Konfigurer en målgruppekilde

Målgruppekilder er der, hvor du føjer førstepartsdatakilder til din konto, når du bruger den nye Google Ads-oplevelse. Disse førstepartsdatakilder kan bruges til at oprette remarketinglister og nå ud til personer, der har besøgt dit website, brugt din app, set din video eller delt deres oplysninger med dig.

Denne artikel forklarer, hvordan du konfigurerer målgruppekilder.

Fordele

• Konfigurer eller link målgruppekilder for at udnytte fordelene ved remarketing
  • Administrer, overvåg, og find og ret fejl i forbindelse med dine målgruppekilder
  • Se taghits, aktive parametre og målgruppelister ved hjælp af hver enkelt målgruppekilde

Vælg en målgruppekilde

De fleste målgruppekilder kræver, at du linker din Google Ads-konto til kildens konto. Følg vejledningen nedenfor for at konfigurere en ny målgruppekilde på din Google Ads-konto.

Google Ads-tag

Indsaml data til dine remarketinglister og konverteringssporing ved at tilføje Google Ads-tagget på dit website.

Vejledning

1. Klik på værktøjsikonet () øverst til højre på skærmen.
  2. Klik på Målgruppeadministrator under "Delt samling".
  3. Klik på Målgruppekilder i sidemenuen til venstre.
  4. Klik på Opsæt tag på kortet Google Ads-tag.
    1. Hvis du allerede har konfigureret et Google Ads-tag, kan du redigere tagget ved at klikke på menuen med tre prikker og derefter på Rediger.
  5. Vælg, hvilke data der skal indsamles via dit tag:
    1. "Indsaml de standarddata, som er tilgængelige fra denne datakilde" indsamler generelle data om websitebesøg.
    2. "Indsaml specifikke attributter eller parametre til tilpasning af annoncer" skræddersyr dine annoncer på baggrund af brugeraktivitet.
      • Denne mulighed hedder også "Dynamisk remarketing", og den giver dig mulighed for at vise annoncer for personerne på dine remarketinglister ud fra deres aktivitet på dit website eller i din app.
  6. Vælg de generelle parametre, du gerne vil spore.
  7. Hvis du har valgt "Indsaml de standarddata, som er tilgængelige fra denne datakilde", skal du gå til trin 9.
  8. Hvis du har valgt "Indsaml specifikke attributter eller parametre til tilpasning af annoncer", skal du gøre følgende:
    1. Vælg en virksomhedstype.
      • Virksomhedstype bruges til at aktivere indsamling af oplysninger om aktivitet på dit website, der er relevant i forhold til din virksomhedstype, via dine tags. Hvis din virksomhedstype ikke er med på listen, skal du vælge "Andet (tilpasset mulighed)".
    2. Vælg de virksomhedstypeparametre, du gerne vil spore.
  9. Klik på Opret og fortsæt.
  10. Installer det globale websitetag og Google Ads-hændelseskodestykket i <head>-sektionen på dine HTML-sider. Få flere oplysninger om Ændringer i Google Ads-remarketingtagget.
    1. Du har følgende muligheder:
      • Kopiér koden
      • Brug Tag Manager
      • Download tagget
      • Send tagget til din webmaster via mail
    2. Læs Tag dit website til remarketing for at få en trinvis vejledning.
  11. Klik på Udfør.

Google Analytics

Se websitestatistikker, spor konverteringer, og overfør dine Analytics-remarketingmålgrupper.

Før du begynder

Sørg for, at du har de nødvendige tilladelser til at se visningerne i din Google Analytics-ejendom. Hvis du har brug for at anmode om tilladelser, kan du få flere oplysninger om det under Brugeradministration.

Du skal knytte din Google Analytics-konto til din Google Ads-konto. Få flere oplysninger under Link Google Analytics og Google Ads.

Vejledning

1. Klik på værktøjsikonet () øverst til højre på skærmen.
  2. Klik på Målgruppeadministrator under "Delt samling".
  3. Klik på Målgruppekilder i sidemenuen til venstre.
  4. Klik på Konfigurer på Google Analytics-kortet.
  5. Beslut, hvilke data denne kilde skal indsamle:
    1. "Indsaml de standarddata, som er tilgængelige fra denne datakilde" indsamler generelle data om websitebesøg.
    2. "Indsaml specifikke attributter eller parametre til tilpasning af annoncer" skræddersyr dine annoncer på baggrund af brugeraktivitet.
      • Denne mulighed hedder også "Dynamisk remarketing", og den giver dig mulighed for at vise annoncer til personer på dine remarketinglister baseret på deres aktivitet.
  6. Hvis du har valgt "Indsaml de standarddata, som er tilgængelige fra denne datakilde", skal du gøre følgende:
    1. Klik på den Analytics-visning, som indeholder dataene for dynamiske attributter.
    2. Fortsæt til trin 8.
  7. Hvis du har valgt "Indsaml specifikke attributter eller parametre til tilpasning af annoncer", skal du gøre følgende:
    1. Vælg en virksomhedstype.
      • Virksomhedstyper bruges til at aktivere indsamling af oplysninger om aktivitet på dit website, der er relevant i forhold til din virksomhedstype, via dine tags. Hvis din virksomhedstype ikke er med på listen, skal du vælge "Andet (tilpasset mulighed)".
    2. Klik på den Analytics-visning, som indeholder dataene for dynamiske attributter.
    3. Vælg attributterne og deres tilhørende dimensioner, som du gerne vil spore. Disse attributter giver Analytics besked om at sende Google Ads oplysninger om aktivitet på dit website, der er specifik for det indhold, dine kunder ser.
      • Markér afkrydsningsfeltet ud for den attribut, du har valgt.
      • Klik på rullemenuen ud for "Vælg dimension".
      • Vælg en foruddefineret dimension, eller opret din egen.
  8. Klik på Opret og fortsæt.

YouTube

Brug remarketing over for personer, der interagerer med din YouTube-kanal, spor de handlinger, som folk foretager efter at have set videoannoncer, og få flere klik ved hjælp af overlejringer med opfordring til handling.

Få flere oplysninger om, hvordan du knytter YouTube-kanaler til Google Ads.

Play

Opret remarketinglister baseret på de aktuelle brugere af din app, og spor køb i appen som konverteringer for at få indsigt i, hvilke annoncer der er mest effektive.

Få flere oplysninger om, hvordan du knytter Google Play til Google Ads.

Appanalyse

Knyt en tredjepartsudbyder af appanalyser eller dit eget SDK til din Google Ads-konto.

Vejledning

1. Klik på værktøjsikonet () øverst til højre på skærmen.
  2. Klik på Målgruppeadministrator under "Delt samling".
  3. Klik på Målgruppekilder i sidemenuen til venstre.
  4. Klik på Konfigurer på kortet Appanalyse.
  5. Beslut, hvilke data din kilde skal indsamle:
    1. "Indsaml de standarddata, som er tilgængelige fra denne datakilde" indsamler generelle data om websitebesøg.
    2. "Indsaml specifikke attributter eller parametre til tilpasning af annoncer" skræddersyr dine annoncer på baggrund af feed- og brugeraktivitet.
      • Denne mulighed hedder også "Dynamisk remarketing", og den giver dig mulighed for at vise annoncer til personer på dine remarketinglister baseret på deres aktivitet.
  6. Beslut, om du vil bruge "Medtag bruger-id-parameteren i tagget". I så fald skal du markere afkrydsningsfeltet. Hvis ikke, skal du undlade at markere afkrydsningsfeltet.
    1. Hvis dit website benytter bruger-login, indsamler denne parameter bruger-id'erne for personer på din remarketingliste, så du kan vise mere målrettede annoncer.
  7. Hvis du har valgt "Indsaml de standarddata, som er tilgængelige fra denne datakilde", skal du gå til trin 9.
  8. Hvis du har valgt "Indsaml specifikke attributter eller parametre til tilpasning af annoncer", skal du gøre følgende:
    1. Vælg en virksomhedstype.
      • Virksomhedstype bruges til at give dit tag besked om at indsamle oplysninger om aktivitet på dit website eller i din app, som er specifik for din virksomhedstype. Hvis din virksomhedstype ikke er med på listen, skal du vælge "Andet (tilpasset mulighed)".
    2. Vælg de parametre, du gerne vil spore.
  9. Klik på Opret og fortsæt.
  10. Installer et SDK.
    1. Se Opsætningsvejledning til dynamisk remarketing til apps for at få en mere detaljeret vejledning.
  11. Opret et feed til annoncetilpasning (hvis du har valgt "Indsaml specifikke attributter eller parametre til tilpasning af annoncer").

Kundedata

Brug marketingdata til at nå ud til dine kunder, mens de gennemser Google-tjenester som Google Søgning, YouTube eller Gmail. Få flere oplysninger under Upload datafiler, og administrer dine Kundematch-målgrupper.

Vejledning

1. Klik på værktøjsikonet () øverst til højre på skærmen.
  2. Klik på Målgruppeadministrator under "Delt samling".
  3. Klik på Målgruppelister i sidemenuen til venstre.
  4. Klik på plusknappen () for at oprette en ny målgruppeliste.
  5. Vælg "Kundeliste".
  6. Vælg, om du vil uploade kundedata i en datafil med almindelig tekst eller en hashkrypteret datafil.
    1. Hvis du vælger almindelig tekst, bliver de private data i din fil hashkrypteret på din computer ved hjælp af SHA256-algoritmen, inden de videresendes til Googles servere på sikker vis.
    2. Hvis du vælger at hashkryptere dine data, skal du sikre dig, at de krav, der er beskrevet i afsnittet Krav vedrørende upload af datafiler i denne artikel, er overholdt.
  7. Vælg din fil.
  8. Markér afkrydsningsfeltet "Disse data blev indsamlet og deles med Google i overensstemmelse med Googles politikker", hvis du accepterer dette.
  9. Angiv en varighed af medlemskab. Standarden er ubegrænset, men du kan angive en tilpasset tidsbegrænsning.
  10. Klik på Gem.
  11. Du kan se uploadstatussen for din datafil under "Målgruppelister". Det kan tage op til 48 timer at fuldføre denne proces.

Relaterede links

Om linkning af Google Analytics- og Google Ads-konti
Om Målgruppeadministrator
Om målgruppeindsigt