Om Google Ads-kampanjtyper

Det första du behöver göra när du vill annonsera med Google Ads är att skapa en kampanj. Vilken kampanjtyp du bör välja beror på vilka mål du har med annonseringen. Om du till exempel vill visa annonser på Google.se för att få fler besökare till din webbplats bör du välja en kampanj i söknätverket.

Annonsnätverken har olika kampanjtyper som passar olika mål. I den här artikeln går vi igenom några av dem.

Så fungerar olika kampanjtyper

När du börjar skapa en kampanj blir du ombedd att välja kampanjmål och en kampanjtyp.

Du kan välja ett mål för kampanjen baserat på vad du vill att dina kunder ska göra. Du kan också välja en kampanjtyp, som Söknätverket, Display-nätverket, Shopping eller Video. Då får du rekommendationer om funktioner och inställningar som kan hjälpa dig att nå detta mål. Tänk på att du har tillgång till alla kampanjinställningar och funktioner oavsett vilket mål du väljer, och du kan alltid ändra ditt mål eller välja att inte använda något alls.

Målen inbegriper

• försäljning
  • potentiella kunder
  • trafik till webbplatsen
  • övervägande av produkt och varumärke
  • varumärkesmedvetenhet och räckvidd
  • appkampanj.

Vilken kampanjtyp du väljer avgör var kunderna kan se dina annonser. Du kan välja mer specifikt genom att använda inriktning. Läs mer om hur du inriktar dina annonser.

Kampanjtyperna inbegriper

Vi har gjort vissa förändringar av kampanjtyperna i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du till exempel vill skapa en kampanj i söknätverket med inriktning på Display-nätverket (motsvarar den tidigare kampanjtypen Söknätverket med Display-tillval) kan du välja Söknätverk som kampanjtyp och sedan välja till Display-nätverket i nätverksinställningarna. Läs mer om kampanjer i söknätverket i den nya Google Ads-upplevelsen.

Kampanjtyperna är centrerade kring Googles annonsnätverk: Googles söknätverk, Googles Display-nätverk och YouTube-nätverket.

Dessa nätverk består av alla de platser där dina annonser kan visas, som Googles webbplatser, webbplatser som visar relevanta Google-annonser och andra placeringar, som mobilappar.