Om bruk av Firebase og Google Ads sammen

App- og nettområder i Google Analytics foreligger foreløpig i betaversjon. Finn ut mer

Firebase er Googles analyseverktøy og programvareutviklingssett (SDK) for apper. Hvis du vil importere Firebase-konverteringene dine til Google Ads, kan du enten tilknytte app- og nettområdet ditt i Google Analytics eller Firebase-prosjektet ditt til Google Ads. Når du knytter app- og nettområdet ditt i Google Analytics eller Firebase-prosjektet ditt til Google Ads, får du tilgang til kraftige verktøy du kan bruke for å se resultatene for Google Ads-kampanjene dine.

I denne artikkelen skal vi gi deg en oversikt over hvordan du kan bruke Firebase sammen med Google Ads for å skaffe deg statistikk om annonserings- og appresultatene dine. Du finner linker til konfigurasjonsveiledninger i «Slik fungerer det»-delen nedenfor.

Fordeler

• Importér konverteringer fra Firebase, uten at du må legge til ny kode i appen din.
  • Bruk Firebase-målgrupper som er opprettet i app- og nettområder i Google Analytics eller i Firebase.

Slik fungerer det

Firebase er en mobilplattform du kan bruke for å utvikle apper raskt. Med Firebase er det enkelt å se hvilke resultater du oppnår med appene dine. Hvis du ikke har noen Firebase-konto, kan du finne ut mer om hvordan du kommer i gang, i brukerstøtten for Firebase samt på Google Developers-nettstedet.

Hvis du måler konverteringer gjennom en managerkonto, eller om du vil at flere administrerte kontoer skal ha tilgang til Firebase-målgrupper, må du knytte et app- og nettområde eller et Firebase-prosjekt til managerkontoen din.

Når kontoene dine er knyttet sammen, kan du se Google Ads-data i app- og nettområdet ditt eller i Firebase-prosjektet ditt, og du kan bruke konverteringer i forbindelse med konverteringssporing og remarketing i Google Ads.

Konverteringssporing i Firebase

Du kan importere konverteringer fra app- og nettområder i Google Analytics eller Firebase for å se hvilke appinstalleringer, handlinger i appen og annet du genererer med Google Ads-investeringen din. Når du ser resultatene for annonsene dine, kan du gjøre nødvendige endringer i kontoen for å oppnå bedre resultater på de områdene der du ikke når målene du har satt for appen.

Når du har knyttet sammen kontoene, kan du velge hvilke Firebase-hendelser du skal spore som konverteringshandlinger i Google Ads. Du trenger ikke å legge til noen ny kode i appen, for Google Ads-konverteringssporingen bruker koden du allerede har installert for Firebase.

Finn ut mer om hvordan du kan bruke Firebase i konverteringssporing for Google Ads, i artikkelen Mål konverteringer i mobilapper med app- og nettområder i Google Analytics (via SDK-en for Firebase).

Firebase og remarketing

Hvis du har knyttet et app- og nettområde i Google Analytics eller et Firebase-prosjekt sammen med Google Ads, kan du bruke målgrupper som er opprettet i app- og nettområder i Google Analytics eller Firebase-prosjekter i forbindelse med Google Ads-kampanjer. App- og nettområder i Google Analytics og Firebase-prosjekt kan være tilknyttet flere Google Ads-kontoer eller managerkontoer. De ulike Google Ads-kontoene har tilgang til målgrupper som er opprettet i app- og nettområder i Google Analytics eller Firebase. Finn ut mer om remarketinglister med Firebase-data.