Yleisölähteen luominen

Google Analytics 4 (GA4) on korvannut Universal Analyticsin (UA). Tavalliset Universal Analytics ‑mittauskokonaisuudet lopettivat datan käsittelyn 1.7.2023. (Universal Analytics 360 ‑mittauskokonaisuudet, joilla on voimassa oleva tilaus, saavat datan käsittelylle lisäaikaa 1.7.2024 saakka.) Muistathan siirtää Universal Analytics ‐mittauskokonaisuutesi Google Analytics 4:ään. Lue, miten voit vaihtaa Google Analytics 4:ään.

Yleisöt siirtyvät Google Analytics 4:ään. Universal Analytics lopetti verkkosivustotapahtumien käsittelyn ja käyttäjien lisäämisen yleisösegmentteihin 1.7.2023. Jos haluat jatkaa verkkosivustomittausta, luo yleisö Google Analytics 4:ssä. Lue lisää yleisöjen siirtämisestä Google Analytics 4:ään.

Jotta voit saada kattavan ja kokonaisvaltaisen käsityksen yleisöistäsi ja jotta yleisöjen hallinnointi ja optimointi olisi entistä helpompaa, olemme tehneet Google Adsiin seuraavat parannukset:

• Uusi yleisöraportointi
    Nyt voit saada yhdestä paikasta tarkkoja raportteja yleisön demografisista tiedoista, segmenteistä ja poissulkemisista. Klikkaa Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon, avaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑välilehti ja klikkaa Yleisöt. Tällä raporttisivulla voit myös tehdä helposti muutoksia yleisöihin. Lue lisää yleisöraportoinnista.
  • Uusia termejä
    Käytämme uusia termejä yleisöraportissa ja kaikkialla Google Adsissa. Esimerkiksi "yleisötyyppejä" (joita ovat muun muassa omat, ostoaikeissa olevat ja asiasta kiinnostuneet yleisöt) kutsutaan nyt "yleisösegmenteiksi" ja "uudelleenmarkkinointia" "omaksi dataksi". Lue lisää yleisöihin liittyviin termeihin ja ilmaisuihin tehdyistä muutoksista.

Yleisölähde on ensimmäisen osapuolen datalähde, jonka avulla voit luoda omia datasegmenttejä Google Adsissa. Voit lisätä yleisölähteen tavoittaaksesi esimerkiksi ihmisiä, jotka ovat käyneet verkkosivustollasi, käyttäneet sovellustasi, katsoneet videosi tai jakaneet sinulle tietojaan.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit määrittää yleisölähteen.

Edut

• Voit laajentaa tavoittavuutta määrittämällä tai linkittämällä yleisölähteitä.
  • Voit ylläpitää ja seurata yleisölähteitäsi sekä ratkaista niihin liittyviä ongelmia.
  • Voit katsoa tagiosumia, aktiivisia parametreja ja yleisölähteiden perusteella luotuja omia datalistoja.

Yleisölähteen valitseminen

Useimmat yleisölähteet edellyttävät sitä, että linkität Google Ads ‑tilisi lähteen tilin kanssa. Alla olevia ohjeita seuraamalla voit luoda uuden yleisölähteen Google Ads ‑tilillesi.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Google-tagi

Kerää dataa omia datasegmenttejä ja konversioseurantaa varten lisäämällä verkkosivustollesi Google Ads ‑tagi.

Ohjeet

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Yleisön hallinnointi ja sitten Yleisölähteet.
  4. Valitse Google-tagin kortista Ota tagi käyttöön.
    1. Jos olet jo ottanut Google-tagin käyttöön, pääset muokkaamaan sitä klikkaamalla kolmen pisteen valikkoa ja valitsemalla Muokkaa.
  5. Päätä, millaista dataa haluat tagin keräävän:
    1. Jos valitset "Kerää perusdataa tästä datalähteestä", tagi kerää yleistä dataa sivustokäynneistä.
    2. Jos valitset "Kerää tiettyjä attribuutteja tai parametreja mainosten personointiin", mainoksesi räätälöidään käyttäjien toiminnan perusteella.
      • Tätä vaihtoehtoa kutsutaan myös dynaamiseksi uudelleenmarkkinoinniksi. Sen avulla mainoksesi voivat näkyä käyttäjille sen perusteella, mitä he tekevät sivustollasi tai sovelluksessasi.
  6. Valitse yleiset parametrit, joita haluat seurata.
  7. Jos valitsit "Kerää perusdataa tästä datalähteestä", siirry kohtaan 9.
  8. Jos valitsit "Kerää tiettyjä attribuutteja tai parametreja mainosten yksilölliseen kohdentamiseen", tee näin:
    1. Valitse liiketoiminnan tyyppi.
      • Liiketoiminnan tyyppi ohjaa tagejasi keräämään verkkosivustoltasi tietoa toiminnasta, joka on kyseiselle liiketoiminnan tyypille ominaista. Jos luettelossa ei ole sopivaa liiketoiminnan tyyppiä, valitse "Muu (oma vaihtoehto)".
    2. Valitse liiketoiminnan tyypin parametrit, joita haluat seurata.
  9. Klikkaa Luo ja jatka.
  10. Lisää Google-tagi ja Google Adsin tapahtumakoodinpätkä HTML-sivujesi <head>-osioon. Lue lisää Google-tagista.
  11. Klikkaa Valmis.
Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuus / Firebase-projekti

Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksista ja Firebase-projekteista voit importoida Google Ads ‑tilille verkko- ja sovelluskonversioita, tapahtumia ja Google Analyticsissa luotuja yleisösegmenttejä.

Ennen kuin aloitat

• Varmista, että sinulla on tarvittavat käyttöoikeudet, jotta voit nähdä Google Analytics 4 ‑omaisuuden tai Firebase-projektin näkymät.
  • Linkitä Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuus tai Firebase-projekti Google Ads ‑tiliisi.
  • Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksien ja Firebase-projektien dataluettelot ja tagiosumat löytyvät Yleisölähteet-kohdassa olevasta Google Analytics (GA4) ja Firebase ‑kortista.
  • Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuudet eivät tue verkon dynaamista uudelleenmarkkinointia.

Ohjeet

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Yleisön hallinnointi ja klikkaa sitten Yleisölähteet.
  4. Klikkaa Google Analytics (GA4) ja Firebase ‑kortista Linkitä Google Analyticsiin (GA4) ja Firebaseen.
  5. Klikkaa Linkitä kunkin sellaisen mittauskokonaisuuden tai projektin vierestä, jonka haluat lisätä Google Ads ‑tilillesi.
  6. Jos haluat lisätä muita omaisuuksia tai projekteja, klikkaa "Google Analytics (GA4) ja Firebase" ‑kortista Ota yleisöt käyttöön.

YouTube

Tuo mainoksesi sellaisten käyttäjien nähtäville, jotka YouTube-kanavasi saa toimimaan, ja seuraa, mitä he tekevät videomainoksia katsottuaan. Lisäksi voit kasvattaa klikkausten määrää toimintakehotuspeittokuvilla.

Lue, miten linkität YouTube-kanavia Google Adsiin.

Play

Luo datasegmenttejä sovelluksesi käyttäjien toiminnan perusteella ja seuraa sovelluksen sisäisiä ostoksia konversioina. Näin saat selville, mitkä mainokset aktivoivat käyttäjiä parhaiten.

Lue, miten linkität Google Playn Google Adsiin.

Sovellusanalytiikka

Linkitä kolmantena osapuolena toimiva sovellusanalytiikkatoimittaja tai oma SDK:si Google Ads ‑tiliisi.
Huom. Jos haluat käyttää Firebasea yleisölähteenä, siirry "Google Analyticsin sovellus + sivusto ja Firebase" ‑kohtaan.

Ohjeet

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Yleisön hallinnointi ja sitten Yleisölähteet.
  4. Klikkaa sovellusanalytiikkakortista Määritä.
  5. Päätä, millaista dataa haluat lähteen keräävän:
    • Jos valitset "Kerää perusdataa tästä datalähteestä", tagi kerää yleistä dataa sivustokäynneistä.
    • Jos valitset "Kerää tiettyjä attribuutteja tai parametreja mainosten personointiin", mainoksesi räätälöidään syötteen ja käyttäjien toiminnan perusteella.
      • Tätä vaihtoehtoa kutsutaan myös dynaamiseksi uudelleenmarkkinoinniksi. Sen avulla saat mainoksesi näkymään datasegmenteissäsi oleville käyttäjille heidän toimintansa perusteella.
  6. Jos haluat lisätä käyttäjätunnuksen parametrin tagiin, valitse sitä vastaava ruutu. Muussa tapauksessa jätä ruutu tyhjäksi.
    • Jos verkkosivustollasi on kirjautumismahdollisuus, tämän parametrin avulla voidaan kerätä datasegmentissäsi olevien henkilöiden käyttäjätunnuksia. Näin voit kohdistaa käyttäjille personoituja mainoksia.
  7. Jos valitsit "Kerää perusdataa tästä datalähteestä", siirry kohtaan 9.
  8. Jos valitsit "Kerää tiettyjä attribuutteja tai parametreja mainosten yksilölliseen kohdentamiseen", tee näin:
    1. Valitse liiketoiminnan tyyppi.
      • Liiketoiminnan tyyppi ohjaa tagiasi keräämään verkkosivustoltasi tai sovelluksestasi tietoa toiminnasta, joka on kyseiselle liiketoiminnan tyypille ominaista. Jos luettelossa ei ole sopivaa liiketoiminnan tyyppiä, valitse "Muu (oma vaihtoehto)".
    2. Valitse parametrit, joita haluat seurata.
  9. Klikkaa Luo ja jatka.
  10. Asenna SDK.
  11. Luo syöte mainosten personointia varten (jos valitsit "Kerää tiettyjä attribuutteja tai parametreja mainosten yksilölliseen kohdentamiseen").

Asiakasdata

Markkinointidatan avulla voit tavoittaa asiakkaita, kun he käyttävät Google Hakua, YouTubea, Gmailia tai muita Googlen tuotteita. Lue, miten asiakaslista luodaan.

Ohjeet

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Yleisön hallinnointi ja klikkaa sitten Segmentit.
  4. Luo uusi yleisösegmentti klikkaamalla pluspainiketta .
  5. Valitse Asiakassegmentti.
  6. Valitse, haluatko ladata asiakasdatan tekstimuodossa vai tiivistettynä datatiedostona.
    1. Jos valitset tekstimuodon, tiedostossa oleva yksityinen asiakasdata tiivistetään tietokoneellasi SHA256-algoritmilla ja lähetetään suojatusti Googlen palvelimille.
    2. Jos päätät tiivistää datan, muista noudattaa datatiedoston lataamiseen liittyviä vaatimuksia.
  7. Valitse tiedosto.
  8. Valitse valintaruutu "Nämä tiedot on kerätty ja ne jaetaan Googlelle Googlen käytäntöjen mukaisesti", jos tämä pitää paikkansa.
  9. Määritä jäsenyyden kesto. Oletus on toistaiseksi voimassa oleva jäsenyys, mutta voit halutessasi asettaa oman aikarajan.
  10. Klikkaa Tallenna.
  11. Segmentit-kohdasta voit seurata datatiedoston latauksen etenemistä. Lataukseen menee enintään 48 tuntia.