Studiemateriaal voor de Mobile Advertising-kennistest

Firebase en Google Ads samen gebruiken

De App & webproperty van Google Analytics bevindt zich momenteel in de bètafase. Meer informatie

Firebase is de SDK (Software Development Kit) en analysetool van Google voor apps. Als u uw Firebase-conversies in Google Ads wilt importeren, kunt u uw Google Analytics App & webproperty of uw Firebase-project aan Google Ads koppelen. Als u Google Analytics App & web of Firebase aan Google Ads koppelt, krijgt u toegang tot krachtige tools waarmee u kunt zien hoe uw Google Ads-campagnes presteren.

Dit artikel geeft een overzicht van hoe u Firebase en Google Ads kunt gebruiken om inzicht te krijgen in uw advertentie- en app-prestaties. In het gedeelte 'Hoe het werkt' vindt u links naar configuratie-instructies.

Voordelen

• Importeer Firebase-conversies zonder nieuwe code aan uw app toe te voegen.
  • Gebruik Firebase-doelgroepen die in Google Analytics App & web of Firebase zijn gemaakt.

Hoe het werkt

Firebase is een mobiel platform waarmee u snel en gemakkelijk apps ontwikkelt. Met Firebase ziet u in één oogopslag hoe uw apps presteren. Heeft u nog geen Firebase-account? Ga dan voor meer informatie over Firebase naar het Helpcentrum van Firebase of naar de website voor ontwikkelaars.

Als u conversies meet via een manageraccount of als u meerdere beheerde accounts toegang wilt geven tot Firebase-doelgroepen, koppelt u een app & webproperty of een Firebase-project aan uw manageraccount.

Nadat uw accounts zijn gekoppeld, ziet u Google Ads-gegevens in uw App + webproperty of uw Firebase-project en kunt u conversies gebruiken voor het bijhouden van conversies en remarketing in Google Ads.

Conversies bijhouden met Firebase

U kunt conversies importeren uit Google Analytics App & web of Firebase om te zien hoe uw Google Ads-investering app-installaties, in-app-acties en meer genereert. U ziet hoe uw advertenties presteren en u kunt op basis daarvan wijzigingen in uw account aanbrengen om meer van de doelen te bereiken die u voor uw app heeft gesteld.

Nadat u accounts heeft gekoppeld, kunt u kiezen welke Firebase-gebeurtenissen in Google Ads moeten worden bijgehouden als conversieacties. U hoeft geen nieuwe code toe te voegen aan uw app. Google Ads gebruikt voor het bijhouden van conversies de code die u al heeft geïnstalleerd voor Firebase.

Bekijk Mobiele app-conversies meten met Google Analytics App & web (via de Firebase-SDK) om te zien hoe u Firebase gebruikt om conversies bij te houden in Google Ads.

Firebase en remarketing

Als u Google Analytics App & web of Firebase aan Google Ads heeft gekoppeld, kunt u doelgroepen die in Google Analytics App & web of Firebase zijn gemaakt, gebruiken voor Google Ads-campagnes. Een Google Analytics App & webproperty of Firebase-project kan aan verschillende Google Ads-accounts of manageraccounts worden gekoppeld. Elk Google Ads-account heeft toegang tot doelgroepen die in Google Analytics App & web of Firebase zijn gemaakt. Meer informatie over remarketinglijsten op basis van Firebase-gegevens