Sobre les ofertes de ROAS objectiu

La nostra eina de resolució de problemes guiada us pot ajudar a identificar, explicar i intentar resoldre les causes potencials de les fluctuacions inesperades en la despesa de les campanyes Màxim rendiment.

Nota: des del mes de juliol, a les campanyes de cerca teniu camps d'objectius opcionals per a les noves estratègies d'oferta Maximització de conversions o Maximització del valor de conversió. Tingueu present que es tracta de dues estratègies d'oferta diferents per a les campanyes d'acció de vídeo. Amb un objectiu opcional, Smart Bidding farà optimitzacions per assolir-lo, com en el cas del cost per acció (CPA) objectiu i del retorn de la inversió en publicitat (ROAS) objectiu. La maximització de conversions amb un CPA objectiu definit funcionarà tal com ho fa actualment l'estratègia CPA objectiu i, similarment, la maximització del valor de conversió amb un ROAS objectiu definit funcionarà com ho fa actualment l'estratègia ROAS objectiu. Tingueu en compte que les campanyes d'hotels només admeten la maximització del valor de conversió amb un ROAS objectiu obligatori.

Obteniu més informació sobre les ofertes de ROAS objectiu.

Obteniu més informació sobre els canvis en la manera com les estratègies de Smart Bidding s'organitzen.

Configurar una campanya d'aplicacions que utilitzi el ROAS objectiu per obtenir ingressos per publicitat

El vídeo a continuació és específic per publicar campanyes d'aplicacions amb el ROAS objectiu per als ingressos per publicitat. Els anunciants que implementin el ROAS objectiu per als ingressos per publicitat poden assolir un ROAS objectiu definit per a la segmentació pels usuaris amb més probabilitats d'interaccionar amb els anuncis in-app.

Per veure els subtítols en el vostre idioma, activeu els subtítols de YouTube. Feu clic a la icona de configuració Imatge de la icona de Configuració de YouTube que hi ha a la part inferior del reproductor de vídeo i, tot seguit, seleccioneu "Subtítols" i trieu l'idioma.

Ofertes de ROAS objectiu

Aquesta estratègia d'oferta, que utilitza Smart Bidding de Google Ads, analitza i utilitza la IA de Google per predir el valor d'una conversió potencial cada vegada que un usuari cerca productes o serveis que anuncieu. A continuació, la IA de Google ajusta automàticament les ofertes per aquestes cerques a fi de maximitzar el vostre retorn de la inversió.

A la pràctica, això significa que, si l'estratègia d'oferta determina que la cerca d'un usuari té probabilitats de generar una conversió amb un valor alt, el retorn objectiu de la inversió en publicitat (ROAS objectiu) farà una oferta alta per aquesta cerca. Si aquesta estratègia d'oferta determina que la cerca no té probabilitats de generar una conversió de valor alt, farà una oferta baixa. La IA de Google optimitza les ofertes en el moment de la subhasta per tal d'adaptar-les a cada subhasta concreta. Reviseu la guia sobre Smart Bidding.

El ROAS objectiu està disponible com a estratègia estàndard per a una única campanya o com a estratègia de cartera per a diverses campanyes. Si encara no teniu clar quin tipus d'estratègia d'oferta de cartera us convé més, llegiu primer l'article sobre les ofertes automàtiques. Si teniu campanyes de compres, reviseu l'article sobre les ofertes automàtiques per a campanyes de compres.

Nota: si teniu una campanya d'hotels, l'estratègia de cartera no està disponible.

Aquest article explica com funcionen les ofertes de ROAS objectiu i quines opcions de configuració tenen.

Abans de començar

• Abans de poder aplicar una estratègia d'oferta ROAS objectiu a les campanyes, heu de definir els valors de les conversions de les quals feu un seguiment.
  • Podeu aplicar regles de valor de conversió per expressar millor el valor de les conversions en relació amb la vostra empresa i optimitzar les conversions dels tipus d'usuaris que us resulten més valuosos. Utilitzeu regles de valor de conversió per aplicar un factor de multiplicació als valors de conversió per als tipus de clients, de dispositius o d'ubicacions que tenen més valor.
  • Per utilitzar les ofertes de ROAS objectiu, en la majoria de tipus de campanyes cal haver obtingut almenys 15 conversions en els 30 darrers dies.
    • Campanyes de display: com a mínim 15 conversions (amb valors de conversió vàlids) en els 30 darrers dies entre totes les campanyes combinades. A les campanyes de display noves ja no cal que tingueu un historial de conversions per utilitzar les ofertes de ROAS objectiu.
    • Campanyes d'aplicacions: com a mínim 10 conversions cada dia (o 300 conversions en 30 dies).
    • Campanyes discovery: com a mínim 100 conversions en els 30 darrers dies (de les quals 10 s'han d'haver produït durant els 7 darrers dies).
      • Nota: les campanyes que són aptes per al ROAS objectiu s'inclouran automàticament a la llista d'accés permès.
    • Campanyes d'acció de vídeo: com a mínim 30 conversions en els 30 darrers dies.
    • Campanyes d'hotels: com a mínim 50 conversions a la setmana al nivell de campanya.
  • En el cas de les campanyes de cerca, si fa poc que heu començat a registrar el valor de conversió o bé heu canviat la manera com es registra, us recomanem que inclogueu els valors nous a la columna "Conversions" i espereu 6 setmanes que la campanya rebi un percentatge de valors de conversió semblant abans d'adoptar el ROAS objectiu.
  • També us recomanem que reviseu la configuració del pressupost per assegurar-vos que voleu invertir fins al doble del pressupost diari mitjà. Durant un cicle de facturació d'un mes, no se us cobrarà més del que permet el vostre pressupost diari mitjà per a un període de 30,4 dies. En el cas de les campanyes d'aplicacions, també es recomana publicar una campanya de cost per acció objectiu abans de publicar-ne una de retorn objectiu de la inversió en publicitat (ROAS objectiu) per disposar d'un ROAS de referència quan definiu un objectiu de ROAS inicial. No definir un ROAS objectiu inicial adequat pot provocar un rendiment o una optimització baixos.
Nota:
  • En el cas de les campanyes d'aplicacions, també heu d'instal·lar a la vostra aplicació el paquet de desenvolupament de programari (SDK) de Google Analytics for Firebase. Els esdeveniments de conversió pels quals feu ofertes (i amb què s'envien valors) han de provenir de l'SDK de Firebase.
  • En general, el rendiment millora amb un nombre inferior de campanyes que siguin més grans i que obtinguin més conversions.

Quan convé utilitzar les ofertes de valor

Les ofertes basades en el valor són més útils si les diferents conversions tenen un valor diferent per a la vostra empresa o si hi ha un ROAS concret que voleu aconseguir.

La taula següent us pot ajudar a esbrinar quina és l'estratègia d'oferta més adequada per a la vostra campanya.

Maximització de conversions

CPA objectiu

Maximització del valor de conversió

ROAS objectiu

Objectiu

Maximització de conversions per al pressupost

Maximització de conversions dins del CPA objectiu

Maximització del valor de conversió per al pressupost

Maximització del valor de conversió per al ROAS objectiu

Quan

• La prioritat és invertir el pressupost.
  • No hi ha cap objectiu de ROI específic.
  • Les conversions optimitzades tenen valors similars per a la vostra empresa.
  • Objectiu de ROI específic.
  • Les conversions optimitzades tenen valors similars per a la vostra empresa.
  • La prioritat és invertir el pressupost.
  • Les conversions tenen un valor diferent per a la vostra empresa.
  • No hi ha cap objectiu de ROI específic.
  • Objectiu de ROI específic.
  • Conversions optimitzades per a diferents valors per a la vostra empresa.

Com funciona

Google Ads fa una predicció de les conversions i dels valors associats a partir dels valors de conversió que hàgiu registrat mitjançant el seguiment de conversions. A continuació, Google Ads defineix ofertes de cost per interacció màxim (CPC màx.) a fi de maximitzar el valor de conversió i intentar assolir un ROAS mitjà igual a l'objectiu.

Tot i que algunes conversions assoleixen un ROAS més alt que d'altres, Google Ads intenta mantenir un valor de conversió per cost equivalent al ROAS objectiu que hàgiu establert. Per exemple, si definiu un ROAS objectiu del 500%, Google Ads ajustarà les ofertes per intentar maximitzar el valor de conversió i assolir aquest ROAS objectiu (vegeu els detalls de l'exemple següent). Per ajudar-vos a millorar el rendiment a la subhasta d'anuncis, aquesta estratègia ajusta les ofertes fent servir senyals en temps real, com ara el dispositiu, el navegador, la ubicació i l'hora del dia. També fa servir la IA per ajustar les ofertes en funció de si algú figura en una de les vostres llistes de remàrqueting.

Google Ads us recomanarà un valor de ROAS objectiu després que hàgiu creat una estratègia d'oferta o seleccionat una recomanació de puntuació d'optimització, i hàgiu seleccionat a quines campanyes voleu aplicar-les. Aquesta recomanació es calcula segons el ROAS real que heu obtingut durant les darreres setmanes. Com que hi ha conversions que poden tardar més d'un dia a completar-se després que s'hagi rebut un clic en un anunci o una interacció (com ara una visualització amb implicació), no es tindrà en compte el rendiment dels darrers dies. Podeu utilitzar aquest ROAS objectiu recomanat o bé definir-ne un manualment.

Exemple

Suposem que voleu mesurar les vendes que té la vostra sabateria de dona en línia i que voleu optimitzar les ofertes segons el valor total del carretó. El vostre objectiu és obtenir un valor de vendes de 5 € (aquest és el vostre valor de conversió) per cada euro que invertiu en publicitat. Heu d'establir un ROAS objectiu del 500%: això vol dir que voleu multiplicar per cinc cada euro que invertiu en publicitat.

Això es calcula de la manera següent:

5 € en vendes ÷ 1 € d'inversió en publicitat x 100% = 500% de ROAS objectiu

Aleshores, Google Ads definirà les ofertes de CPC màx. per maximitzar el valor de conversió i provar d'arribar al ROAS objectiu del 500%.

Ajustos d'oferta i ROAS objectiu

Els ajustos d'oferta us permeten mostrar els anuncis amb més o menys freqüència en funció del moment, del lloc i de la manera en què els usuaris fan cerques. Com que el ROAS objectiu us ajuda a optimitzar les ofertes en funció de dades en temps real, no s'utilitzaran els ajustos d'oferta que ja tingueu. Hi ha una excepció: podeu definir ajustos d'oferta per dispositiu de -100%.

Nota: no cal que tragueu els ajustos d'oferta; simplement no es faran servir.

Crear una estratègia d'oferta

Podeu crear una estratègia d'oferta ROAS objectiu per a una única campanya (estratègia estàndard) o per a diverses campanyes (estratègia d'oferta de cartera) de les maneres següents:

• Creeu una estratègia amb una campanya nova.
  • Creeu o canvieu una estratègia des de la configuració de la campanya.
  • Creeu una estratègia des de la pàgina "Estratègies d'oferta" de la Biblioteca compartida.

Per crear una estratègia d'oferta, consulteu l'article Configurar Smart Bidding.

Configuració

ROAS objectiu

És el valor de conversió mitjà (per exemple, ingressos) que voldríeu obtenir per cada euro que invertiu en publicitat. Cal que tingueu en compte que el ROAS objectiu que establiu pot influir en el volum de conversions que obtindreu. Per exemple, si establiu un objectiu massa alt, és possible que limiteu el volum de trànsit que poden generar els anuncis.

A continuació us donem uns quants consells per ajudar-vos a definir un ROAS objectiu que s'ajusti al vostre cas:

• Quan estigui disponible, utilitzeu l'objectiu recomanat en llocs com ara la pàgina Recomanacions del compte. Els objectius recomanats es basen en l'historial de rendiment, tenint en compte els retards en la conversió.
  • Proveu de definir un ROAS objectiu basat en l'historial de dades de valor de conversió per cost per a les campanyes a què vulgueu aplicar aquesta estratègia. Així, podreu maximitzar el valor de conversió més fàcilment i, a la vegada, assolir el mateix ROAS que han obtingut les campanyes fins ara. També heu de tenir en compte els retards en la conversió.
  • Per obtenir l'historial de dades de valor de conversió per cost, seleccioneu Modifica les columnes al menú desplegable "Columnes" i afegiu la columna Valor conv. / cost de la llista de columnes "Conversions". Després, multipliqueu per 100 el valor de conversió per cost i així obtindreu el percentatge de ROAS objectiu. Assegureu-vos que el període d'avaluació del ROAS s'ajusti al període de conversió de l'acció des de l'aplicació, de manera que obtingueu la informació més precisa sobre el rendiment de la campanya.

Límits d'oferta

Us recomanem que no establiu límits d'oferta per al ROAS objectiu, ja que restringeix l'optimització que Google Ads fa de les ofertes mitjançant IA i també pot impedir que Google Ads ajusti les vostres ofertes a l'import que es correspongui més amb el vostre ROAS objectiu. Els límits d'oferta estan disponibles per a les estratègies d'oferta de cartera de la cerca i de Shopping. Si definiu límits d'oferta, només es faran servir a les subhastes de la Xarxa de Cerca i només estaran disponibles per a les estratègies d'oferta de cartera.

• Límit d'oferta màxim: l'oferta de CPC més alta que voleu que Google Ads defineixi quan faci servir el ROAS objectiu.
  • Límit d'oferta mínim: l'oferta de CPC màxim més baixa que voleu que Google Ads defineixi quan faci servir el ROAS objectiu. Tingueu present que Google Ads pot establir una oferta de CPC màxim per sota del vostre límit d'oferta mínim, normalment a causa del sistema intel·ligent d'establiment de preus. Això vol dir que el límit d'oferta que establiu aquí no equival a l'oferta absoluta més baixa que es pot definir.

Consell: trieu per quines conversions voleu fer ofertes

L'opció de configuració Inclou a Conversions us permet decidir si voleu incloure accions de conversió concretes a les columnes "Conversions" i "Valor de conversió" dels informes. Les dades d'aquestes columnes s'utilitzen en estratègies d'oferta com ara CPA objectiu, ROAS objectiu i CPCM. Per tant, la vostra estratègia d'oferta només s'optimitzarà en funció de les conversions que hàgiu decidit incloure. Més informació sobre l'opció de configuració Inclou a Conversions

Les conversions multidispositiu de les campanyes de la Xarxa de Display, de vídeo, de cerca i de compres s'inclouen de manera predeterminada.

Objectius de grups d'anuncis

Podeu aplicar objectius de grups d'anuncis tant a les estratègies d'oferta estàndard com a les de cartera. Amb les estratègies de cartera, les campanyes, els grups d'anuncis i les paraules clau s'optimitzen conjuntament per assolir un únic objectiu. També podeu definir objectius específics per a cada grup d'anuncis, però no és recomanable perquè pot restringir Smart Bidding.

Nota: podeu definir ofertes individuals de CPA objectiu o ROAS objectiu al nivell de grup d'anuncis, però ara l'estratègia que s'utilitzi per fer les ofertes es controlarà al nivell de cartera.

Si no teniu necessitat de definir objectius per a grups d'anuncis individuals, pot ser que amb una estratègia de cartera obtingueu un millor rendiment.

Nota: l'estratègia d'oferta de cartera no és aplicable amb el ROAS objectiu en campanyes d'aplicacions per generar instal·lacions, de compres, discovery ni d'hotels.

ROAS objectiu mitjà

Nota: el ROAS objectiu mitjà només s'admet a les campanyes Màxim rendiment, de cerca i de compres. No s'admet a les campanyes d'hotels.

El ROAS objectiu mitjà és el ROAS mitjà ponderat segons el trànsit que s'ha obtingut de l'optimització de l'estratègia d'oferta, i correspon a la mitjana dels canvis que heu fet al ROAS objectiu en un període de temps determinat. Per això, el ROAS objectiu mitjà pot ser diferent del ROAS objectiu que hàgiu definit.

Amb aquesta mètrica podeu mesurar el ROAS objectiu de l'estratègia d'oferta durant períodes de temps concrets. En canviar l'interval de dates, podeu determinar què heu obtingut realment de l'optimització de l'estratègia durant el període en qüestió. Recordeu que els períodes de temps sense trànsit no permeten calcular el ROAS objectiu mitjà.

Trobareu la mètrica del ROAS objectiu mitjà a la taula de rendiment que hi ha a la part superior de la pàgina "Campanyes", de manera que pugueu comparar el rendiment real amb el rendiment objectiu. Seleccioneu "ROAS objectiu mitjà" de la categoria "Rendiment" quan afegiu una columna nova, o bé afegiu-la al gràfic de rendiment.

Us recomanem que superviseu el rendiment de la campanya i l'objectiu mitjà al llarg del temps.

On trobareu aquestes mètriques

La mètrica ROAS objectiu mitjà us permet mesurar el ROAS objectiu de l'estratègia d'oferta durant períodes de temps concrets. En canviar l'interval de dates, podeu determinar què heu obtingut realment de l'optimització de l'estratègia durant el període en qüestió. Recordeu que els períodes de temps sense trànsit no permeten calcular el ROAS objectiu mitjà.

Podeu afegir una columna per veure la mètrica ROAS objectiu mitjà a la taula de rendiment. D'aquesta manera, podreu avaluar el rendiment real en comparació amb el rendiment objectiu. A la part superior de la taula "Campanyes", seleccioneu la icona de columnes Una foto de la icona de columnes de Google Ads de la categoria "Rendiment" o bé afegiu-la al gràfic de rendiment. Seleccioneu "ROAS objectiu mitjà", "Cost objectiu mitjà per instal·lació" o "Cost objectiu mitjà per acció des de l'aplicació" a la categoria "Rendiment" quan afegiu una columna nova.

També trobareu aquesta mètrica a l'informe d'estratègia d'oferta, al costat de "ROAS real", que és el ROAS que l'estratègia ha pogut assolir. Obteniu informació sobre com podeu accedir als informes d'estratègia d'oferta.

El ROAS objectiu mitjà està disponible tant per a les estratègies d'oferta estàndard com per a les de cartera.