Een webhookintegratie instellen voor leadformulieren voor videocampagnes

Leadformulieren voor videocampagnes worden geleidelijk beschikbaar gemaakt. In de komende maanden krijgt u ook de mogelijkheid om ze te gebruiken. Neem contact op met uw Google-accountmanager als u eerder gebruik wilt maken van leadformulieren.

Met een webhookintegratie kunt u automatisch informatie van de ene app naar de andere sturen via een unieke URL. U kunt een webhookintegratie maken om het leadformulier voor uw videocampagne te koppelen aan uw systeem voor klantrelatiebeheer (CRM-systeem). Nadat u een webhookintegratie aan uw leadformulier heeft toegevoegd, ontvangt u leads in realtime.

Voordat u begint

Als u een webhookintegratie aan uw leadformulier wilt toevoegen, moet u een webhook-URL en -sleutel genereren.

De webhook-URL is het leveringspad. Nadat een gebruiker het leadformulier heeft ingevuld en verstuurd, wordt er een HTTP POST-verzoek naar de geconfigureerde URL verstuurd, zodat de leadgegevens rechtstreeks naar het CRM-systeem gaan. De sleutel wordt gebruikt om de verstuurde leads te valideren.

Er zijn twee manieren om een webhook-URL en -sleutel te genereren:

Instructies

Een webhookintegratie toevoegen aan een nieuw leadformulier

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  4. Selecteer in het gedeelte 'Doelen' de optie Leads.
  5. Selecteer bij 'Campagnetype' de optie Video.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Scroll in de campagne-instellingen naar het gedeelte 'Leadformulier' en klik op Formulier. Er wordt een nieuw venster geopend. Hier kunt u gegevens over uw leadformulier invoeren.
  8. Vul de gegevens voor uw leadformulier in. Meer informatie over hoe u een leadformulier instelt
  9. Klik onder 'Lead-levering via webhook' op het vakje naast 'Webhook: Ontvang uw verzamelde leads in realtime (optioneel)'.
  10. Voeg de webhook-URL toe.
  11. Voeg de sleutel toe.
  12. Klik op Testgegevens verzenden en controleer of de gegevens door het CRM-systeem worden ontvangen.
  13. Klik op Toevoegen aan campagne.

Een webhookintegratie toevoegen aan een bestaand leadformulier

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Instellingen.
  3. Klik op de naam van de campagne die u wilt bewerken.
  4. Klik op de dropdownpijl naast 'Leadformulier'.
  5. Klik op het potloodicoon om het formulier te bewerken.
  6. Kies Webhook als optie voor lead-levering.
  7. Voeg de webhook-URL toe.
  8. Voeg de sleutel toe.
  9. Klik op Testgegevens verzenden en controleer of de gegevens door het CRM-systeem worden ontvangen.
  10. Klik op Toevoegen aan campagne.

Foutstatussen

Afhankelijk van uw eerste acties nadat u een webhook heeft toegevoegd, ziet u mogelijk een van de volgende foutstatussen:

• Foutstatus A: gebruikers slaan het formulier op, maar testgegevens zijn niet verstuurd.
  • Foutstatus B: gegevens zijn niet verstuurd.
  • Foutstatus C: gegevens zijn verstuurd, maar Google heeft geen reactie ontvangen.
  • Foutstatus D: gegevens zijn verstuurd, maar Google heeft een onjuiste reactie ontvangen (anders dan 'HTTP 200').
  • Status 'Geslaagd': gegevens zijn verstuurd en Google heeft de juiste reactie ontvangen.