Bruk av Firebase sammen med Google Ads

Firebase er Googles analyseverktøy og utviklingssett for programvare (SDK) for apper. Du kan importere Firebase-konverteringene dine til Google Ads ved å knytte enten Google Analytics 4-området eller Firebase-prosjektet ditt sammen med Google Ads. I de avanserte verktøyene du får tilgang til når du knytter et Google Analytics 4-område eller Firebase-prosjekt sammen med Google Ads, kan du se resultatene du oppnår med Google Ads-kampanjene dine.

Denne artikkelen gir deg en oversikt over hvordan du kan bruke Firebase sammen med Google Ads for å skaffe deg statistikk om app- og annonseringsresultatene dine.

Fordeler

• Importer konverteringer fra Firebase uten å måtte legge til ny kode i appen.
  • Bruk Firebase-målgrupper som er opprettet i Google Analytics 4-områder eller Firebase-prosjekter.

Slik fungerer det

På mobilplattformen Firebase kan du utvikle apper raskt. Med Firebase kan du enkelt se resultatene du oppnår med appene dine. Hvis du ikke har Firebase-konto, kan du finne ut mer om dette i brukerstøtten for Firebase og på Google Developers-nettstedet.

Hvis du måler konverteringer via en managerkonto, eller om du vil at flere administrerte kontoer skal ha tilgang til Firebase-målgrupper, må du knytte et Google Analytics 4-område eller Firebase-prosjekt sammen med managerkontoen din.

Når kontoene er knyttet sammen, kan du se Google Ads-data i det aktuelle Google Analytics 4-området eller Firebase-prosjektet. Du kan også bruke konverteringer i forbindelse med remarketing og konverteringssporing Google Ads.

Konverteringssporing

Du kan importere konverteringer fra Google Analytics 4-områder eller Firebase-prosjekter for å se om du blant annet oppnår flere handlinger i appen eller flere appinstallasjoner som følge av pengene du bruker på Google Ads. Når du ser annonseresultatene du sitter igjen med, kan du finstemme kontoen for å få flere av de aktuelle handlingene.

Med kontoene knyttet sammen kan du velge hvilke Firebase-hendelser du skal spore som konverteringshandlinger i Google Ads. Du trenger ikke å legge til ny kode i appen, for Google Ads-konverteringssporingen bruker Firebase-koden du allerede har installert. Finn ut hvordan du måler appkonverteringer.

Web to App Connect

Du kan også konfigurere sporing av appkonverteringer via Web to App Connect. Når du har konfigurert konverteringssporing og dyplinking via Web to App Connect-grensesnittet, kan du lage en sømløs overgang mellom nett og app for kundene og i snitt oppnå dobbelt så høy konverteringsfrekvens med annonseklikk som lander i appen, sammenlignet med de på mobilnettstedet.

Med denne finstemte opplevelsen blir det enklere for kundene å utføre den ønskede handlingen, enten det er å kjøpe noe, registrere seg eller legge noe i handlekurven. I Web to App Connect-grensesnittet kan du også spore disse konverteringshandlingene i appen og få anbefalinger om hvordan du finstemmer kampanjen.

Følg disse tre trinnene for å komme i gang med Web to App Connect:

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Planlegging-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Senter for appannonsering. Nå åpnes Web to App Connect-grensesnittet.

Finn ut mer om hvordan du får flere konverteringer ved hjelp av Web to App Connect-grensesnittet.

Remarketing

Når du har etablert en tilknytning, kan du bruke målgrupper som er opprettet via et Google Analytics 4-område eller Firebase-prosjekt, i Google Ads-kampanjene dine. De ulike Google Ads-kontoene du tilknytter, får tilgang til disse målgruppene. Finn ut mer om remarketinglister basert på Firebase-data.