Google Play- en Google Ads-accounts linken

Als u uw Google Ads-account aan uw Google Play-ontwikkelaarsaccount linkt, kunt u advertenties weergeven aan uw app-gebruikers zonder dat u een remarketingtag hoeft in te stellen. Voor apps die gebruikmaken van in-app-facturering, kunt u ook conversies bijhouden om automatisch bij te houden wanneer iemand die op een van uw advertenties heeft geklikt, een aankoop doet in uw Android-app. U hoeft dan geen conversietrackingcode toe te voegen aan uw app.

In dit artikel leest u hoe u Google Play-ontwikkelaarsaccounts linkt vanuit uw Google Ads-account. Ook leggen we uit hoe u linkverzoeken en gelinkte accounts beheert in uw Google Ads-account. Lees Over het linken van Google Play- en Google Ads-accounts voor achtergrondinformatie over hoe linken werkt.

Voordat u begint

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Verzoeken om AdWords en Google Play te linken

U kunt in uw AdWords-account verzoeken indienen om te linken met net zoveel Google Play-ontwikkelaarsaccounts als u maar wilt. U kunt deze gelinkte accounts vervolgens beheren vanaf de pagina 'Gekoppelde accounts' in AdWords.

1. Klik op het tandwielpictogram (), selecteer Accountinstellingen en klik vervolgens op Gelinkte accounts.

2. Klik onder 'Google Play' op Details weergeven >>.
  3. Klik op de rode + Account-knop bovenaan de pagina.
  4. Geef het e-mailadres op van de eigenaar van het Google Play-ontwikkelaarsaccount dat u wilt linken.
  5. Desgewenst kunt u in het vak eronder een aanvullend bericht toevoegen.
  6. Klik op Verzoek verzenden.

Google Play-linkverzoeken goedkeuren

Ontwikkelaars in Google Play kunnen ook verzoeken dat hun apps worden gelinkt aan uw AdWords-account. Deze uitnodigingen worden weergegeven in de tabel op de pagina 'Gelinkte accounts' in AdWords.

1. Klik op het tandwielpictogram (), selecteer Accountinstellingen en klik vervolgens op Gelinkte accounts.
  2. Klik op de grijze knop Uitnodiging weergeven.
  3. Lees de tekst van de uitnodiging. De accounthouders krijgen geen beheerderstoegang tot elkaars account door de accounts te linken en zowel u als de houder van het Google Play-account kan de link op elk gewenst moment ongedaan maken.
  4. Klik op Goedkeuren om de link goed te keuren.
  5. Als u de link wilt afwijzen, klikt u op Afwijzen. Als u deze accounts op een later tijdstip wilt linken, moet u een nieuw linkverzoek verzenden.

Linkstatussen bijhouden

Link needs approval Uw goedkeuring is vereist: De eigenaar van dit Google Play-ontwikkelaarsaccount heeft een verzoek ingediend om zijn account aan uw AdWords-account te linken. U kunt dit verzoek accepteren of afwijzen.
Link is awaiting approval In afwachting van goedkeuring van Google Play: Uw verzoek is verzonden naar het Google Play-ontwikkelaarsaccount. Zodra uw linkverzoek is geaccepteerd of afgewezen, wordt de status dienovereenkomstig geüpdatet.
Accounts linked Gelinkt: Uw AdWords-account is gelinkt aan dit Google Play-ontwikkelaarsaccount en de remarketinglijsten voor de apps in het account zijn geactiveerd.
Link has been removed Link verwijderd: De eigenaar van het AdWords-account of van het Google Play-account heeft de link ongedaan gemaakt. Als u deze accounts opnieuw wilt linken, stuurt u een nieuw linkverzoek naar de eigenaar van het Google Play-account.
Link has been removed Afgewezen: Uw linkverzoek is afgewezen door de eigenaar van het Google Play-account.