Näin voit ratkaista Google Adsin Shopping-kampanjoiden näkymiseen tai vähäiseen liikenteeseen liittyviä ongelmia

Joskus Shopping-kampanjat eivät ehkä tuota impressioita odotetusti tai ne eivät käytä paljoakaan asettamastasi päiväbudjetista. Shopping-kampanja tai ‐tuotteet eivät välttämättä näy joko Google Adsin tai Kauppiaskeskuksen ongelmien vuoksi. Tässä artikkelissa kerrotaan yleisiä syitä siihen, miksi mainoksesi tai tuotteesi eivät ehkä näy. Lisäksi saat ohjeita ongelmien ratkaisemiseen Google Adsin ja Kauppiaskeskuksen työkalujen avulla.

Ennen kuin aloitat

Mitä tapahtuu, kun kampanja on otettu käyttöön?

Jos olet äskettäin ottanut Shopping-kampanjan käyttöön, voi kestää jonkin aikaa ennen kuin kampanja alkaa saada impressioita. Tämä voi johtua seuraavista syistä:

• Uusien tai muokattujen mainosten, mainosaineistojen, mainostiedostojen, tuotteiden ja syötteiden tarkastamiseen Google Adsissa tai Kauppiaskeskuksessa menee 24–48 tuntia, jotta ne ovat varmasti käytäntövaatimusten mukaisia.
  • Automaattisia hintatarjousstrategioita käyttävien kampanjoiden tuloksissa tai kuluissa voi esiintyä vaihtelua tai muutoksia, kun Google Ads opettelee optimoimaan hintatarjoukset valitsemasi tavoitteen mukaan. Lue lisää kampanjoiden oppimisajasta ja siihen vaikuttavista tekijöistä.
  • Jos muutat kampanja-asetuksia, Google Adsilla voi mennä jonkin aikaa muutoksiin sopeutumiseen.

Siirry Google Ads ‑tilisi Kampanjat-sivulle

Suositukset

Suosituksista löydät ehdotuksia tulosten parantamiseen, kun Shopping-kampanjasi ei näy tai saa vain vähän liikennettä. Saatat nähdä esimerkiksi alla olevia suositustyyppejä.

Yleisiä suositustyyppejä, kun kampanja ei näy:

• Kampanja ei ole alkanut tai se on päättynyt
  • Luo mainos- tai tuoteryhmä tai jatka sen käyttämistä
  • Korjaa Kauppiaskeskus-tilin jäädytys
  • Tilibudjetti käytetty loppuun

Yleisiä suositustyyppejä vähäisen liikenteen korjaamiseen:

• Muokkaa mainostuottotavoitteitasi
  • Muokkaa budjetteja
  • Korjaa Shopping-kampanjoiden ei-hyväksyttävät tuotteet

Siirry Google Ads ‑tilisi Suositukset-sivulle.

Jos mainoksesi tai tuotteesi ei vielä kolmen arkipäivänkään jälkeen saa impressioita, tarkista mahdolliset syyt tästä artikkelista.

15 yleistä syytä, joiden vuoksi Shopping-mainokset eivät näy tai ne saavat vain vähän liikennettä

1. Tiliongelmat

Jos tilisi on jäädytetty tai sillä on laskutusongelma, mainoksesi eivät näy, ennen kuin ongelma on ratkaistu.

Lue lisää tiliongelmista.

2. Kauppiaskeskuksen tiliongelmat

Jos Google Ads ‐tilisi mitkään Shopping-kampanjat eivät näy, tarkista Kauppiaskeskus-tililtäsi, onko se jäädytetty tai onko tilit linkitetty oikein.

Lue lisää Kauppiaskeskus-tilin ongelmista.

3. Aikavälit ja kampanjan alkamis- ja päättymispäivä

Näet Google Adsissa tulosdatan valitsemaltasi aikaväliltä.

Lue lisää aikaväleistä ja kampanjan alkamis- ja päättymispäivästä.

4. Kohdistus on päällekkäinen muiden tilien, kampanjoiden tai mainosryhmien kanssa

Tililläsi voi olla useita Shopping-kampanjoita tai ‐mainosryhmiä, jotka voivat osallistua samoihin huutokauppoihin samankaltaisen kohdistuksen vuoksi.

Lue lisää kohdistuksen päällekkäisyyksistä.

5. Paikallisten tuotemainosten asetukset

Jos kampanjassa mainostetaan paikallista varastoa, varmista, että näiden mainosten edellyttämä asetus on käytössä.

Lue lisää paikallisten tuotemainosten asetuksista.

6. Mainosten esitysaikataulun luominen

Kampanjan mainosten esitysaikataulu määrittää, milloin mainokset näkyvät.

Lue lisää mainosten esitysaikataulun asetuksista.

7. Tuotteet eivät voi näkyä

Nopein tapa tarkistaa, voivatko Shopping-kampanjan tuotteet näkyä, on tarkistaa asia Tuotteet-välilehdeltä.

Lue lisää siitä, miksi tuotteet eivät voi näkyä.

8. Vanhentuneet tuoteryhmät

Kun määrittelet Shopping-kampanjassa käytettävät tuotteet tuoteryhmien avulla, voit sisällyttää kaikki tuotteet tai suodattaa käytettäväksi vain osan niistä.

Lue lisää vanhentuneista tuoteryhmistä.

9. Vanhentuneet tuotetiedot

Kaikki tuotteet vanhenevat Kauppiaskeskus-tililtä 30 päivää edellisen päivityksen jälkeen. Suoraan Kauppiaskeskuksessa lisätyt tuotteet eivät kuitenkaan vanhene. Lue lisää tuotteiden lisäämisestä tai päivittämisestä nopeasti suoraan Kauppiaskeskuksessa. Voit päivittää tuotteet lähettämällä syötteesi uudelleen tai ajoittamalla säännöllisiä syötelatauksia. Google myös tarkistaa sivustosi säännöllisesti ja päivittää tuotteesi automaattisesti, jos tuotetiedot voidaan vahvistaa. Päivitys tapahtuu esimerkiksi indeksoimalla strukturoitu schema.org-data tuotteiden laskeutumissivuilla.

Seuraavat vaiheet

Tarkista, onko syötteesi vanhentunut Kauppiaskeskus-tililläsi:

1. Siirry Tuotteet-välilehdelle ja valitse sitten Syötteet.
  2. Klikkaa syötettä ja tarkista viimeisin latauspäivä.
  3. Jos edellisestä syötteen latauksesta on yli 30 päivää, sinun on ladattava uusi syöte.

Siirry Kauppiaskeskus-tilillesi

10. Vanhentuneet tuotteet

Jos Kauppiaskeskus-syötteeseen ladattuihin tuotteisiin on liitetty viimeinen voimassaolopäivä [expiration_date] ‐määrite, tuotteet eivät näy kyseisen päivän jälkeen.

Lue lisää vanhentuneista tuotteista.

11. Hintatarjousrajat ja optimointitavoitteet

Jos hintatarjouksesi on alhainen, mainokset voivat periaatteessa näkyä mutta kampanjasi ei todennäköisesti osallistu kovin moneen huutokauppaan tai voita niitä eivätkä mainoksesi välttämättä saa yhtään impressiota.

Lue lisää hintatarjousrajoituksista ja optimointitavoitteista.

12. Kohdistus on liian suppea

Kohdistusasetusten avulla voit löytää käyttäjät, jotka ovat kiinnostuneimpia yrityksestäsi. Muista kuitenkin, että aina kun lisäät uuden kohdistuksen tai uudelleenmarkkinointilistoissasi on ongelmia, mainostesi potentiaalinen tavoittavuus heikkenee.

Lue lisää liian suppeasta kohdistuksesta.

13. Konversioseurantaan liittyvät ongelmat

Jos kampanjasi optimoidaan konversioille automaattisten hintatarjousten avulla mutta konversiodataa ei tule riittävästi tai konversioseurantaa ei ole otettu käyttöön oikein, mainoksesi saattavat näkyä vain rajoitetusti.

Lue lisää konversioseurantaan liittyvistä ongelmista.

14. Mainoskäytäntöjenmukaisuuden tarkastuksen tila

Mainosten tai tuotteiden tarkastuksen tila voi vaikuttaa kampanjan mainosten näkymiseen.

Lue lisää mainoskäytäntötarkastuksen tilasta.

15. Huutokauppadynamiikka

Muut mainostajat, jotka osallistuvat samoihin huutokauppoihin kuin sinä, voivat vaikuttaa kampanjasi mainosten näkymiseen.

Lue lisää huutokauppadynamiikasta.