Studiemateriaal voor de Mobile Advertising-kennistest

Over universele app-campagnes

Als app-adverteerder wilt u dat meer betalende gebruikers uw app aanschaffen. De vraag is: komt u in contact met deze mensen? Met universele app-campagnes kunt u het proces stroomlijnen, waardoor het eenvoudiger wordt uw apps te promoten via de meestgebruikte services van Google, waaronder Google Zoeken, Google Play, YouTube en het Google Display Netwerk. Voeg een aantal regels tekst, een bod, een aantal items toe en de rest wordt geoptimaliseerd om gebruikers voor u te vinden.

In dit artikel worden de basisprincipes van de werking van universele app-campagnes behandeld. Lees eerst de praktische tips voor app-promotie op Google en bekijk hoe u een universele app-campagne maakt

Klaar om te adverteren voor uw app? Klik dan hier om uw universele app-campagne in te stellen.

Hoe het werkt

Bij universele app-campagnes ontwerpt u geen afzonderlijke advertenties (zoals u dat wel doet bij de meeste andere Google Ads-campagnes). In plaats daarvan gebruiken we uw suggesties voor advertentieteksten en een aantal items van uw vermelding in de app-store. Daarmee maken we verschillende advertenties, in verschillende indelingen en voor verschillende netwerken. Het enige dat u hoeft te doen, is een tekst, een startbod en een budget opgeven, en de talen en locaties voor uw advertenties aan ons doorgeven. Onze systemen testen verschillende combinaties en geven advertenties die goed presteren, automatisch vaker weer. U heeft hier zelf geen werk aan.

Google Ads automatiseert ook targeting en bieden, zodat u de meeste waarde uit elke download haalt. U kunt uw campagnetargeting optimaliseren, zodat deze is gericht op het vinden van waardevolle gebruikers op basis van de acties die u belangrijk vindt, zoals in-app-conversies.

Advertenties die zijn geoptimaliseerd voor installaties of in-app-conversies

Universele app-advertenties worden automatisch door ons systeem gegenereerd en gekoppeld aan de meest relevante advertentievoorraad en plaatsingen. Voor het samenstellen van uw advertenties maakt Google Ads mogelijk gebruik van de vermelding van uw app in de desbetreffende app-store, een van uw tekstsuggesties, optionele app-afbeeldingen uit de app-store en een optionele YouTube-video. Het systeem rouleert uw advertenties en past biedingen automatisch aan, zodat u het grootste aantal downloads voor uw app ontvangt dat voldoet aan uw optimalisatiedoel. Als één regel tekst bijvoorbeeld beter presteert dan een andere, geeft het systeem de betere tekst vaker weer. Meer informatie over universele app-advertenties

Waar uw advertenties kunnen worden weergegeven

Uw advertenties komen in aanmerking voor weergave in Google-services. Deze omvatten Google Zoeken en Google Play, evenals onze zoekpartners, YouTube, het Google Display Netwerk, AdMob en veel andere uitgevers die app-advertenties hosten. Hier ziet u enkele voorbeelden van plaatsen waar uw advertenties kunnen worden weergegeven:

Zoeknetwerk van Google

Google koppelt uw advertentie aan zoektermen die relevant zijn voor uw app of de betreffende categorie. Google Ads genereert uw zoekwoorden met behulp van verschillende methoden, onder andere op basis van Google Play-zoektermen die mensen naar uw app hebben geleid.

Google Play

• Google Play-zoekresultaten
  • Google Play-gedeelte met gerelateerde apps: 'Mogelijk vind je dit ook interessant' en 'Gerelateerd aan deze app'
  • Google Play-homepage: 'Voorgesteld voor jou'

Google kan uw advertenties weergeven aan mensen die zoeken naar termen en apps die relevant zijn voor uw app. Uw advertenties kunnen ook worden weergegeven aan mensen die de pagina met app-gegevens bezoeken van een app die vergelijkbaar is met uw app.

YouTube

• Relevante pagina's of content op YouTube

Google Ads kan uw advertenties weergeven op YouTube waar de kans het grootst is dat erop wordt geklikt, en waar de kans het grootst is dat uw app wordt gedownload.

Google Display Netwerk

• Gmail
  • Andere apps
  • Mobiele websites of nieuwssites, blogs en andere sites op internet

Uw advertenties kunnen in het Google Display Netwerk en in andere apps worden weergegeven op plaatsen waar ze het meest relevant zijn. Google Ads optimaliseert waar uw advertenties worden weergegeven, zodat u het grootste aantal conversies ontvangt voor uw ingestelde doel-CPA-bod (bod voor kosten per installatie). Meer informatie over geautomatiseerde targeting

Campagneoptimalisatie en bieden

Universele app-campagnes bieden drie verschillende optimalisatiemethoden voor uw marketingdoelen:

Richten op het verkrijgen van meer installaties. Google Ads optimaliseert uw biedingen en targeting om het grootste aantal nieuwe gebruikers voor uw app te verkrijgen. Het bod dat u instelt, moet het gemiddelde bedrag zijn dat u wilt uitgeven telkens als iemand uw app installeert. Als geavanceerde optie in het nieuwe, verbeterde Google Ads kunt u gebruikers targeten waarvoor de kans groot is dat ze uw app willen installeren en een specifieke actie willen uitvoeren. Voor deze optie doet u nog altijd een bod voor installaties.

Richten op het genereren van in-app-acties. Als het uw doel is om meer waardevolle gebruikers te vinden en u de belangrijkste in-app-actie heeft aangevinkt als een conversiegebeurtenis, gebruikt u deze optie. Google Ads richt zich dan op mensen bij wie de kans het grootst is dat ze specifieke in-app-acties voltooien die u heeft ingesteld en geselecteerd voor deze campagne. Stel de doel-CPA (kosten per acquisitie) in als het gemiddelde bedrag dat u wilt besteden elke keer dat iemand de geselecteerde in-app-actie in uw app uitvoert.

Probeer eerst installaties of in-app-acties te genereren voordat u deze derde, meer geavanceerde optie overweegt.

Richten op het genereren van waarde voor in-app-acties.  Voor campagnes die zijn gericht op waarde voor in-app-acties, richt Google Ads zich op mensen die waarschijnlijk de meeste waarde genereren in de loop van de tijd. Het bod dat u instelt, moet de gemiddelde conversiewaarde zijn (bijvoorbeeld opbrengst) die u zou willen ontvangen voor elke euro die u aan advertenties besteedt. Dit wordt het doelrendement op advertentie-uitgaven (doel-ROAS) genoemd. Als het uw doel is ervoor te zorgen dat gebruikers tijdens de conversieperiode € 0,50 aan in-app-aankopen besteden voor elke € 1 die u aan advertenties uitgeeft, stelt u een doel-ROAS van 50% in.

Meer informatie over hoe u biedingen instelt, vindt u in Over bieden in universele app-campagnes.

Lees de tips over de juiste gebruikers van mobiele apps vinden.