Google Analytics- ja Google Ads ‑tilin linkittäminen

Linkittämällä Google Analytics ‑verkko-omaisuuden Google Ads ‑tiliisi voit helpottaa verkkosivustollasi mainoksen klikkauksen tai impression jälkeen tapahtuvan asiakastoiminnan analysointia.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit linkittää Analytics-verkko-omaisuuksia Google Ads ‑tiliisi ja muokata tai poistaa linkitettyjä verkko-omaisuuksia. Jos haluat lisätietoja, tutustu artikkeliin Tietoja Google Analytics‑ ja Google Ads ‑tilien linkittämisestä.

Ennen kuin aloitat

Google Adsin ja Google Analyticsin linkittäminen edellyttää, että sinulla on Google Ads ‑tilin ylläpitäjän käyttöoikeudet ja Google Analytics ‑tilin muokkausoikeudet. Pelkät Google Ads ‑tilin ylläpitäjän käyttöoikeudet riittävät aiemmin luodun linkityksen poistamiseen ja muokkaamiseen Google Adsissa.

Jos sinulla on ongelmia näiden tilien linkittämisessä, käytä vianetsintäominaisuutta.

Ohjeet

Google Analytics ‑verkko-omaisuuksien linkittäminen Google Ads ‑tiliin

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta . Valitse Asetukset-kohdasta Linkitetyt tilit.
  3. Valitse Google Analytics ‑kohdasta Tiedot
  4. Näkyviin tulee luettelo Google Analytics ‑verkko-omaisuuksista, joiden käyttöoikeus sinulla on. Tila-sarakkeesta näet, onko verkko-omaisuus linkitetty Google Adsiin. (Jos Analytics-verkko-omaisuutta ei näy tässä, varmista, että sinulla on kyseisen verkko-omaisuuden muokkausoikeudet.)
  5. Klikkaa Toiminnot-sarakkeesta Linkitä sen verkko-omaisuuden vierestä, jotka haluat linkittää Google Adsiin. Voit linkittää niin monta verkko-omaisuutta kuin haluat.
  6. Nyt näkyvissä on jompikumpi alla eritellyistä näytöistä:
    • Jos valitsemallasi verkko-omaisuudella on vain yksi näkymä, näkyvissä on kyseisen näkymän nimi. Valitse Tuo sivuston tiedot, jotta voit nähdä Google Analytics ‑datan Google Ads ‑raporteissa.
    • Jos verkko-omaisuudella on monta näkymää, näet luettelon näkymistä, jotka voit linkittää. Voit tehdä jokaiselle näkymälle seuraavat:
      • Linkitä: Tämä määrittää, että Google Adsin klikkaus- ja kustannustiedot ovat käytettävissä Analyticsissa ja että Analyticsin tavoitteet ja tapahtumat voidaan tuoda Google Adsiin. Voit linkittää niin monta näkymää kuin haluat.
      • Tuo sivuston tiedot: (Suositeltu) Valitse yksi näkymä, josta haluat tuoda sivuston interaktiivisuustiedot. Tätä näkymää käytetään tilisi sivuston interaktiivisuustietojen näyttämiseen Google Analytics ‑raporttisarakkeissa. Huomaa, että sinun on lisättävä Google Analytics ‑sarakkeet Google Ads ‑raportteihin.
  7. Klikkaa Tallenna.

Linkitettyjen Analytics‑verkko-omaisuuksien muokkaaminen tai linkityksen poistaminen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta .
  3. Valitse Asetukset-kohdasta Linkitetyt tilit.
  4. Valitse Google Analytics ‑kohdasta Tiedot
  5. Näkyviin tulee luettelo Google Analytics ‑verkko-omaisuuksista, joihin sinulla on käyttöoikeus.
    • Jos haluat vaihtaa linkitetyt näkymät tai näkymän, josta sivuston tiedot tuodaan, klikkaa Näkymät-sarakkeen tietojen vieressä olevaa kynäkuvaketta Muokkaa. Kun olet tehnyt muutokset, valitse Tallenna.
    • Jos haluat poistaa verkko-omaisuuden linkityksen Google Ads ‑tililtäsi, klikkaa Toiminnot-sarakkeesta Poista linkitys.