Tietoja Sovellus-kampanjoista

Jokainen sovellustaan mainostava haluaa sovelluksensa yhä useamman maksavan käyttäjän ulottuville. Miten heidät sitten tavoittaa? Sovellus-kampanjoiden ansiosta prosessi on entistä virtaviivaisempi, joten voit helposti mainostaa sovelluksiasi kaikissa Googlen suurimmissa palveluissa, kuten Haussa, Google Playssa, YouTubessa, Google Display ‑verkostossa ja Google Discoverissa. Lisää vain muutama rivi tekstiä, hintatarjous ja sisältöä. Kaikki muu optimoidaan, jotta käyttäjät löytävät sinut.

Tässä artikkelissa kerrotaan perusasiat Sovellus-kampanjoiden toiminnasta.Aloita tutustumalla parhaisiin käytäntöihin, jotka koskevat sovellusten mainostamista Googlessa, ja lukemalla lisätietoja Sovellus-kampanjan luomisesta.

Oletko valmis mainostamaan sovellustasi? Klikkaa tästä, niin voit määrittää oman Sovellus-kampanjasi.

Näin se toimii

Toisin kuin useimmissa Google Ads ‑kampanjoissa, Sovellus-kampanjoissa ei suunnitella yksittäisiä mainoksia. Sen sijaan käytämme teksti-ideoitasi sekä sovelluskaupassa julkaisemaasi sisältöä ja suunnittelemme niiden avulla useita eri muodoissa ja eri verkostoissa näytettäviä mainoksia. Sinun tarvitsee vain lisätä vähän tekstiä, kuvia, aloitushintatarjous ja budjetti sekä kertoa meille mainostesi kielet ja sijainnit. Suosittelemme, että lisäät vähintään yhden vaakasuuntaisen kuvan, yhden pystysuuntaisen videon ja yhden vaakasuuntaisen videon. Voit lisätä myös HTML5-sisältöä tarpeen mukaan. Järjestelmämme testaa puolestasi erilaisia sisältöyhdistelmiä ja näyttää mainokset, jotka ovat useimmin tehokkaimpia. Sinun ei itse tarvitse tehdä mitään.

Jotta jokainen lataus tuottaisi mahdollisimman paljon, Google Ads automatisoi myös kohdistuksen ja hintatarjousten asettamisen. Voit optimoida kampanjasi kohdistuksen siten, että järjestelmä keskittyy etsimään arvokkaita käyttäjiä sinulle tärkeän toiminnan, kuten sovelluksen sisäisten konversioiden, perusteella.

Sovellusmainokset luodaan järjestelmässämme. Google Ads voi muodostaa mainoksesi yhdistelemällä lataamaasi teksti-, kuva-, video- tai HTML5-sisältöä tai sovelluksesi tietoja kyseessä olevasta sovelluskaupasta. Järjestelmä kierrättää mainoksia ja muokkaa hintatarjouksia automaattisesti, jotta sovelluksesi saa mahdollisimman paljon latauksia optimoinnin kohteen huomioiden. Optimoinnin kohteena voivat olla esimerkiksi asennukset, sovelluskonversiot tai tavoiteltu mainostuotto (tROAS). Jos esimerkiksi tietty tekstirivi toimii muita tehokkaammin, järjestelmä oppii näyttämään kyseistä tekstiä muita useammin. Lisätietoja Sovellus-kampanjoiden mainoksista

Missä mainokset voivat näkyä?

Mainoksiasi voidaan näyttää kaikissa Googlen palveluissa. Näitä ovat esimerkiksi Google Haku, Google Play, YouTube, Google Display ‑verkosto, AdMob, Google Discover, Googlen hakukumppanit ja monet muut julkaisijat, jotka hostaavat sovellusmainoksia. Seuraavassa on joitakin paikkoja, joissa mainoksiasi voidaan näyttää:

Google‑hakuverkosto

Google yhdistää mainoksesi hakutermeihin, jotka liittyvät olennaisesti sovellukseesi tai sen luokkaan. Google Ads luo avainsanoja useilla eri menetelmillä, kuten käyttämällä Google Playn hakutermejä, joilla käyttäjät ovat löytäneet sovelluksesi.

Google Play

• Google Playn hakutulokset
  • Google Playn aiheeseen liittyvien sovellusten osio: Saatat pitää myös näistä ja Samanlaisia kuin tämä sovellus
  • Google Play ‑etusivu: Sinulle ehdotetut

Google voi näyttää mainoksiasi henkilöille, jotka hakevat sovellukseesi liittyviä termejä ja sovelluksia. Mainoksesi voivat näkyä myös niille, jotka käyvät omaa sovellustasi muistuttavan sovelluksen tietosivulla.

YouTube

• YouTuben osuvat sivut ja sisältö

Google Ads voi näyttää mainoksiasi YouTubessa silloin, kun mainosten klikkaaminen ja sovelluksesi lataaminen on todennäköisintä.

Google Display ‑verkosto

Google Display Network Ad, home screen

• Gmail
  • Muut sovellukset
  • Uutissivustojen, blogien ja muiden internetsivustojen mobiiliversiot

Google Discover

Google Discover Ad

Tämä on tällä hetkellä saatavilla Android-puhelimille, joiden kieliasetukseksi on valittu englanti.

Mainoksiasi voidaan nyt näyttää Google Discoverissa. Tämä tarkoittaa sitä, että voit näyttää visuaalisesti huomiota herättäviä mainoksia käyttäjille näiden kiinnostuksen kohteiden perusteella.

Kampanjan optimointi ja hintatarjousten tekeminen

Sovellus-kampanjoissa on kolme optimointitapaa markkinointitavoitteidesi mukaan:

Asennusten määrän kasvattaminen. Google Ads optimoi hintatarjoukset ja kohdistuksen siten, että saat sovelluksellesi mahdollisimman paljon uusia käyttäjiä. Asettamasi hintatarjous on keskimääräinen summa, jonka haluat maksaa kustakin sovelluksen asennuskerrasta. Uudistuneessa Google Adsissa on lisäasetus mainosten kohdistamiseksi käyttäjille, jotka todennäköisesti asentavat sovelluksesi ja tekevät sen sisällä tietyn valinnan. Määrität myös tätä asetusta varten hintatarjouksen asennuksille.

Sovelluksen sisällä tapahtuvan toiminnan edistäminen. Käytä tätä vaihtoehtoa, jos haluat saada lisää arvokkaita käyttäjiä ja olet määrittänyt konversiotapahtumaksi sovelluksen sisällä tapahtuvan toiminnan. Google Ads keskittyy tällöin käyttäjiin, jotka todennäköisimmin tekevät kampanjaa varten määrittämiäsi sovelluksen sisäisiä valintoja. Aseta CPA-tavoitteeksi (hankintakohtaiseksi hintatavoitteeksi) keskimääräinen summa, jonka haluat maksaa valitsemastasi sovelluksen sisällä tapahtuvasta toiminnasta.

Yritä lisätä asennuksia tai sovelluksen sisäistä toimintaa ennen tämän kolmannen ja edistyneemmän vaihtoehdon käyttämistä.

Huom. Tavoiteltu mainostuotto on tällä hetkellä betavaiheessa Sovellus-kampanjoissa.

Sovelluksen sisäisen toiminnan arvon kasvattaminen.Sovelluksen sisällä tapahtuvan toiminnan arvoon painottuvissa kampanjoissa Google Ads keskittyy käyttäjiin, jotka todennäköisesti tuottavat eniten arvoa ajan mittaan. Määrittämäsi hintatarjouksen tulee olla keskimääräinen konversioarvo (esimerkiksi tuotto), jonka haluat saada jokaisesta mainoksiin kuluttamastasi eurosta. Tätä kutsutaan tavoitelluksi mainostuotoksi. Jos tavoitteesi on varmistaa, että käyttäjät kuluttavat konversionseurantajakson aikana 0,50 $ sovelluksen sisäisiin ostoksiin jokaista mainoksiin kuluttamaasi yhtä dollaria kohden, määritä tavoitelluksi mainostuotoksi 50 %.

Jotta voit käyttää tätä hintatarjousstrategiaa, sinun on asennettava Google Analytics for Firebase ‑SDK sovellukseesi. Konversiotapahtumien, joista teet hintatarjouksia (ja joilla lähetät arvoja), tulee myös tulla Firebase-SDK:sta.

Lisätietoja hintatarjousten asettamisesta saat artikkelista Tietoja Sovellus-kampanjoiden hintatarjouksista.

Näillä vinkeillä tavoitat juuri oikeat mobiilisovelluksen käyttäjät.