Bijhouden van conversies voor 'Winkelverkopen (gegevenspartner)' instellen.

'Winkelverkopen (gegevenspartner)' is een manier van offline conversies bijhouden waarbij een externe gegevenspartner bijhoudt hoe klikken op uw Google Ads-advertenties overeenkomen met de informatie over offline verkopen die u bijhoudt in een CRM. De overeenkomsten worden vastgesteld via een tracking-tag op uw website. De gegevenspartner importeert vervolgens uw conversies in Google Ads, zodat u kunt zien welke zoekwoorden, advertenties, advertentiegroepen en campagnes waarschijnlijk de grootste invloed hebben op de winkelverkoop.

Voordat u begint

Conversies voor winkelverkopen zijn alleen beschikbaar voor grote adverteerders met meerdere fysieke winkels. Vraag uw accountvertegenwoordiger of conversies voor winkelverkopen beschikbaar zijn voor uw bedrijf. Hij kan u aanmelden voor conversies voor winkelverkopen en u helpen met het configuratieproces.

Als u conversies voor winkelverkopen wilt bijhouden, moet u ook het volgende doen:

Instructies

Werk samen met uw Google Ads-accountvertegenwoordiger om uw account in te stellen voor het bijhouden van conversies voor 'Winkelverkopen (gegevenspartner)'. Hierbij doorloopt u de volgende stappen:

1. Geef uw gegevenspartners API-toegang. Uw gegevenspartners moeten toegang tot de Google Ads API aanvragen. U bevestigt vervolgens hun verzoek in uw Google Ads-account.
  2. Maak vanuit uw CRM-systeem een bestand op basis van een sjabloon dat door uw gegevenspartner wordt aangeleverd. Stuur dit bestand vervolgens naar de betreffende partner. Begin met een testbestand. Zo kunt u controleren of alles goed werkt. Vervolgens stuurt u regelmatig een bestand naar de gegevenspartner, volgens zijn instructies, zodat hij uw conversies kan bijhouden.
  3. Uw gegevenspartner levert een tag voor het bijhouden van conversies, die u toevoegt aan uw website.
  4. Uw accountvertegenwoordiger stelt conversieacties voor winkelverkopen in voor uw Google Ads-account.