Liidien luontilomakkeen laajennusten käyttäminen Hakumainoksissa [BETA]

Liidien luontilomakkeen laajennusten avulla voit herättää potentiaalisten asiakkaiden kiinnostuksen, kun he hakevat yritystäsi, tuotteitasi tai palveluitasi Googlesta. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit liittää liidien luontilomakkeen laajennuksen Hakukampanjoihisi, muokata laajennusta tai poistaa sen.

Huom. Liidien luontilomakkeiden kautta lähetettyä dataa ei käytetä mainosten personointiin.

Ennen aloittamista

Liidien luontilomakkeet toimivat vain Hakukampanjoiden laajennuksina, joten kaikki hintatarjous- ja kohdistusvaihtoehdot määräytyvät sen kampanjan mukaan, johon lomake on liitetty.

Kuka voi käyttää liidien luontilomakkeita?

Jotta voit luoda liidien luontilomakkeen laajennuksen ja käyttää sitä Hakukampanjassa, tilillesi valittu toimiala tai alatoimiala ei saa olla arkaluontoinen. Jos Google Ads ‑tilisi toimiala tai alatoimiala on arkaluontoinen, laajennus ei ole käytettävissä. Lue lisää liidien luontilomaketta koskevista vaatimuksista.

Liidien luontilomakkeen laajennusten mittaaminen

Klikkaukset

Jokaista liidien luontilomakkeen avauskertaa seurataan liidien luontilomakkeen klikkauksena Google Adsissa.

Konversiot

Kun käyttäjä lähettää tietonsa liidien luontilomakkeella, tapahtuma lasketaan liidien luontilomakkeen konversioksi. Liidien luontilomakkeen konversiot luodaan Google Adsissa automaattisesti, kun lomake lähetetään ensimmäisen kerran.

Näet klikkausten ja konversioiden kehityksen ryhmittelemällä kehitysraporttisi klikkaus- ja konversiotyypin mukaan.

Huom. Liidien luontilomakkeen lähetys on ainoa konversiotyyppi, joka lasketaan liidien luontilomakkeen laajennuksen klikkaukseksi. Muita konversiotapahtumia ei lueta liidien luontilomakkeen klikkauksiksi. Esimerkiksi jos joku klikkaa liidien luontilomakettasi ja ostaa myöhemmin jotakin verkkosivustoltasi, tätä konversiota ei lueta liidien luontilomakkeen laajennuksen ansioksi.
Huom. Google Analytics ei lue käyntejä ja konversioita liidien luontilomakkeen laajennusten ansioksi. Analytics huomioi ainoastaan sellaiset osallistumiset, jotka vievät käyttäjät suoraan verkkosivustollesi.

Ohjeet

Näin luot liidien luontilomakkeen laajennuksen uudessa Hakukampanjassa

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse vasemmalta sivuvalikosta Kampanjat.
  3. Klikkaa pluspainiketta  ja valitse Uusi kampanja.
  4. Valitse Tavoitteet-kohdasta Liidit.
  5. Valitse Kampanjatyyppi-kohdasta Haku.
  6. Klikkaa Jatka.
  7. Lisää kampanja-asetuksesi.
  8. Valitse mainoslaajennusten luettelosta Liidien luontilomakkeen laajennus.
  9. Jos luot liidien luontilomakkeen laajennuksen ensimmäistä kertaa, lue ja hyväksy ominaisuutta koskevat käyttöehdot.
  10. Valitse luotavan laajennuksen toimintakehotus ja lisää laajennuksen teksti.
Toimintakehotus käännetään automaattisesti käyttäjän laitteen kieliasetusten mukaan. Laajennuksen tekstiä ei käännetä.
  1. Luo liidien luontilomake:
1. Lisää otsikko, yrityksen nimi ja kuvaus.
2. Valitse pyydettävät tiedot.
Vähintään yksi vaihtoehto on valittava.
3. Lisää tietosuojakäytännön URL-osoite.
  1. Luo lomakkeen lähettämisen jälkeen näytettävä viesti:
1. Lisää otsikko ja kuvausteksti.
2. Halutessasi voit valita toimintakehotuksen, joka näytetään käyttäjille lähetyssivulla.
  1. Kun olet valmis, klikkaa Tallenna.

Liidien luontilomakkeen laajennuksen liittäminen nykyiseen Hakumainokseen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset ja valitse sivun yläosasta Laajennukset.
  3. Klikkaa pluspainiketta  ja valitse Liidien luontilomakkeen laajennus.
  4. Jos luot liidien luontilomakkeen laajennuksen ensimmäistä kertaa, lue ja hyväksy käyttöehdot.
  5. Valitse kampanjat, joihin uusi liidien luontilomakkeen laajennus liitetään.
  6. Luo liidien luontilomakkeen laajennus edellä annettujen ohjeiden mukaan.
  7. Klikkaa Tallenna.

Liidien luontilomakkeen laajennuksen muokkaaminen Hakumainoksissa

Kun olet julkaissut hakumainoksen, jossa käytetään liidien luontilomakkeen laajennuksia, voit tarvittaessa päivittää liidien luontilomakkeen tiedot, kuten otsikon, yrityksen nimen tai yhteydenottolomakkeen tyypin.

Alla kerrotaan, miten voit muokata liidien luontilomakkeen laajennusta.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset ja valitse sivun yläosasta Laajennukset.
  3. Vie hiiri muokattavan liidien luontilomakkeen laajennuksen päälle ja klikkaa kynäkuvaketta Muokkaa.
  4. Tee liidien luontilomakkeeseen haluamasi muutokset.
Tärkeää: Et voi muuttaa käyttäjältä pyydettäviä tietoja. Jos haluat tehdä niihin muutoksia, luo uusi lomake ja valitse eri vaihtoehdot.
  1. Klikkaa Tallenna.

Liidien luontilomakkeen laajennuksen poistaminen

Poistettua liidien luontilomaketta ei voi palauttaa. Voit kuitenkin ladata poistetun lomakkeen liidejä, jotka on kerätty 30 viime päivän aikana.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset ja valitse sivun yläosasta Laajennukset.
  3. Valitse kunkin muokattavan laajennuksen valintaruutu ja klikkaa sinisestä palkista Muokkaa.
  4. Valitse avattavasta valikosta Poista.

Liididatan lataaminen

Voit ladata liidit CSV-tiedostona tai määrittää liidien luontilomakkeelle webhook-integroinnin. Liidit kannattaa ladata säännöllisesti, koska niitä säilytetään vain 30 päivän ajan.

Liidien lataaminen CSV-tiedostomuodossa

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa sivuvalikosta "Mainokset ja laajennukset" ja valitse sivun yläosasta Laajennukset.
  3. Klikkaa liidien luontilomakkeen laajennuksen alta jompaakumpaa seuraavista:
    1. Lataa liidit: Tässä vaihtoehdossa lataat CSV-tiedoston, jonka otsikot ovat pelkkää tekstiä.
    2. Lataa liidit (CRM) [BETA]: Tässä vaihtoehdossa lataat CSV-tiedoston, jonka otsikot ovat staattisia arvoja (luettelotyyppi). Tämä sopii parhaiten kokeneille käyttäjille, joiden on automatisoitava CSV-prosessi omia järjestelmiään tai CRM-järjestelmää varten.

Liidien kerääminen poistetuista lomakkeista

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa sivuvalikosta "Mainokset ja laajennukset" ja valitse sivun yläosasta "Laajennukset".
  3. Lisää Tila-suodattimeksi Poistettu, jotta näet poistetut laajennukset.
  4. Klikkaa poistetun liidien luontilomakkeen laajennuksen alta Lataa liidi.