Política de segmentació per llista de clients

Google ofereix versions traduïdes del Centre d'ajuda, però no pretenen canviar el contingut de les nostres polítiques. La versió en anglès és la versió oficial que utilitzem per aplicar les nostres polítiques. Per veure aquest article en un altre idioma, feu servir el menú desplegable d'idioma que hi ha a la part inferior de la pàgina.

Aquesta política s'aplica als anunciants que utilitzen la segmentació per llista de clients a les campanyes de cerca, de compres, de display, de YouTube o de Gmail.

Requisits per utilitzar la segmentació per llista de clients

Per utilitzar la segmentació per llista de clients, el vostre compte ha de tenir:
  • Un bon historial de compliment de les polítiques.
  • Un bon historial de pagaments

Les funcions disponibles per a cada anunciant depenen dels requisits que compleix el seu compte:

• Els anunciants que compleixen totes les polítiques poden utilitzar la segmentació per llista de clients i els públics similars per a la segmentació per llista de clients a l'opció de configuració "Observació" i a les exclusions.
  • Si el vostre historial de Google Ads conté 90 dies de dades i teniu un total de despesa de temps de vida de més de 50.000 USD, podeu utilitzar la segmentació per llista de clients i els públics similars per a la segmentació per llista de clients a les opcions de configuració "Segmentació" i "Observació", als ajustos d'oferta manuals i a les exclusions. En el cas dels comptes d'anunciant que es gestionen en una moneda que no és USD, l'import de despesa es convertirà a USD utilitzant la mitjana mensual de la taxa de canvi de la moneda en qüestió.
Funcions de segmentació per llista de clients disponibles Comptes amb 90 dies d'historial de dades de Google Ads i un total de despesa de temps de vida superior a 50.000 USD Comptes que compleixen totes les polítiques*
Opció de configuració "Segmentació" No
Opció de configuració "Observació"
Públics similars

Sí (a l'opció de configuració "Observació")

Ajustos d'oferta manuals No
Exclusions

* Els comptes han de tenir un bon historial de compliment de les polítiques i un bon historial de pagaments.

Si el vostre compte no té un bon historial de compliment de les polítiques ni compleix els criteris anteriors, vol dir que actualment no és apte per utilitzar la segmentació per llista de clients.

A més, en el cas dels anuncis personalitzats a la Cerca de Google, a Shopping, a Gmail i a YouTube, són d'aplicació les polítiques sobre l'ús de dades pròpies i de tercers.

Recollir dades de clients

En utilitzar la segmentació per llista de clients només podeu penjar la informació dels clients que hàgiu recollit internament, com ara la que recolliu als vostres llocs web, aplicacions i botigues físiques, o la que us hagin proporcionat els clients directament en altres contextos.

Exemples:

• La informació d'un client que heu recollit quan ha comprat un article al vostre lloc web.
  • La informació d'un client que heu recollit quan s'ha registrat per rebre missatges de màrqueting a través de les vostres aplicacions.
  • La informació d'un client que heu recollit quan s'ha registrat al programa de fidelització de la vostra botiga física.

També heu de fer el següent:

• Assegurar-vos que:
    • La vostra política de privadesa comuniqui que compartiu les dades dels clients amb tercers perquè puguin prestar serveis en nom vostre.
    • Obteniu el consentiment per a aquesta compartició sempre que ho requereixi la llei o bé qualsevol política de Google aplicable que regeixi els anuncis personalitzats o el consentiment dels usuaris, inclosa la política de consentiment d'usuaris de la UE de Google.
  • Utilitzeu només l'API o la interfície de Google aprovades per penjar les dades dels clients.
  • Compliu tota la legislació i normativa aplicables, inclosos els codis autoreguladors o del sector pertinents.

Requisits addicionals

Està prohibit:

• Publicar anuncis que recullin informació d'identificació personal, tret dels anuncis de Gmail amb formularis HTML que compleixin la política d'anuncis de Gmail.
  • Penjar informació de qualsevol client que sigui menor de 13 anys o que s'hagi recollit d'un lloc web o d'una aplicació dirigits a menors de 13 anys.
  • Crear contingut d'anunci que comporti conèixer informació d'identificació personal o informació sensible sobre els clients (vegeu més informació a continuació).
  • Utilitzar una llista de clients orientada a un públic massa limitat o específic. Per exemple, no es permet combinar una llista de clients amb altres criteris de segmentació (com ara restriccions geogràfiques) si en fer-ho s'obté un anunci orientat a un nombre d'usuaris relativament reduït.
  • Anunciar productes relacionats amb informació sensible, com ara productes farmacèutics, en una campanya de segmentació per llista de clients (vegeu més informació a continuació).
  • Publicar anuncis que estiguin prohibits per les nostres polítiques de Google Ads.

Restriccions relacionades amb categories sensibles

D'acord amb els principis de la política de publicitat personalitzada aplicables al remàrqueting, els anunciants no poden utilitzar categories d'interès sensibles per orientar anuncis a usuaris ni per promocionar productes o serveis propis. Aquestes polítiques també s'apliquen al remàrqueting amb segmentació per llista de clients.

A més, tampoc no podeu utilitzar les dades de les vostres campanyes de segmentació per llista de clients per identificar categories d'interès sensibles relacionades amb els clients.

Per obtenir informació completa sobre què es considera una categoria d'interès sensible en virtut del que disposen les polítiques d'anuncis personalitzats i de segmentació per llista de clients, consulteu les polítiques de publicitat personalitzada.

Conseqüències d'infringir les nostres polítiques

• Revisió del compliment: en qualsevol moment podem revisar si la vostra empresa compleix la política de segmentació per llista de clients. Si us demanem informació sobre el compliment de les polítiques, teniu l'obligació de respondre en el moment oportú i de prendre ràpidament les mesures correctives necessàries per complir-les. Si teniu un compte de gestor, també és possible que contactem amb els comptes gestionats per verificar el compliment.
  • Notificació d'incompliment: si creiem que heu infringit la política de segmentació per llista de clients, us demanarem que prengueu mesures correctives. Si no esmeneu les infraccions, podem denegar-vos l'ús de la segmentació per llista de clients o suspendre-us l'accés als comptes de Google Ads. Podeu contactar amb nosaltres si voleu apel·lar contra la infracció de la política de segmentació per llista de clients que se us ha atribuït. En casos d'infraccions greus o reiterades, se us pot suspendre el compte immediatament i sense notificació prèvia. Més informació sobre els comptes suspesos

Necessiteu ajuda?

Si teniu preguntes sobre aquesta política, feu-nos-ho saber.  Contacteu amb l'equip d'assistència de Google Ads.