Länka Google Analytics- och Google Ads-konton

Om du länkar en Google Analytics-egendom till ditt Google Ads-konto kan du analysera kundaktivitet på din webbplats efter ett annonsklick eller en exponering.

I den här artikeln beskrivs hur du länkar Analytics-egendomar till ditt Google Ads-konto, samt hur du redigerar och tar bort länkade egendomar. Mer bakgrundsinformation finns i Om att länka Google Analytics och Google Ads.

Innan du börjar

När du vill länka Google Ads och Google Analytics behöver du administrativ åtkomst till ett Google Ads-konto och redigeringsbehörigheter till ett Google Analytics-konto. Om du vill ta bort eller redigera en länk från Google Ads behöver du bara administrativ åtkomst till Google Ads-kontot.

Om du har problem att länka kontona använder du Felsökningsverktyget.

Anvisningar

Länka Google Analytics-egendomar till Google Ads-konton

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen högst upp till höger i kontot. Klicka på Länkade konton under Konfiguration.
  3. Klicka på Detaljer under Google Analytics.
  4. Det visas en lista över de Google Analytics-egendomar du har åtkomst till. Kolumnen Status visar om en egendom är länkad till Google Ads. (Om du saknar en viss Analytics-egendom här bör du kontrollera att du har behörighet att redigera egendomen.)
  5. Klicka på Länka i kolumnen Åtgärder vid egendomarna du vill länka till Google Ads. Du kan länka så många egendomar du vill.
  6. Nu ser du en av de två skärmar som beskrivs nedan:
    • Om egendomen du valde har en enda vy ser du namnet på bara den vyn. Välj Importera mätvärden för webbplatsen om du vill kunna se Google Analytics-data i Google Ads-rapporter.
    • Om egendomen har flera vyer ser du en lista över de vyer du kan länka. För varje vy kan du göra följande:
      • Länka: Klick- och kostnadsdata från Google Ads blir tillgänglig i Analytics och mål och transaktioner från Analytics blir tillgängliga i Google Ads. Länka så många vyer du vill.
      • Importera mätvärden för webbplatsen: (Rekommenderas) Välj en vy som du vill importera mätvärden för webbplatsengagemang från. Vyn används i Google Analytics-rapportkolumnerna i ditt konto. Tänk på att du behöver lägga till Google Analytics-kolumner i dina Google Ads-rapporter.
  7. Klicka på Spara.

Redigera eller ta bort länkade Analytics-egendomar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen högst upp till höger i kontot.
  3. Klicka på Länkade konton under Konfiguration.
  4. Klicka på Detaljer under Google Analytics.
  5. Det visas en lista över de Google Analytics-egendomar du har åtkomst till.
    • Om du vill ändra vilka vyer som är länkade eller från vilken vy mätvärdena för webbplatsen importeras klickar du på pennikonen Redigera bredvid informationen i kolumnen Vyer. Klicka på Spara när du är klar.
    • Om du vill ta bort länken till en egendom från ditt Google Ads-konto klickar du på Ta bort länk i kolumnen Åtgärder.