Ajudar els anunciants a complir les lleis de privadesa estatals dels EUA a Google Ads

A Google tenim un llarg historial de donar la màxima prioritat a l'usuari en tot el que fem. Com a part d'aquest compromís, no venem mai informació personal. Oferim als usuaris transparència i control sobre les seves experiències d'anunci mitjançant El meu centre d'anuncis, El meu compte i altres funcions per ajudar-vos a gestionar el compte. De conformitat amb la nostra política de publicitat personalitzada, no utilitzem mai informació sensible (com ara dades relacionades amb la salut, la raça, la religió o l'orientació sexual) per personalitzar els anuncis. També invertim en iniciatives com ara Coalition for Better Ads, Google News Initiative i ads.txt per fomentar un ecosistema publicitari sa i sostenible.

Google acull favorablement totes les lleis de privadesa que protegeixen els consumidors. El maig de 2018, vam llançar diverses actualitzacions per ajudar els anunciants i els editors a complir el Reglament general de protecció de dades (RGPD) de l'Espai Econòmic Europeu (EEU) i del Regne Unit (RU).

El 2019, vam començar a oferir el tractament de dades restringit per ajudar els anunciants, els editors i els partners a gestionar el compliment de la Llei de privadesa del consumidor de l'estat de Califòrnia (CCPA). A partir del gener de 2023, ampliarem el funcionament del tractament de dades restringit per ajudar els clients i els partners a gestionar el compliment de les noves lleis de privadesa estatals dels EUA.

Actualitzacions del tractament de dades restringit i de l'estat del proveïdor de serveis en el marc de la Llei de privadesa del consumidor de l'estat de Califòrnia (CCPA) (juliol de 2023)

A partir de l'1 de juliol de 2023, Google deixarà d'actuar com a proveïdor de serveis vostre (a Califòrnia), d'acord amb la Llei de drets de privadesa i d'aplicació de l'estat de Califòrnia (CCPA) de 2020 per a la publicitat conductual de context creuat. Això vol dir que es deixarà d'oferir el tractament de dades restringit per a la segmentació per llista de clients.

Aquests canvis es reflectiran a l'Annex relatiu de les lleis de privadesa estatals dels EUA de les condicions de tractament de dades de Google Ads i les condicions de protecció de dades entre responsables de fitxer de Google Ads.

Sobre el tractament de dades restringit

Amb el tractament de dades restringit, Google restringeix la manera com utilitza determinats identificadors únics i altres dades tractades a l'hora de proporcionar-vos serveis per dur a terme determinades activitats.

En relació amb les dades a les quals s'aplica el tractament de dades restringit, aquestes activitats inclouen les funcions següents:

• Publicació d'anuncis
  • Depuració
  • Millora i desenvolupament
  • Informes i mesurament
  • Seguretat i detecció de fraus

De conformitat amb les condicions dels nostres annexos relatius a les lleis de privadesa estatals dels EUA rellevants, actuarem com el vostre proveïdor de serveis en relació amb les dades tractades mentre el tractament de dades restringit estigui activat.

El tractament de dades restringit funciona de manera diferent segons el producte. Els anunciants, editors i partners han d'assegurar-se que l'ús que facin dels productes i serveis de Google, inclòs el tractament de dades restringit, compleix els requisits aplicables de compliment. En el cas dels productes que requereixen una acció per activar el tractament de dades restringit, els partners han de decidir per si mateixos quan activar-lo i de quina manera. Alguns partners poden optar per activar el tractament de dades restringit individualment per a cada usuari; per exemple, després que un usuari desactivi l'opció corresponent fent clic en un enllaç amb el text "No venguis la meva informació personal". De manera alternativa, en el cas dels productes que l'admeten, alguns partners poden decidir activar el tractament de dades restringit per a tots els usuaris dels estats aplicables dels EUA.

Finalment, els partners que han implementat el control global de privadesa (GPC) poden optar per activar el tractament de dades restringit quan rebin un senyal de desactivació de GPC.

El tractament de dades restringit no es fa extensiu a l'enviament ni la cessió de dades a tercers que pugueu haver activat als nostres productes i serveis. A més, heu d'assegurar-vos que heu pres totes les mesures requerides pel que fa a aquests tercers a fi de satisfer les vostres necessitats de compliment. Si heu compartit dades d'un producte de Google amb un altre a través d'integracions de producte o d'altres mitjans, les dades estaran subjectes, un cop compartides, a les condicions del producte que les rep. Per exemple, si creeu un públic amb conversions millorades o amb importacions de conversions fora de línia, i l'exporteu a un altre producte per a la publicitat personalitzada, és possible que el tractament de dades restringit no estigui disponible.

Productes i funcions que ja utilitzen el tractament de dades restringit

Aquests productes i funcions de Google Ads ja utilitzen el tractament de dades restringit:

Els usuaris de les funcions i dels productes esmentats anteriorment no han de fer cap acció per activar el tractament de dades restringit.

Si heu compartit dades d'un producte de Google amb un altre a través de les integracions de producte o d'altres mitjans, les dades estaran subjectes, un cop compartides, a les condicions del producte que les rep.

* A partir de l'1 de juliol de 2023, el tractament de dades restringit no estarà disponible a Califòrnia quan l'anunciant participi en la publicitat conductual de context creuat, inclosa la segmentació per llista de clients. Per obtenir més informació, consulteu aquest article.

Productes i funcions que requereixen l'activació del tractament de dades restringit

Quan activeu el tractament de dades restringit, Google limitarà l'ús que fa de les dades. Algunes funcions, com ara l'addició d'usuaris a llistes de remàrqueting, l'addició d'usuaris a llistes originals de remàrqueting de públics similars i la funcionalitat relacionada, no estaran disponibles. En el cas de les campanyes d'aplicacions, activar el tractament de dades restringit pot fer que els usuaris que instal·len la vostra aplicació en continuïn veient anuncis després de la instal·lació.

Encara que hàgiu activat el tractament de dades restringit, els anuncis amb seguiment d'anuncis de tercers o difusió d'anuncis de tercers es difondran on són aptes per fer-ho (per exemple, a la Xarxa de Display de Google), tret que un editor els desactivi. Els compromisos contractuals de Google pel que fa al tractament de dades restringit no s'apliquen a aquests proveïdors externs de seguiment i difusió. Per tant, us heu d'assegurar que, en relació amb aquests tercers, heu pres les mesures adients necessàries per satisfer les vostres necessitats de compliment. En el cas dels anuncis que es difonen a través del multimercat per a display, Google no farà ofertes per les sol·licituds d'oferta en què un editor hagi enviat un senyal de desactivació.

Nota: encara que el tractament de dades restringit estigui activat, les funcions com el seguiment de conversions i el mesurament de campanyes, continuaran funcionant amb normalitat.
Activar el tractament de dades restringit
Producte Activar el tractament de dades restringit
Google Ads

Google Ads us ofereix dues opcions per activar el tractament de dades restringit:

1. Un nou paràmetre "restricted_data_processing" que es pot definir a l'etiqueta de lloc web global, que activa el tractament de dades restringit per a usuaris concrets del lloc web.
  2. Una casella de selecció a la interfície de Google Ads, en què configureu l'etiqueta de remàrqueting de Google Ads per activar el tractament de dades restringit per a tots els usuaris ubicats als estats aplicables dels EUA.
Google Analytics, Google Analytics for Firebase

Si sou client de Google Analytics o Google Analytics for Firebase, de conformitat amb l'Annex relatiu als encarregats del tractament i als proveïdors de serveis de les lleis de privadesa estatals dels EUA, Google Analytics actuarà com a proveïdor de serveis tret que hàgiu activat la compartició amb productes i serveis de Google.

Si exporteu dades de Google Analytics o Google Analytics for Firebase a altres productes (p. ex., Google Ads) com a resultat d'integracions de producte, aquestes dades estan subjectes a les condicions del servei dels productes en qüestió.

Google Analytics ofereix un conjunt d'eines que us permeten controlar com es recullen les dades i si s'utilitzen per a la personalització de la publicitat. Per obtenir més informació, consulteu la secció Compartició de llistes de públics que hi ha més avall o visiteu la secció Personalització de la publicitat del Centre d'ajuda de Google Analytics.
Campanyes d'aplicacions

Si mesureu les conversions d'aplicació mitjançant l'SDK de Google Analytics for Firebase, teniu dues opcions:

1. Podeu desactivar les funcions de la publicitat personalitzada al nivell d'usuari, cosa que activa el tractament de dades restringit per a usuaris concrets de l'aplicació.
  2. Podeu desactivar les funcions de la publicitat personalitzada per a una regió geogràfica concreta, cosa que activa el tractament de dades restringit per a tots els usuaris de l'aplicació ubicats en aquesta regió.
Google Tag Manager Un nou camp "Activa el tractament de dades restringit" està disponible a les etiquetes de Google Ads (conversió i remàrqueting) de Google Tag Manager. Seguiu aquestes instruccions per configurar-lo.

* Nota: els clients que actualment utilitzen el paràmetre allow_ad_personalization_signals per activar el tractament de dades restringit poden continuar fent-ho. Ara bé, és possible que Google requereixi l'ús del paràmetre restricted_data_processing en el futur.

Compartició de llistes de públics

Si el tractament de dades restringit està activat a Google Ads, només s'aplica a les llistes de públics creades amb l'etiqueta de Google Ads. Si teniu llistes de públics compartides amb Google Ads des de Google Analytics, Display & Video 360 o Search Ads 360, heu d'anar al producte corresponent per activar el tractament de dades restringit per a les dades que s'exporten a Google Ads. Consulteu la taula següent per obtenir més detalls:

Activar el tractament de dades restringit per a les dades que s'exporten a Google Ads

Producte Com es pot activar el tractament de dades restringit per a les dades que s'exporten a Google Ads
Google Analytics

Podeu controlar si voleu que les vostres dades de Google Analytics s'utilitzin per a la personalització d'anuncis amb les opcions següents de la interfície d'Analytics:

1. Desactiveu-la per regió (d'usuari final) o per a tota la propietat mitjançant aquesta configuració de la propietat.
  2. Excloeu esdeveniments o propietats d'usuari concrets mitjançant aquesta configuració (només al web i en aplicacions).
Desactiveu dinàmicament la personalització d'anuncis per sessió o esdeveniment fent aquests canvis a la configuració de l'etiqueta.
Display & Video 360

Si voleu desactivar la compartició de llistes de públics amb Google Ads des de Display & Video 360, teniu tres opcions a Display & Video 360:

1. Podeu desactivar la personalització d'anuncis amb el paràmetre d'etiqueta de lloc web global.
  2. Podeu excloure les activitats de Floodlight dels anuncis personalitzats.
  3. Podeu desactivar la compartició de llistes de públics.
Search Ads 360 Actualment, Search Ads 360 no permet exportar públics a Google Ads per a cerques. A més, els usuaris ubicats a Califòrnia no s'afegiran a les llistes de remàrqueting de display creades a partir d'anuncis de cerca i de mitjans socials. Per obtenir més informació, consulteu aquest article.

Sobre les cadenes de privadesa de l'IAB

Actualment, Google no és signatari de l'Acord multiestat de l'Interactive Advertising Bureau (IAB). Tanmateix, hem integrat les especificacions tècniques (versió 1.0) del marc relatiu a la Llei de privadesa del consumidor de l'estat de Califòrnia (CCPA) de l'IAB perquè les etiquetes de remàrqueting i conversió de Google Ads llegeixin la cadena us_privacy als llocs web dels anunciants.

Els anunciants que decideixin utilitzar el senyal de l'IAB han de seguir l'especificació tècnica que proporciona l'IAB Tech Lab per implementar la cadena us_privacy a les seves pàgines. Les etiquetes de Google Ads interaccionaran amb la pàgina dels anunciants per recuperar la cadena us_privacy i aplicar el tractament de dades restringit quan la cadena indiqui que un usuari ha desactivat aquesta opció.

• Quan la cadena de l'IAB indiqui que un usuari no ha desactivat aquesta opció, no hi haurà cap canvi de comportament.
  • Quan la cadena de l'IAB indiqui que un usuari ha desactivat aquesta opció, Google activarà el tractament de dades restringit.
Nota: Google també ofereix controls per suprimir i conservar dades. De conformitat amb les condicions dels nostres annexos relatius a les lleis de privadesa estatals dels EUA, els nostres compromisos de supressió i de conservació de dades s'apliquen, de manera retroactiva, quan actuem com el vostre proveïdor de serveis en relació amb les dades tractades mentre el tractament de dades restringit està activat. Més informació sobre els controls per suprimir i conservar dades

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Achieve your advertising goals today!

Attend our Performance Max Masterclass, a livestream workshop session bringing together industry and Google ads PMax experts.

Register now