Leadformulieren gebruiken in videocampagnes

Leadformulieren voor videocampagnes worden geleidelijk beschikbaar gemaakt. In de komende maanden krijgt u ook de mogelijkheid om ze te gebruiken. Neem contact op met uw Google-accountmanager als u eerder gebruik wilt maken van leadformulieren.

Met een leadformulier kunt u de interesse van potentiële klanten vastleggen als ze op Google zoeken naar uw bedrijf, producten of services. U kunt een leadformulier toevoegen aan uw videocampagne. Leadformulieren zijn beschikbaar voor alle videocampagnes van het type TrueView for Action. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een leadformulier voor een videocampagne kunt instellen.

Voordat u begint

Geschiktheid voor leadformulieren

Als u een leadformulier wilt maken, moet uw account aan de volgende voorwaarden voldoen:

• In totaal is met het account meer dan USD 50.000 aan Google Ads besteed. Voor adverteerders wiens accounts worden beheerd in een andere valuta dan USD, wordt het bestede bedrag omgerekend naar USD met de gemiddelde maandelijkse wisselkoers voor die valuta.
  • Het account moet een goede reputatie op het gebied van beleidsnaleving hebben.
  • Het account wordt gebruikt voor een geschikte branche of subbranche. Gevoelige branches of subbranches (zoals content voor volwassenen) komen niet in aanmerking voor leadformulieren. Meer informatie over de vereisten voor leadformulieren
Opmerking: Een videocampagne met leadformulier moet voldoen aan de accountvereisten en daarnaast wordt deze alleen weergegeven als mensen die de advertentie ontvangen zijn ingelogd op hun Google-account met een Android-apparaat en in een land dat leadformulieren ondersteunt wonen. Als een videocampagne met een leadformulier bijvoorbeeld alleen computers target, wordt de campagne niet weergegeven.

Type leadformulier

• U kunt ervoor kiezen om met het leadformulier mensen te targeten die waarschijnlijk interesse hebben in uw product ('Hogere intentie') of om een groter aantal mensen te bereiken ('Meer volume'). Voor beide opties geldt dat er geen doelgroepen worden toegevoegd of verwijderd en de velden in uw leadformulier worden niet gewijzigd.
  • Standaard is 'Hogere intentie' geselecteerd, maar u kunt het type leadformulier wijzigen in 'Meer volume' als u een leadformulier maakt of bewerkt. U kunt het type leadformulier bovendien op elk gewenst moment tijdens de campagne wijzigen.
  • Het type 'Hogere intentie' gebruikt een ontwerp waarbij gebruikers meer stappen moeten uitvoeren voordat ze het formulier kunnen versturen. Hierdoor ontvangt u mogelijk minder leads.
  • Het type 'Meer volume' gebruikt een ontwerp dat minder stappen vereist om het leadformulier te kunnen versturen. Hierdoor ontvangt u mogelijk meer leads. Hier kunnen echter ook mensen tussen zitten die minder interesse hebben in uw product of service.

Velden van het leadformulier

• Als gebruikers zijn ingelogd op hun YouTube-account en uw leadformulier openen, worden de volgende velden vooraf ingevuld: 'Volledige naam' (inclusief 'Voornaam'/'Achternaam'), 'E-mail', 'Telefoonnummer' en 'Postcode'. Meer informatie over vooraf ingevulde gegevens in leadformulieren
  • De labels van de velden kunnen variëren afhankelijk van het land van de gebruiker die het leadformulier opent (zoals 'Staat/provincie' en 'Postcode').

Leadformulierconversies

• Als iemand een leadformulier opent, wordt een klik geteld.
  • Als iemand gegevens verstuurt via het leadformulier, wordt een conversie geteld.
  • Naast leadformulierconversies kan uw campagne ook websiteconversies stimuleren.
  • Raadpleeg in uw Google Ads-account het rapport met statistieken voor 'Kliktype' en 'Conversietype'.

Instructies

Een leadformulier maken in een nieuwe videocampagne

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  4. Selecteer Leads in het gedeelte 'Doelen'.
  5. Selecteer bij 'Campagnetype' de optie Video.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Scroll in de campagne-instellingen naar het gedeelte 'Leadformulier' en klik op Formulier. Er wordt een nieuw venster geopend. Hier kunt u gegevens over het leadformulier invoeren.
  8. Geef de bedrijfsnaam en call-to-action op en klik op Doorgaan.
  9. Voeg een kop en beschrijving toe.
  10. Kies welke gegevens u wilt verzamelen via het leadformulier. Selecteer minstens één optie om door te gaan:
    • Naam (kan worden ingesteld als Voornaam en achternaam of als Volledige naam)
    • E-mail
    • Telefoonnummer
    • Plaats
    • Postcode
    • Staat/provincie
    • Land
    • Bedrijfsnaam
    • Functie
    • E-mailadres op het werk
    • Telefoonnummer op het werk
  11. Voeg de URL naar uw privacybeleid toe en klik op Doorgaan. Een privacybeleid is vereist om gegevens te verzamelen.
  12. Voeg een kop en beschrijving toe voor het bericht dat gebruikers te zien krijgen nadat ze het formulier hebben verstuurd. Klik vervolgens op Doorgaan.
  13. Selecteer het type leadformulier dat u wilt weergeven. De optie die u kiest, kan van invloed zijn op de kosten per lead en het aantal verzamelde leads.
    • Hogere intentie: Kies deze optie als u formulieren wilt ontvangen van mensen die waarschijnlijk interesse hebben in uw product of service. Houd er rekening mee dat u hierdoor mogelijk minder leads ontvangt.
    • Meer volume: Kies deze optie als u meer leads wilt ontvangen. Hoewel u mogelijk een groter aantal leads ontvangt, kunnen hier ook mensen tussen zitten die waarschijnlijk geen interesse hebben in uw product of service.
  14. (Optioneel) Als u de verzamelde leads in realtime wilt downloaden, klikt u op het vakje naast 'Webhook: Ontvang uw verzamelde leads in realtime (optioneel)' en voegt u de webhookgegevens toe. Met een webhook kunt u het leadformulier aan uw systeem voor klantrelatiebeheer koppelen. Meer informatie over hoe u een webhookintegratie voor YouTube-leadformulieren instelt
  15. Klik op het vakje naast 'Ik ga akkoord' om in te stemmen met de servicevoorwaarden.
  16. Klik op Toevoegen aan campagne.

Een formulier toevoegen aan een bestaande videocampagne

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Instellingen.
  3. Klik op de naam van de videocampagne waaraan u het leadformulier wilt toevoegen.
     Als u het leadformulier wilt toevoegen aan de campagne, moet uw videocampagne 'Leads' hebben als het campagnedoel.
  4. Klik op de dropdownpijl naast 'Leadformulier'.
  5. Klik op Formulier.
  6. Maak het leadformulier volgens de instructies in het gedeelte 'Een leadformulier maken in een nieuwe campagne'.
  7. Klik op Opslaan. Als het leadformulier wordt toegevoegd aan een bestaande campagne, wordt de campagne weergegeven zodra het formulier is goedgekeurd. U kunt de beoordelingsstatus van het leadformulier bekijken in de campagne-instellingen onder 'Leadformulier'.

Een leadformulier bewerken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Instellingen.
  3. Klik op de naam van de campagne met het leadformulier dat u wilt bewerken.
  4. Klik op de dropdownpijl naast 'Leadformulier'.
  5. Klik op het potloodicoon om het formulier te bewerken.
  6. Breng de gewenste wijzigingen aan in het leadformulier. U kunt de kop, beschrijving, call-to-action en webhookgegevens bewerken.
    Opmerking: U kunt niet aanpassen welke gegevens u via het leadformulier wilt opvragen. Hiervoor moet u een nieuw leadformulier maken en andere opties selecteren. Vervolgens voegt u het nieuwe leadformulier toe aan uw campagne.
  7. Klik op Opslaan. Als u een leadformulier heeft bewerkt, moet het opnieuw worden goedgekeurd voordat uw campagne kan worden weergegeven.

Een leadformulier verwijderen

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Instellingen.
  3. Klik op de naam van de campagne met het leadformulier dat u wilt verwijderen.
  4. Klik op de dropdownpijl naast 'Leadformulier'.
  5. Klik op het prullenbakicoon om het leadformulier te verwijderen.
  6. Klik op Verwijderen.
    Opmerking: Als u een leadformulier heeft verwijderd, kunt u dit niet meer herstellen. U kunt nog wel de leads van het verwijderde formulier downloaden die in de laatste dertig dagen zijn verzameld.

Leadgegevens downloaden

U kunt uw leads downloaden als csv-bestand of een webhookintegratie maken voor het leadformulier. U kunt alleen leads downloaden die binnen de afgelopen dertig dagen zijn verzameld.

Ga als volgt te werk om leads te downloaden in een csv-bestand:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Instellingen.
  3. Klik op de naam van de campagne die u wilt bewerken.
  4. Klik op de dropdownpijl naast 'Leads verzamelen'.
  5. Klik op Downloaden. De leads worden gedownload in een csv-bestand.

Ga als volgt te werk om leads van verwijderde formulieren te downloaden:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Instellingen.
  3. Klik op de naam van de campagne die u wilt bewerken.
  4. Klik op de dropdownpijl naast 'Leads verzamelen'.
  5. Klik op Verzamelde leads uit verwijderde formulieren.
  6. Klik op Downloaden download icon .

Praktische tips

Volg deze aanbevolen praktische tips om ervoor te zorgen dat uw YouTube-leadformulier optimaal kan presteren.

1. Begin met beperkte doelgroepen: Overweeg te beginnen met een beperkte doelgroep (zoals aangepaste intentiedoelgroepen, vergelijkbare doelgroepen, remarketinglijsten of Klantenmatch). Voeg alleen meer doelgroepen toe als u weinig leads ontvangt die wel van hoge kwaliteit zijn.
  2. Beperk de targeting op taal: Zorg ervoor dat u een taal target die overeenkomt met de taal van het leadformulier. Als u een andere taal target dan de taal waarin het leadformulier is geschreven, kunnen gebruikers het formulier misschien niet invullen. Target slechts één taal per leadformulier. Meer informatie over targeting op taal
  3. Gebruik duidelijk advertentiemateriaal: Geef duidelijk aan waarom gebruikers het formulier moeten invullen via de velden 'Kop voor formulier', 'Formulierbeschrijving' en 'Call-to-action'. Als u bijvoorbeeld leads verzamelt in een autoadvertentie, kunt u 'Vraag vandaag nog een offerte aan' als kop gebruiken en 'Offerte aanvragen' als call-to-action.
  4. Stel het juiste CPA-bod (kosten per actie) in: Als u al bekend bent met videocampagnes, kunt u beginnen met de huidige CPA die u normaal gebruikt. Als u nog geen ervaring heeft met videocampagnes, kunt u beginnen met een voorzichtige bieding van twee tot drie keer de CPA's die u gebruikt voor campagnes in het zoeknetwerk of een tot twee keer de CPA's die u gebruikt voor display-campagnes. Als u wilt optimaliseren naar de gewenste CPA, verlaagt u de doel-CPA steeds met tien tot vijftien procent om meer conversies te kunnen genereren.
  5. Stel het juiste budget in: Het budget moet worden ingesteld op minstens twintig maal uw CPA-bod om voldoende dagelijkse conversies te genereren. Als u het biedingstype 'Aantal conversies maximaliseren' gebruikt, moet uw budget worden ingesteld op minstens twintig tot dertig maal uw CPA voor campagnes in het zoeknetwerk of display-campagnes, of tien maal uw effectieve CPA.
  6. Optimaliseer de conversies: Als u meer websiteconversies dan ingevulde leadformulieren ontvangt, kunt u een conversie-instelling op campagneniveau instellen en optimaliseren voor leadformulierconversies.