Menestyminen Smart Biddingin avulla

Virallinen opas hintatarjousten automatisointiin ja optimointiin

Google Adsin automaattisten hintatarjousten avulla voit tehdä entistä parempia ja perustellumpia hintatarjouksia sekä säästää samalla aikaa. Tässä oppaassa kerrotaan, miksi Smart Bidding ‐strategiaa kannattaa käyttää ja kuinka voit saavuttaa parempia tuloksia Hakukampanjoissa.

Clock icon

1. Paranna tuloksia Google Adsin Auction-time-hintatarjousten avulla

• Tee Smart Biddingin avulla hintatarjous käyttäjän huutokaupan aikaisen tilanteen perusteella.

Miksi: Huutokauppakohtaisesti räätälöidyt dynaamiset hintatarjoukset johtavat usein parempiin tuloksiin.

• Lue, miten Auction-time-hintatarjousteknologia toimii.

Miksi: Google Adsin hintatarjousalgoritmit arvioivat miljardeja huutokaupan aikaisten kontekstisignaalien yhdistelmiä hintatarjousten asettamiseksi. Yli 80 % Google-mainostajista käyttää automaattisia hintatarjouksia.1

• Säästä aikaa automatisoimalla hintatarjoukset.

Miksi: Automaattiset hintatarjoukset vähentävät hintatarjousten tekoon käyttämääsi aikaa merkittävästi, jolloin voit keskittyä tilisi muiden osa-alueiden, kuten mittauksen ja mainosaineiston, optimointiin.

Tapaustutkimus

Kun Savings.com siirtyi käyttämään Tavoiteltu mainostuotto ‑strategiaa, sen bruttovoitto kasvoi 30 % tavoitellulla mainostuotolla. Samalla kampanjan hoitajilta säästyi aikaa, koska heidän ei enää tarvinnut seurata useita Google Adsin hintatarjouksen muokkauksia.

Lue lisää Auction-time-hintatarjousten eduista.

Settings icon

2. Luo tilille toimiva rakenne, asetukset ja mittauskäytännöt

• Käytä tavoitteita kampanjoiden lähtökohtana.

Miksi: Automaattiset hintatarjoukset perustuvat tavoitteisiin, joten yksittäisessä kampanjassa tulee yleensä käyttää samaa tavoitetyyppiä.

• Yksinkertaista tilisi rakennetta.

Miksi: Yksityiskohtaisia kampanjarakenteita ei tarvita, koska automaattiset hintatarjoukset toimivat kaikkien tilirakenteiden kanssa.

• Automatisoi hintatarjoukset tarkan konversio- ja konversioarvodatan perusteella.

Miksi: Konversioiden mittaaminen ja laadukkaampi konversio- ja konversioarvodata tarkoittavat perustellumpia automaattisia hintatarjouksia.

• Käytä Smart Biddingiä yhdessä laajan vastaavuuden avainsanojen ja responsiivisten hakumainosten kanssa.

Miksi: Voit tavoittaa oikealla viestillä mahdollisimman monta potentiaalista asiakasta ja asettaa sopivan hintatarjouksen kullekin hakulausekkeelle. Mainostajat, jotka käyttävät kampanjoissaan responsiivisia hakumainoksia, laajaa vastaavuutta ja Smart Biddingiä, saavat keskimäärin 20 % enemmän konversioita samalla toimintakohtaisella hinnalla.2

Tapaustutkimus

Tails.com logo

Yhdistyneessä kuningaskunnassa toimiva tails.com otti käyttöön laajan vastaavuuden, Smart Biddingin ja responsiiviset hakumainokset. Niiden ansiosta yrityksen yleisluontoiset hakukampanjat tuottivat Saksassa 182 % enemmän rekisteröitymisiä ja 258 % enemmän klikkauksia.

Katso koko tarina:

Lue lisää toimivan tilin luomisesta.

Gears icon

3.  Valitse oikea hintatarjousstrategia

• Valitse tärkeimpään liiketoimintatavoitteeseesi sopiva strategia.

Miksi: Automaattinen strategia hoitaa tiliäsi keskittyen ensisijaisesti tähän tavoitteeseen.

Liiketoimintatavoite

Hinnoittelutapa

Kasvata myyntiä, tuottoa tai myyntivalmiiden liidien määrää

Konversioarvon maksimointi valinnaisella ROAS-tavoitteella

Tapahtumien tai liidien määrän lisääminen

Konversiomäärän maksimointi valinnaisella CPA-tavoitteella

Sivuston kävijämäärän lisääminen Maksimoi klikkaukset
Tunnettuuden lisääminen tai vakiinnuttaminen Impressio-osuustavoite

• Optimoi sijoitetun pääoman tuottoprosentti (ROI) Konversioarvon maksimointi ‐strategialla tai asettamalla ROAS-tavoite (tavoiteltu mainostuotto).

Miksi: Kaikki konversiot eivät ole yhtä arvokkaita, vaan tietyistä konversioista voi olla enemmän hyötyä kuin toisista. Mittaamalla konversioarvoja ja tekemällä sitten hintatarjouksia niiden perusteella voit löytää lisää arvokkaita asiakkaita. Mainostajat, jotka siirtyvät CPA-tavoitteen hintatarjousstrategiasta ROAS-tavoitteeseen, voivat saada keskimäärin 14 % enemmän konversioarvoa samalla mainostuotolla.3

Tapaustutkimus

1StopLighting logo

1STOPlighting vaihtoi kaikkien Shopping-kampanjoidensa hintatarjousstrategiaksi tavoitellun mainostuoton. Sen tuotto nousi 214 %.

• Käytä tarvittaessa kausivaihtelun muokkauksia Smart Biddingin kanssa.

Miksi: Kausivaihtelun muokkauksia kannattaa käyttää tilanteissa, joissa arvioit konversioprosenttien muuttuvan tilapäisesti lyhyeksi ajaksi.

Lue lisää oikean strategian valitsemisesta.

Illustration of a laptop with charts on the screen

4. Hintatarjousstrategioiden testaaminen

• Käytä yksinkertaisia hintatarjoustestejä ja vaihda vain yksi muuttuja kerralla.

Miksi: Muiden uusien elementtien lisääminen Smart Biddingin testaamisen aikana voi hämärtää testituloksia.

Aloita näin: Testaa automaattisten hintatarjousten toimivuutta Google Adsin kokeilujen avulla.

• Valitse suurin kampanja, jolla uskallat tehdä kokeiluja.

Miksi: Mitä enemmän dataa, sitä luotettavampia testit ovat ja sitä nopeammin saat tuloksia.

• Aloita tavoitteilla, jotka noudattelevat aiempia hankintakohtaisia hintoja tai mainostuottoja.

Miksi: Liian aggressiiviset tavoitteet voivat vaikuttaa määriin ja hämärtää vertailua aiempien keskiarvojen kanssa.

Lue lisää automaattisten hintatarjousstrategioiden testaamisesta.

Magnifying glass with a line graph

5. Arvioi automaattisen hintatarjousstrategian tuloksia

Miksi: Voit katsoa, miten tavoitemittarisi ovat kehittyneet Smart Biddingin avulla. Lisäksi voit nähdä, miten hyvin olet keskimäärin saavuttanut tavoitteesi.

• Tutustu Smart Biddingin tärkeimpiin signaaleihin.

Miksi: Selvitä tärkeimpien signaalien avulla, mitkä signaalit ovat tehokkaimpia Smart Biddingin tulosten kannalta. Näistä tiedoista voi olla laajemminkin hyötyä markkinoinnissa.

• Optimoi tavoitteesi.

Miksi: Tavoitteiden muokkaaminen auttaa sinua saavuttamaan tulostavoitteesi, ja toistuvat tai suuret tavoitteen muutokset eivät vaikuta negatiivisesti hintatarjousstrategian tuloksiin.

• Tutustu konversiostrategiaraportin konversioviiveisiin.

Miksi: Kun asiakas on klikannut mainostasi, saattaa kestää jonkin aikaa, ennen kuin hän konvertoituu. Tätä kutsutaan konversioviiveeksi. Jotta voit arvioida tuloksia luotettavasti, sinun on tiedettävä, kuinka pitkä tyypillinen viive on. Jos aloitat tulosten arvioimisen, ennen kuin kaikki konversiot on raportoitu, tulokset voivat näyttää todellista huonommilta.

Example bid strategy report

Lue lisää automaattisten hintatarjousstrategioiden arvioimisesta.

1. Googlen sisäinen maailmanlaajuinen data, 16.3.–12.4.2021
2. Googlen sisäinen data, 1.–7.4.2021
3. Googlen sisäinen data, maaliskuu 2021

Tilaa parhaiden käytäntöjen uutiskirje, niin saat hyödyllisiä Google Ads ‑vinkkejä ja tietoja tuotepäivityksistä suoraan sähköpostiisi.