About App campaigns

Som appannoncør ønsker du, at flere betalende brugere får din app i hænderne. Så hvordan når du ud til dem? Appkampagner strømliner hele processen og gør det derved lettere for dig at promovere dine apps på tværs af Googles mest populære tjenester, heriblandt Google Søgning, Google Play, YouTube og Google Displaynetværket. Du skal bare tilføje et par tekstlinjer, et bud og nogle aktiver, hvorefter resten optimeres for at gøre det lettere for brugerne med at finde dig.

I denne artikel får du grundlæggende oplysninger om, hvordan appkampagner fungerer. For at komme i gang skal du gennemgå de bedste metoder til at promovere apps på Google og lære at oprette en App-kampagne

Er du klar til at annoncere for din app? Klik her for at konfigurere din appkampagne.

Sådan fungerer det

I modsætning til de fleste Google Ads-kampagner, skal du ikke designe individuelle annoncer til appkampagner. I stedet bruger vi dine annoncetekstidéer og aktiverne fra din fortegnelse i appbutikken til at designe en bred vifte af annoncer i adskillige formater til forskellige netværk. Alt, hvad der er behov for fra din side, er noget tekst, et startbud og et budget – samt at du fortæller os, på hvilket sprog og på hvilke steder dine annoncer skal vises. Vores systemer tester forskellige kombinationer og viser de mest effektive annoncer oftest, uden at du behøver foretage dig yderligere.

For at hjælpe dig med at få mest muligt ud af hver eneste download automatiserer Google Ads også målretning og budgivning. Du kan optimere din kampagnemålretning, så der fokuseres på at finde værdifulde brugere i henhold til de handlinger, der er vigtige for dig, f.eks. konverteringer i appen.

Annoncer optimeret til installationer, konverteringer i app eller mål for annonceafkast (tROAS)

Appannoncer genereres løbende af vores system og matches med den mest relevante tilgængelige annoncebeholdning og de mest relevante tilgængelige placeringer. Google Ads kan oprette dine annoncer ud fra din apps fortegnelse i den relevante appbutik, en eller flere af dine tekstidéer, eventuelle appbilleder fra appbutikken og en eventuel YouTube-video. Systemet roterer dine annoncer og justerer bud automatisk, så din app downloades så mange gange som muligt i henhold til dit optimeringsmål. Hvis eksempelvis én tekstlinje er mere effektiv end en anden, viser systemet den mest effektive tekst oftest. Få mere at vide om annoncer i appkampagner.

Her kan dine annoncer blive vist

Dine annoncer er kvalificerede til at blive vist på tværs af Googles tjenester. Dette omfatter Google Søgning og Google Play samt vores søgepartnere, YouTube, Google Displaynetværket, AdMob og mange andre udgivere, der hoster appannoncer. Her er nogle af de steder, du kan få vist dine annoncer:

Google Søgenetværket

Google matcher din annonce med de søgetermer, der er relevante i forhold til din app eller dens kategori. Google Ads genererer dine søgeord ved hjælp af en række forskellige metoder, bl.a. ved at bruge de søgetermer i Google Play, der har ført folk videre til din app.

Google Play

• Søgeresultater i Google Play
  • Google Play-sektionen med relaterede apps: "Du kan måske også lide" og "Relateret til denne app"
  • Google Play-startsiden: "Forslag til dig"

Google viser muligvis dine annoncer for personer, som søger efter termer og apps, der er relevante i forhold til din app. Dine annoncer kan også blive vist for personer, som besøger infosiden for en app, der minder om din app.

YouTube

• Relevante sider eller relevant indhold på YouTube

Google Ads kan vise dine annoncer de steder på YouTube, hvor der er størst sandsynlighed for, at der bliver klikket på dem, og størst sandsynlighed for, at din app bliver downloadet.

Google Displaynetværket

Google Display Network Ad, home screen

• Gmail
  • Andre apps
  • Mobilwebsites for nyhedswebsites, blogs og andre websites forskellige steder på internettet

Dine annoncer er kvalificerede til at blive vist, hvor det er mest relevant på Google Displaynetværket og i andre apps. Google Ads optimerer visningen af dine annoncer, så de bliver vist de steder, hvor dit angivne bud baseret på dit valgte mål-CPI, (cost-per-install) sikrer dig flest konverteringer. Få mere at vide om automatisk målretning

Kampagneoptimering og budgivning

Med appkampagner har du tre forskellige muligheder for at optimere dine marketingmål:

Fokuser på at opnå flere installationer. Google Ads optimerer dine bud og din målretning, så du får det størst mulige antal nye brugere af din app. Det bud, du angiver, skal være det gennemsnitlige beløb, du er villig til at betale for hver appinstallation. Som en avanceret mulighed i den nye Google Ads-oplevelse kan du nu også målrette mod brugere, som sandsynligvis vil foretage en installation og udføre en bestemt handling. Hvis du vælger denne mulighed, angiver du stadig bud for installationer.

Fokuser på at opnå bestemte handlinger i appen. Vælg denne mulighed, hvis dit mål er at nå ud til mere værdifulde brugere og den vigtigste handling i appen er angivet som en konverteringshændelse. Derved fokuserer Google Ads på de personer, som med størst sandsynlighed vil fuldføre de konkrete handlinger i appen, du har konfigureret og valgt til den aktuelle kampagne. Den mål-CPA (cost-per-acquisition), du angiver, skal være det gennemsnitlige beløb, du er villig til at betale for hver fuldførelse af den aktuelle handling i appen.

Prøv at fokusere på at opnå flere installationer eller handlinger i appen, inden du overvejer at bruge denne tredje, mere avancerede mulighed.

Fokuser på at opnå størst mulig værdi via handlinger i appen.  Hvis målet med dine kampagner er at opnå størst mulig værdi via handlinger i appen, fokuserer Google Ads på de personer, som sandsynligvis vil generere størst værdi på længere sigt. Det bud, du angiver, skal være den gennemsnitlige konverteringsværdi (f.eks. omsætning), du gerne vil opnå for hver krone, du bruger på annoncer. Det kaldes mål for annonceafkast (mål-ROAS, target return-on-ad-spend). Hvis dit mål er, at folk bruger 5 DKK på køb i appen inden for konverteringsperioden for hver 10 DKK, du bruger på annoncer, skal du angive en mål-ROAS på 50 %.

For at bruge denne budstrategi skal du installere Google Analytics til Firebase-softwareudviklingskittet (SDK) i din app. De konverteringshændelser, som du byder på (og sender værdier med), skal også komme fra Firebase-SDK'et.

Hvis du vil vide mere om at angive bud, skal du læse om budgivning i appkampagner .

Få tips til, hvordan du når ud til de rette mobilappbrugere.