Over de rapportkaart voor de leadtrechter

Als u met Google Ads campagnes voor leads genereren uitvoert, kunt u naar de rapportkaart voor de leadtrechter op de overzichtspagina gaan om de statistieken van uw campagnes voor leads genereren te bekijken, zoals gekwalificeerde leads en geconverteerde leads. In dit artikel wordt beschreven wat u in het rapport voor de leadtrechter kunt vinden en hoe u dit kunt gebruiken.

Opmerking: Als u de rapportkaart voor de leadtrechter wilt kunnen bekijken, moet u conversiecategorieën voor leads genereren gebruiken:

• Lead van telefoongesprek
  • Afspraak maken
  • Aanmelden
  • Offerte aanvragen
  • Contact opnemen
  • Leadformulier indienen
  • Gekwalificeerde lead
  • Geconverteerde lead

Kolommen voor de leadtrechter

De volgende kolommen zijn beschikbaar op de rapportkaart voor de leadtrechter. U kunt de gegevens in deze kolommen filteren op de periode waarin de interacties hebben plaatsgevonden. Interactie- en conversiegegevens in de leadtrechter worden in het rapport getoond op basis van de interactietijd in plaats van de conversietijd. Alle getoonde gegevens worden gefilterd op actieve campagnes voor leads genereren. Een campagne voor leads genereren is een campagne die wordt geoptimaliseerd voor categorieën voor leads genereren (hierboven vermeld). De belangrijkste conversiebron voor de campagne (op basis van het aantal conversies of de conversiewaarde) moet afkomstig zijn uit categorieën voor leads genereren.

Kolom Beschrijving
Interacties In deze kolom staan dezelfde interacties als in de tabel Campagnes, maar deze kolom wordt gefilterd op actieve campagnes voor het genereren van leads.
Onbewerkte leads Deze kolom bevat conversies die u heeft gecategoriseerd als Lead van telefoongesprek, Afspraak maken, Aanmelden, Offerte aanvragen, Contact opnemen of Leadformulier indienen. Plaats de cursor op de kolom om de kosten per onbewerkte lead en het onbewerkte leadpercentage te tonen.
Gekwalificeerde lead Deze kolom bevat conversies van de conversiecategorie Gekwalificeerde leads. Plaats de cursor op de kolom om de kosten per gekwalificeerde lead en het onbewerkte gekwalificeerde leadpercentage te tonen.
Geconverteerde lead Deze kolom bevat conversies uit de conversiecategorie Geconverteerde leads. Plaats de cursor op de kolom om de kosten per geconverteerde lead en het onbewerkte geconverteerde leadpercentage te tonen.

Het rapport Leadtrechter gebruiken

Hier volgen enkele voorbeelden van hoe u de gegevens uit het rapport Leadtrechter kunt gebruiken:

• Zo krijgt u inzicht in uw totale kosten voor het genereren van leads voor verschillende gebeurtenissen, waaronder de volgende:
    • Kosten per interactie
    • Kosten per onbewerkte lead
    • Kosten per gekwalificeerde lead
    • Kosten per geconverteerde lead
  • Krijg inzicht in de snelheid waarmee interacties veranderen van onbewerkte leads naar gekwalificeerde leads naar geconverteerde leads.
  • Kom in actie door de uitgaven in uw campagnes voor leads genereren opnieuw te verdelen en de targeting en componenten te wijzigen.
  • Krijg aanbevelingen voor hoe u Conversies bijhouden voor de leadtrechter beter kunt instellen om meer inzicht te krijgen in de prestaties van uw leadgeneratiecampagne.