiviteter følgende funktion:

• Annoncelevering
  • Fejlretning
  • Forbedring og udvikling
  • Rapportering og måling
  • Registrering af sikkerhed og svindel

I henhold til vilkårene i vores tillæg om relevante privatlivsrelaterede love i USA fungerer vi som din tjenesteudbyder i forbindelse med data, der behandles, mens begrænset databehandling er aktiveret.

Begrænset databehandling fungerer forskelligt på tværs af vores produkter. Annoncører, udgivere og partnere bør sikre, at brugen af Googles produkter og tjenester, herunder begrænset databehandling, opfylder deres krav til overholdelse. Ved produkter, hvor der er behov for handling for at aktivere begrænset databehandling, skal partnerne selv bestemme, hvornår og hvordan dette skal aktiveres. Nogle beslutter sig måske for at aktivere begrænset databehandling for hver enkelt bruger (f.eks. hvis brugeren fravælger ved at klikke på et link, hvor der står "Sælg ikke mine personlige oplysninger"). Alternativt kan nogle partnere beslutte sig for at aktivere begrænset databehandling for alle brugere i relevante amerikanske stater.

Derudover kan partnere, som har implementeret Global Privacy Control (GPC), vælge at aktivere begrænset databehandling, når de modtager et signal om fravalg af GPC.

Begrænset databehandling omfatter ikke videregivelse af data til tredjeparter, som du muligvis har aktiveret i vores produkter og tjenester, og du bør sørge for, at du i forbindelse med disse tredjeparter har truffet alle de forholdsregler, som er nødvendige for at opfylde de krav, der stilles til overholdelse. Hvis du har delt data mellem to Google-produkter via produktintegrationer eller på anden vis, vil dataene være underlagt vilkårene i modtagerproduktet, når de er delt. Hvis du f.eks. opbygger en målgruppe med udvidede konverteringer eller import af offlinekonverteringer, og du eksporterer den til et andet produkt med henblik på tilpasset annoncering, er begrænset databehandling muligvis ikke tilgængelig.

Produkter og funktioner, der allerede bruger begrænset databehandling

Disse Google Ads-produkter og -funktioner bruger allerede begrænset databehandling:

Brugere af ovennævnte produkter og funktioner behøver ikke at gøre noget for at aktivere begrænset databehandling.

Hvis du har delt data mellem to Google-produkter via produktintegrationer eller på anden vis, vil dataene være underlagt vilkårene i modtagerproduktet, når de er delt.

*Fra og med den 1. juli 2023 er begrænset databehandling ikke tilgængelig i Californien, hvor annoncøren bruger adfærdsrelateret annoncering på tværs af kontekst, herunder Kundematch. Du kan finde flere oplysninger i denne artikel.

Produkter og funktioner, hvor der kræves handling, inden begrænset databehandling kan bruges

Når du aktiverer begrænset databehandling, begrænser Google, hvordan dataene bruges. Visse funktioner vil ikke være tilgængelige, herunder tilføjelse af brugere til remarketinglister, tilføjelse af brugere til basislister med tilsvarende målgrupper og relaterede funktioner. Hvis du aktiverer begrænset databehandling for appkampagner, kan det medføre, at de brugere, der installerer din app, fortsat vil få vist annoncer for appen, efter at de har installeret den.

Selvom du har aktiveret begrænset databehandling, vises annoncer med annoncesporing eller annoncevisning fra tredjepartsleverandører, hvor de er kvalificerede til at blive vist (f.eks. på Google Displaynetværket), medmindre de deaktiveres af en udgiver. Googles kontraktmæssige forpligtelser vedrørende begrænset databehandling gælder ikke for tredjepartsleverandører af annoncesporing og annoncevisning. Du bør sørge for, at du i forbindelse med disse tredjeparter har truffet alle de forholdsregler, som er nødvendige for at opfylde de krav, der stilles til overholdelse. I forbindelse med annoncevisning på flere platforme for display, vil Google ikke byde på budanmodninger, når en udgiver har sendt et fravælgelsessignal.

Bemærk! Selv når begrænset databehandling er aktiveret, fortsætter funktioner som f.eks. konverteringssporing og kampagnemåling med at fungere som normalt.
Aktivér begrænset databehandling
Produkt Aktivér begrænset databehandling
Google Ads

Google Ads tilbyder 2 muligheder for at aktivere begrænset databehandling:

1. Den nye parameter "restricted_data_processing", som i dit globale websitetag kan indstilles til at aktivere begrænset databehandling for bestemte brugere på dit website.
  2. Et afkrydsningsfelt i Google Ads-grænsefladen, hvor du konfigurerer dit Google Ads-remarketingtag til at aktivere begrænset databehandling for alle brugere, der bor i relevante stater i USA.
Google Analytics, Google Analytics til Firebase

Hvis du er Google Analytics- eller Google Analytics til Firebase-kunde, vil Google Analytics iht. "Tillægget for tjenesteudbydere og databehandlere iht. lovgivningen for beskyttelse af personlige oplysninger i USA" fungere som tjenesteudbyder, medmindre du har aktiveret deling med Googles produkter og tjenester.

Hvis du eksporterer data fra Google Analytics eller fra Google Analytics til Firebase til andre produkter (f.eks. Google Ads) som følge af produktintegrationer, er disse data underlagt servicevilkårene for disse produkter.

Google Analytics har en række værktøjer, som du kan bruge til at styre, hvordan data indsamles, og om disse data skal bruges til at tilpasse annonceringen. Få flere oplysninger i sektionen om deling af målgruppelister nedenfor, eller gå til sektionen "Annoncetilpasning" i Hjælp til Google Analytics.
Appkampagner

Hvis du måler appkonverteringer ved hjælp af Google Analytics til Firebase SDK, har du 2 muligheder:

1. Du kan deaktivere tilpassede annonceringsfunktioner på brugerniveau, hvilket aktiverer begrænset databehandling for bestemte brugere af din app.
  2. Du kan deaktivere tilpassede annonceringsfunktioner for et bestemt geografisk område for at aktivere begrænset databehandling for alle brugere af din app, som bor i disse områder.
Google Tag Manager Et nyt felt, "Aktivér begrænset databehandling", er tilgængeligt i Google Ads-taggene (Konvertering og Remarketing) i Google Tag Manager. Følg denne vejledning for at konfigurere dette.

*Bemærk! Kunder, der i øjeblikket bruger parameteren allow_ad_personalization_signals til at aktivere begrænset databehandling, kan fortsat gøre det. Google kan dog kræve, at parameteren restriction_data_processing bruges i fremtiden.

Deling af målgruppelister

Hvis begrænset databehandling er aktiveret i Google Ads, gælder det kun for målgruppelister, der er oprettet med Google Ads-tagget. Hvis du har målgruppelister, der deles med Google Ads fra enten Google Analytics, Display & Video 360 eller Search Ads 360, skal du gå til disse produkter for at aktivere begrænset databehandling for de data, der eksporteres til Google Ads. Du kan få flere oplysninger i tabellen nedenfor:

Aktivér begrænset databehandling for de data, der eksporteres til Google Ads

Produkt Sådan aktiverer du begrænset databehandling for de data, der eksporteres til Google Ads
Google Analytics

Du kan styre, om dine Google Analytics-data bruges til annoncetilpasning, ved hjælp af følgende valgmuligheder i Analytics-grænsefladen:

1. Deaktiver område pr. (slutbruger) eller for hele din ejendom via disse ejendomsindstillinger.
  2. Ekskluder specifikke hændelser eller brugeregenskaber via disse indstillinger (kun App og Web).
Deaktiver dynamisk annoncetilpasning pr. session eller hændelse ved at foretage disse ændringer af tagkonfigurationen.
Display & Video 360

Hvis du vil deaktivere deling af målgruppelister til Google Ads fra Display & Video 360, har du følgende 3 muligheder i Display & Video 360:

1. Du kan deaktivere annoncetilpasning via parameteren globalt websitetag.
  2. Du kan ekskludere Floodlight-aktiviteter fra tilpassede annoncer.
  3. Du kan deaktivere deling af målgruppelister.
Search Ads 360 Der er i øjeblikket ikke mulighed for at eksportere målgrupper fra Search Ads 360 til Google Ads til Søgning. Brugere, der befinder sig i Californien, føjes desuden ikke til remarketinglister til Søge- og Displaynetværket og remarketinglister til sociale netværk og Displaynetværket. Du kan få flere oplysninger ved at læse denne artikel.

Om IAB's strenge til beskyttelse af personlige oplysninger

Google er i øjeblikket ikke underskriver af IAB-aftalen for flere stater. Vi har dog justeret remarketing- og konverteringstaggene i Google Ads i overensstemmelse med de tekniske specifikationer for IAB's CCPA Framework v1.0, så strengen us_privacy læses på annoncørers websites.

Annoncører, der vælger at bruge IAB-signalet, skal følge den tekniske specifikation fra IAB Tech Lab og implementere strengen us_privacy på deres sider. Google Ads-taggene interagerer med annoncørens side for at hente strengen us_privacy og anvender begrænset databehandling, når strengen angiver, at en bruger har fravalgt databehandling med henblik på tilpassede annoncer.

• Når IAB-strengen angiver, at en bruger ikke har fravalgt dette, ændres funktionaliteten ikke.
  • Når IAB-strengen angiver, at en bruger har fravalgt dette, aktiverer Google begrænset databehandling.
Bemærk! Google tilbyder også styringselementer til sletning og opbevaring af data. I henhold til vilkårene i vores tillæg om loven om databeskyttelse i USA gælder vores forpligtelser vedrørende sletning og opbevaring af data, når vi fungerer som din tjenesteudbyder i forbindelse med data, der behandles, mens begrænset databehandling er aktiveret. Det er gældende med tilbagevirkende kraft. Få flere oplysninger om styringselementer til sletning og opbevaring af data