Spesifikasjonene til opplastede bannerannonser

I denne artikkelen finner du informasjon om hvilke størrelser og dimensjoner som er tillatt for annonser du skal laste opp til Google Displaynettverk.

Du kan bruke bannerannonser for å fange folks oppmerksomhet på de to millioner appene og nettstedene i Google Displaynettverk. Med Google Ads kan du opprette bannerannonser på flere måter – responsive bannerannonser og opplastede bannerannonser. Du kan laste opp egendefinerte bannerannonser eller bruke responsive annonser.

Før du begynner

Sjekk først at opplasting av egendefinerte bannerannonser faktisk er det riktige valget for deg. Hvis ikke kan du opprette responsive bannerannonser, som er en type bannerannonser som passer så å si overalt i Displaynettverket. Hvis du laster opp dine egne annonser, kan du likevel vurdere å laste opp elementer for å opprette responsive bannerannonser på plassene der de egendefinerte bannerannonsene dine kanskje ikke passer.

Husk at du kan publisere flere typer annonser, ikke bare bannerannonser, fra den samme Google Ads-kontoen. I noen tilfeller kan du også bruke den samme kampanjen. Finn ut mer om ulike kampanjetyper og tilgjengelige annonseformater.

Merk: Noen annonsestørrelser blir bare vist i bestemte områder.

Spesifikasjoner

Animerte og ikke-animerte bildeannonser

Filtyper

Formater GIF, JPG, PNG
Maks. størrelse 150 kB

Annonsestørrelser

Kvadrat og rektangel
200 × 200 Lite kvadrat
240 × 400 Vertikalt rektangel
250 × 250 Kvadrat
250 × 360 Trippel bredskjerm
300 × 250 Innebygd rektangel
336 × 280 Stort rektangel
580 × 400 Netboard
Skyskraper
120 × 600 Skyskraper
160 × 600 Bred skyskraper
300 × 600 Halvsides annonse
300 × 1050 Stående
Leaderboard
468 × 60 Banner
728 × 90 Leaderboard
930 × 180 Toppbannerannonse
970 × 90 Stort leaderboard
970 × 250 Billboard
980 × 120 Panorama
Mobil
300 × 50 Mobilbanner
320 × 50 Mobilbanner
320 × 100 Stort mobilbanner
*Animerte annonser (GIF) Animasjonslengde og -hastighet:
Lengden på animasjonen kan maksimalt være 30 sekunder
Animasjoner kan kjøres i sløyfe, men må stoppes etter 30 sekunder.
Animerte GIF-filer må ha en bildefrekvens på under fem bilder per sekund.

AMP-HTML-annonser

Du kan bygge annonser med AMP (Accelerated Mobile Pages). AMP-HTML-annonser lastes inn raskere enn vanlige annonser, noe som gjør dem ideelle for mobilenheter.

AMP-HTML-annonser opprettet i Google Web Designer

Dimensjoner/metatagger

Dimensjonene til alle AMP-HTML-annonser må angis med en <meta>-tag i <head>-delen av dokumentet:

<meta name="ad.size" content="width=W,height=H">

De støttede annonsedimensjonene er de samme som for HTML5.

ZIP-pakke med hovedelementet

Du kan laste opp en ZIP-fil som inneholder ett enkelt HTML-dokument («hovedelementet») og opptil 39 medieressurser. Den samlede størrelsen på den komprimerte ZIP-filen bør ikke overstige 150 KiB (153 600 byte).

Regler for hovedelementet Alle AMP-HTML-annonser må overholde reglene for AMP-HTML-annonseformatet. Du kan validere annonsene dine ved hjelp av den offentlig tilgjengelige AMP-validatoren.
Nettadresser Alle nettadresser må samsvare med ressursene i pakken, med følgende tre unntak:
  • AMP-kjørekode og tilpassede elementer
  • Egendefinerte skrifttyper i href-delen av <link rel = "stylesheet">-elementer
  • Innebygde data: nettadresser

Relative baner må være relative til banen for hovedelementet og må gjenspeile strukturen i ZIP-filen. Absolutte baner er ikke tillatt.

Støttede AMP-komponenter
  • amp-accordion
  • amp-animation
  • amp-anim: Bilder må være relative referanser til ressurser i ZIP-pakken
  • amp-carousel
  • amp-fit-text
  • amp-font: CSS-klassenavn kan ikke brukes andre steder i dokumentet. Følgende er for eksempel ikke tillatt:

<amp-font layout="nodisplay” font-family="My Font" timeout="1000" on-load-add-class="amp-font-class1"></amp-font> <div class="amp-font-class1"></div>

• amp-gwd-animation
  • amp-img: Bilder må være relative referanser til ressurser i ZIP-pakken
  • amp-layout
Egendefinerte avslutninger Egendefinerte utganger ved hjelp av <amp-ad-exit> eller <a href> er ikke tillatt. Brukere kan klikke hvor som helst på annonsen din.
Verdier som ikke er tillatt Elementer kan ikke ha noen av de følgende klassenavnene:
  • amp-carousel-slide
  • amp-carousel-button
  • amp-carousel-button-next
  • amp-carousel-button-prev

«AMP» kan ikke brukes som hendelsesmål for en hendelseshandling. Følgende er for eksempel ikke tillatt:

<button on="tap:AMP.navigateTo(url='http://google.com')">

På samme måte er «tap»-hendelser ikke tillatt:

<button on="tap:popup.toggleVisibility()">

HTML5-annonser

Krav til bruk av HTML5-annonser

Du bør kunne få tilgang til HTML5-annonser i Google Ads-kontoen din når kontoen din har generert nok historikk på plattformen vår og oppfylt følgende krav:

• Kontoen har vært åpen i mer enn 90 dager.
  • Kontoen har over 9000 USD i samlet forbruk.
  • Kontoen har overholdt retningslinjene våre over tid.

Du må være oppmerksom på at selv om du oppfyller kravene ovenfor, så garanterer ikke det alltid tilgang til HTML5-annonser.

Hvis HTML5-annonser ikke er tilgjengelige i kontoen din, kan du søke om tilgang via dette skjemaet. Før du sender inn søknaden din, må du forsikre deg om at kontoen din oppfyller kvalifiseringskriteriene nedenfor. Du kommer til å motta et e-postvarsel med en statusoppdatering innen 7 virkedager etter at søknaden ble sendt inn.

• Kontoen har overholdt retningslinjene våre over tid.
  • Kontoen har en god betalingshistorikk.
  • Kontoen har over 1000 USD i samlet forbruk.

For å opprettholde fortsatt tilgang til HTML5-annonser må du sørge for at du ikke bryter retningslinjene våre og at du overholder retningslinjene våre over tid.

I mellomtiden kan du bruke andre alternativer, som for eksempel opplastede AMPHTML-annonser eller responsive bannerannonser.

Sørg for at du følger de riktige spesifikasjonene for bannerannonser.

Hvis du skal opprette en appkampanje, kan du finne ut mer om HTML5-elementer for appkampanjer.

Kontrollér annonsene dine med Valideringsverktøy for HTML5 for Google Ads.

Alle HTML5-annonser

Filtyper

Formater: ZIP-fil med HTML-filer og eventuelt filer i formatene CSS, JS, GIF, PNG, JPG, JPEG og SVG

Annonsestørrelser som støttes

Kvadrat og rektangel
200 × 200 Lite kvadrat
240 × 400 Vertikalt rektangel
250 × 250 Kvadrat
250 × 360 Trippel bredskjerm
300 × 250 Innebygd rektangel
336 × 280 Stort rektangel
580 × 400 Netboard
Skyskraper
120 × 600 Skyskraper
160 × 600 Bred skyskraper
300 × 600 Halvsides annonse
300 × 1050 Stående
Leaderboard
468 × 60 Banner
728 × 90 Leaderboard
930 × 180 Toppbannerannonse
970 × 90 Stort leaderboard
970 × 250 Billboard
980 × 120 Panorama
Mobil
300 × 50 Mobilbanner
320 × 50 Mobilbanner
320 × 100 Stort mobilbanner
Tillatt filstørrelse
  • 150 kB eller mindre
HTML5-annonser opprettet i Google Web Designer
Annonsesystem Når du lager annonser i Google Web Designer, må du angi «Google Ads» som annonsemiljø.
Statiske og dynamiske annonser

HTML5-annonser kan være både statiske og dynamiske. Dynamiske annonser bruker informasjon i en datafeed for å velge ut hvilke bilder samt hvilken tekst og annen informasjon som skal vises.

For å opprette en dynamisk annonse lager du en annonse ved hjelp av plassholderelementer for hvert bilde eller tekstutdrag du vil skal genereres dynamisk, og deretter binder du dataobjekter til hvert element. Når datafeeden endres, gjenspeiles endringene automatisk i elementene som er bundet til dataene.

Komponenter som støttes
  • iFrame
  • Sveipbart galleri
  • Karusellgalleri
  • 360-graders galleri
  • gallerinavigasjon
  • bildeknapp
  • Spritesheets/sprite-ark
  • partikkeleffekter
  • overgangsgalleri
  • stjernerangering
  • trykkbart område
Publisering for Google Ads I Google Web Designer:
  1. Klikk på Publiser-knappen.
  2. Velg Publiser lokalt.
  3. Last opp den resulterende ZIP-filen til Google Ads.
Begrensninger
  • Utvidbare annonser støttes ikke.
  • Du kan bare bruke lokalt opplastede bilder i HTML5-annonser, ikke bilder som ligger på eksterne adresser, og bildene skal være del av elementene som utgjør ZIP-filen.
  • Vi støtter bare nettskrifttyper fra Google. Andre nettskrifttyper støttes ikke.
  • Tidtaker og flere utganger støttes ikke for handlinger knyttet til miljømål.
  • Du kan ikke bruke lokale lagringsmetoder i HTML5-annonser.

Alle andre HTML5-annonser

HTML-krav HTML5-annonser må oppfylle følgende krav:
  • en <!DOCTYPE html>-deklarasjon
  • en <html>-tag
  • en <body>-tag.
  • en metatag for størrelsen på annonseformatet i <head>-taggen. Eksempler:
    <meta name="ad.size" content="width=300,height=250">

Eksplisitte avsluttende tagger (innebygde avsluttende tagger godtas ikke):

• Eksempel på en riktig sluttag: <path></path>
  • Dette må du unngå: <path> eller <path />

Du kan også trekke ut innebygde svg-tagger i en egen fil.

Krav til opplastinger Du må referere til all kode og alle innholdselementer med en relativ bane til ressurser du har tatt med i ZIP-filen. Det er ikke tillatt med eksterne referanser, med unntak av referanser til følgende:

Når du laster opp en ZIP-mappe, kan den inneholde maksimalt 40 filer.

Vær oppmerksom på følgende

UTF-8 må brukes for tegn utenfor ASCII-tegnsettet.

Tilgjengelige annonsestørrelser i bestemte områder

Her ser du flere størrelser for bildeannonser du kan bruke, avhengig av i hvilket område du viser annonsen din.

Annonsetype Mål Størrelsesgrense Regional bruk
PL-billboard 750 x 100 150 kB Polen
Dobbelt PL-billboard 750 x 200 150 kB Polen
Trippelt PL-billboard 750 x 300 150 kB Polen
Vertikalt rektangel 240 x 400 150 kB Russland
Panorama 980 x 120 150 kB Sverige
Toppbannerannonse 930 x 180 150 kB Danmark
Trippel bredskjerm 250 x 360 150 kB Sverige
Netboard 580 x 400 150 kB Norge