Google Analytics- ja Google Ads ‑tilin linkittäminen

Linkittämällä Google Analytics ‑verkko-omaisuuden Google Ads ‑tiliisi voit helpottaa verkkosivustollasi mainoksen klikkauksen tai impression jälkeen tapahtuvan asiakastoiminnan analysointia.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit linkittää Analytics-verkko-omaisuuksia Google Ads ‑tiliisi ja muokata tai poistaa linkitettyjä verkko-omaisuuksia. Jos haluat lisätietoja, tutustu artikkeliin Tietoja Google Analytics‑ ja Google Ads ‑tilien linkittämisestä.

Ennen kuin aloitat

Google Adsin ja Google Analyticsin linkittäminen edellyttää, että sinulla on Google Ads ‑tilin ylläpitäjän käyttöoikeudet ja Google Analytics ‑tilin muokkausoikeudet. Pelkät Google Ads ‑tilin ylläpitäjän käyttöoikeudet riittävät aiemmin luodun linkityksen poistamiseen ja muokkaamiseen Google Adsissa.

Jos sinulla on ongelmia näiden tilien linkittämisessä, käytä vianetsintäominaisuutta.

Ohjeet

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

Google Analytics ‑verkko-omaisuuksien linkittäminen Google Ads ‑tiliin

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa ratasvalikkoa () ja valitse sitten Linkitetyt tilit.
  3. Valitse Google Analytics ‑kohdasta Näytä tiedot. Näkyviin tulee luettelo Google Analytics ‑sivustoista, joihin sinulla on käyttöoikeus. (Jos Analytics-sivustoa ei näy tässä, varmista, että sinulla on kyseisen sivuston muokkausoikeudet.)
  4. Klikkaa AdWordsiin linkitettävän sivuston viereistä Määritä linkki ‑vaihtoehtoa. Valitse AdWordsissa mainostettavan yrityksen sivusto. (Voit linkittää useamman kuin yhden.) Jos olet jo linkittänyt sivuston, näytöllä näkyy Muokkaa, ei Määritä linkki.
  5. Nyt näkyvissä on jompikumpi alla eritellyistä näytöistä:
    • Jos valitsemallasi sivustolla on vain yksi näkymä, näkyvissä on kyseisen näkymän nimi. Valitse Tuo sivuston tiedot, jotta voit nähdä Google Analytics ‑tietoja AdWords-raporteissa. Jos haluat lisätä nämä tiedot raportteihisi, noudata seuraavia ohjeita Google Analytics ‑sarakkeiden lisäämiseksi AdWords-raportteihin.
    • Jos sivustolla on useita näkymiä, näet luettelon sivuston näkymistä, joita voit linkittää. Asetuksia on kaksi:
      • Linkitä: Voit linkittää niin monta näkymää kuin haluat. Tämä määrittää, että AdWordsin klikkaus- ja kustannustiedot ovat käytettävissä Analyticsissa ja että Analyticsin tavoitteet ja tapahtumat voidaan tuoda AdWordsiin.
      • Tuo sivuston tiedot: (Suositeltava) Valitse yksi näkymä, josta haluat tuoda sivuston sitouttamistiedot. Tämä on valinnaista, mutta suosittelemme, että valitset yhden näkymän, jota käytetään tilisi sivuston interaktiivisuustietojen näyttämiseen Google Analytics ‑raporttisarakkeissa.
    Jos AdWords-tiliäsi hallinnoi AdWordsin hallinnoijan tili, joka on linkitetty verkko-omaisuuteen, näet sarakkeen, jossa näytetään kyseiseen hallinnoijan tiliin linkitetyt näkymät.
  6. Valitse Tallenna.

Voit toistaa tämän prosessin kaikkien muiden linkitettävien verkko-omaisuuksien osalta.

Linkitettyjen Analytics‑verkko-omaisuuksien muokkaaminen tai linkityksen poistaminen

Kun olet luonut linkin Analytics-verkko-omaisuuteen, voit lisätä tai poistaa näkymiä, muokata asetuksia tai poistaa sivuston linkityksen kokonaan. Linkitetyn sivuston muokkaaminen tai linkityksen poistaminen edellyttää muokkausoikeuksia Analyticsissa ja ylläpitäjän käyttöoikeuksia AdWordsissa.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa ratasvalikkoa () ja valitse sitten Linkitetyt tilit.
  3. Valitse Google Analytics ‑kohdasta Näytä tiedot.
  4. Näkyviin tulee luettelo Google Analytics ‑sivustoista, joihin sinulla on käyttöoikeus. Klikkaa Muokkaa-vaihtoehtoa sen verkko-omaisuuden vieressä, jota haluat muokata tai jonka linkityksen haluat poistaa.
    • Muokkaaminen: Poista käytöstä linkit näkymiin, joiden linkityksen haluat poistaa, tai vaihda näkymä, jota käytetään sivuston sitouttamistietoihin.
    •  Linkityksen poistaminen: Valitse Poista linkki.
  5. Klikkaa Tallenna.