Optimizen ja Google Adsin linkittäminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten linkität Google Ads‑ ja Optimize-tilisi.

Tietoja Google Optimizesta

Jokainen käyttäjä on ainutlaatuinen, ja verkkosivuston tulisi täyttää jokaisen yksilölliset tarpeet. Google Optimizella voit tehdä verkkosivuston kokeiluja, joiden avulla selvität optimaalisen käyttökokemuksen jokaiselle käyttäjäryhmälle.

Lue lisää Google Optimizesta.

Google Adsin ja Optimizen integrointi

Google Adsin ja Google Optimizen integroinnin avulla voit helposti kohdistaa kokeilut ja räätälöidyt käyttökokemukset tiettyihin mainoksiin ja avainsanoihin. Voit räätälöidä verkkosivusi eri käyttäjien tavoitteiden mukaisiksi sen perusteella, mitä kampanjaa käyttäjät klikkasivat tai mitkä avainsanat käynnistivät mainoksen.

Käyttöoikeudet

Tarvitset Google Adsin ja Optimizen linkittämiseen Google-tilin, jolla on järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet Google Ads ‑tilille.

Ohjeet

Vaihe 1: Linkitä Google Ads Analyticsiin

Ensin sinun on linkitettävä Google Ads Analyticsiin. Seuraa Google Adsin tai Analyticsin ohjeita.

Vaihe 2: Ota Optimizen jakaminen käyttöön

Kun Google Ads ja Analytics on linkitetty toisiinsa, voit ottaa Optimizen käyttöön Google Adsissa. Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista Google Ads ‑tilityyppisi mukaisesti.

Vaihtoehto 1: Google Ads ‑henkilötili

Optimizen jakamisen käyttöönotto Google Ads ‑henkilötilillä:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .
  3. Valitse Asetukset-kohdasta Linkitetyt tilit.
  4. Valitse Google Analytics ‑kohdasta Tiedot
  5. Ota Google Optimizen jakaminen käyttöön.

Google Optimize sharing switch

Vaihtoehto 2: Google Adsin hallinnoijan tili

Optimizen jakamisen käyttöönotto Google Adsin hallinnoijan tilillä:

1. Kirjaudu Google Adsin hallinnoijan tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .
  3. Valitse Asetukset-kohdasta Linkitetyt tilit.
  4. Valitse Google Analytics ‑kohdasta Tiedot
  5. Klikkaa Ota Google Optimizen jakaminen käyttöön.

Turn on Google Optimize sharing for managed accounts screenshot

Kun Optimizen jakaminen otetaan käyttöön Google Adsin hallinnoijan tilillä, se tulee käyttöön myös kaikilla kyseisen tilin hallinnoiduilla tileillä. Optimizen jakamista voidaan edelleen hallita henkilötilitasolla, jolla sitä voidaan myös muokata.

Kun Google Ads ‑henkilötili lisätään hierarkiassa hallinnoijan tasolle, se säilyttää yksilölliset Optimizen jakamisasetuksensa. Voit ottaa Google Optimizen jakamisen käyttöön uusilla Google Ads ‑tileillä palaamalla edellä mainitulle Analyticsin Linkitetyt tilit ‑sivulle.

Vaihe 3: Linkitä Optimize Analyticsiin

Viimeiseksi sinun on varmistettava, että Optimize‑säilösi on linkitetty samaan Analyticsin verkko‑omaisuuteen, johon loit linkin Google Adsissa vaiheessa 1. Tämä tehdään yleensä Optimize‑säilön määrittämisen yhteydessä. Lue lisää Optimizen ja Analyticsin linkittämisestä.

Optimizen jakamisen poistaminen käytöstä

Jotta voit poistaa Optimizen jakamisen käytöstä, sinulla on oltava Google Ads ‑tilin ylläpitäjän käyttöoikeudet.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .
  3. Valitse Asetukset-kohdasta Linkitetyt tilit.
  4. Valitse Google Analytics ‑kohdasta Tiedot
  5. Poista Google Optimizen jakaminen käytöstä.

Kun poistat käytöstä Optimizen jakamisen, Google Ads ‑tilin mainoksiin tai avainsanoihin kohdistettuihin Optimize-kokeiluihin ei enää lisätä uusia käyttäjiä. Niin kauan kuin kokeilu on käynnissä, siihen lasketaan kuitenkin niiden käyttäjien istunnot, jotka sisältyivät kokeiluun, kun jakaminen otettiin käyttöön. Kyseisen kokeilun kohdistusmäärityksessä Optimizessa ei enää näytetä kohdistukseen sisältyvien Google Ads ‑kohteiden nimiä tai tiloja.