Studiemateriaal voor de Mobile Advertising-kennistest

Firebase en Google Ads samen gebruiken

Firebase is de SDK (Software Development Kit) en analysetool van Google voor apps. Als u Firebase en Google Ads koppelt, krijgt u toegang tot krachtige tools waarmee u kunt zien hoe uw Google Ads-campagnes het doen.

Dit artikel geeft een overzicht van hoe u Firebase en Google Ads kunt gebruiken om inzicht te krijgen in uw advertentie- en app-prestaties. In het gedeelte 'Hoe het werkt' vindt u links naar configuratie-instructies.

Voordelen

• U kunt conversies importeren vanuit Firebase zonder nieuwe code toe te voegen aan uw app.

• U kunt gebruikmaken van doelgroepen die zijn gemaakt in Firebase.

Hoe het werkt

Firebase is een mobiel platform waarmee u snel en gemakkelijk apps ontwikkelt. Met Google Analytics voor Firebase ziet u in één oogopslag hoe uw apps presteren. Heeft u nog geen Firebase-account? Ga dan voor meer informatie over Firebase naar het Helpcentrum van Firebase of naar de website voor ontwikkelaars.

Als u Firebase-projecten wilt koppelen aan Google Ads, moet u met uw Google-account beheerder zijn van een Google Ads-account en eigenaar van een Firebase-project. Als u conversies bijhoudt via een manageraccount of als u meerdere beheerde accounts toegang wilt geven tot Firebase-doelgroepen, koppelt u Firebase aan uw manageraccount.  Wanneer u klaar bent, volgt u de instructies om Firebase en Google Ads te koppelen.

Nadat uw accounts zijn gekoppeld, ziet u Google Ads-gegevens in Firebase en kunt u Firebase-gegevens gebruiken om in Google Ads conversies bij te houden en remarketing uit te voeren.

Firebase en conversies bijhouden

U kunt conversies importeren vanuit Firebase om na te gaan of uw Google Ads-investeringen resulteren in bijvoorbeeld app-installaties of in-app-acties. U ziet hoe uw advertenties presteren en u kunt op basis daarvan wijzigingen in uw account aanbrengen om meer van de doelen te bereiken die u voor uw app heeft gesteld.

Nadat u accounts heeft gelinkt, kunt u kiezen welke Firebase-gebeurtenissen in Google Ads moeten worden bijgehouden als conversieacties. U hoeft geen nieuwe code aan uw app toe te voegen. Google Ads gebruikt om conversies bij te houden de code die u al heeft geïnstalleerd voor Firebase.

Voor meer informatie over hoe u Firebase gebruikt om in Google Ads conversies bij te houden, raadpleegt u Conversies via mobiele apps bijhouden met Firebase.

Firebase en remarketing

Als u Firebase aan Google Ads heeft gekoppeld, kunt u voor Google Ads-campagnes doelgroepen gebruiken die zijn gemaakt in Firebase. Een Firebase-project kan aan meerdere Google Ads- of manageraccounts worden gekoppeld. Elk Google Ads-account heeft toegang tot doelgroepen die in Firebase zijn gemaakt. Meer informatie over remarketinglijsten op basis van Firebase-gegevens.