Produkttilknytning: Knytt Google Analytics-områder (Universal Analytics) sammen med Google Ads

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan knytte Universal Analytics-områder sammen med Google Ads-kontoer. Universal Analytics viser til den forrige generasjonen av Analytics. Dette var standard områdetype for nettsteder før 14. oktober 2020.

Universal Analytics-områder er ulike fra Google Analytics 4-områder (tidligere kalt app- og nettområder). Finn ut mer om hvordan du kan knytte Google Analytics 4-områder sammen med Google Ads.

Hvis du har et Universal Analytics-område fra Google Analytics, kan du knytte det sammen med Google Ads-kontoen din. Når du knytter et Universal Analytics-område sammen med Google Ads-kontoen, kan du enklere analysere kundeaktivitet på nettstedet ditt etter visninger eller annonseklikk.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan knytte Universal Analytics-områder sammen med Google Ads-kontoer, samt hvordan du kan endre eller fjerne tilknyttede områder.

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Før du begynner

Hvis du vil knytte Universal Analytics-områdene dine sammen med Google Ads, må du ha administratortilgang til den aktuelle Google Ads-kontoen samt redigeringstilgang til det aktuelle Google Analytics-området. Du må bare ha administratortilgang til Google Ads-kontoen hvis du vil endre eller fjerne tilknytningen til eksisterende områder.

Veiledning

Knytt Google Analytics-områder (Universal Analytics) sammen med Google Ads

1. Klikk på administrasjonsikonet Admin Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Tilknyttede kontoer.
  3. Finn «Google Analytics (UA)» under «Fra Google», og klikk så på Detaljer.
  4. Nå får du se en liste over Universal Analytics-områdene du har tilgang til. I Status-kolonnen kan du se hvorvidt områder er knyttet sammen med Google Ads. (Hvis du ikke ser et område, må du påse at du har redigeringstilgang til det.)
  5. Klikk på Tilknytt ved siden av området du vil knytte sammen med Google Ads, i Handlinger-kolonnen. Du kan tilknytte så mange områder som du måtte ønske.
  6. Sånn kan du importere beregninger for nettstedet fra Analytics til Google Ads eller knytte rapporteringsvisninger fra førstnevnte produkt sammen med sistnevnte produkt:
    1. Hvis området du valgte, bare har én rapporteringsvisning, er det bare navnet på den aktuelle visningen som vises. Velg Importer verdier for nettstedsaktivitet for å se Analytics-data i Google Ads-rapporter.
    2. Hvis området har flere rapporteringsvisninger, får du se en liste over de du kan tilknytte. Du kan gjøre dette for de ulike visningene:
      1. Tilknytt: Du får tilgang til klikk- og kostnadsdata fra Google Ads i Analytics, og mål- og transaksjonsdata fra Analytics kan importeres til Google Ads. Du kan tilknytte så mange rapporteringsvisninger som du måtte ønske.
      2. Importer verdier for nettstedsaktivitet: Vi anbefaler at du bare importerer engasjementsberegninger for nettstedet fra én rapporteringsvisning. Med denne rapporteringsvisningen får du se engasjementsberegninger for nettstedet i Analytics-rapporteringskolonnene i kontoen din. Vær oppmerksom på at du må legge til Analytics-kolonner i Google Ads-rapportene. I de fleste tilfeller blir Analytics-data importert innen en time, men prosessen kan ta lengre tid i forbindelse med større kontoer. Når dataene er importert, kan du legge til Analytics-kolonner i Google Ads-rapportene.
  7. Klikk på Lagre.

Fjern tilknytningen mellom Google Ads og Google Analytics-områder (Universal Analytics)

1. Klikk på administrasjonsikonet Admin Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Tilknyttede kontoer.
  3. Klikk på Tilknyttede kontoer under Konfigurasjon.
  4. Finn «Google Analytics (UA)» under «Tilknyttede kontoer og produkter», og klikk så på Administrer og tilknytt.
  5. Nå får du se en liste over Analytics-områdene du har tilgang til.
    • For å endre hvilke rapporteringsvisninger som er tilknyttet, eller hvilken rapporteringsvisning nettstedsberegningene importeres fra, klikk på blyantikonet Endre ved siden av dataene i Rapporteringsvisninger-kolonnen. Klikk på Lagre for å lagre endringene.
    • For å fjerne tilknytningen mellom et område og Google Ads-kontoen din, klikk på Fjern tilknytningen i Handlinger-kolonnen.

Dette skjer når du har fjernet tilknytningen til et Analytics-område:

• Du får fortsatt se øktdata fra Google Ads (f.eks. CPC, klikk og visninger) i Google Ads-rapportene, men nye økter som stammer fra klikk i Google Ads-kontoene etter at du har fjernet området, vises som «(not set)» (ikke angitt) i rapportene.
  • Remarketinglister som er basert på tilknytningen, blir avsluttet.
  • Mål eller transaksjoner importeres ikke lenger fra Analytics til Google Ads.

Har du problemer?

Løs problemer med tilknytning

Hvis du trenger mer hjelp med Google Analytics i Google Ads, kan du kontakte oss.