Om Google Analytics-data i Google Ads-rapporter

Når du har linket din Google Analytics-konto og din Google Ads-konto, kan du importere Google Analytics-data i Google Ads og se disse data på din Google Ads-konto. Disse data kan give dig indsigt og nye muligheder for at optimere din kampagne.

I denne artikel får du en oversigt over, hvordan du kan bruge Google Analytics-data på din Google Ads-konto. Når du er klar, kan du følge vejledningen i, hvordan du føjer Google Analytics-kolonner til dine rapporter.

Sådan fungerer det

Hvis du vil have vist Google Analytics-data i Google Ads, skal du først aktivere automatisk tagging for din Google Ads-konto, linke din Google Ads-konto til din Google Analytics-konto og vælge Google Analytics-visninger, der skal importeres website-metrics fra. Derefter skal du føje Google Analytics-kolonner til dine Google Ads-rapporter.

Når du får vist disse Google Analytics-metrics om websiteengagement sammen med dine Google Ads-effektivitetsstatistikker, kan du se, hvad folk gør, efter at de har klikket på din annonce og er nået frem til din landingsside. Du kan se følgende typer data:

• Afvisningsprocent: Hvis en person kun ser én side eller kun aktiverer én hændelse, betragtes det som en "afvisning" i Analytics. Dit websites afvisningsprocent er den procentdel af sessionerne, der er registreret som afvisninger.
  • Gns. sessionsvarighed (sekunder): Den gennemsnitlige tid, som brugerne har tilbragt på dit website.
  • Sider pr. session: Det gennemsnitlige antal sider, der blev set pr. session.
  • Nye sessioner i procent: Den estimerede procentdel for førstegangssessioner.

Disse oplysninger kan hjælpe med til at vise dig, hvor effektive dine kampagner og annoncegrupper er. Og det kan hjælpe dig med at træffe beslutninger om dine budgetter, bud, landingssider og annoncetekster.

Hvis du f.eks. får vist afvisningsprocent sammen med klikrate (CTR, click-through rate) for en annoncegruppe, kan du finde ud af, om dine kunder får vist det forventede indhold på dit website, når de har klikket på din annonce.

Er du klar til at føje Google Analytics-data til dine Google Ads-rapporter? Følg denne vejledning for at føje Google Analytics-data til Google Ads-rapporter.

Eksempel

Dan sælger blomster online. Han har valgt at fokusere på fødselsdagsbuketter i en af sine kampagner og eksperimenterer med forskellige "søgeordstemaer" for at finde det, som kan give ham det størst mulige salg. En af hans annoncegrupper bruger temaet "fødselsdagsbuketter", mens en anden indeholder søgeord og annoncer med temaet "blomsterarrangementer til fødselsdage".

Klikfrekvensen (CTR) for begge annoncegrupper viser, at flere mennesker klikker på annoncerne i gruppen "buketter" end på annoncerne i gruppen "blomsterarrangementer". I første omgang tror han, at annoncegruppen "buket" er den mest vellykkede. Men da han tilføjer kolonnen Afvisningsprocent, der er baseret på Google Analytics-data, i sin annoncegrupperapport, får han vigtige nye oplysninger.

Han kan se, at annoncerne i annoncegruppen "buket" har en højere CTR (8 %) end annoncerne i gruppen "blomsterarrangementer" (6 %), men han kan også se, at annoncegruppen "buket" har en højere afvisningsprocent (60 %). Dette betyder, at over halvdelen af de personer, der kommer til hans website efter at have klikket på annoncegruppen "buket", ikke bliver på websitet for at udforske det eller købe noget.

Med andre ord får annoncegruppen "buket" mange klik, men måske ikke den slags, som Dan gerne vil have. Han kan se, at annoncegruppen "blomsterarrangementer" har en lavere afvisningsprocent (30 %), hvilket betyder, at de personer, som klikker sig frem til hans website fra disse annoncer, med større sandsynlighed vil blive på websitet og udforske det.

Annoncegruppens "tema" Eksponeringer Klikfrekvens Annonceklik Afvisningsprocent Brugere, der
ikke afviser
fødselsdagsbuketter 1.000 8 % 80 60 % 32
blomsterarrangementer til fødselsdage 1.000 6 % 60 30 % 42

Selvom annoncegruppen "blomsterarrangementer" genererer færre klik, er den mere værdifuld for Dan, fordi den genererer klik fra besøgende, der vælger at bruge længere tid på hans website for at udforske det.

Flere oplysninger om Google Analytics-data i Google Ads

Uoverensstemmelser mellem Google Ads-data og Google Analytics-data

I visse tilfælde svarer dine Google Ads-data muligvis ikke til dine importerede data fra Google Analytics. Her er nogle af de mest almindelige årsager:

• Google Ads sporer klik, hvorimod Google Analytics sporer sessioner. Der kan være flere årsager til, at disse metrics ikke er ens:
    • Det kan være, at en potentiel kunde klikker på din annonce flere gange. Når den samme bruger klikker på en annonce flere gange inden for samme session, registreres der i Google Ads flere klik, men i Google Analytics registreres de forskellige sidevisninger som én session.
    • Det kan være, at en bruger klikker på en annonce og senere, i en anden session, vender direkte tilbage til websitet via et bogmærke eller et gemt link. Dette registreres som ét klik i Google Ads, men som flere sessioner i Analytics.
    • Det kan være, at en bruger klikker på din annonce, men derefter ombestemmer sig og forhindrer fuld indlæsning af siden ved at klikke sig videre til en anden side eller ved at trykke på knappen Stop eller Tilbage i browseren. I så fald registreres der ikke en session i Analytics, men i Google Ads tæller det stadig som et klik.
  • I Google Ads bortfiltreres ugyldige klik automatisk fra dine rapporter for at sikre mere korrekt fakturering.
  • Hvis du sammenligner lange datointervaller, kan de omfatte perioder, hvor dine konti ikke var linkede.
Datatilgængelighed og -aktualitet
Bemærk! Fra og med oktober 2019 er der i Google Ads kun adgang til Google Analytics-data fra maj 2016 og frem.

Når du har importeret website-metrics for den Google Analytics-visning, du vil have vist i Google Ads, går der et stykke tid, før dataene er importeret og kan ses i Google Ads. Du kan tjekke statusmeddelelsen i kolonnen "Handlinger" i rapporteringstabellen under "Linkede konti" > "Google Analytics" i Google Ads. I de fleste tilfælde går der under en time, før dataene og kolonnerne kan ses i Google Ads, men hvis der er tale om større konti, kan processen tage længere tid. Når dataene er importeret, kan du føje Google Analytics-data til dine Google Ads-rapporter.

I Google Analytics starter indsamlingen og lagringen af Google Ads-specifikke data, så snart du opretter kontolinks mellem Google Analytics og Google Ads. Du kan med andre ord importere Google Analytics-data i Google Ads for hele den periode, hvor din Google Ads-konto og din Analytics-konto har været linket.

Eksempel

Hvis du har foretaget linkning af omkostningskilder den 1. maj og er begyndt at importere Google Analytics-data på din Google Ads-konto den 15. maj, inkluderer dine Google Ads-rapporter Google Analytics-data helt tilbage fra den 1. maj.

Det er kun Google Analytics-data, der er blevet indsamlet og behandlet fra maj 2016 og frem, der kan blive vist i Google Ads. I Google Analytics behandles data normalt løbende, men der kan gå op til 24 timer, før alle data er opdaterede. Hvis du f.eks. kører en rapport for "i går" kl. 15.00 i dag, er visse data fra i går (mere specifikt fra kl. 15.00 til midnat) muligvis endnu ikke indarbejdet fuldt ud i din rapport.