Retningslinjer for Kundematch

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

Disse retningslinjene gjelder for annonsører som bruker Kundematch i kampanjer i Søke- og Displaynettverket samt i Gmail-, YouTube- og Shopping-kampanjer.

Krav for bruk av Kundematch

For at du skal kunne bruke Kundematch, må disse betingelsene innfris i kontoen din:
  • Kontoen har overholdt retningslinjene våre over tid.
  • Betalingshistorikken er god.

Hvilke funksjoner de enkelte annonsørene har tilgang til, kommer an på hvilke krav som innfris i den aktuelle kontoen:

• Alle annonsører som overholder retningslinjene, kan bruke Kundematch og målgrupper som ligner på Kundematch-målgrupper, i forbindelse med ekskluderinger og Observasjon-innstillingen.
  • Hvis Google Ads-loggen din har data fra minst 90 dager og kontoen din et forbruk på minst USD 50 000 i kontoens levetid, kan du bruke Kundematch og lignende målgrupper når du bruker Målretting- eller Observasjon-innstillingen og i forbindelse med ekskluderinger og manuelle budjusteringer. For annonsører som bruker andre valutaer, konverteres forbruksbeløpet til USD basert på den aktuelle valutaens gjennomsnittlige månedlige kurs.
Tilgjengelige Kundematch-funksjoner Kontoer med 90 dager med aktivitet i Google Ads og et forbruk på minst USD 50 000 i kontoens levetid Alle kontoer der retningslinjene overholdes*
Målretting-innstillingen Ja Nei
Observasjon-innstillingen Ja Ja
Lignende målgrupper Ja

Ja (med Observasjon-innstillingen)

Manuelle budjusteringer Ja Nei
Ekskluderinger Ja Ja

*I kontoene dine skal du ha overholdt retningslinjene over tid, og betalingshistorikken skal være god.

Hvis den aktuelle kontoen står bak flere overtramp mot retningslinjene og ikke innfrir de ovennevnte kriteriene, kan du ikke bruke Kundematch i den.

Personlig tilpassede annonser er dessuten underlagt retningslinjene for bruk av data fra førsteparter og tredjeparter i Gmail og på YouTube, Shopping og Google Søk.

Innsamling av kundedata

Når du bruker Kundematch, kan du bare laste opp kundeinformasjon du har samlet inn som førstepart – dvs. informasjon du har samlet inn fra nettstedene, appene eller de fysiske butikkene dine eller i andre situasjoner der kunder har delt informasjon direkte med deg.

Eksempler:

• Du har samlet inn informasjon fra en kunde som har kjøpt en vare på nettstedet ditt.
  • Du har samlet inn informasjon fra en kunde som har oppgitt at hen ønsker å motta markedsføringsinnhold via appene dine.
  • Du har samlet inn informasjon fra en kunde som har registrert seg for lojalitetsprogrammet i den fysiske butikken din.

Du må også

• sørge for at
    • det fremgår av personvernreglene dine at du deler kundedata med tredjeparter for at de skal kunne utføre tjenester på vegne av bedriften din
    • du innhenter samtykke for slik deling i tilfeller der dette er påkrevd i henhold til lov og rett eller gjeldende Google-retningslinjer for personlig tilpassede annonser og/eller brukersamtykke, deriblant Googles retningslinjer for brukersamtykke i EU
  • du bare bruker Googles godkjente API eller grensesnitt når du laster opp kundedata
  • du overholder alle gjeldende lover og forskrifter, deriblant relevante selvregulerende standarder og bransjestandarder

Tilleggskrav

Du kan ikke:

• kjøre annonser som brukes til å innhente personlig identifiserende informasjon, med unntak av Gmail-annonser med HTML-skjemaer som er i tråd med retningslinjene for Gmail-annonser
  • laste opp informasjon om kunder under 13 år eller informasjon som er samlet inn via nettsteder eller apper rettet mot barn under 13 år
  • lage annonseinnhold der det antydes kjennskap til personlig identifiserende informasjon eller sensitiv informasjon om kundene (dette er nærmere beskrevet nedenfor)
  • bruke kundelister som er målrettet mot svært snevre eller spesifikke målgrupper – du kan for eksempel ikke kombinere en kundeliste med andre målrettingskriterier (f.eks. geografiske begrensninger) hvis dette medfører at annonsen målrettes mot et relativt lavt antall brukere
  • annonsere for produkter relatert til sensitiv informasjon, for eksempel legemidler, i kampanjer med Kundematch (du finner mer informasjon nedenfor)
  • kjøre annonser som er i strid med retningslinjene for Google Ads

Begrensninger for sensitive kategorier

Som definert i prinsippene i retningslinjene for personlig tilpasset annonsering som gjelder for remarketing, kan ikke annonsører bruke sensitive interessekategorier for å målrette annonser mot brukere eller markedsføre produktene eller tjenestene sine. Disse retningslinjene gjelder også for remarketing med Kundematch.

Du kan heller ikke bruke data fra Kundematch-kampanjene dine til å identifisere sensitive interessekategorier knyttet til kundene dine.

Hvis du vil ha uttømmende informasjon om hva som anses som en sensitiv interessekategori i henhold til retningslinjene for henholdsvis Kundematch og personlig tilpassede annonser, kan du lese retningslinjene for personlig tilpasset annonsering.

Hva skjer hvis du ikke overholder retningslinjene?

• Evaluering av regeloverholdelse: Vi kan når som helst evaluere bedriften din for å kontrollere at den overholder retningslinjene våre for Kundematch. Hvis vi kontakter deg for å be om informasjon slik at vi kan kontrollere at du overholder retningslinjene våre, er du pliktig til å svare innen rimelig tid og raskt iverksette eventuelle korrigerende tiltak som kreves for å sørge for at du overholder retningslinjene. Hvis du har en managerkonto, kan det også hende vi tar kontakt for å kontrollere at retningslinjene overholdes i de administrerte kontoene dine.
  • Varsel om brudd på retningslinjene: Hvis vi mener at du ikke overholder retningslinjene for Kundematch, ber vi deg om å iverksette korrigerende tiltak. Hvis du ikke gjør de nødvendige endringene, kan du bli nektet å bruke Kundematch, og vi kan sperre Google Ads-kontoene dine. Du kan kontakte oss hvis du vil anke avgjørelser om brudd på Kundematch-retningslinjene. Vi kan sperre kontoen din uten forvarsel hvis du står bak alvorlige eller gjentatte brudd på retningslinjene. Finn ut mer om sperrede kontoer.