Om Google Ads-kampanjtyper

Det första du behöver göra när du vill annonsera med Google Ads är att skapa en kampanj. Vilken kampanjtyp du bör välja beror på vilka mål du har med annonseringen. Om du till exempel vill visa annonser på Google.se för att få fler besökare till din webbplats bör du välja en kampanj i söknätverket.

Annonsnätverken har olika kampanjtyper som passar olika mål. I den här artikeln går vi igenom några av dem.

Så fungerar olika kampanjtyper

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

När du skapa en kampanj blir du ombedd att välja kampanjtyp och kampanjundertyp.

Vilken kampanjtyp du väljer avgör var kunderna kan se dina annonser. Du kan välja mer specifikt genom att använda inriktning. Läs mer om hur du inriktar dina annonser.

Kampanjtyperna innefattar:

Kampanjundertypen avgör vilka inställningar och alternativ du kan välja bland, till exempel vilka typer av annonser du kan skapa. Med dessa alternativ kan du skräddarsy kampanjen efter dina verksamhetsmål och fokusera på de funktioner som är viktigast för dig.

Kampanjundertyperna innefattar:

• Standard
  • Alla funktioner
  • Marknadsföringsmål

Kampanjtyperna är centrerade kring Googles annonsnätverk: Googles Söknätverk, Googles Display-nätverk och YouTube-nätverket.

Dessa nätverk består av alla de platser där dina annonser kan visas, som Googles webbplatser, webbplatser som visar relevanta Google-annonser och andra placeringar, som mobilappar.

Välj en nätverksinställning genom att välja en kampanjtyp för din kampanj.