Studieguide inför testet Mobilannonsering

Om att använda Firebase och Google Ads tillsammans

Firebase är Googles programutvecklingspaket (SDK) och analysverktyg för appar. När du länkar Firebase och Google Ads får du tillgång till kraftfulla verktyg som hjälper dig att se hur det går för dina Google Ads-kampanjer.

Den här artikeln är en översikt över hur du kan använda Firebase tillsammans med Google Ads för att få en inblick i dina annonserings- och appresultat. Länkar till installationsanvisningarna finns i avsnittet Så fungerar det nedan.

Fördelar

• Importera konverteringar från Firebase utan att behöva infoga ny kod i din app.

• Använd målgrupper som skapats i Firebase.

Så fungerar det

Firebase är en mobilplattform som du kan använda för att snabbt utveckla appar. Med Google Analytics för Firebase kan du enkelt se hur det går för dina appar. Om du inte har ett Firebase-konto kan du läsa mer om hur du kommer igång med Firebase i Hjälpcentret för Firebase och på webbplatsen för utvecklare.

Om du vill länka Firebase-projekt till Google Ads måste ditt Google-konto vara administratör för ett Google Ads-konto samt ägare för ett Firebase-projekt. Om du spårar konverteringar via ett förvaltarkonto eller om du vill att flera hanterade konton ska ha tillgång till Firebase-målgrupper bör du länka Firebase till ditt förvaltarkonto.  När du är färdig följer du anvisningarna i länka Firebase och Google Ads.

När dina konton är länkade kan du se Google Ads-data i Firebase och du kan även använda Firebase-data vid konverteringsspårning och remarketing i Google Ads.

Firebase och konverteringsspårning

Du kan importera konverteringar från Firebase för att se hur din investering i Google Ads genererar appinstallationer, åtgärder i appen och mycket mer. Du får information om annonsernas resultat och kan göra ändringar i kontot som bidrar till att främja dessa mål för appen.

När du har länkat kontona kan du välja vilka Firebase-händelser du vill spåra som konverteringsåtgärder i Google Ads. Du behöver inte lägga till någon ny kod i appen. Google Ads konverteringsspårning använder den kod du redan har installerat för Firebase.

Mer information om hur du använder Firebase vid konverteringsspårning i Google Ads finns i Spåra mobilappskonverteringar med Firebase.

Firebase och remarketing

Om du har länkat Firebase till Google Ads kan du använda målgrupper som du har skapat i Firebase för Google Ads-kampanjer. Ett Firebase-projekt kan kopplas till flera Google Ads-konton eller förvaltarkonton. Varje Google Ads-konto har tillgång till målgrupper som har skapats i Firebase. Läs mer om remarketinglistor med Firebase-data.