Webhook-integroinnin määrittäminen Hakukampanjan liidien luontilomakkeelle

Webhook on sovellusliittymä, jonka avulla voit lähettää liididataa asiakkuudenhallinnan (CRM) järjestelmääsi reaaliajassa. Jotta voit määrittää webhookin, sinun on lisättävä webhookin URL-osoite ja avain liidien luontilomakkeen laajennukseen. URL-osoitteen ja avaimen luominen voi edellyttää määritysten tekemistä CRM-järjestelmässä.

URL-osoite kertoo toimituspolun: kun käyttäjä on lähettänyt liidien luontilomakkeen, määritettyyn URL-osoitteeseen lähetetään HTTP POST ‑pyyntö, jolloin liididata siirtyy suoraan CRM-järjestelmään. Avainta käytetään lähetettyjen liidien vahvistamiseen.

Ohjeet

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse vasemmalta sivuvalikosta Kampanjat.
  3. Klikkaa pluspainiketta  ja valitse Uusi kampanja.
  4. Valitse Tavoitteet-kohdasta Liidit.
  5. Valitse Kampanjatyyppi-kohdasta Haku.
  6. Klikkaa Jatka.
  7. Lisää kampanja-asetuksesi.
  8. Valitse Mainoslaajennukset-luettelosta Liidien luontilomakkeen laajennus.
  9. Täytä laajennuksen ja liidien luontilomakkeen tiedot.
  10. Siirry "Luo lomakkeen lähettämisen jälkeen näytettävä viesti" ‑kohtaan ja klikkaa Liidien toimitusvaihtoehto. Näkyviin tulee Ylläpidä liidejä webhookin avulla ‑kenttä.
  11. Lisää webhookin URL-osoite ja avain.
  12. Klikkaa Lähetä testidata, niin näet testauksen tilan ja tulokset.
    Tarkista datanhallintajärjestelmästäsi, oletko saanut testidatan.
  13. Klikkaa lopuksi Lisää kampanjaan.

Testauksen tilat

Saatat saada virheilmoituksen riippuen siitä, mitä teit webhookin lisäämisen jälkeen.

• Virhetila A tarkoittaa, että lomakkeen tallennus on onnistunut mutta testidataa ei ole lähetetty.
  • Virhetila B tarkoittaa, että dataa ei ole lähetetty.
  • Virhetila C tarkoittaa, että data on lähetetty mutta Google ei ole saanut vastausta.
  • Virhetila D tarkoittaa, että data on lähetetty mutta Google on saanut virheellisen vastauksen (HTTP 200).
  • Onnistui tarkoittaa, että data on lähetetty ja Google on saanut oikean vastauksen.