Demografische targeting toevoegen aan een advertentiegroep

Met demografische targeting in Google Ads kunt u klanten bereiken die zich waarschijnlijk in de demografische groepen bevinden die u kiest. Als uw bedrijf zich bijvoorbeeld richt op een specifieke categorie klanten in een bepaalde groep, kunt u uw advertenties aan klanten laten zien op basis van hun geslacht, leeftijd, ouderlijke status of gezinsinkomen.

In dit artikel laten we u zien hoe u uw advertenties kunt targeten op klanten in bepaalde demografische groepen.

Hoe demografische targeting beïnvloedt wie uw advertenties te zien krijgt

Wanneer u demografische targeting gebruikt, geven we uw advertenties weer op basis van demografische gegevens die we schatten of verkrijgen van website-uitgevers of Google-profielen. Als u uw targeting beperkt tot bepaalde demografische groepen, bereiken uw advertenties een beperktere doelgroep. Meer informatie over hoe Google demografische gegevens bepaalt.

Voordat u begint

U kunt demografische targeting toevoegen aan uw advertentiegroepen in videocampagnes of campagnes in het zoeknetwerk en het Display Netwerk van Google Ads. Meer informatie over hoe demografische targeting werkt leest u in het artikel Demografische targeting.

Gedetailleerde demografische groepen (zoals woningbezit en opleiding) zijn beschikbaar als doelgroepen. Meer informatie over hoe u doelgroeptargeting toevoegt aan een advertentiegroep of campagne.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Specifieke demografische groepen targeten

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op de naam van de campagne waaraan u demografische targeting wilt toevoegen. U kunt demografische categorieën toevoegen aan videocampagnes en aan campagnes in het zoeknetwerk en het Display Netwerk.
  4. Klik op de naam van de advertentiegroep waaraan u demografische targeting wilt toevoegen.
  5. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Demografie.
  6. Klik bovenaan de pagina op de demografie die u wilt targeten:
    • Geslacht
    • Leeftijd
    • Ouderlijke status (alleen voor display- en videocampagnes)
    • Gezinsinkomen (momenteel alleen beschikbaar in Australië, Brazilië, Hongkong, India, Indonesië, Japan, Mexico, Nieuw-Zeeland, Singapore, Thailand, Verenigde Staten en Zuid-Korea)
  7. Vink het selectievakje aan naast de demografische groepen die u wilt targeten.
  8. Klik op het dropdownmenu Bewerken in de blauwe balk bovenaan de tabel en selecteer vervolgens Inschakelen. Als u demografische groepen wilt uitsluiten, selecteert u Uitsluiten van advertentiegroep.

Een bod instellen voor een specifieke demografische groep

Door een specifiek bod in te stellen voor een demografische groep, vergroot u de kans dat uw advertenties worden weergegeven aan gebruikers die eerder geneigd zijn uw producten te kopen en behaalt u mogelijk een hoger rendement op uw investering (ROI). Stel een aangepast bod in voor een display-campagne of bewerk de bodaanpassing voor een campagne in het zoeknetwerk.