Link Google Analytics til en Google Ads-managerkonto (MCC)

Hvis du linker Google Analytics-ejendomme til din Google Ads-managerkonto, kan det hjælpe dig med at analysere kundeaktiviteten på dit website efter et annonceklik, der er knyttet til en af dine Google Ads-konti på din managerkonto. Disse oplysninger kan kaste lys over, hvor stor en del af trafikken på dit website eller din omsætning der stammer fra Google Ads, og hjælpe dig med at forbedre dine annoncer og dit website.

Når du føjer en ny Google Ads-konto til din managerkonto, linkes den automatisk til de samme Analytics-ejendomme, så du ikke behøver at linke konti til Analytics enkeltvis.

Fordele

Når du har linket din Google Ads-managerkonto til Google Analytics, kan du gøre følgende:

• Linke alle de Google Ads-konti, som du administrerer, til Analytics på én gang
  • Forenkle administrationen af dine importerede Analytics-mål og -transaktioner, remarketinglister og statistikker for websiteengagement samt eksporterede Google Ads-omkostningsdata på tværs af Google Ads-konti ved at administrere dem via én managerkonto
  • Linke en konto til dine Analytics-ejendomme automatisk, når du føjer den til din managerkonto

Før du begynder

Hvis du vil linke din Google Analytics-konto til Google Ads, skal du have administratoradgang til en Google Ads-managerkonto og "redigeringstilladelse" til en Google Analytics-ejendom.

Disse tilladelser kræves kun ved selve linkningsprocessen. Når du har oprettet linket, kan tilladelserne ændres eller fjernes helt.

Tjek din Google Ads-kontos adgangsniveau

Sådan tjekker du din Google Ads-kontos adgangsniveau:

1. Log ind på din Google Ads-managerkonto.
  2. Klik på menuen Værktøjer  øverst til højre på din konto.
  3. Klik på Kontoadgang under "Konfiguration".
  4. Tjek, at der står "Administrator" i kolonnen "Adgangsniveau".

Hvis du ikke har det rette adgangsniveau, kan du bede administratoren af din Google Ads-managerkonto om at give dig administrativ adgang. Hvis du ikke har administratoradgang til din Google Ads-managerkonto, kan du ikke linke til Google Analytics.

Tjek Google Analytics-tilladelserne

Sådan tjekker du tilladelserne for din Analytics-ejendom:

1. Log ind på din Analytics-konto.
  2. Klik på Administrator.
  3. Vælg den Analytics-konto, der indeholder den ejendom, som du vil linke til en eller flere af dine Google Ads-konti, i kolonnen "Konto".
  4. Vælg den Analytics-ejendom, du vil linke til, i kolonnen "Ejendom", og klik derefter på Brugeradministration.

Hvis du ikke kan se Brugeradministration her, kan du bede administratoren af din Analytics-konto om at give dig tilladelse til at redigere eller linke kontiene for dig.

5. Find tilladelsen "Redigering" for den mailadresse, der er knyttet til din Google Ads-konto, i kolonnen "Ejendomstilladelser".

Vejledning

Link Google Analytics-ejendomme til en Google Ads-managerkonto

1.  Log ind på din Google Ads-managerkonto.
  2. Klik på menuen Værktøjer  øverst til højre på din konto.
  3. Klik på Linkede konti under "Konfiguration".
  4. Under "Google Analytics (UA)" eller "Google Analytics (GA4) og Firebase" skal du klikke på Detaljer. Du får vist en liste over Google Analytics-ejendomme, du har adgang til.
  5. Klik på Link ud for den ejendom, du vil linke til din Google Ads-managerkonto.
  6. (Kun Universal Analytics-ejendomme) Du får nu vist en liste over de visninger, som du kan linke til fra den aktuelle ejendom. Der er to indstillinger: Hvis din Google Ads-konto bruges af en Google Ads-managerkonto, der har linket til denne ejendom, er der også en kolonne, der viser, hvilke visninger der er linket til den pågældende managerkonto.
    • Importér website-metrics: Vælg én visning, der skal importeres metrics for websiteengagement fra. Dette er valgfrit, men vi anbefaler, at du vælger én visning, der skal bruges til visning af metrics for websiteengagement i Google Analytics-rapporteringskolonnerne på alle dine managerstyrede konti.
    • Link: Link lige så mange visninger, som du vil. Dermed bliver klik- og omkostningsdata fra Google Ads tilgængelige i Analytics og Analytics-mål og -transaktioner tilgængelige i Google Ads. Det er altid muligt at vælge en anden visning på individuelle managerstyrede konti.
  7. Klik på Gem.

Du kan gentage denne proces for eventulle andre ejendomme, som du vil linke til.

Bemærk!

Så snart Analytics-data (f.eks. mål) er blevet importeret til Google Ads, er de underlagt servicevilkårene for Google Ads.

Fjern linket fra en Google Ads-managerkonto til Google Analytics-ejendomme

1. Log ind på din Google Ads-managerkonto.
  2.  Klik på menuen Værktøjer  øverst til højre på din konto.
  3. Klik på Linkede konti under "Konfiguration".
  4. Under "Google Analytics (UA)" eller "Google Analytics (GA4) og Firebase" skal du klikke på Detaljer. Du får vist en liste over Google Analytics-ejendomme, du har adgang til.
  5. Klik på Fjern link ud for den ejendom, som du vil fjerne fra din Google Ads-managerkonto.
    • Hvis du har en Universal Analytics-ejendom, kan du også klikke på blyantikonet  for at deaktivere links til visninger eller ændre, hvilken visning der skal bruges til metrics for websiteengagement.

Der sker følgende, når du har fjernet linket til en Analytics-ejendom:

• Sessionsdata for Google Ads (f.eks. klik, eksponeringer, CPC osv.) er stadig tilgængelige i Google Ads-rapporter, men nye sessioner, der skyldes klik på Google Ads-konti, efter at du har fjernet ejendommen, vises som "(ikke angivet)" i rapporter.
  • Remarketinglister, der er baseret på linket, bliver lukket.
  • Mål eller transaktioner bliver ikke længere importeret fra Analytics til Google Ads.