Een doelgroepbron instellen

Google Analytics 4 (GA4) heeft Universal Analytics (UA) vervangen. Sinds 1 juli 2023 verwerken standaard Universal Analytics-property's geen gegevens meer. (Voor Universal Analytics 360-property's met een lopende bestelling geldt een eenmalige verlenging voor gegevensverwerking die eindigt op 1 juli 2024.) Het is essentieel dat u uw Universal Analytics-property migreert naar Google Analytics 4. Ontdek meer informatie over de overstap naar Google Analytics 4.

Doelgroepen worden verplaatst naar Google Analytics 4. Sinds 1 juli 2023 verwerkt Universal Analytics geen websitegebeurtenissen meer en worden er geen gebruikers meer toegevoegd aan doelgroepsegmenten. Als u uw website wilt blijven meten, maakt u een doelgroep in Google Analytics 4. Ontdek meer informatie over hoe u doelgroepen migreert naar Google Analytics 4.

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

Een doelgroepbron bestaat uit gegevens verzameld van eigen klanten die u kunt gebruiken om gegevenssegmenten te maken in Google Ads. U kunt bijvoorbeeld een doelgroepbron instellen om mensen te bereiken die uw website hebben bezocht, uw app hebben gebruikt, uw video hebben bekeken of hun gegevens met u hebben gedeeld.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een doelgroepbron instelt.

Voordelen

• Stel doelgroepbronnen in of koppel ze om uw bereik te vergroten.
  • Beheer en controleer uw doelgroepbronnen en los eventuele problemen op.
  • Bekijk taghits, actieve parameters en gegevenslijsten die zijn gemaakt op basis van elke doelgroepbron.

Een doelgroepbron kiezen

Voor de meeste doelgroepbronnen is het nodig uw Google Ads-account aan het account van de bron te koppelen. Volg de onderstaande instructies om een nieuwe doelgroepbron in uw Google Ads-account in te stellen.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Google-tag

Voeg de Google-tag toe aan uw website om gegevens te verzamelen voor uw gegevenssegmenten en om conversies bij te houden.

Instructies

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek in het submenu.
  3. Klik op Doelgroepbeheer en dan op Doelgroepbronnen.
  4. Klik op de kaart Google-tag op Tag instellen.
    1. Als u al een Google-tag heeft ingesteld, kunt u de tag bewerken door eerst te klikken op het menu met 3 stippen en vervolgens op Bewerken.
  5. Bepaal welke gegevens uw tag moet verzamelen:
    1. Met 'Standaardgegevens verzamelen die beschikbaar zijn via deze gegevensbron' verzamelt u algemene bezoekgegevens van de website.
    2. Met 'Specifieke kenmerken of parameters verzamelen om advertenties te personaliseren' stemt u uw advertenties af op de gebruikersactiviteit.
      • Een andere naam voor deze optie is Dynamische remarketing. Hiermee kunt u mensen advertenties laten zien op basis van hun activiteit op uw site of in uw app.
  6. Selecteer de algemene parameters die u wilt bijhouden.
  7. Als u 'Standaardgegevens verzamelen die beschikbaar zijn via deze gegevensbron' heeft geselecteerd, gaat u verder met stap 9.
  8. Als u 'Specifieke kenmerken of parameters verzamelen om advertenties te personaliseren' heeft geselecteerd, doet u het volgende:
    1. Selecteer een bedrijfstype.
      • Het bedrijfstype geeft aan dat uw tags informatie moeten verzamelen over activiteit op uw website die specifiek is voor uw bedrijfstype. Als uw bedrijfstype niet wordt vermeld, selecteert u 'Anders (aangepaste optie)'.
    2. Selecteer de bedrijfstypeparameters die u wilt bijhouden.
  9. Klik op Maken en doorgaan.
  10. Installeer de Google-tag en het Google Ads-gebeurtenisfragment in het gedeelte <head> van uw HTML-pagina's. Meer informatie over de Google-tag
  11. Klik op Klaar.
Google Analytics 4-property/Firebase-project

Voor Google Analytics 4-property's en Firebase-projecten kunt u web- en app-conversies, transacties en doelgroepsegmenten die in Google Analytics zijn gemaakt, importeren in uw Google Ads-account.

Voordat u begint

• Zorg ervoor dat u de benodigde rechten heeft om de weergaveniveaus in uw Google Analytics 4-property of Firebase-project te bekijken.
  • Koppel uw Google Analytics 4-property of Firebase-project aan uw Google Ads-account.
  • Gegevenslijsten en taghits voor Google Analytics 4-property's en Firebase-projecten kunt u vinden op de kaart 'Google Analytics (GA4) en Firebase' in Doelgroepbronnen.
  • Dynamische remarketing voor internet wordt niet ondersteund door Google Analytics 4-property's.

Instructies

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek.
  3. Klik op Doelgroepbeheer en dan op Doelgroepbronnen.
  4. Klik op de kaart 'Google Analytics (GA4) en Firebase' op Koppelen aan Google Analytics (GA4) en Firebase.
  5. Klik op Koppelen naast elke property of elk project dat u aan uw Google Ads-account wilt toevoegen.
  6. Als u meer property's of projecten wilt toevoegen, klikt u op de kaart 'Google Analytics (GA4) en Firebase' op Doelgroepen inschakelen.

YouTube

Laat uw advertenties zien aan mensen die uw YouTube-kanaal gebruiken, houd bij wat mensen doen nadat ze videoadvertenties hebben bekeken en behaal klikken met overlays met call-to-action.

Lees meer informatie over hoe u YouTube-kanalen en Google Ads koppelt.

Afspelen

Maak gegevenssegmenten op basis van uw huidige app-gebruikers en houd in-app-aankopen bij als conversies om te zien welke advertenties tot acties leiden.

Lees meer informatie over hoe u Google Play en Google Ads koppelt.

App-analyse

Koppel een externe provider van app-analyse of uw eigen SDK (Software Development Kit) aan uw Google Ads-account.
Opmerking: Als u Firebase wilt gebruiken als doelgroepbron, gaat u naar het gedeelte Google Analytics App & web en Firebase.

Instructies

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek in het submenu.
  3. Klik op Doelgroepbeheer en dan op Doelgroepbronnen.
  4. Klik op de kaart App-analyse op Instellen.
  5. Bepaal welke gegevens deze bron moet verzamelen:
    • Met 'Standaardgegevens verzamelen die beschikbaar zijn via deze gegevensbron' verzamelt u algemene bezoekgegevens van de website.
    • 'Specifieke kenmerken of parameters verzamelen om advertenties te personaliseren' stemt uw advertenties af op basis van een feed en gebruikersactiviteit.
      • Een andere naam voor deze optie is Dynamische remarketing. Hiermee kunt u mensen in uw gegevenssegmenten advertenties laten zien op basis van hun activiteit.
  6. Vink het vakje naast 'De parameter voor de gebruikers-ID opnemen in de tag' aan als u die optie wilt gebruiken. Laat anders het vakje leeg.
    • Als gebruikers op uw website moeten inloggen, haalt deze parameter de gebruikers-ID's op van mensen in uw gegevenssegment, zodat u meer gepersonaliseerde advertenties kunt laten zien.
  7. Als u 'Standaardgegevens verzamelen die beschikbaar zijn via deze gegevensbron' heeft geselecteerd, gaat u verder met stap 9.
  8. Als u 'Specifieke kenmerken of parameters verzamelen om advertenties te personaliseren' heeft geselecteerd, doet u het volgende:
    1. Kies een bedrijfstype.
      • Met een bedrijfstype kan uw tag informatie verzamelen over activiteit op uw website die specifiek is voor uw bedrijfstype. Als uw bedrijfstype niet wordt vermeld, selecteert u 'Anders (aangepaste optie)'.
    2. Selecteer de parameters die u wilt bijhouden.
  9. Klik op Maken en doorgaan.
  10. Installeer een SDK.
  11. Maak een feed voor personalisatie van advertenties (als u 'Specifieke kenmerken of parameters verzamelen om advertenties te personaliseren' heeft geselecteerd).

Klantgegevens

Gebruik marketinggegevens om uw klanten te bereiken terwijl ze Google-services gebruiken zoals Google Zoeken, YouTube of Gmail. Meer informatie over hoe u een klantenlijst maakt

Instructies

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek in het submenu.
  3. Klik op Doelgroepbeheer en dan op Segmenten.
  4. Klik op de plusknop om een nieuw doelgroepsegment te maken.
  5. Kies Klantsegment.
  6. Kies of u klantgegevens als een bestand met platte tekst wilt uploaden of als een gehasht gegevensbestand.
    1. Als u ervoor kiest klantgegevens als platte tekst te uploaden, worden de privégegevens van uw klanten in het bestand op uw computer gehasht met behulp van het SHA256-algoritme. Vervolgens worden ze veilig verzonden naar de Google-servers.
    2. Als u ervoor kiest uw gegevens te hashen, moet u ervoor zorgen dat ze voldoen aan de vereisten die zijn beschreven in het gedeelte Vereisten voor het uploaden van gegevensbestanden in dit artikel.
  7. Kies het bestand.
  8. Als u hiermee akkoord gaat, vinkt u het selectievakje 'Deze gegevens zijn verzameld en worden gedeeld met Google in overeenstemming met het beleid van Google' aan.
  9. Stel een lidmaatschapsduur in. De standaardduur is onbeperkt, maar u kunt een aangepaste lidmaatschapsduur instellen.
  10. Klik op Opslaan.
  11. Onder Segmenten ziet u de voortgang van het uploaden van het bestand. Dit proces kan tot 48 uur duren.