Locatie- en afstandsrapporten weergeven

Er zijn drie typen rapporten in Google Ads die u meer inzicht bieden in de prestaties van uw advertenties op verschillende locaties: geografische rapporten, rapporten over gebruikerslocaties en afstandsrapporten.

Voordat u begint

Dit zijn de beschikbare rapporttypen:

• Geografisch rapport: hierin ziet u de fysieke locaties van potentiële klanten of locaties waarin zij geïnteresseerd zijn.
  • Gebruikerslocaties: hierin ziet u alleen de fysieke locaties van uw potentiële klanten, niet de locaties waarin zij geïnteresseerd zijn.
  • Afstandsrapport: de afstand tussen de locatie die uw advertentie heeft geactiveerd en uw dichtstbijzijnde bedrijfslocatie.

Rapporten over geografische locaties en gebruikerslocaties in Google Ads kunnen de plaatsen weergeven waar uw potentiële klanten zich waarschijnlijk bevinden of regelmatig bevinden, evenals de locaties waar ze interesse in hebben getoond. Als u locatie-extensies gebruikt, kunt u het afstandsrapport gebruiken om na te gaan hoe uw advertenties presteren op verschillende afstanden van uw bedrijf. Afstandsrapporten zijn beschikbaar voor campagnes in het zoeknetwerk en voor Shopping-campagnes.

In dit artikel wordt beschreven hoe u de locatie- en afstandsrapporten voor uw campagne kunt weergeven. Als u meer achtergrondinformatie wilt over deze rapporten, leest u dit artikel. Hierin wordt beschreven hoe u in Google Ads geografische prestaties meet.

Instructies

Locatierapporten weergeven

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  2. Zoek de campagne waarvan u het locatierapport wilt bekijken en klik op de naam ervan. Als u geen campagne selecteert, beslaat het locatierapport uw hele account.
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Locaties.
  4. Klik bovenaan de pagina op Meer en selecteer een locatierapporttype: Geografische targeting of Gebruikerslocaties. De gegevens worden per locatie weergegeven.
  5. Als u een ander geografisch niveau gedetailleerder wilt bekijken, vinkt u het vakje aan naast een of meer locaties in de tabel en klikt u op het dropdownmenu Weergave selecteren in de blauwe banner die boven de tabel wordt weergegeven. U kunt gegevens weergeven voor de typen voor targeting op locatie die beschikbaar zijn voor alle geselecteerde locaties. U kunt uw rapport verder verfijnen door locaties te selecteren en op het dropdownmenu Weergave selecteren te klikken.

Afstandsrapporten weergeven

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  2. Zoek de campagne waarvan u het afstandsrapport wilt bekijken en klik op de naam ervan.
  3. Optioneel: Als u een afstandsrapport voor een advertentiegroep wilt bekijken, klikt u op de naam van de advertentiegroep.
  4. Pas de periode aan in de rechterbovenhoek boven het diagram.
  5. Klik in de rechterbovenhoek van uw account op het rapportagepictogram .
  6. Selecteer Vooraf gedefinieerde rapporten (voorheen Dimensies) > Geografische targeting > Afstand. De gegevens worden gerangschikt op afstand.
  7. Klik in de rechterbovenhoek boven de tabel op het downloadpictogram download icon om de gegevens in het rapport te downloaden.