Webhookintegratie instellen voor een leadformulier voor Zoeken

Een webhook is een API waarmee u in realtime leadgegevens naar het CRM-systeem kunt sturen. Als u dit wilt instellen, moet u een webhook-URL en -sleutel toevoegen aan de leadformulierextensie. Mogelijk moet u in het CRM-systeem een configuratie uitvoeren om de URL en de sleutel te genereren.

De URL is het weergavepad: nadat de gebruiker een leadformulier heeft verstuurd, wordt een HTTP POST-verzoek naar de geconfigureerde URL verstuurd, zodat de leadgegevens rechtstreeks naar het CRM-systeem gaan. De sleutel wordt gebruikt om de verstuurde leads te valideren.

Instructies

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  4. Selecteer Leads in het gedeelte 'Doelen'.
  5. Selecteer 'Zoeken' onder 'Campagnetype'.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Geef de campagne-instellingen op.
  8. Selecteer de optie Leadformulierextensie in de lijst 'Advertentie-extensies'.
  9. Vul de gegevens voor de extensie en het leadformulier in.
  10. Klik op Weergaveoptie lead onder 'Bericht maken voor formulierinzending'. Het veld 'Uw leads beheren met een webhook' wordt weergegeven.
  11. Geef de webhook-URL en -sleutel op.
  12. Klik op Testgegevens verzenden om teststatussen en -resultaten te bekijken.
    Controleer of het systeem voor gegevensbeheer de testgegevens heeft ontvangen.
  13. Klik op Toevoegen aan campagne nadat u de vereiste stappen heeft ingevuld.

Statussen

Het is mogelijk dat u foutmeldingen ontvangt, afhankelijk van uw eerste acties nadat u webhooks heeft toegevoegd.

• Foutstatus A: gebruikers slaan het formulier op zonder succesvol testgegevens te versturen.
  • Foutstatus B: gegevens zijn niet verstuurd.
  • Foutstatus C: gegevens zijn verstuurd, maar Google heeft geen reactie ontvangen.
  • Foutstatus D: gegevens zijn verstuurd, maar Google heeft een onjuiste reactie ontvangen (HTTP 200).
  • Status 'Geslaagd': gegevens zijn verstuurd en Google heeft de juiste reactie ontvangen.