Mobiilimainonnan testin valmistautumisopas

Tietoja universaaleista sovelluskampanjoista

Jokainen sovellustaan mainostava haluaa sovelluksensa yhä useamman maksavan käyttäjän ulottuville. Miten heidät sitten tavoittaa? Universaalit sovelluskampanjat tekevät prosessista entistä tehokkaamman, ja voit mainostaa sovelluksiasi Googlen suurimmissa tuotteissa, kuten haussa, Google Playssa, YouTubessa ja Google Display ‑verkostossa. Lisää vain muutama rivi tekstiä, hintatarjous ja sisältöä. Kaikki muu optimoidaan, jotta käyttäjät löytävät sinut.

Tässä artikkelissa kerrotaan perusasiat universaalien sovelluskampanjoiden toiminnasta. Pääset alkuun tutustumalla parhaisiin käytäntöihin, jotka koskevat sovellusten mainostamista Googlessa, ja lukemalla universaalin sovelluskampanjan luomisesta

Oletko valmis mainostamaan sovellustasi? Klikkaa tästä, niin pääset määrittämään universaalin sovelluskampanjasi.

Näin se toimii

Toisin kuin useimmissa Google Ads ‑kampanjoissa, universaaleissa sovelluskampanjoissa ei suunnitella yksittäisiä mainoksia. Sen sijaan käytämme teksti-ideoitasi sekä sovelluskaupassa julkaisemaasi sisältöä ja suunnittelemme niiden avulla useita eri muodoissa ja eri verkostoissa näytettäviä mainoksia. Sinun tarvitsee vain antaa vähän tekstiä, aloitushintatarjous ja budjetti sekä kertoa meille mainostesi kielet ja sijainnit. Järjestelmämme testaa puolestasi erilaisia yhdistelmiä ja valitsee niistä tehokkaimmat.

Jotta jokainen lataus tuottaisi mahdollisimman paljon, Google Ads automatisoi myös kohdistuksen ja hintatarjousten asettamisen. Voit optimoida kampanjasi kohdistuksen siten, että järjestelmä keskittyy etsimään arvokkaita käyttäjiä sinulle tärkeän toiminnan, kuten sovelluksen sisäisten konversioiden, perusteella.

Lisää asennusten tai sovellusten sisäisiä konversioita mainosten optimoinnin avulla

Universaalit sovellusmainokset luodaan järjestelmässä osuvimpien saatavilla olevien mainosjakaumien ja sijoittelujen mukaan. Google Ads voi käyttää mainostesi luomiseen sovelluskaupassa olevia sovellustietoja, teksti-ideoitasi, valinnaisia sovelluskaupassa julkaisemiasi sovelluksen kuvia sekä valinnaista YouTube-videota. Järjestelmä vuorottelee mainoksia ja muokkaa hintatarjouksia automaattisesti, jotta sovelluksesi saa mahdollisimman paljon optimointitavoitteesi täyttäviä latauksia. Jos esimerkiksi tietty tekstirivi toimii muita tehokkaammin, järjestelmä näyttää kyseistä tekstiä muita useammin. Lue lisää universaaleista sovellusmainoksista.

Missä mainokset voivat näkyä?

Mainoksiasi voidaan näyttää kaikilla Googlen sivustoilla. Näitä sivustoja ovat muun muassa Google-haku ja Google Play, hakukumppaniemme sivustot, YouTube, Google Display ‑verkoston sivustot, AdMob sekä monien sovellusmainoksia isännöivien julkaisijoiden sivustot. Seuraavassa on joitain paikkoja, joissa mainoksiasi voidaan näyttää:

Google‑hakuverkosto

Google yhdistää mainoksesi hakutermeihin, jotka liittyvät olennaisesti sovellukseesi tai sen luokkaan. Google Ads luo avainsanoja useilla eri menetelmillä, kuten käyttämällä Google Playn hakutermejä, joilla käyttäjät ovat löytäneet sovelluksesi.

Google Play

• Google Playn hakutulokset
  • Google Playn aiheeseen liittyvien sovellusten osio: Saatat pitää myös näistä ja Samanlaisia kuin tämä sovellus
  • Google Play ‑etusivu: Sinulle ehdotetut

Google voi näyttää mainoksiasi henkilöille, jotka hakevat sovellukseesi liittyviä termejä ja sovelluksia. Mainoksesi voivat näkyä myös niille, jotka käyvät omaa sovellustasi muistuttavan sovelluksen tietosivulla.

YouTube

• YouTuben osuvat sivut ja sisältö

Google Ads voi näyttää mainoksiasi YouTubessa silloin, kun mainosten klikkaaminen ja sovelluksesi lataaminen on todennäköisintä.

Google Display ‑verkosto

• Gmail
  • Muut sovellukset
  • Uutissivustojen, blogien ja muiden internetsivustojen mobiiliversiot

Mainoksiasi voidaan näyttää osuvimmissa paikoissa Google Display ‑verkostossa ja muiden sovellusten sisällä. Google Ads optimoi mainostesi näyttöpaikat siten, että saat mahdollisimman paljon konversioita määrittämälläsi CPI-tavoitteella (asennuskohtaisella hintatavoitteella). Lue lisää automaattisesta kohdistuksesta.

Kampanjan optimointi ja hintatarjousten tekeminen

Universaaleissa sovelluskampanjoissa on kolme optimointitapaa markkinointitavoitteistasi riippuen:

Asennusten määrän kasvattaminen: Google Ads optimoi hintatarjoukset ja kohdistuksen siten, että saat sovelluksellesi mahdollisimman paljon uusia käyttäjiä. Asettamasi hintatarjous on keskimääräinen summa, jonka haluat maksaa kustakin sovelluksen asennuskerrasta. Uudistuneessa Google Adsissa on lisäasetus mainosten kohdistamiseksi käyttäjille, jotka todennäköisesti asentavat sovelluksesi ja tekevät sen sisällä tietyn valinnan. Myös tätä asetusta käytettäessä hintatarjous asetetaan asennuksille.

Sovelluksen sisällä tapahtuvan toiminnan edistäminen: Käytä tätä vaihtoehtoa, jos haluat saada lisää arvokkaita käyttäjiä ja olet määrittänyt konversiotapahtumaksi sovelluksen sisällä tapahtuvan toiminnan. Google Ads keskittyy tällöin käyttäjiin, jotka todennäköisimmin tekevät kampanjaa varten määrittämiäsi sovelluksen sisäisiä valintoja. Aseta CPA-tavoitteeksi (hankintakohtaiseksi hinnaksi) keskimääräinen summa, jonka haluat maksaa valitsemastasi sovelluksen sisällä tapahtuvasta toiminnasta.

Yritä lisätä asennuksia tai sovelluksen sisäistä toimintaa ennen tämän kolmannen ja edistyneemmän vaihtoehdon käyttämistä.

Sovelluksen sisällä tapahtuvan toiminnan arvon kasvattaminen:  Sovelluksen sisällä tapahtuvan toiminnan arvoon painottuvissa kampanjoissa Google Ads keskittyy käyttäjiin, jotka todennäköisesti tuottavat eniten arvoa ajan mittaan. Määrittämäsi hintatarjouksen tulee olla keskimääräinen konversioarvo (esimerkiksi tuotto), jonka haluat saada jokaisesta mainoksiin kuluttamastasi eurosta. Tätä kutsutaan tavoitelluksi mainostuotoksi. Jos tavoitteesi on varmistaa, että käyttäjät kuluttavat konversionseurantajakson aikana 0,50 $ sovelluksen sisäisiin ostoksiin jokaista mainoksiin kuluttamaasi yhtä dollaria kohden, määritä tavoitelluksi mainostuotoksi 50 %.

Jos haluat lisätietoja hintatarjousten asettamisesta, lue universaalien sovelluskampanjoiden hintatarjouksista.

Näillä vinkeillä tavoitat juuri oikeat mobiilisovelluksen käyttäjät.