Problemen oplossen met een Shopping-campagne in Google Ads die weinig of geen verkeer heeft

Het kan gebeuren dat uw Shopping-campagnes niet zo veel vertoningen opleveren als u verwacht of niet het grootste deel van uw dagbudget opmaken. Een Shopping-campagne of producten worden mogelijk niet weergegeven door problemen aan de Google Ads-kant of in Merchant Center. In dit artikel beschrijven we veelvoorkomende redenen waarom uw advertenties of producten niet worden weergegeven en hoe u problemen kunt oplossen met de tools in Google Ads en Merchant Center.

Voordat u begint

Wat u kunt verwachten als een campagne actief is

Als u onlangs uw Shopping-campagne heeft geactiveerd, kan het enige tijd duren voordat uw campagne vertoningen oplevert. Dit zijn daar enkele van de mogelijke redenen voor:

Naar de pagina Campagnes in uw Google Ads-account

Aanbevelingen

Met aanbevelingen ontdekt u hoe u de prestaties kunt verbeteren als uw Shopping-campagne niet actief is of weinig verkeer oplevert. U kunt bijvoorbeeld de volgende typen aanbevelingen krijgen als u deze problemen probeert op te lossen.

Veelvoorkomende typen aanbevelingen om problemen met inactieve campagnes op te lossen:

• Campagne is niet gestart of is beëindigd
  • Een advertentie of productgroep maken of hervatten
  • Opschorting van een Merchant Center-account oplossen
  • Accountbudget verbruikt

Veelvoorkomende typen aanbevelingen om problemen met weinig verkeer op te lossen:

• Uw ROAS-doelen aanpassen
  • De budgetten aanpassen
  • Niet in aanmerking komende producten in uw Shopping-campagnes corrigeren

Naar de pagina Aanbevelingen in uw Google Ads-account

Als uw advertentie of product na 3 werkdagen nog geen vertoningen heeft, kunt u in dit artikel zien wat daar de mogelijke redenen voor zijn.

15 veelvoorkomende redenen waarom uw Shopping-advertenties niet worden getoond of weinig verkeer hebben

1. Account

Als uw account is opgeschort of als u een factureringsprobleem heeft voor uw account, kunt u uw advertenties pas weer laten lopen nadat het probleem is opgelost.

Meer informatie over accountproblemen

2. Problemen in Merchant Center-account

Als niet alle Shopping-campagnes in uw Google Ads-account worden getoond, controleert u in uw Merchant Center-account of het account is opgeschort en of de accounts correct zijn gekoppeld.

Meer informatie over problemen met uw Merchant Center-account

3. Perioden, en start- en einddatums voor campagnes

Google Ads toont prestatiegegevens voor de periode die u selecteert.

Meer informatie over perioden en campagnes

4. Targeting overlapt met andere accounts, campagnes of advertentiegroepen

U heeft mogelijk meerdere Shopping-campagnes of advertentiegroepen in uw account die door vergelijkbare targeting aan overlappende veilingen kunnen deelnemen.

Meer informatie over overlappende targeting

5. Instellingen van advertenties met lokale voorraad

Als de campagne een campagne over lokale voorraad is, zorgt u dat de instelling aanstaat om die advertenties te laten lopen.

Meer informatie over hoe u advertenties met lokale voorraad instelt

6. Advertentieplanning instellen

De advertentieplanning van uw campagne bepaalt wanneer uw advertenties worden getoond.

Meer informatie over hoe u een advertentieplanning instelt

7. Producten zijn niet geschikt voor weergave

De snelste manier om te controleren of producten in een Shopping-campagne kunnen worden getoond, is via het tabblad Producten.

Meer informatie over producten die niet geschikt zijn voor weergave

8. Verouderde productgroepen

Als u instelt welke producten u wilt laten lopen vanuit uw Shopping-campagne in productgroepen, kunt u alle producten opnemen of specifieke producten selecteren door te filteren.

Meer informatie over verouderde productgroepen

9. Verlopen productgegevens

Alle producten verlopen 30 dagen na de laatste vernieuwing van uw Merchant Center-account. Producten die rechtstreeks in Merchant Center zijn toegevoegd, verlopen niet. Meer informatie over hoe u snel uw producten rechtstreeks in Merchant Center toevoegt of updatet. U vernieuwt producten door uw feed opnieuw in te dienen of regelmatige feeduploads te plannen. Google controleert uw website ook regelmatig en vernieuwt uw producten automatisch als we de productgegevens kunnen valideren, bijvoorbeeld door gestructureerde gegevens van schema.org op uw productlandingspagina's te crawlen.

Volgende stappen

Check of uw feed is verlopen in uw Merchant Center-account:

1. Ga naar het tabblad Producten en klik op Feeds.
  2. Klik in de feed en controleer de laatste uploaddatum.
  3. Als er meer dan 30 dagen zijn verstreken sinds de laatste feedupload, uploadt u een nieuwe feed.

Naar uw Merchant Center-account

10. Verlopen artikelen via het kenmerk vervaldatum

Als er producten met het kenmerk vervaldatum naar de Merchant Center-feed zijn geüpload, worden deze producten niet meer getoond na de vermelde datum.

Meer informatie over verlopen artikelen

11. Bodbeperkingen en optimalisatiedoelen

U kunt advertenties met een zeer laag bod laten lopen, maar het is niet waarschijnlijk dat uw campagne deelneemt aan veel veilingen en veilingen wint. Uw advertenties leveren dan mogelijk geen vertoningen op.

Meer informatie over bodbeperkingen en optimalisatiedoelen

12. Targeting is te beperkt

Met targetinginstellingen kunt u de juiste gebruikers vinden die het meest geïnteresseerd zijn in uw bedrijf, maar als u targeting toevoegt of als er problemen zijn met uw remarketinglijsten, wordt het potentiële bereik van uw advertenties steeds kleiner.

Meer informatie over te beperkte targeting

13. Problemen met Conversies bijhouden

Als uw campagne via automatisch bieden optimaliseert voor conversies, maar onvoldoende conversiegegevens oplevert of als Conversies bijhouden niet juist is ingesteld, wordt uw advertentie misschien niet vaak getoond.

Meer informatie over problemen met Conversies bijhouden

14. Status beleidsreview advertenties

De reviewstatus van uw advertenties of producten kan van invloed zijn op de weergave van uw campagne.

Meer informatie over de status beleidsreview advertenties

15. Veilingdynamiek

Andere adverteerders die deelnemen aan dezelfde veilingen als u, kunnen de weergave van uw campagne beïnvloeden.

Meer informatie over veilingdynamiek