Välja rätt kampanjtyp

Annonsering med Google Ads börjar med ett du skapar ett mål och en kampanj.

Du ska välja en kampanjtyp utifrån dina marknadsföringsmål, din varumärkesstrategi och hur mycket tid du kan lägga på arbetet.

I den här artikeln beskriver vi hur du väljer rätt kampanjtyp för dina annonseringsbehov.

Sökkampanjer: Textannonser vid sökresultat

Sökkampanjer är textannonser som visas vid sökresultaten. Du kan nå människor när de söker på Google efter de produkter och tjänster du erbjuder.

Den här kampanjtypen passar utmärkt för att generera försäljning, potentiella kunder eller trafik till din webbplats, eftersom du kan visa dina annonser för personer som aktivt söker efter dina produkter och tjänster.

Varför ska du välja sökkampanjer?

• Försäljning och potentiella kunder:
    • Öka onlineförsäljningen och antalet registreringar.
    • Överväg att fokusera på potentiella kunder om du har en längre försäljningscykel.
  • Enkla att ställa in:
    • Skriv textannonser och välj sökord.
    • Du behöver inga särskilda filer eller annonstillgångar.
    • Prova Smarta kampanjer för ännu enklare inställningar.
  • Mycket specifik inriktning: Nå personer som aktivt söker efter det du erbjuder.

SKAPA SÖKKAMPANJ

Displaykampanjer: Bildannonser på webbplatser

Med displaykampanjer kan du nå en relevant målgrupp med visuellt intressanta annonser som visas på miljontals webbplatser, appar och egendomar som ägs av Google (till exempel YouTube) så att du kan nå dina marknadsföringsmål. Displaykampanjer är ett utmärkt sätt att utöka räckvidden och behålla intresset hos en målgrupp utöver enbart Google Sök.

Du kan också skapa en displaykampanj som använder dina datasegment för att visa annonser för personer som har redan besökt din webbplats eller använt din app.

Varför ska du välja displaykampanjer?

• Försäljning och potentiella kunder: Använd visuellt engagerande uppmaningar för att generera försäljningar och registreringar.
  • Medvetenhet och övervägande: Skapa minnesvärda annonser som gör människor medvetna om ditt varumärke eller intresserade av dina produkter.
  • Räckvidd: Inrikta dig på personer bortom sökresultaten när de surfar på webbplatser och i appar.
  • Dina datasegment: Visa annonser för personer som redan har tittat på dina annonser eller besökt din webbplats.

Typer av displaykampanjer

Tips

Du kan använda ett bildredigeringsverktyg för att skapa kvadratiska och liggande versioner av din displayannons i rätt mått och filstorlek.

SKAPA DISPLAYKAMPANJ

Videokampanjer: Videoannonser på YouTube

Med videokampanjer kan du visa videoannonser på YouTube och på andra webbplatser.

Vissa typer av videokampanjer kan hjälpa dig att öka den allmänna medvetenheten om ditt varumärke. Andra är utformade för att generera fler konverteringar eller få människor att handla på din webbplats.

Varför ska du välja videokampanjer?

• Medvetenhet och övervägande: Skapa videoannonser som gör människor medvetna om ditt varumärke eller intresserade av att köpa dina produkter.
  • Försäljning och potentiella kunder: Använd kampanjundertypen Få fler konverteringar för att skapa åtgärdsbaserade videoannonser.
  • Utöka räckvidden: Inrikta dig på personer bortom sökresultaten när de befinner sig på YouTube.
  • Dina datasegment: Visa annonser för personer som redan har tittat på dina annonser eller besökt din webbplats.

Typer av videokampanjer

Välj mellan sex typer av videokampanjer.

• Få fler konverteringar: Öka försäljningen och antalet potentiella kunder med åtgärdsbaserade annonser och inriktning (kallas även videoåtgärdskampanjer).
  • Anpassade videokampanjer: Anpassa inställningarna med olika annonstyper.
  • Videoräckviddskampanjer: Få största möjliga räckvidd för din budget, antingen genom att nå fler unika användare (med bumperannonser, överhoppningsbara in stream-annonser eller en valfri kombination av de två formaten) eller genom att nå användare med hela ditt budskap (med hjälp av inte överhoppningsbara in stream-annonser).
  • Outstream: Visa mobilspecifika videoannonser på webbplatser och i appar utanför YouTube och spela upp dem i innehållet på sidan eller i appen.
  • Påverka övervägandet: Få människor att överväga din produkt med hjälp av överhoppningsbara in stream- eller videoflödesannonser.
  • Annonssekvens: Berätta en historia med en serie videoannonser i en sekvens.

Tips

Först måste du skapa din videoannons och ladda upp den på YouTube.

SKAPA VIDEOKAMPANJ

Shopping-kampanjer: Produktannonser på Google

Shopping-kampanjer är produktannonser som är perfekta om du är återförsäljare och vill sälja ditt produktsortiment. Shopping-annonser visas i sökresultat och på Google Shopping-fliken.

Butiksägare kan även använda annonser för lokala butikslager för att marknadsföra produkter som säljs på deras fysiska platser.

Varför ska du välja Shopping-kampanjer?

• Marknadsföring i detaljhandeln: Använd visuellt engagerande produktannonser för att marknadsföra dina produkter.
  • Försäljning och potentiella kunder: Få människor att handla i din onlinebutik eller registrera sig för mer information.
  • Öka antalet besök i din fysiska butik i närheten: Sälj produkter från ditt lokala butikssortiment till kunder i närheten.

Tips

Innan du kan skapa en Shopping-kampanj måste du ha ett Merchant Center-konto där du kan ladda upp ditt produktlager.

SKAPA SHOPPING-KAMPANJ

Appkampanj: Marknadsför din app i många olika kanaler

Med appkampanjer kan du hitta nya appanvändare och öka försäljningen i din app.

Med den här kampanjtypen används information från din app för att automatiskt optimera annonser på Sök, Play, YouTube, Förslag och mer än tre miljoner webbplatser och appar.

Varför ska du välja appkampanjer?

• Marknadsföring av appar: Öka engagemanget och antalet installationer av och registreringar för din app på mobila enheter.
  • Marknadsföring i flera kanaler: Visa din app på Sök, Display, Play och YouTube med en enda kampanj.
  • Enkla att ställa in och hantera: Automatisera inriktning, budgivning och annonsskapande för bästa möjliga resultat.

Typer av appkampanjer

Om ditt konto är kvalificerat kan du se tre kampanjundertyper:

SKAPA APPKAMPANJ

Lokala kampanjer: Marknadsför platser i flera olika kanaler

Med lokala kampanjer kan du uppmuntra människor att besöka dina fysiska butiker och lokaler.

Annonserna optimeras automatiskt för att visas på Sök, Display, Google Maps och YouTube.

Varför ska du välja lokala kampanjer?

• Ökad butiksförsäljning: Använd onlineannonser för att marknadsföra dina produkter och få människor att besöka dina fysiska butiker.
  • Marknadsföring av erbjudanden och evenemang: Annonsera om butiksevenemang och lokala erbjudanden.
  • Detaljerad platsinformation: Hjälp människor att hitta din företagsadress och dina öppettider.
  • Marknadsföring i flera kanaler: Visa dina annonser i Sök, Display, Maps och YouTube med en enda kampanj.

Tips

För att kunna använda lokala kampanjer måste du ha aktiva adresstillägg eller affiliate-adresstillägg i ditt konto eller ha en företagsprofil som är länkad till Google Ads.

SKAPA LOKAL KAMPANJ

Smarta kampanjer: Automatisera dina kampanjer

Smarta kampanjer är det enklaste sättet att automatisera dina kampanjer och börja visa dina annonser.

Ange din företagsinformation och skapa några annonser. Google hittar den bästa inriktningen för att ge dig bästa möjliga resultat med din tid och din budget.

Varför ska du välja smarta kampanjer?

• Försäljning och potentiella kunder: Öka försäljningen av och antalet registreringar för dina produkter och tjänster.
  • Enkla att ställa in: Ange din företagsinformation och skapa några annonser så skapar Google automatiskt kampanjen åt dig.
  • Avancerad optimering: Google optimerar dina annonser och din inriktning åt dig.

Tips

Om du nyligen har skapat ett nytt Google Ads-konto använder du troligen Google Ads-versionen i smartläge och alla dina kampanjer är smarta kampanjer.

SKAPA SMART KAMPANJ

Relaterad länk