Google Play en Google Ads koppelen

Als u uw Google Ads-account aan uw Google Play-ontwikkelaarsaccount koppelt, kunt u advertenties weergeven aan uw app-gebruikers zonder dat u een remarketingtag hoeft in te stellen. Voor apps die gebruikmaken van in-app-facturering, kunt u ook 'Conversies bijhouden' instellen om automatisch bij te houden wanneer iemand die op een van uw advertenties heeft geklikt, een aankoop doet in uw Android-app. U hoeft dan geen conversietrackingcode toe te voegen aan uw app.

In dit artikel leest u hoe u Google Play-ontwikkelaarsaccounts kunt koppelen vanuit uw Google Ads-account. Ook leggen we uit hoe u koppelingsverzoeken en gekoppelde accounts beheert in uw Google Ads-account. Lees het artikel Google Play- en Google Ads-accounts koppelen voor achtergrondinformatie over hoe koppelen werkt.

Voordat u begint

Instructies

Hieronder vindt u informatie over hoe u de volgende acties uitvoert:

• Koppelingsverzoeken sturen naar Google Play-ontwikkelaarsaccounts
  • Koppelingsverzoeken van Google Play-ontwikkelaarsaccounts goedkeuren
  • Koppelingsverzoeken opnieuw sturen of annuleren
  • Google Ads en Google Play-ontwikkelaarsaccounts ontkoppelen
  • Koppelingsstatussen bijhouden

Een koppelingsverzoek sturen

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het gereedschapsicoon rechtsboven in uw account.
  3. Klik onder 'Instellen' op Gekoppelde accounts.
  4. Klik onder 'Google Play' op Details.
  5. Als u nog geen accounts heeft gekoppeld, klikt u op Koppelen. Als u al gekoppelde accounts heeft, klikt u op de plusknop om een nieuw koppelingsverzoek te maken.
  6. Geef het e-mailadres op van de eigenaar van het Google Play-ontwikkelaarsaccount dat u wilt koppelen.
  7. Klik op Verzenden.

Koppelingsverzoeken van Google Play-ontwikkelaarsaccounts goedkeuren

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het gereedschapsicoon rechtsboven in uw account.
  3. Klik onder 'Instellen' op Gekoppelde accounts.
  4. Klik onder 'Google Play' op Details.
  5. Zoek het account waarvoor u het koppelingsverzoek wilt goedkeuren.
  6. Klik op Goedkeuren of Weigeren. Als u een verzoek weigert en vervolgens van gedachten verandert, moet u of de eigenaar van het Google Play-ontwikkelaarsaccount een nieuw koppelingsverzoek sturen.

Koppelingsverzoeken annuleren

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het gereedschapsicoon rechtsboven in uw account.
  3. Klik onder 'Instellen' op Gekoppelde accounts.
  4. Klik onder 'Google Play' op Details.
  5. Zoek het account waarvoor u het koppelingsverzoek wilt annuleren.
  6. Klik op Annuleren.

Koppeling van het type 'Toegang tot gegevens en account'

De koppeling van het type 'Toegang tot gegevens en account' wordt binnenkort beëindigd met de lancering van de nieuwe Play Console. Bestaande koppelingen voor gegevens en accounttoegang blijven normaal functioneren in de klassieke versie van Play Console, zolang deze beschikbaar zijn. Ze werken dan hetzelfde als 'Alleen gegevens'-koppelingen.

Google Ads-account ontkoppelen van Google Play-ontwikkelaarsaccounts

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het gereedschapsicoon rechtsboven in uw account.
  3. Klik onder 'Instellen' op Gekoppelde accounts.
  4. Klik onder 'Google Play' op Details.
  5. Zoek het account waarvoor u de koppeling wilt verwijderen en klik op Koppeling verwijderen.

Koppelingsstatussen bijhouden

Hieronder vindt u de statussen die u mogelijk in de kolom 'Status' ziet op de pagina 'Gekoppelde accounts' voor Google Play.

• Vereist uw goedkeuring: De eigenaar van dit Google Play-ontwikkelaarsaccount heeft een verzoek ingediend om zijn account aan uw Google Ads-account te koppelen. U kunt het verzoek goedkeuren of weigeren.
  • Wachten op goedkeuring van Google Play: Uw verzoek is afgeleverd bij het Google Play-ontwikkelaarsaccount. Deze status wordt geüpdatet wanneer de accounteigenaar uw koppelingsverzoek goedkeurt of weigert.
  • Gekoppeld: Uw Google Ads-account is aan dit Google Play-ontwikkelaarsaccount gekoppeld en de remarketinglijsten voor de apps in het account zijn geactiveerd.
  • Niet gekoppeld: Het Google Ads-account en het Google Play-ontwikkelaarsaccount zijn niet gekoppeld omdat het koppelingsverzoek is geweigerd door de eigenaar van het Google Play-ontwikkelaarsaccount, of omdat de accounts zijn ontkoppeld door de Google Ads-gebruiker of de eigenaar van het Google Play-ontwikkelaarsaccount. Als u de accounts opnieuw wilt koppelen, stuurt u een nieuw koppelingsverzoek naar de eigenaar van het Google Play-account.