Google Analytics ‑omaisuuden (Universal Analytics ‑omaisuuden) linkittäminen Google Adsiin

Tässä artikkelissa kerrotaan Universal Analytics ‑omaisuuden linkittämisestä Google Ads ‑tiliin. Universal Analytics tarkoittaa edellisen sukupolven Analyticsia. Tämä oli verkkosivustojen oletusomaisuus 14.10.2020 asti.

Universal Analytics ‑omaisuudet ovat erilaisia kuin Google Analytics 4 ‑omaisuudet (jotka tunnettiin aikaisemmin Sovellus + Verkko -omaisuuksina). Lue lisää Google Analytics 4 ‑omaisuuksien linkittämisestä Google Adsiin.

Jos sinulla on Google Analyticsin Universal Analytics ‑omaisuus, voit linkittää sen Google Ads ‑tiliisi. Universal Analytics ‑omaisuuden linkittäminen Google Ads ‑tiliin auttaa analysoimaan verkkosivustosi asiakkaiden toimintaa mainoksen klikkauksen tai impression jälkeen.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Universal Analytics ‑omaisuus linkitetään Google Ads ‑tiliin ja miten linkitettyjä omaisuuksia muokataan tai poistetaan.

Google Ads Help: Link Google Analytics properties to your Google Ads account

Ennen kuin aloitat

Jotta voit linkittää Universal Analytics ‑omaisuuksia Google Adsiin, sinulla on oltava Google Ads ‑tilinjärjestelmänvalvojan käyttöoikeudet ja Google Analytics ‑omaisuuden muokkausoikeudet. Pelkät Google Ads ‑tilin järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet riittävät aiemmin luodun linkityksen poistamiseen ja muokkaamiseen Google Adsissa.

Ohjeet

Google Analytics ‑omaisuuden (Universal Analytics ‑omaisuuden) linkittäminen Google Adsiin

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta Google Ads | tools [Icon].
  3. Valitse Asetukset-kohdasta Linkitetyt tilit.
  4. Valitse Google Analytics (UA) ‑kohdasta Tiedot.
  5. Näet Universal Analytics ‑omaisuudet, joihin sinulla on pääsy. Tila-sarakkeesta näet, onko omaisuus linkitetty Google Adsiin. (Jos omaisuus ei ole näkyvissä, varmista, että sinulla on kyseisen omaisuuden muokkausoikeudet.)
  6. Klikkaa Toiminnot-sarakkeesta Linkitä niiden omaisuuksien vierestä, jotka haluat linkittää Google Adsiin. Voit linkittää niin monta omaisuutta kuin haluat.
  7. Sivuston mittareiden tai näkymien importoiminen Analyticsista Google Adsiin:
    • Jos valitsemallasi omaisuudella on vain yksi näkymä, näkyvissä on kyseisen näkymän nimi. Valitse Tuo sivuston mittarit nähdäksesi Analytics-datan Google Adsin raporteissa.
    • Jos omaisuudella on monta näkymää, näet luettelon näkymistä, jotka voit linkittää. Voit tehdä jokaisessa näkymässä seuraavasti:
      • Linkitä: Tämä määrittää, että Google Adsin klikkaus- ja kustannustiedot ovat käytettävissä Analyticsissa ja että Analyticsin tavoitteet ja tapahtumat voidaan tuoda Google Adsiin. Voit linkittää niin monta näkymää kuin haluat.
      • Tuo sivuston mittarit: (Suositus) Valitse yksi näkymä, josta haluat importoida sivuston aktivoitumismittarit. Tätä näkymää käytetään tilisi sivuston aktivoitumismittareiden näyttämiseen Analytics‑raportointisarakkeissa. Huomaa, että sinun tulee lisätä Analytics-sarakkeet Google Ads ‑raportteihin. Yleensä Analytics‑data näkyy Google Adsissa jo alle tunnin kuluttua. Suurilla tileillä importointiprosessi voi viedä kauemmin. Kun data on importoitu, voit lisätä Analytics-sarakkeet Google Ads ‑raportteihin.
  8. Klikkaa Tallenna.

Google Analytics ‑omaisuuden (Universal Analytics ‑omaisuuden) ja Google Adsin linkityksen poistaminen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta Google Ads | tools [Icon].
  3. Valitse Asetukset-kohdasta Linkitetyt tilit.
  4. Valitse Google Analytics (UA) ‑kohdasta Tiedot
  5. Näet luettelon Analytics‑omaisuuksista, joihin sinulla on pääsy.
    • Jos haluat vaihtaa linkitetyt näkymät tai näkymän, josta sivuston mittarit importoidaan, klikkaa Näkymät‑sarakkeen datan vieressä olevaa kynäkuvaketta Muokkaa. Tallenna muutokset klikkaamalla Tallenna.
    • Jos haluat poistaa omaisuuden linkityksen Google Ads ‑tililtäsi, klikkaa Toiminnot‑sarakkeesta Poista linkitys.

Analytics-omaisuuden linkityksen poistamisen jälkeen:

• Google Adsin istuntodata (kuten klikkaukset, impressiot, klikkauskohtainen hinta jne.) ovat edelleen näkyvissä Google Ads ‑raporteissa, mutta uudet istunnot, jotka ovat alkaneet Google Ads ‑tilien klikkauksista omaisuuden poistamisen jälkeen, näkyvät merkinnällä "(not set)."
  • Linkkiin perustuvat uudelleenmarkkinointiluettelot suljetaan.
  • Google Adsiin ei enää importoida tavoitteita tai tapahtumia Analyticsista.

Ongelmia?

Linkitysongelman korjaaminen

Jos tarvitset lisää ohjeita Google Analytics ‑datan käyttöön Google Adsissa, ota meihin yhteyttä.