Link Google Analytics og en Google Ads-managerkonto (MCC-konto)

Hvis du linker Google Analytics-ejendomme til din Google Ads-managerkonto, kan det hjælpe dig med at analysere kundeaktiviteten på dit website efter et annonceklik, der er knyttet til en af dine Google Ads-konti på din managerkonto. Disse oplysninger kan kaste lys over, hvor stor en del af trafikken på dit website eller din omsætning der stammer fra Google Ads, og hjælpe dig med at forbedre dine annoncer og dit website.

Når du føjer en ny Google Ads-konto til din managerkonto, linkes den automatisk til de samme Analytics-ejendomme, så du ikke behøver at linke konti til Analytics enkeltvis.

Hvorfor linke en Google Ads-managerkonto (MCC-konto) til Google Analytics?

Når du har linket din Google Ads-managerkonto til Google Analytics, kan du gøre følgende:

• Link alle de Google Ads-konti, som du administrerer, til Analytics på én gang
  • Forenkle administrationen af dine importerede Analytics-mål og -transaktioner, remarketinglister og statistikker for websiteengagement samt eksporterede Google Ads-omkostningsdata på tværs af Google Ads-konti ved at administrere dem via én managerkonto
  • Link automatisk en konto til dine Analytics-ejendomme, når du føjer den til din managerkonto

Før du begynder, skal du sikre dig, at du bruger en Google-konto, der har redigeringstilladelse til Analytics-ejendommen og administrativ adgang til den Google Ads-managerkonto, som du vil linke.

Bemærk! Disse tilladelser kræves kun ved selve linkningsprocessen. Når du har oprettet linket, kan tilladelserne ændres eller fjernes helt.

Tjek din Google Ads-kontos adgangsniveau

Sådan tjekker du din Google Ads-kontos adgangsniveau:

1. Log ind på din Google Ads-managerkonto.
  2. Klik på menuen Værktøjer , og klik på Kontoadgang under "Konfiguration".
  3. Tjek, at der står "Administrator" i kolonnen "Adgangsniveau".

Hvis du ikke har det rette adgangsniveau, kan du bede administratoren af ​​din Google Ads-managerkonto om at give dig administrativ adgang. Hvis du ikke har administrativ adgang til din Google Ads-managerkonto, kan du ikke linke til Google Analytics.

Kontrollér Google Analytics-tilladelser

Sådan kontrollerer du tilladelserne for din Analytics-ejendom:

1. Log ind på din Analytics-konto.
  2. Klik på fanen Administrator øverst på siden.
    screenshot of admin user interface navigation
  3. Vælg den Analytics-konto, der indeholder den ejendom, som du vil linke til en eller flere af dine Google Ads-konti, i kolonnen "Konto".
  4. Vælg den Analytics-ejendom, du vil linke til, i kolonnen "Ejendom", og klik derefter på Brugeradministration.

Hvis du ikke ser Brugeradministration her, kan du bede administratoren af din Analytics-konto om at give dig redigeringstilladelse eller linke kontiene for dig.

5. Find tilladelsen "Redigering" for den mailadresse, der er knyttet til din Google Ads-konto, i kolonnen "Ejendomstilladelser".

Sådan linker du din Google Ads-managerkonto til Google Analytics

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på menuen Værktøjer og på Linkede konti under "Konfiguration".
  3. Klik på Detaljer under "Google Analytics".
  4. Du får vist en liste over Google Analytics-ejendomme, som du har adgang til. Klik på Opret link ud for den ejendom, som du vil linke til din Google Ads-managerkonto.
  5. Du får nu vist en liste over de visninger, som du kan linke til fra den aktuelle ejendom. Der er to indstillinger:
    • Importér website-metrics: Vælg én visning, der skal importeres metrics for websiteengagement fra. Dette er valgfrit, men vi anbefaler, at du vælger én visning, der skal bruges til visning af metrics for websiteengagement i Google Analytics-rapporteringskolonnerne på alle dine administrerede konti.
    • Link: Link lige så mange visninger, som du vil. Dermed bliver klik- og omkostningsdata fra Google Ads tilgængelige i Analytics og Analytics-mål og -transaktioner tilgængelige i Google Ads. Det er altid muligt at vælge en anden visning på individuelle administrerede konti.
    Hvis din Google Ads-konto bruges af en Google Ads-managerkonto, der er linket til den aktuelle ejendom, kan du også se en kolonne, der viser, hvilke visninger der er linket til den pågældende managerkonto.
  6. Klik på Gem.

Du kan gentage denne proces for eventulle andre ejendomme, som du vil linke til.

Bemærk!

Så snart Analytics-data (f.eks. mål) er blevet importeret til Google Ads, er de underlagt servicevilkårene for Google Ads.

Rediger eller fjern linkede Analytics-ejendomme

Når du har oprettet et link til en Analytics-ejendom, kan du tilføje eller fjerne visninger, redigere indstillinger eller fjerne linket til ejendommen helt.

1. Log ind på din Google Ads-managerkonto.
  2. Klik på menuen Værktøjer og på Linkede konti under "Konfiguration".
  3. Klik på Se nærmere oplysninger under "Google Analytics".
  4. Du får vist en liste over Google Analytics-ejendomme, som du har adgang til. Klik på Rediger ud for den ejendom, som du vil redigere eller fjerne linket til.
    • Hvis du vil redigere: Deaktiver links til de visninger, som du vil fjerne linket til, eller vælg en anden visning, der skal bruges til metrics for websiteengagement.
    • Hvis du vil fjerne linket: Klik på Fjern link.
  5. Klik på Gem.

Hvis du fjerner linket til en tidligere linket ejendom, kan du ikke længere se data fra Google Ads (f.eks. klik, eksponeringer og CPC) i Analytics-rapporter. Sessionsdata frem til det tidspunkt, hvor linket til kontoen fjernes, er stadig tilgængelige. Alle nye sessioner, der opstår som følge af klik på disse linkede Google Ads-konti, efter at du har fjernet linket, vises i Analytics-rapporter som "(not set)". Eventuelle remarketinglister, der er baseret på linket, deaktiveres også, og det samme gælder eventuelle mål eller transaktioner, som du importerer i Google Ads fra Analytics.