Locatie- en afstandsrapporten weergeven

Met locatie- en afstandsrapporten krijgt u meer inzicht in hoe uw advertenties presteren op verschillende locaties.

De volgende locatierapporten zijn voor u beschikbaar:

• Locaties: Een gecombineerd rapport van de campagneprestaties voor de locaties die u heeft getarget en de locaties waar uw advertenties zijn weergegeven.
    • Weergave van targetlocaties: Een weergave van de prestaties op basis van de locaties die u heeft getarget.
    • Weergave van overeenkomende locaties: Een weergave van de prestaties op basis van de locaties die overeenkomen met uw advertenties. Dat kunnen fysieke locaties zijn van uw gebruikers of locaties waarin ze geïnteresseerd zijn.
  • Uitgesloten: Hier worden al uw uitgesloten targetingopties weergegeven.
  • Afstand: De afstand tussen de locatie die uw advertentie heeft geactiveerd en uw dichtstbijzijnde bedrijfslocatie.

Als u locatiecomponenten gebruikt, kunt u het afstandsrapport gebruiken om na te gaan hoe uw advertenties presteren op verschillende afstanden van uw bedrijf. Afstandsrapporten zijn beschikbaar voor campagnes in het zoeknetwerk en voor Shopping-campagnes.

In dit artikel wordt beschreven hoe u de locatie- en afstandsrapporten voor uw campagne kunt weergeven. Als u meer achtergrondinformatie wilt over deze rapporten, leest u dit artikel. Hierin wordt beschreven hoe u in Google Ads geografische prestaties meet.

Instructies

Locatierapporten bekijken

1. Klik op Campagnes Campaigns Icon, Inzichten en rapporten en klik daarna op Waar en wanneer uw advertenties worden getoond.
  2. Klik in de horizontale tabbladen op Overeenkomende locaties.

Afstandsrapporten bekijken

1. Klik op Campagnes Campaigns Icon, Inzichten en rapporten en klik daarna op Rapporteditor.
  2. Zoek de campagne waarvan u het afstandsrapport wilt bekijken in het werkruimtefilter en klik op de naam.
    • Optioneel: Als u een afstandsrapport voor een advertentiegroep wilt bekijken, klikt u op de naam van de advertentiegroep.
  3. Selecteer Vooraf gedefinieerde rapporten (voorheen Dimensies) > Locaties > Afstand. De gegevens worden gerangschikt op afstand.
  4. Pas de periode aan rechtsboven in het diagram.
  5. Klik rechtsboven in de tabel op het downloadicoon Een afbeelding van het downloadicoon voor Google Ads en Merchant Center om de gegevens in het rapport te downloaden.
Opmerking: Als de statistieken onder landniveau worden opgeteld, komen ze misschien niet overeen met de campagnetotalen. Dit komt doordat sommige vertoningen alleen op landniveau worden gematcht en niet zijn opgenomen in kleinere geografische gebieden.