Om hur du använder Firebase och Google Ads tillsammans

Google Analytics App och webb-egendomen är för närvarande på betastadiet. Läs mer

Firebase är Googles programutvecklingspaket (SDK) och analysverktyg för appar. Om du vill importera dina Firebase-konverteringar till Google Ads kan du antingen länka din Google Analytics App och webb-egendom eller ditt Firebase-projekt till Google Ads. När du länkar Google Analytics App och webb eller Firebase och Google Ads får du tillgång till kraftfulla verktyg som hjälper dig att se hur dina Google Ads-kampanjer går.

Den här artikeln är en översikt över hur du kan använda Firebase tillsammans med Google Ads för att få en inblick i dina annonserings- och appresultat. Länkar till installationsanvisningarna finns i avsnittet Så fungerar det nedan.

Fördelar

• Importera Firebase-konverteringar utan att behöva lägga till ny kod i din app.
  • Använd Firebase-målgrupper som har skapats i Google Analytics App och webb eller Firebase.

Så fungerar det

Firebase är en mobilplattform som du kan använda för att snabbt utveckla appar. Med Firebase är det enkelt att se hur det går för dina appar. Om du inte har ett Firebase-konto kan du läsa mer om hur du kommer i gång i Firebases hjälpcenter och på webbplatsen för utvecklare.

Om du mäter konverteringar via ett förvaltarkonto eller vill att flera hanterade konton ska ha åtkomst till Firebase-målgrupper, bör du länka en App och webb-egendom eller ett Firebase-projekt till ditt förvaltarkonto.

När dina konton har länkats kommer du att kunna se Google Ads-data i din App och webb-egendom eller i ditt Firebase-projekt, och du kommer att kunna använda konverteringar för konverteringsspårning och remarketing i Google Ads.

Firebase-konverteringsspårning

Du kan importera konverteringar från Google Analytics App och webb eller Firebase för att se hur investeringen i Google Ads leder till appinstallationer, åtgärder i appar och mer. Du får information om annonsernas resultat och kan göra ändringar i kontot som bidrar till att främja dessa mål för appen.

När du har länkat kontona kan du välja vilka Firebase-händelser du vill spåra som konverteringsåtgärder i Google Ads. Du behöver inte infoga ny kod i din app. Google Ads konverteringsspårning använder koden du redan har installerat för Firebase.

Mer information om hur du använder Firebase i Google Ads konverteringsspårning finns i Mät mobilappskonverteringar med Google Analytics App och webb (via Firebases SDK).

Firebase och remarketing

Om du har länkat Google Analytics App och webb eller Firebase till Google Ads kommer du att kunna använda målgrupper som har skapats i Google Analytics App och webb eller Firebase i Google Ads-kampanjer. En Google Analytics App och webb-egendom eller ett Firebase-projekt kan anslutas till flera Google Ads-konton eller förvaltarkonton. Varje Google Ads-konto har åtkomst till målgrupper som har skapats i Google Analytics App och webb eller Firebase. Läs mer om remarketinglistor med Firebase-data