Yleisölähteen määrittäminen

Yleisölähteet on uuden Google Adsin osio, jossa voit lisätä tilillesi ensimmäisen osapuolen datalähteitä. Näiden datalähteiden avulla voit luoda uudelleenmarkkinointiluetteloita ja tavoittaa henkilöitä, jotka ovat käyneet sivustollasi, käyttäneet sovellustasi, katsoneet videosi tai antaneet sinulle yhteystietonsa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten yleisölähteet määritetään.

Edut

• Määritä tai linkitä yleisölähteet, niin pääset hyödyntämään tehokasta uudelleenmarkkinointia.
  • Hallitse ja seuraa yleisölähteitäsi sekä tee niihin liittyviä vianetsintätoimia.
  • Katsele tagiosumia, aktiivisia parametreja ja yleisölähteiden perusteella luotuja yleisöluetteloita.

Yleisölähteen valitseminen

Useimmat yleisölähteet edellyttävät sitä, että linkität Google Ads ‑tilisi lähteen tilin kanssa. Alla olevia ohjeita seuraamalla voit määrittää uuden yleisölähteen Google Ads ‑tilillesi.

Google Ads ‑tagi

Kerää dataa uudelleenmarkkinointiluetteloita ja konversioseurantaa varten lisäämällä Google Ads ‑tagi verkkosivustollesi.

Ohjeet

1. Klikkaa näytön oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta .
  2. Valitse Jaettu kirjasto ‑osiosta Yleisön hallinnointi.
  3. Valitse vasemmasta sivuvalikosta Yleisölähteet.
  4. Valitse Google Ads ‑tagikortista Määritä tagi.
    1. Jos olet jo määrittänyt Google Ads ‑tagin, voit muokata tagia klikkaamalla kolmen pisteen valikkoa ja valitsemalla Muokkaa.
  5. Päätä, millaista dataa haluat tagin keräävän:
    1. Jos valitset "Kerää perusdataa tästä datalähteestä", tagi kerää yleistä dataa sivustokäynneistä.
    2. Jos valitset "Kerää tiettyjä attribuutteja tai parametreja mainosten yksilölliseen kohdentamiseen", mainoksesi räätälöidään käyttäjien toiminnan perusteella.
      • Tätä vaihtoehtoa kutsutaan myös dynaamiseksi uudelleenmarkkinoinniksi. Sen avulla voit näyttää uudelleenmarkkinointiluetteloissasi oleville henkilöille mainoksia, jotka perustuvat heidän toimintaansa sivustollasi tai sovelluksessasi.
  6. Valitse yleiset parametrit, joita haluat seurata.
  7. Jos valitsit "Kerää perusdataa tästä datalähteestä", siirry kohtaan 9.
  8. Jos valitsit "Kerää tiettyjä attribuutteja tai parametreja mainosten yksilölliseen kohdentamiseen", tee näin:
    1. Valitse liiketoiminnan tyyppi.
      • Liiketoiminnan tyyppi ohjaa tagejasi keräämään verkkosivustoltasi tietoa toiminnasta, joka on kyseiselle liiketoiminnan tyypille ominaista. Jos luettelossa ei ole sopivaa liiketoiminnan tyyppiä, valitse Muu (muokattu vaihtoehto).
    2. Valitse liiketoiminnan tyypin parametrit, joita haluat seurata.
  9. Klikkaa Luo ja jatka.
  10. Lisää yleinen sivustotagi ja Google Ads ‑tapahtumakoodinpätkä HTML-sivujesi <head>-osioon. Lue lisää Google Ads ‑uudelleenmarkkinointitagin muutoksista.
    1. Tee jokin seuraavista:
      • Kopioi koodi.
      • Käytä Tag Manageria.
      • Lataa tagi.
      • Lähetä tagi sähköpostitse verkkovastaavallesi.
    2. Lue ohjeet artikkelista Uudelleenmarkkinointitagin lisääminen sivustolle.
  11. Klikkaa Valmis.

Google Analytics

Katsele verkkosivuston tilastoja, seuraa konversioita ja hyödynnä Analyticsin uudelleenmarkkinointiyleisöjä.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Varmista, että sinulla on tarvittavat käyttöoikeudet, jotta voit nähdä Google Analytics ‑omaisuuden näkymät. Lisätietoja käyttöoikeuksien pyytämisestä on artikkelissa Käyttäjien hallinta.

Sinun on linkitettävä Google Analytics ‑tilisi ja Google Ads ‑tilisi. Lue lisää artikkelista Google Analytics- ja Google Ads ‑tilien linkittäminen.

Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑yleisöluettelot tulevat näkyviin Yleisölähteet-kohdan Google Analytics ‑osioon. Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuudet eivät tue verkon dynaamista uudelleenmarkkinointia.

Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑tagiosumat (mobiili) ja Firebase-tagiosumat sekä näiden tagiosumien perusteella Google Adsissa luodut luettelot tulevat näkyviin Yleisölähteet-kohdan Sovellusanalytiikka-osioon.

Ohjeet

1. Klikkaa näytön oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta .
  2. Valitse Jaettu kirjasto ‑osiosta Yleisön hallinnointi.
  3. Valitse vasemmasta sivuvalikosta Yleisölähteet.
  4. Klikkaa Google Analytics ‑kortista Määritä.
  5. Päätä, millaista dataa haluat lähteen keräävän:
    1. Jos valitset "Kerää perusdataa tästä datalähteestä", tagi kerää yleistä dataa sivustokäynneistä.
    2. Jos valitset "Kerää tiettyjä attribuutteja tai parametreja mainosten yksilölliseen kohdentamiseen", mainoksesi räätälöidään käyttäjien toiminnan perusteella.
      • Tätä vaihtoehtoa kutsutaan myös dynaamiseksi uudelleenmarkkinoinniksi. Sen avulla voit näyttää uudelleenmarkkinointiluetteloissasi oleville henkilöille mainoksia heidän toimintansa perusteella.
  6. Jos valitsit "Kerää perusdataa tästä datalähteestä", tee näin:
    1. Siirry kohtaan 8.
  7. Jos valitsit "Kerää tiettyjä attribuutteja tai parametreja mainosten yksilölliseen kohdentamiseen", tee näin:
    1. Valitse liiketoiminnan tyyppi.
      • Liiketoiminnan tyyppi ohjaa tagejasi keräämään verkkosivustoltasi tietoa toiminnasta, joka on kyseiselle liiketoiminnan tyypille ominaista. Jos luettelossa ei ole sopivaa liiketoiminnan tyyppiä, valitse Muu (muokattu vaihtoehto).
    2. Klikkaa Analytics-näkymää, jossa on dynaamisten attribuuttien tiedot.
    3. Valitse attribuutit ja niihin liittyvät ulottuvuudet, joita haluat seurata. Attribuutit ohjaavat Analyticsia lähettämään Google Adsille tietoja verkkosivustosi tapahtumista, jotka liittyvät asiakkaidesi näkemään sisältöön.
      • Valitse haluamasi attribuutin vieressä oleva valintaruutu.
      • Klikkaa Valitse ulottuvuus ‑kohdan vieressä olevaa avausnuolta.
      • Valitse jokin valmiista vaihtoehdoista tai luo uusi ulottuvuus.
  8. Klikkaa Luo ja jatka.

YouTube

Kohdista uudelleenmarkkinointi katsojiin, jotka ovat aktiivisia YouTube-kanavallasi, seuraa, mitä katsojat tekevät Videomainoksiasi katsottuaan, ja kasvata klikkausten määrää toimintakehotuspeittokuvilla.

Lue, miten linkität YouTube-kanavia Google Adsiin.

Play

Luo uudelleenmarkkinointiluetteloita hyödyntämällä sovelluksen käyttäjätietoja ja seuraa sovelluksen sisäisiä ostoksia konversioina. Näin saat selville, mitkä mainokset ohjaavat tehokkaasti kohti päätöksiä.

Lue, miten linkität Google Playn Google Adsiin.

Sovellusanalytiikka

Linkitä kolmannen osapuolen sovellusanalytiikkatoimittaja tai oma SDK:si Google Adsiin.

Ohjeet

1. Klikkaa näytön oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta .
  2. Valitse Jaettu kirjasto ‑osiosta Yleisön hallinnointi.
  3. Valitse vasemmasta sivuvalikosta Yleisölähteet.
  4. Klikkaa sovellusanalytiikkakortista Määritä.
  5. Päätä, millaista dataa haluat lähteen keräävän:
    1. Jos valitset "Kerää perusdataa tästä datalähteestä", tagi kerää yleistä dataa sivustokäynneistä.
    2. Jos valitset "Kerää tiettyjä attribuutteja tai parametreja mainosten yksilölliseen kohdentamiseen", mainoksesi räätälöidään syötteen ja käyttäjien toiminnan perusteella.
      • Tätä vaihtoehtoa kutsutaan myös dynaamiseksi uudelleenmarkkinoinniksi. Sen avulla voit näyttää uudelleenmarkkinointiluetteloissasi oleville henkilöille mainoksia heidän toimintansa perusteella.
  6. Jos haluat lisätä käyttäjätunnuksen parametrin tagiin, valitse "Lisää käyttäjätunnuksen parametri tagiin" ‑valintaruutu. Muussa tapauksessa jätä ruutu tyhjäksi.
    1. Jos verkkosivustollasi on kirjautumismahdollisuus, tämän parametrin avulla voidaan kerätä uudelleenmarkkinointiluetteloissasi olevien henkilöiden käyttäjätunnuksia. Näin voit näyttää käyttäjille paremmin kohdistettuja mainoksia.
  7. Jos valitsit "Kerää perusdataa tästä datalähteestä", siirry kohtaan 9.
  8. Jos valitsit "Kerää tiettyjä attribuutteja tai parametreja mainosten yksilölliseen kohdentamiseen", tee näin:
    1. Valitse liiketoiminnan tyyppi.
      • Liiketoiminnan tyyppi ohjaa tagiasi keräämään verkkosivustoltasi tai sovelluksestasi tietoa toiminnasta, joka on kyseiselle liiketoiminnan tyypille ominaista. Jos luettelossa ei ole sopivaa liiketoiminnan tyyppiä, valitse Muu (muokattu vaihtoehto).
    2. Valitse parametrit, joita haluat seurata.
  9. Klikkaa Luo ja jatka.
  10. Asenna SDK.
    1. Katso tarkemmat ohjeet sovelluksille tarkoitetusta dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin määritysoppaasta.
  11. Luo syöte mainosten personointia varten (jos valitsit "Kerää tiettyjä attribuutteja tai parametreja mainosten yksilölliseen kohdentamiseen").

Asiakasdata

Markkinointidatan avulla voit tavoittaa asiakkaasi, kun he käyttävät Google Hakua, YouTubea, Gmailia ja Googlen muita palveluja. Lue lisää artikkelista Datatiedostojen lataaminen ja asiakaskohdistusyleisöjen hallinta.

Ohjeet

1. Klikkaa näytön oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta .
  2. Valitse Jaettu kirjasto ‑osiosta Yleisön hallinnointi.
  3. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Yleisöluettelot.
  4. Luo uusi yleisöluettelo klikkaamalla pluspainiketta .
  5. Valitse Asiakasluettelo.
  6. Valitse, haluatko ladata asiakasdatan tekstimuodossa vai tiivistettynä datatiedostona.
    1. Jos valitset tekstimuodon, tiedostossa oleva yksityinen asiakasdata tiivistetään tietokoneellasi SHA256-algoritmilla ja lähetetään suojatusti Googlen palvelimille.
    2. Jos päätät tiivistää datan, muista ottaa huomioon Asiakaskohdistuksen datatiedostojen muotoiluohjeet ‑artikkelissa kuvattuja vaatimuksia.
  7. Valitse tiedosto.
  8. Valitse valintaruutu "Nämä tiedot on kerätty ja ne jaetaan Googlelle Googlen käytäntöjen mukaisesti", jos tämä pitää paikkansa.
  9. Määritä jäsenyyden kesto. Oletus on toistaiseksi voimassa oleva jäsenyys, mutta voit halutessasi asettaa oman aikarajan.
  10. Klikkaa Tallenna.
  11. Voit seurata datatiedoston latauksen edistymistä Yleisöluettelot-kohdassa. Lataus kestää enintään 48 tuntia.