Om Google Analytics-data i Google Ads-rapporter

Når du har linket din Google Analytics-konto til din Google Ads-konto, kan du importere Google Analytics-data i Google Ads og se disse data på din Google Ads-konto. Disse data kan give dig indsigt og nye muligheder for at optimere din kampagne.

I denne artikel får du en oversigt over, hvordan du kan bruge Google Analytics-data på din Google Ads-konto. Når du er klar, kan du følge vejledningen i, hvordan du føjer Google Analytics-kolonner til dine rapporter.

Sådan fungerer det

Hvis du vil have vist Google Analytics-data i Google Ads, skal du først aktivere automatisk tagging for din Google Ads-konto, linke din Google Ads-konto til din Google Analytics-konto og vælge Google Analytics-visninger, der skal importeres website-metrics fra. Derefter skal du føje Google Analytics-kolonner til dine Google Ads-rapporter.

Når du får vist disse Google Analytics-metrics om websiteengagement sammen med dine Google Ads-effektivitetsstatistikker, kan du se, hvad folk gør, efter at de har klikket på din annonce og er nået frem til din landingsside. Du kan se følgende typer data:

• Afvisningsprocent: Hvis en person kun ser én side eller kun udløser én hændelse, betragter Analytics det som en "afvisning". Dit websites afvisningsprocent er den procentdel af sessioner, som er afvisninger.
  • Gns. sessionsvarighed (sekunder): Den gennemsnitlige tid, som brugerne har tilbragt på dit website.
  • Sider pr. session: Det gennemsnitlige antal sider, der blev set pr. session.
  • Nye sessioner i procent: Den estimerede procentdel for førstegangssessioner.

Disse oplysninger kan hjælpe med til at vise dig, hvor effektive dine kampagner og annoncegrupper er. Og det kan hjælpe dig med at træffe beslutninger om dine budgetter, bud, landingssider og annoncetekster.

Hvis du f.eks. får vist en annoncegruppes afvisningsprocent sammen med dens klikrate, kan du få en fornemmelse af, om dine kunder ser det, som de forventer, på dit website efter at have klikket på din annonce.

Er du klar til at føje Google Analytics-data til dine Google Ads-rapporter? Følg denne vejledning for at føje Google Analytics-data til Google Ads-rapporter.

Eksempel

Dan sælger blomster online. Han har valgt at fokusere på fødselsdagsbuketter i en af sine kampagner og eksperimenterer med forskellige "søgeordstemaer" for at finde det, som kan give ham det størst mulige salg. En af hans annoncegrupper bruger temaet "fødselsdagsbuketter", mens en anden indeholder søgeord og annoncer med temaet "blomsterarrangementer til fødselsdage".

Klikfrekvensen (CTR) for begge annoncegrupper viser, at flere mennesker klikker på annoncerne i gruppen "buketter" end på annoncerne i gruppen "blomsterarrangementer". I første omgang tror han, at annoncegruppen "buket" er den mest vellykkede. Men da han tilføjer kolonnen Afvisningsprocent, der er baseret på Google Analytics-data, i sin annoncegrupperapport, får han vigtige nye oplysninger.

Han kan se, at annoncerne i annoncegruppen "buket" har en højere CTR (8 %) end annoncerne i gruppen "blomsterarrangementer" (6 %), men han kan også se, at annoncegruppen "buket" har en højere afvisningsprocent (60 %). Dette betyder, at over halvdelen af de personer, der kommer til hans website efter at have klikket på annoncegruppen "buket", ikke bliver på websitet for at udforske det eller købe noget.

Med andre ord får annoncegruppen "buket" mange klik, men måske ikke den slags, som Dan gerne vil have. Han kan se, at annoncegruppen "blomsterarrangementer" har en lavere afvisningsprocent (30 %), hvilket betyder, at de personer, som klikker sig frem til hans website fra disse annoncer, med større sandsynlighed vil blive på websitet og udforske det.

Annoncegruppens "tema" Eksponeringer Klikfrekvens Annonceklik Afvisningsprocent Brugere, der
ikke afviser
fødselsdagsbuketter 1.000 8 % 80 60 % 32
blomsterarrangementer til fødselsdage 1.000 6 % 60 30 % 42

Selvom annoncegruppen "blomsterarrangementer" får færre klik, er den mere værdifuld for Dan, fordi den skaffer klik fra besøgende, der bliver på hans website for at udforske det.

Flere oplysninger om Google Analytics-data i Google Ads

Uoverensstemmelser mellem Google Ads-data og Google Analytics-data

I visse tilfælde svarer dine Google Ads-data muligvis ikke til dine importerede data fra Google Analytics. Her er nogle af de mest almindelige årsager:

• Google Ads sporer klik, hvorimod Google Analytics sporer sessioner. Der er flere forskellige årsager til, at disse metrics kan afvige fra hinanden:
    • En bruger kan klikke på din annonce flere gange. Når én bruger klikker på en annonce flere gange i samme session, registrerer Google Ads flere klik, hvorimod Google Analytics registrerer de enkelte sidevisninger som én session.
    • En bruger kan klikke på en annonce og derefter senere under en anden session vende direkte tilbage til websitet via et bogmærke eller et gemt link. Dette registreres som ét klik i Google Ads, men som flere sessioner i Analytics.
    • En bruger kan klikke på din annonce, men derefter ændre mening og forhindre, at siden bliver fuldt indlæst, ved at navigere hen til en anden side eller ved at trykke på browserens Stop- eller Tilbage-knap. I dette tilfælde registrerer Analytics ikke nogen session, men Google Ads tæller det stadig som et klik.
  • Google Ads bortfiltrerer automatisk ugyldige klik fra dine rapporter for at sikre mere nøjagtig fakturering.
  • Hvis du sammenligner lange datointervaller, kan de omfatte perioder, hvor dine konti ikke var linkede.
Datatilgængelighed og aktualitet

Google Analytics begynder at indsamle og gemme Google Ads-specifikke data, så snart du opretter kontolinks mellem Google Analytics og Google Ads. Du kan således importere Google Analytics-data til Google Ads for hele den periode, hvor du har linket dine Google Ads- og Analytics-konti.

Eksempel

Hvis du foretog linkning af omkostningskilder den 1. maj og begyndte at importere Google Analytics-data til din Google Ads-konto den 15. maj, vil dine Google Ads-rapporter inkludere Google Analytics-data helt tilbage fra den 1. maj. Bemærk! Google Analytics-data er kun tilgængelige fra og med den 1. april 2009.

Google Analytics behandler typisk data løbende i dagens løb, men det kan tage op til 24 timer, før alle data er opdaterede. Hvis du f.eks. kører en rapport for "i går" kl. 15.00 i dag, er visse data fra i går (mere specifikt fra kl. 15.00 til midnat) muligvis endnu ikke indarbejdet fuldt ud i din rapport.